Ben artik bilemiyorum sizden yardim bekliyorum

O biri başlamışken madem sözlü ile nişanlı arasında fark yok neden ayrı ayrı söz ve nişan yapılıyor bana da onu anlatsın kavram kargaşası

ha ha evet o da ayrı muamma.
bence de yapılmasın. bundan sonra tüm sözlüler nişanlı sayılsın, konu kapansın.
onlar ermiş muradına....

neyse yanlış yönlendirmeyeyim konu sahibini.
buradaki bir çok kişi hem fikir sanırım, sözlülük pek bişey ifade etmiyor (e o zaman neden yapılıyor, neyseeee ben karışmıyorum)
konu sahibine tavsiyem kıskanıyorsa da çaktırmasın, zira yapacak bir şey yok.

senden çok fettan bir elti olur hee

o kadar sinirlendiysen eşofman yerine paçalı don parfüme de tutunlü kolonya seç

çok hoj olur

Canım olmaz o iş

Çünkü konu sahibi nişanlanınca da ona hediye seçerken daha genç diye eltisinden yardım alacaklar. Bu sefer eltiden başka desende paçalı don ve kolonya gelebilir

Çok riskli çok

tesekkur ederim
bazi insanlara cidden uzuldum, kisi kendinden bilirmis isi derler ya herhalde onlar icin maddiyat cok onemli cok yazik
yukarida Allah var asla maddiyatta degilim sadece dislandigimi dusunup uzuldugum icin paylastim, belkide kiskandim olabilir bende inanim duygularim var her insan bir olmuyor
keske kalp kirmadan biraz dusunerek yorum yazabilse herkes

ya nolur biri bana da anlatsın.
sözlü ile nişanlı arasındaki fark nedir?
burada herkesin bildiği bir şey var da ben kaçırmışım gibi hissediyorum şu anda:)
Bir evde 2 erkek varmış
Ailenin maddi gücü ikisine el vermemiş
Birine söz ve nişan yapılınca bunu öne almışlar
Söz aile arasında yüzük takılan, nişan daha büyük çaplısı olup 2.bir tören hani.
Birinci gelinin düğününden sonra ikinci küçük geline de sıra gelecek
Bence konunun özü bu
Ama fazla BDV okuyunca daha tanımadan hatta evlenmeden elticilik oluyo gibi..

Konu sahibi sen sakin ol. Sözlünü de belirt eltinin adı neyse " anne, x'le çıksın şahsi şeyler sonuçta kızın gönlüne göre olsun.Belki zevklerimiz farklıdır sonra beğenmez ben zan altında kalmak istemem", de.

Diğer kısma gelince evet nişanlıyken sana da yapılacak ,edilecek vs vs vs ama sonuçta bir bluz -pantolon ya da elbise alıp senin de gönlünü yapmaları gerekirdi. Sözlünle çıkıp bayramlık alırdın.İnce fikirli olamamışlar .

Git kendin seç işte eltine hava atarsın senin parfümünü, donunu ben beğendim diyeeee, ayy bayılacamm kaldıramıyorsana yrıl, ayrılmayacaksan problem yapma lütfen cidden çok itici oluyor, benim bir eltim olsa herşeyi eksiksiz yapılsın isterim, kaynım bekar, kendisini çok severim onun için eltimi de kimseye ezdirmem...

Sonuçta ikiniz de el kızısınız, birbirinizi tutun bu ne yaa..Ha eltim kötü fesat olursa da mesafe koyarım muhatap olmam.. Ama asla ona yaptılar bana yapmadılar muhabbeti yapmam en iyisi yapılsın bilakis mutlu olurum...

eltimle hicbir sorunum yok, konumdada onun hakkinda bir durum yok
tum kirginligim ve kizginligim sadece sozlumun ailesi, konularimda onlarla ilgili
evet haklisin sira bizede gelecek
tesekkurler

Belki de konu sahibine de aldılar, hatta onunkileri de eltisi seçti.

Ama sürpriz olsun diye haberi yok.

