sordunuz diye cevap veriyorum.evet bakacak bana da çocuklarına da.bir erkek bunu göze alarak evlenmeli zaten.hayatın normal işleyişi böyle olmalı ama olmuyor işte.saygılar.
öyle cümleler kurabilirsiniz sorun olmaz. çünkü evde oturmak daha yorucu.
1 yaşındaki yavrum düştüğünde ağlayarak BENİM yanıma geliyor,çünkü ben onun gözünde onun koruyucu meleğiyim.
işte o anlarda onu kucağıma alıp kaldırmayı teselli etmeyi hiçbirşeye değişmem.
evde bütün gün boş boş otursam bile, bu anı kaçırmamak için değer..
"bana alışacak 1 yaşından sonra bırakmam daha zor olacak" mı???
sen annesisin tabi ki sana alışacak,bakıcıya mı alışsın onu mu annesi yerine koysun? çocuktaki kafa karışıklığına ne demeli, sabah başka anne, akşam başka anne. yazıktır ya. 1 yıl da 1 yıldır. 1 yıl yavrunun yanında olmak ikinize de iyi gelir.
ama görülüyor ki sen kararını vermişsin, umarım bakıcınız iyi biridir....
evde ailesini beklemek ihtiyaçlarını görmek nasıl gurur kırıcı oluyor anlamadım?Allah korusun kocanıza bişey olduğu zaman ne yapacaksınız?
Ayrıca hayatın normal işleyişi böyle değil böylede olmamalı kadında erkekte ayaklarının üstünde durabilmeli.Sürekli koca eline bakıpta ona bağımlı olmak bana çok gurur kırıcı geliyor.
Neden ahkam kesme geregi duydunuz ki.
Yazdiklarinizi herkes biliyor ama herkesin şarti farkli.
Kendi sartlarina gore hareket edicek konu sahibi de.
Siz de anneyseniz bi anneyi boyle kalbinden vuracak sekilde konusmaktan ne zevk aldiniz anlamadim.
Neymis en buyuk kotulukmus. Karsinizdaki bi anne nasil bebeginin kotulugunu ister.
evde ailesini beklemek ihtiyaçlarını görmek nasıl gurur kırıcı oluyor anlamadım?
ev hanımı olunca ayağımızın üstünde duramıyor muyuz? ben üniversite mezunuyum, istersem çalışırım.
eşimden para almaktan hiç rahatsız olmuyorum çünkü eşimin parasında benim de hakkım var. kendi hakkımı almak neden gururumu kırsın?
sadece daha iyisini almak daha fazla malı eve doldurmak için dışardaki patrona güleryüz göstermek bana daha gurur kırıcı geliyor.
siz benim yazdığımı anlamadınız galiba
derdini anlatamayacak kadar küçük bir bebeği el alemin bakıcısına bırakmak en büyük kötülük dedim.
çalışmak kötülük demedim.
annen olur kayınvaliden olur ; bebeğini bırakır ,gidip çalışıyo musun okuyo musun ne yapacaksan yaparsın..
evinde kamera bile yok. güvenilir bir kadın diyor bakıcıya ,anlamıyorum bu nasıl rahatlık bu nasıl annelik?
o bakıcı bebeğini alsa çekip gitse veya ona bir zarar verse ömür boyu bu vicdan azabıyla nasıl yaşayacak acaba?
"kariyerim de batsın parası da" demeyecek mi?
evde ailesini beklemek ihtiyaçlarını görmek nasıl gurur kırıcı oluyor anlamadım?
ev hanımı olunca ayağımızın üstünde duramıyor muyuz? ben üniversite mezunuyum, istersem çalışırım.
eşimden para almaktan hiç rahatsız olmuyorum çünkü eşimin parasında benim de hakkım var. kendi hakkımı almak neden gururumu kırsın?
sadece daha iyisini almak daha fazla malı eve doldurmak için dışardaki patrona güleryüz göstermek bana daha gurur kırıcı geliyor.
duygularıma tercüman olmuşssunuz.beni cvp yazma zahmetinden kurtardığınız için teşekkür ederim.zaten bu kendine yeterim ben diyen bayanlar yüzünden modern köle olduk!
duygularıma tercüman olmuşssunuz.beni cvp yazma zahmetinden kurtardığınız için teşekkür ederim.zaten bu kendine yeterim ben diyen bayanlar yüzünden modern köle olduk!
