Ben artık bununla bas edemiyorum..psikolog mu? aile danışmanı mi? Boşanmak mi?

Kusura bakmada bana hiç normal gelmiyor bu durum. Eşin senin aileni eve sokmasa, görünce krize girse falan ne hissedersin. Ayrıca bundan boşandın diyelim, yeni karşına çıkacak kişininkiler nolacak, canımı sıktılar yüzlerini görmeyim olmuyor

kin hic iyi bişey degildir.
herkesten cok size zarar verir.
affetmek affedebilmek Rabbimin bize verdigi ve hoşnut da oldugu cok güzel birşey.

eşinizi de yıpratmayın yuvanıza yazık

+1000

Bu kişilik yapınızı törpülemediğiniz sürece evliliğinizde huzur bulmanız zor.
Evlilik ne yazık ki sadece iki kişinin birlikte olduğu bir kurum değil.
Size acilen psikolojik yardım+evlilik terapisi almanızı tavsiye ediyorum.
Eşinizle birebir bir probleminizin olmayışı büyük avantaj evliliğinizi yıkmayın, toparlayabilirsiniz.
Kendinize panik atak teşhisi koyup tabloyu ağırlaştırmayın.
Psikoloğunuz bundan şüphelenirse sizi ilaç tedavisi için psikiyatriste yönlendirir zaten.

Yanılıyorsunuz , çok zor kin tutmuyorsunuz, zira yaşadığınız basit olaylarda bunu yasamazdiniz.

Icinizdeki kin duygusu en cok size zarar veriyor , o kin tuttugunuz insanlara hicbirsey olmuyor

Ben bunu hic anlayamiyorum, insan neden kendisine bu kadar zarar verir ki? Kendiniz bas edemiyorsaniz bu durumla psikolog destegi alin , anlattiginiz tabloda siz hic normal degilsinix , hayati bosu bosuna kendinize zehir ediyorsunuz

Ne yaşadınız veya o insanlar size ne yaşattı gerçekten merak ettim..
Benim annem 16 sene kv-kp ile birlikte oturmuş,babaannem anneme çok çektirmiş,dedem ise hep olaylara sessiz kalmış,ne anneme karşı çıkmış ne yanında olmuş.. babam ise annemi hiç savunmamış,ve annem bugün bu insanlara hala anne baba deyip,hallerini hatırlarını sorup,evlerine gidip,yeri geliyor yardımlarına koşuyor...
Bunlardan daha mı fazlasını yaşadınız bilmiyorum,ama bence biraz fazla büyütüyorsunuz.. ki en son 3 ay önce görmüşsünüz Yani,tepkileriniz gerçekten fazla..

Yüz de yüz katılıyorum. Sen istediğin kadar görüşme o kin senin içinde ve görmesen de devam ettireceksin. Bir an önce psikologa gidip tedavi olman lazım. Onlara bişey olmaz kendine zarar verirsin.

Disardan konulari okuyordum.
Sırf bunu yazmak için girıs yaptım..
Bian ben mi konu açtim acaba diye düaundum çunku noktasi noktasina kelimesin kelimesine ayni durumdayim.
Bende ne yapacagimi bilmiyorum.
Psikolog paklamaz beni psikiyatri ye gtmeyi daunuyorum

eşinize üzüldüm ... doğrudan siz psikologa gidin derim.. siz, kendi içinizdeki problemi halledin sonra aile danışmanlığını düşünürsünüz. eşinizden yana da sorun yokmuş ama gidin madem.. ne diyeyim..

Sizi cok iyi anlıyorum gercekten
Bende isim konusu yüzünden boşanma noktasına gelmiştim
Cewremde ve kk da herkes niye bu kadar takıyosun boşver ne derlerse desinler dedi ama olmuyo işte
Dün görümcemle tlfnda konuştum bana inat yüne istemedigim isimle kuzımı sordu.içimden ya sabır dedim ama artık onlar yüzünden huzurumu bozmamaya calısıcam
Ne güzel eşiniz gayet sewecen anlayışlıymış
Üçüncü şahıslar için yuvanızı bozmayın,bi kaç yıl sonra eminim niye bunları kafaya bu kadar cok takmışız diycez

O zaman tedavi pek de başarılı olmadı diyebilir miyiz? Ya da başarılı olduysa ne yönde başarılı oldu? Allah yardimcimiz olsun.
Yüzde yüz unutma gibi birşey söz konusu değil zaten
Biz evlendiğimiz yıldan beri dönem dönem terapi aldık
Her terapi ve terapist iyi geldi diyemem
Panik ataktan geçen kış tedavi oldum büyük oranda geçti ama Yok diyemem
Aile terapisine de bir kaç defa gittik Ben şahsi daha çok gittim , devam da edeceğim edeceğiz
Ama aile konusu tamamen gçeeçvk bi konu değil
Ben de iğreniyorum ve ömür boyu görüşmek istemiyorum ailesi ile , ve onlara karşı içimde hiçbir iyi temenni Yok , çocuk sahibi olamamıZda onları suçluyorum içten içe, şuan gebeyim ama bu da gelişmedi , yarın kürtaj olacağım
Senin sağlıklı bir bebeğin var bu büyük bir artı ,
Terapistim sakinleştirdi biraz beni ama tamamen geçmedi nefretim öfkem
Biraz da yapı meselesi sanırımama kesinlikle terapi öneririm