Olamaz mı, valla olur bence.

eltimle hicbir sorunum yok, konumdada onun hakkinda bir durum yok
tum kirginligim ve kizginligim sadece sozlumun ailesi, konularimda onlarla ilgili
evet haklisin sira bizede gelecek
tesekkurler
E tamam işte sıranı beklemelisin

işin usulunde olmasa bıle sozlusu beyfendı bu rahatsızlıgı bılıyor artık
ve hala cıkıp su kızcagıza 1 bluz bır etek almayacaksa
ben ona ya odun derım ya da yası 22 derım

Bana hiç alınmamıştı
Eltim olmadığı için mi ayıkmadım saf olduğumdan mı bilmem
Yeni aklıma geldi

Sözde kahve içilir, uyduruktan bir yüzük takılır. Takı takılmaz.
Nişan ise törenle yapılır, bohça vs hazırlanır, takı takılır, alyanslar alınır, kurbanda bilezik, elbise veya kurbanlık alınır vs. Nişan masraflıdır.
Karşı tarafın yaptığı bariz haksızlık ama var böyleleri. Muhtemelen masraf yapmamak için şu an almıyorlardır. Zamanı gelince yapmazlarsa o zaman ayrım yapılıyor dersiniz, şimdiden can sıkmaya gerek yok.
Bana da alındı, evlendim 1 sene oldu hala bayramlar es geçilmez.

boyle birsey olursa dediklerimden ve dusunduklerimden utanirim, durumdan sadece sozlumun haberi oldugu icin ozrumude ona dilerim

ama sizde 1 bluz veya 1 pantolonla gonlumu yapabileceklerini dusunmuyormusunuz?

Nedense sanmıyorum zira sözlüsü ağzı sıkı biri gibi durmuyor herşeyi söylerdi.
Bir de genç diye fikir almak istemiş diyen arkadaşlar var da aynı yaş grubu insanların zevkleri bile çok farklı ki bu risk bence.
Mesela ben spor tarzdan hoşlanırım diğeri klasik ,ya da biraz daha süslü pullu vs şeylerden hoşlanır gibi..

Söz ve nişan arasındaki fark da benim bildiğim ;
söz de kızı size verdik ,ailenize sözümüz sözdür.
Nişan da ise evlilik yolunda bir adım atılmış ve daha resmi olmuştur.

bu yazdiginizin komik oldugunu dusunuyorsaniz yaniliyorsunuz lutfen biraz daha dikkatli olun cumlelerinizi kurarken beni tanimadan bilmeden hakkimda boyle birsey demeniz bir sonuca varmaniz hata ..

Bu hediye üzerine actiginiz ikinci konu. Yani burdan bakildiginda gayet hediye meraklisiniz. Artik durum o radddeye gelmis ki, normal sözlünüz ile iletisim kuramayip burdan yardim istiyorsunuz.

Mesela telefonda "ben nereden bileyim onun zevklerini, simdi yalnis bisey alarim olmaz. En iyisi x kaynim gitsin, sonucta en x elitiyi en iyi kaynim taniyor" demek o kadar zorda degil.

Evleneceksiniz, lütfen biraz olgunlasin. Daha cok vahim olaylar kararsizliklar yasayacaksiniz. Yani bu kadar basit seyleri olay etmeyin. Hediye ne ki? Önemli olan mutluluk, huzur,.. ve bunlari bir evlilikte yakalamak hic kolay degil. Sahsen benim icin yeter ki kv'de' evliligide karismasin, huzurunu bozmasin, ilerde torunlari ile ilgilensin yemin ile baska birsey istemem, ki su an aynen böyle bir kv'deye sahibim sükür.

canım demek eltin bilmiyor anlamıyor onlar da senin bilginden yararlanmak istiyor,bişi olmaz git seç. böylece eşine ne kadar anlayışlı bir kadın olduğunu göster. madem onlarda adet nişan zamanı, ee elbet senin de nişanın olacak. o zaman aldırırsın sen de ne istiyorsan

Ay bu kadınlar ne iki yüzlü yaa şurda kıza kıskançsın ne fenasın diyenlerin hepsi aynı durum başlarına gelse on kat rezalet çıkarmazlarsa hiçbişey bilmiyorum.

Bu kadar iki yüzlü olmayın hanımlar, konu sahibi haklı, kimse o durumda olmak istemez.

Bu nasıl bir saçmalık hayatta istemezdim benim yerime eltimin hediye seçmesini hadi nişanlım seçer kv seçerde eltimin seçmesini istemezdim bende onun için seçmek istemezdim kesinlikle ne garip şeyler var,bu arada hediye olayıda baya ayrıntılıymış parfüm alındığını da hiç bilmiyodum

Nişan ise törenle yapılır, bohça vs hazırlanır, takı takılır, alyanslar alınır, kurbanda bilezik, elbise veya kurbanlık alınır vs. Nişan masraflıdır.

Biz de alyans takı bohça oldu
Kurbanlık yeni duydum adetlere göre değişiyo gibi, bayramda içinden gelen hediye alır sanırım bizimkilerin içinden gelmemişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…