Meraba,
Modern kölelik nedir ilk kez duyuyorum sanırım:)
siz benim yazdığımı anlamadınız galiba
derdini anlatamayacak kadar küçük bir bebeği el alemin bakıcısına bırakmak en büyük kötülük dedim.
çalışmak kötülük demedim.
annen olur kayınvaliden olur ; bebeğini bırakır ,gidip çalışıyo musun okuyo musun ne yapacaksan yaparsın..
evinde kamera bile yok. güvenilir bir kadın diyor bakıcıya ,anlamıyorum bu nasıl rahatlık bu nasıl annelik?
o bakıcı bebeğini alsa çekip gitse veya ona bir zarar verse ömür boyu bu vicdan azabıyla nasıl yaşayacak acaba?
"kariyerim de batsın parası da" demeyecek mi?
Meraba,
Modern kölelik nedir ilk kez duyuyorum sanırım:)
bence köleliğin nasıl olduğu önemli değil. köle olup olmamak önemli.
ha ev hanımı olup mesela, 3 kuruş harcamak için kocanın asık yüzüne katlanan bi kadın olmuşsun, ev işi çocuk bakımı hepsini yüklenmişsin.
ha çalışan kadın olup hem de ev çocuk yine herşey sana kalmış. paranın hayrını da görememişsin.
iki durumu da çok okuduk burda.
önemli olan köle olmamak.
allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın.
çalışan çalışmaya herkesin yuvasına huzur versin
ben herkesin kendi hayatı, hayat şartları kendi fikridir kendi seçimidir dedikçe sert tabirlerle çalışan anne olmayı, annane babannesine bırakmayıp bakıcıya bırakanları eleştirdiniz de eleştirdiniz.
bi anne bi bakıcıyı güvenilir buluyorsa güvenilirdir. size inandırıcı gelmesi şart değil.
bilmiyorum sizi tanımam sizinle bi sorunum da yok ama tarzınız bu konuda farklı bi hassasiyetiniz olduğunu düşündürttü bana.
ben herkesin kendi hayatı, hayat şartları kendi fikridir kendi seçimidir dedikçe sert tabirlerle çalışan anne olmayı, annane babannesine bırakmayıp bakıcıya bırakanları eleştirdiniz de eleştirdiniz.
bi anne bi bakıcıyı güvenilir buluyorsa güvenilirdir. size inandırıcı gelmesi şart değil.
bilmiyorum sizi tanımam sizinle bi sorunum da yok ama tarzınız bu konuda farklı bi hassasiyetiniz olduğunu düşündürttü bana.
evet.
internette "bakıcı dehşeti" yazıp aratırsanız, çıkan sonuçları izledikten sonra belki sizin de biraz hassasiyetiniz olur...
herhalde o bebeklerin anneleri de bakıcılarını güvenilir bulmuştu.
bence köleliğin nasıl olduğu önemli değil. köle olup olmamak önemli.
ha ev hanımı olup mesela, 3 kuruş harcamak için kocanın asık yüzüne katlanan bi kadın olmuşsun, ev işi çocuk bakımı hepsini yüklenmişsin.
ha çalışan kadın olup hem de ev çocuk yine herşey sana kalmış. paranın hayrını da görememişsin.
iki durumu da çok okuduk burda.
önemli olan köle olmamak.
allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın.
çalışan çalışmaya herkesin yuvasına huzur versin
Bir kere de şöyle bir konu açıldığında
olay hemen çalışan - çalışmayan kadına getirilmemiş olsun...
Yarası olan gocunuyor vesselam....
Konu sahibi arkadaşım hiç üzülme hepimiz bu aşamalardan geçtik.
Evet çok zor ama alışıyor insan .
Sonuçta onlara daha iyi bir gelecek hazırlamak adına çalışıyoruz.
Yarın bir gün başımıza bir şey geldiğinde dimdik ayakta durmak için çalışıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?