Ben anneyim içim sızlıyor kendimi suçlu hissediyorum:(

umran80

Zayıflamalıyım
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2009
4.567
2.335
398
36
İstanbul
Benim iki aylık oğlum var emziremedim onu çok uğraştım ama az emzirebildim sütüm kesildi mamaya başladım yine emziriyorum ama boş çocuğum parçalayasıya emiyor ama hiç yutkunamıyor ancak mamayla doyuyor çok üzülüyorum.
İkincisi de okullar açılıyor ben öğrenciyim özel bir üniversitede yarı burslu öğretmenlik okuyorum 2.sınıftayım oğlumu bakıcıya bırakıp okula başlayacağım bakıcımız tanıdığımız ona güveniyorum ama oğlumu bırakıp gitmek burnumu sızlatıyor gece hiç uyumadım onu nasıl bırakacağım nasıl alışacağız biz hamileliğim bilerek oldu bu kadar zor olacağını bilemedim herkes bırakıyor diye düşündüm ama şimdi psikolojim bozuldu mutlu değilim okulu da bırakamam eşim çok emek harcadı benim için gece gündüz çalıştı aylardır okul paramı denkleştirdi mesleğin elinde olsun kimseye muhtaç olma artık daha güçlü olmalısın sen annesin diyor çok çaresizim bebeğini benim gibi bırakan var mı morale ihtiyacım var.

Lütfen acımasız eleştiri yapmayın herkes bebeğini koynun da büyüten doyasıya emziren anneler kadar şanslı olamıyor

Güle güle büyütün bebeğinizi.
Sütü çoğalttığı söylenen çaylar var. Benim ihtiyacım olmadığı için denemedim onlardan kullansanız.
Okulunuzu donduramıyor musunuz.
Bir yaşına kadar ara verebilseniz keşke..

esin cooook hakli..sen annesin ve artik kendi ayaklarin uzerinde durmalisin..basimiza nelerin gelecegini bilemeyiz o yuzden kimseye muhtac olmaman gerek..ben biraktim bakiciya 3 aylikken..cok zoruma gitti .sonra dusundum ben nie calisiyorum die,tabiki cocuguma daha iyi bir gelecek saglamak icin..yaptigin herseyin cocugunun gelecegi icin oldugunu unutma ,bu sana yardimci olur.sutunun olmamasi senin sucun deil ve bu dunyanin sonu deil,mamalarda artik cok besleyici bunuda takma kafana.kolay gelsin..allah bebegine uzuuun omurler versin

denedim lactamil de denedim hoşafta artmadı maalesef.
Dondurabilirim ama eşim bir an önce bitir diyor okul öncesi okuyorum atamalar iyi yapılıyorken bitir atan diyor o atanamamış bi öğretmen bölümün alımı azalmış açıkta kalmış öyle işte

Amin cümlemizin evlatlarına sağlıklı uzun ömür versin .
Kendimi avutmaya çalışıyorum ama olmuyor.

çalışmak zorunda olan ve bebeğini bakıcıya kv annesi bırakmak zorunda olan binlerce kişi var maalesef kimse bırakmaz evladını bırakmak ama hayat şartları nie kim için çalışıp çabalıoruz zaten sırf onlar için süt artması içinde bende bol su tüketilmesi gerektiğini duymuştum

O zaman herşey evladım için deyip içinizi rahatlatmaktan başka bi çare yok.
Ben de çocuklarımı bırakırken çok zülüyordum.
Annemin bir arkadaşı, ki kadın banka müdürü çok uzun saatlerdir çalışıyor, delişti ki
şimdi işi bıraksan çocuğun sana annem benim için işi bırakmış demeyecek.
Bırakmasaydın anne işini diyecek demişti.
Evet hiçbirşeyin farkında değildi çocuklarım.
İş dışındaki zamanımız çok kaliteli geçirmeye çalışıyorz biz.
Telafi ettiğime de inanıyorum.

bene aynı konudan dertliyim bende 3 aylıkken bırakıp işe başlıcam şimdiden karnıma ağrılar giriyor nasıl bırakıp gidicem diye birde benim annem bakıcak

