Tesekkur ederim güzel dileklerinizin daha fazlası size dönsünHer insanin sorun anlayışı farklıdır ve önemli olan sizin hayatınız, aileniz ve mutluluğunuz.
Size tavsiyem, eşinizin ellerini sıkı sıkı tutun ve güzel evliliğinize odaklanin. Kendi büyuk ailenizde dahil 3. Kişilerin duracagi yerin cizgisini biz belirlemeliyiz.
Aile terapisti, yasam.kocu ya da psikolog hangisi size yakin gelirse bir gorusme ayarlamaniz ve belki sonrasinda esinizle beraber de gidersiniz, emin olun iyi gelecek, ertelemek sadece aorunlari hali altina iter, hep ayni seyleri yasarsiniz, aşmak için kararli bir sekilde hareket edin. Guzellikler diliyorum sizin icin.
Başka hiç kimseye kin duymuyorum ve kolay kolayda kin tutmam. Yaşam kalitemi bozacak düzeyde boyle yaşadığım baska bir duygu da yokAileyle görüşmesen başka birşeye kin duyup kendini mahvedeceksin.
En iyisi psikolog. Yaşam kaliteni bozacak düzeyde yaşıyorsun duygularını.
Iyi geceler. Şimdiden rahat batması, aile yuzunden bosanilir mi falan diyecekler bilsinler ki gerçekten artık sağlığımı olumsuz etkilemeye başladı.biraz uzun olabilir şimdiden k.bakmayın.
Eşimle severek evlendik. Gerçekten gözümün içine bakan biri. Sürekli alttan alır, sever sayar iyi bir estir. Geçmişte ailesiyle sorunlar yaşadık yuzgoz olduk belki kucuk bir kisminda gorece kusurlu taraf bendim. bi de bu sorunlar belki başkaları yaşasaydı umursamazdi bile ama ben taktım. Hem de acayip şekilde. Esim geçmişte yasanan sorunlarda pasif kaldı . O ise pasif kalmadigini sadece tepkisini yanimda vermediğini söylüyor yani tepki verdigini ama benim gormedigimi soyluyor.
Neyse ben unutamiyorum yaşananları ve artık sağlığımı olumsuz etkiliyor. Bugün ailesiyle görüştük benim yaşadığım stresten nefesin kesildi midem bulandı lavaboya zor yetistim. Ben bu insanları gormedigimde uzak oldugumda eşimle cocugumla çok mutluyum sorunun yok. Ama bunları görünce tüm iç huzurum, aile huzurum kaçıyor. Gorusmiyim desem esim tamam der ama evimde bunun huzursuzluğun esim dolayısıyla yine yasarim. Napiyim ben artık panik atak, anksiyete belirtileri vermeye başladım asamıyorum.
Ayni benim bugün hissettiklerim yaşadıklarım. Peki hiç mi gorusmuyorsunuz bayramda seyranda da mi? Gorusmemenizi psikolog mu önerdi ? Psikolog da mi kininizin son bulmasını sağlayamadı ?Görüşmeyin o zaman. Gerekirse yardım alın eşinizle de konuşun. Neler yaşadınız bilmem ama hissettiklerinizi anlıyorum.
Evliliğimin 1.yılında eşimin ailesini göreceğim zaman tüm vücudum titremeye ve üşümeye başlardı. Tansiyonum düşerdi, rengim sararırdı. Tabi eşimle de tartışırdık ailen şunu yaptı bunu etti. Sonra 1 yıl tedavi gördüm, psikoloğa gittik sile terapistine gittik ilaç kullandım filan. Görüşmeyi kestim oh kafam rahat. Eşim ısrar etseydi görüşmem konusunda çok net boşanırdım. Çünkü artık hasta olmaya başlamıştım.
Görmeyin gerekirse, ama yıllar önce olan bir olaydan dolayı git gide artan duygu yoğunluğu kindir. Kabullenmek istemiyorsunuz belki ama geride bırakamıyorsunuz da.Başka hiç kimseye kin duymuyorum ve kolay kolayda kin tutmam. Yaşam kalitemi bozacak düzeyde boyle yaşadığım baska bir duygu da yokpsikolog çözer mi acaba sorunu mu? Ay çözülsün de istemiyorum. Bu insanları görmek istemiyorum
Ayni benim bugün hissettiklerim yaşadıklarım. Peki hiç mi gorusmuyorsunuz bayramda seyranda da mi? Gorusmemenizi psikolog mu önerdi ?
Soylediklerinizin hepsini kabul ediyorum kin duyuyorum, affedemiyorum, bu kini geride birakamiyorum yapamiyorum, yapmaya cabaladim da olmuyor soğudum görüşmek istemiyorum. Hislerim böyle iken napiyim?Görmeyin gerekirse, ama yıllar önce olan bir olaydan dolayı git gide artan duygu yoğunluğu kindir. Kabullenmek istemiyorsunuz belki ama geride bırakamıyorsunuz da.
Bi düşünün sırf bu sebepten eşinizi bırakmayı, çocuğunuzun arada kalmasını (boşandığınız takdirde çocuğun daha huzurlu bir ortamı olamayacağından öyle söylüyorum) vs göz ardı edip boşanmayı düşünüyorsunuz.
Hadi boşandınız diyelim; ilerde çocuğa ne açıklama yapacaksınız?