Hic bisey yapmadilar ama dedim ya ben soğudum bi kere. Zoraki görüşmek bana zulüm.
Hiç birşey yapmadılarsa bu durumda siz bazı şeyleri yanlış anlayıp yanlış yorumlayıp kin duymaya başladınız sanırım
Şimdide kendi içinizde yaşadıklarınız yüzünden aynı ortamda bulunmak bile sizi rahatsız ediyor
Bence bu durumda sizin yardım almanız lazım

Ya kimse kusura bakmasın ama 2 erkek çocuk annesi olarak artık çok korkuyorum yıllarca gözümden sakınıp büyüttüğüm çocuklarımın birgün eşiyle benim aramda kalmasından

Dengesiz kv’ler yüzünden evliliği cehenneme dönen gelinlere sonuna kadar hak veriyorum Allah yardımcıları olsun ama sizin gibileri anlamak imkansız birazda kendi kendinizi telkin edin annesiniz sanırım biraz empati yapmaktamı zor yahu

Konunun ne olduğu tabii ki önemli. Size hakaret ettilerse haklı olabilirsiniz. Bir iki kere üstü kapalı laf soktular diye böyle hissediyorsanız sadece kendiniz için değil çocuğunuz için de psikoloğa gitmelisiniz. Çünkü bu kadar zayıf olursanız çocuğunuza da iyi bir rol model olamazsınız.

Konunun ne olduğunu bilmediğimiz için doğru yorum yapmak çok zor. İfşa olmamak için yazmıyorsanız içimizden birkaçımıza özelden konuyu yazın, insanlar fikirlerini yazsınlar.

ben de aynı anlattığın durumları yaşadım
hatta buraya o dönemlerde üye oldum
seninkinden farkı, ben eşimin ailesiyle hiç tartışmaya girmedim, eşime söyledim, o da beni "kendisini ailesine karşı doldurmakla itham" etti
halbuki ailesiyle aramızın bozulmasını istemediğimden ve sağlığım ciddi olarak bozulmaya başladığından bahsetmiştim
kendisi öyle tepki verince ben içime atmaktan şiştim ve sonunda panik bozukluk atakları geçirmeye başladım
yeni yeni anlıyorum ki o atakların sebebi, beni kapana kıstırmalarıymış
6-9 ay ilaç kullandım
sonra bir şeyler az biraz düzelir gibi oldu
çocuk olduktan sonra ailesinin anormal konuşmaları, üstlerine düşmeyen şeylere müdahil olmaları, eşimin adaletsizliği (bana göre, çünkü kendisi kabul etmiyor) beni lohusalık depresyonuna soktu (bence). Eşim ne mi yaptı? Hıncını annemden çıkardı. 5 yılın sonunda gemileri yakacak duruma geldim. ki bence geç bile kaldım. sonra aile terapisti falan...
herkes mutlu, huzurlu olur inşallah ne diyeyim
ama iyi bir aile terapisti faydalı olur bence

Bak ben 15 yasında annemle ilgili bir durum yaşamıştım çok çok üzüldüm çok taktım bu durumu hep taktım 15 sene boyunca.
Tavsan dağa küsmüş dağın haberin olmamış.Annemin umrunda olmadı ama ben takintimdan dolayı çok ağır okb hastası oldum.
Şimdi psikoterapi görüyorum.Yeni yeni iyilesiyorum.Psikoterapi olaylara biraz daha farklı bakmamı sağladı.
Asamadiginiz problem neyse bir uzmandan yardım alın tavsiye ederim.Belki kafaniza taktığıniz durum o kadar da önemli bir şey değil.

Ailemle görüşmek esimin sağlığını olumsuz yönde etkileyecekse gorusmesin. Hatta esime söylüyorum ben ailemle gorusmiyim dilersen misilleme yap sen de benimkilerle gorusme

Yanılıyorsunuz , çok zor kin tutmuyorsunuz, zira yaşadığınız basit olaylarda bunu yasamazdiniz.
Bunlardan başka kin tuttuğum kimse yok.yaşadıklarım benim için basit değil ciddi soguma sebepleri. Ama başkaları için belkibasittir. Zira burada okuduğum konularda benzer sorunları yaşayanlara boşver deniliyor zaman zaman ama kesinlikle benim için basit değil.

Bu insanları gormedigimde sorun yok. Bunları oturup dusunmuyorum.aklıma bile gelmiyor ama görünce işler değişiyor. Ben de huzur kalmıyor.

Beni hiçbiri paklamaz gibi. Ben gormezsem huzura ericem. Allah sizin de yardimciniz olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…