Allah yardımcın olsun zor bir sürec ama güçlü olmalısın sonuçta her şeyi bebeğimiz için yapıyoruz

evet sen annesin zaten bebeğini 2 yaşında kreşe verip ayrılacaksın. türkiye ve dünya şartları malum okumakda yetmiyor artık ve bizim çocuklarımız için herşey daha zor olacak. sen okuyup meslek sahibi olup çocuğun için iyi bir gelecek sağlayacaksın. buda ancak parayla mümkün maalesef. gerekirse çocuğunu özel okula göndereceksin, onlar için maddi şeyler hazırlamak zorundayız. bebeğin zaten sana bağımlı kalmayacak okula başlayınca ne yapacaksın boş boş evdemi oturucaksın. ayrıca bütün gün evde bebeğine verimli olamıyor insan. benim bakıcım karnını doyuruyor, isteyince benim yemeğimide yapıyor bende bebeğe yemek yedirme stresi yemek derdi olmadan kızıma çok daha verimli oluyorum. okula gitmek, evden çıkmak sana iyi gelecek inan bana.

bide sen emzirmeye devam et onlar süt için emmiyorlar biliyomusun sadece anneyi emmek hoşlarına gidiyor. benim kızım tok olsada yapışıyor bana.

hanimlaaar bizler guclu kadinlariz..cocukta yapariz kariyerde :)))
yarin cocugunuz buyuycekkuycak;ehliyet istiycek;araba istiycek;sosyal hayat istiycek;dugun istiycek..ne diyceksiniz ben sana baktim calismadim bunlari yapamam annem mi diyceksiniz..okuyup yuksek yerlere gelmek istediginde bunlari karsilayamayinca daha cok uzulmiycekmisiniz..kimse istemez bebegini birakmayi,ama buyudugunde boynu bukuk kalinca daha cok caniniz yanacak..cok sukur sagliklilar sizde oyle..hersey onlarin gelecegi icin..demekki ne yapiyoruz?simdiden onlarin gelecegi icin calisiyoruzzz dimi
kolay gelsin bacilar

Yapabiliyorsanız okulunuzu dondurun. Bebişinizi belli biyere kadar büyütün.

Süt konusunda şanssız çok anne tanıyorum hepsi mamayla büyüttler bebişlerini.. sağlık olsun da ne olursa olsun diyeyim.

benım sütüm yoktu oyuzden bende mama yardımıyla doyurabıldım 6 aya kadar zorla emdi sonra bır ayda pompayla çekip verdim üstelik ben evdeyim çalışmıyorum ama olmayınca olmuyor vicdan yapmayın emcekse emıyorlar emmeyince olmuyor işte

oğlum bırbuçuk yaşında daha ılaç kulanmadı desem yalan olmaz sadece dişlerinden bırkere ateşlendı onun dışında hastada olmadı

yanı illa emınce sağlıklı olacak dıye bişey yok arkadaşım 18 aya kadar emzirdi bronşıt oldu alerjik astım oldu defalarca antıbıyotık kullandı bebebği emzırmek tabıkı önemli ama emzırmezsek çocuk sağlıksız olacak dıyede bişi yok

Kendini hic suclama sonucta bu keyfi degil gelecegin icin.....
aslinda k.v yada annen olsa dahada rahatlarsin....
benim oglumda 18 aylikken mecburen dil kursunda formasyon yapmam lazimdi....
arkadasimin komsusuna birakiyordum....
ilk gunu kabus gibiydi aglayarak okula gitmistim.... Sonra annemi ikna ettim o bakti....
okul bitti diplomami aldim rahatladim....
benden once gidenler cogu yarida birakti birturlu bitiremediler.....
en azindan sizinki yarim gunmus bir sekilde bitecek elbet okulun....

sütünün olmaması senin suçun değil ki,
sen ısrarla istemişsin ama olmayınca olmuyor....
yine emdirmeye çalış, hem o teması kaybetmemiş olursunuz, bebeğin senin kokunu doyasıya çeker içine hem de bi bakarsın gelir sütün.
ben de evladımı 3 aylıkken bırakıp işe gitmek zorunda kalmıştım hemde yabancı bir memlekette yabancı birine ((
bugün de kreşe bıraktım, yine içim parçalandı. neyapalım annelik böyle birşey.
ama okuyup mesleğini eline almalısın, dünyanın kaç türlü hali var. üzme kendini, şimdi çoğu çocuk böyle böyle büyüyor....