Bazı şeyleri unutmak, sünger çekmek iyidir. Affetmek huzur verir.
Okey bende görüşmemeniz taraftarıyım zaten. En azından bir süre. Ama zaten çokta içli dışlı değilmişsiniz.Soylediklerinizin hepsini kabul ediyorum kin duyuyorum, affedemiyorum, bu kini geride birakamiyorum yapamiyorum soğudum görüşmek istemiyorum.
Aynı hisler aynıııIlk defa nefesim kesildi, iki kere lavaboya kostüm afedersiniz ogurdum baya. Ellerim ayaklarım alev aldı tüm bedenim titredi. Yani artık bunun sonu panik atak falan heral de.
O zaman tedavi pek de başarılı olmadı diyebilir miyiz? Ya da başarılı olduysa ne yönde başarılı oldu? Allah yardimcimiz olsun.Aynı hisler aynııı
Ben panik atak oldum da !! Tedavi gördüm
Bir an önce aile terapistine gidin
Ben geçen bayram gördüm şimdiden önümüzdeki bayramı Dert ediyorum düşün
Çok zor
Terapi alın ailecek
Yaptıkları beni kendilerinden soğuratak benim için büyük şeyler. Belki başkaları için küçük. Ama benim icin buyuk. Kaldi ki esim de geçmişte bu olaylar olurken bu noktaya görünmemesi için önlem almadı pasif kaldı.Esinizin yerine koydum kendimi.cok zor onun icinde..hani buyuk bi sorun olmadigini sizde soyluyorsunuz.bisey yapmadilar diyorsunuz..esiniz sizin gibi dusunseydi ve buraya yazsaydi ne olurdu acaba..bence hepinizin huzuru icin psikologa gidin.mutlaka yardimi olacaktir..ama siz yyardimi da istemiorsunuz ki
Kendiniz gitmeyin eşinize cocugunza haftada bi onlar soylemeden "hayatım biraz annen nasil diye baksanmi bi gorunsenmi" desen annesiyle bağlantısını koparmamasna sen ozen gostersen ama sen geri durarak.Belki sorunlari sana anlatsan o da sorun mu dersin ama ben sorun yapıyorum. Bu biraz da benim kisiligimle alakalı birinden soguduysam olsem o kişiyle görüşmem bir araya gelmem bu babamın oğlu olsa bile. Politik olamam mis gibi yapamam yapamiyorum yani. Ben bu insanlardan soğudum iyi de deseler batıyor.
Yanlış anlamissiniz ya daben yanlış ifade ettim.yapılanlar benim için beni onlardan tamamen sogutacak düzeyde ama belki başkası için küçüktür. Kin tutmam çok zor tutarım ama bu soğukluk geçmiyor yani bi nevi bu da kin. kisiligimle ilgili olan kismisogudugum insanlarla mis gibi de olsa bir araya gelmem istemiyorum.Kendi icinizde de celisiyor musunuz bir taraftan yaptiklari seyler sizin icin kucuk alabilir ama benim kisiligime ters diyorsunuz yani alingan misiniz anlayamadim pek. Diger yandan cok zor kin tutarim demissiniz ? Yani kucuk olaylarin sonucunda kin tutabiliyorsaniz bu zor degil kolayca kinlene biliyosunuz anlamina gelir. Ben mi tamamen yanlis anluyorum.
Esinizin yerinde olsam bende aynisini sizin ailenize karsi yapardim. Biraz empati yapmalisiniz. Bu bence oldukca bencilce. Esim de ailesinin yaninda beni savunacak cumleler soylemez ama bilirim ki arka planda benim yanimdadir. O nedenle ailesinin yaptigi yada soyledigi bizim huzurumuzu bozmaz. Cunku onemsemem.
Terapi iyi geliyor aksi türlü yastık altına itiliyor be hortuluyor geçmişIyi geceler. Şimdiden rahat batması, aile yuzunden bosanilir mi falan diyecekler bilsinler ki gerçekten artık sağlığımı olumsuz etkilemeye başladı.biraz uzun olabilir şimdiden k.bakmayın.
Eşimle severek evlendik. Gerçekten gözümün içine bakan biri. Sürekli alttan alır, sever sayar iyi bir estir. Geçmişte ailesiyle sorunlar yaşadık yuzgoz olduk belki kucuk bir kisminda gorece kusurlu taraf bendim. bi de bu sorunlar belki başkaları yaşasaydı umursamazdi bile ama ben taktım. Hem de acayip şekilde. Esim geçmişte yasanan sorunlarda pasif kaldı . O ise pasif kalmadigini sadece tepkisini yanimda vermediğini söylüyor yani tepki verdigini ama benim gormedigimi soyluyor.
Neyse ben unutamiyorum yaşananları ve artık sağlığımı olumsuz etkiliyor. Bugün ailesiyle görüştük benim yaşadığım stresten nefesin kesildi midem bulandı lavaboya zor yetistim. Ben bu insanları gormedigimde uzak oldugumda eşimle cocugumla çok mutluyum sorunun yok. Ama bunları görünce tüm iç huzurum, aile huzurum kaçıyor. Gorusmiyim desem esim tamam der ama evimde bunun huzursuzluğun esim dolayısıyla yine yasarim. Napiyim ben artık panik atak, anksiyete belirtileri vermeye başladım asamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?