teşekkür ederim arkadaşlar bende onun geleceğini düşünüyorum benim ufkum nekadar geniş olursa çocuğumuda okadar iyi yerlere taşıyabileceğimi düşünüyorum allah yardımcımız olsun yavrularımız yara almadan büyüsünler. Okuldan gelince o uyuyuncaya kadar onunla ilgilenicem o uyuyunca ders yemek uğraşıcam önceliğim oğlum olucak ama kaliteli vakit geçirmeye çalışıcam inşallah başarabilirim.

canımmm "herkes bebeğini koynun da büyüten doyasıya emziren anneler kadar şanslı olamıyor" diyorsun ya biliyor musun çektiğin su sıkıntıya ragmen ben senın yerinde olmak için neler vermezdim.. bi evlat kokusu alabilmek için bi "anne" lafını duyabilmek için. bazen keske evladım olsa da şöyle dertlerim olsa nasılsa anneliğimden güç alır hepsini hallederim diye düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi. anne de degilim ki sana akıl vereyim. bebegin hayatta mı senle mi saglıklı mı gerisi bi şekilde yoluna girer. Allah yardımcın olsun.

haklısın aslında rabbimden dileğim herkese nasip etsin hamileyken hep bunun için dua ettim ben hamilenin duası kabul olur diye inşallah doya doya koklar doyasıya emzirirsin bebişini rabbim en kısa sürede kucağını doldursun

canım benim üzerinden bir kaç gün geçmiş okur musun bilemiyorum ama seninle aynı, hatta daha zor durumları bu sene yaşamış bir anne olarak destek olmak istedim. Ben de hem çalışıyor (kamu) hem okuyorum( öğretmenlik). Bebeğime 2. sınıfta hamile kaldım. ( Bu arada yaşım küçük değil) Bu sene 4 oldum oğlum da 1 yaşına geldi. ama geçen yıl yaşadıklarımı kelimelere dökemem. Oğlum iki aylıkken vizelerim başladı, kayınvalideme bırakıyordum sınav zamanı. Şu an hayali bile komik, göğsümde süt pompası bi yandan ikinci gün için süt sağıyorum bi elimde pompa bi elimde kalem ders çalışıyorum Bebeğim 7 aylıktı işe tekrar döndüm ilk geldiğim gün babasının yanında bıraktığım halde çok üzüldüm. Ama sonra................bak hepsi geçti, bebeğim biraz büyüdü bu arada ben de 3. sınıfı bitirdim. Okuldaki hocalarla konuştum derslere gitmedim sadece sınavlara gittim. Aynı zamanda çalıştığım için. Sen de öyle yapabilirsin, okulu dondurma bence. Emzirmeye de devam et, karnı doymadığı için değil, en önemli iç güdüsü o olduğu için emiyor. Seni sevdiğini belli ediyor, hani insan öpmeden duramaz ya o gül kokuluyu o da seni öyle öpüyor işte. Öyle düşün. Umarım her şey kolay olur senin için, Rabbim yardımcın olsun.

bence kaydınızı dondurun.. atamanız ne zaman nasipse o zaman olur. ama bebeğinizin bugünleri geri gelmez.

bütün uzmanlar 0-2 yaşın bebeğin hayatında çok önemli olduğunu söylüyor. onlar herşeyin farkındalar, sadece konuşamıyorlar.
ağzı dili olmayan bir bebeği bakıcıya bırakmayı ben doğru bulmuyorum.
"bana şöyle davrandı,şöyle yaptı" diyemez. derdini anlatamaz. siz kadına güveniyorsunuz ama gerçekler maalesef öyle olmuyor. evinizde kamera var mı?

anne kokusuna en muhtaç olduğu anlarda yanında olmamak, "anne" diye ağlarken başkasının kucağını bulmak; bir bebeğin başına gelebilecek en kötü şey.
bir bebeğe iyi gelecek sağlamak,bunu düşünmek babasının görevidir.
annenin öncelikli görevi ona kokusunu,şefkatini vermektir.
siz bebeğe iki baba vermişsiniz.

doğru birşey olsaydı vicdanınız da rahatsız olmazdı, hislerinize güvenin.. süt vermek şart değil ama ağladığında sizi bulması şart.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…