- 27 Nisan 2015
- 6.978
- 34.076
- 498
Sizinki ne kadarlık peki?
Daha 1 haftadır böyleyse belki geçici bir durumdur. Kendi kendine uyumayı bilmesi çok güzel. Inş en kısa sürede düzelir.Normalde gündüz sorunu yoksa 3 saat uyur. Uyanma saatleri de hep aynıydı. Ama son 1 haftadır ne yaptığı belli değil bugün 6:45 de uyandı ama gecenin 4 saati uyumadı. Gündüz 2 uyku yaptı toplamda 3 saat. Ve akşam 22:30 da uyuttum. 12 de uyandı aha o saatten beri ordan oraya gidip geliyoZ ne yanımda uyuyo ne yatağında.
Benim cocuklarim boyleydi.. birde yememizde iyi degildi ustune ustluk. Ne zaman duzeliyor biraz dersen 2,5 yasindan sonra gibi.. ama 4 yasinda hala duzelmeyenide duydum. Benim 4 yasindaki oglum hala uyanip yanima gelir filan.Bebeğim dişlerini tamamladı ama yine uyumuyor yine uyumuyor. Ben gerçekten deliriyorum. Sabaha kadar kaç kez uyutmaya uğraşıyorum say say bitmiyor. Şuan saat 1 den beri uyutup koyuyorum yine uyanıyor ya hayattan soğudum ölmek istiyorum artık. Yine 2 gün güzel uyudu yine başladı. Hayatıma lanet ediyorum yemin ederim ben böyle iğrenç bir durum görmedim. Çok şikayetçiyim evet çünkü bi deri bi kemik kaldım sinirlerim alt üst. Uykusuzluktan ruh gibiyim aylardır. Elimden gelen bütün herşeyi yaptım düzelmiyor. Sabahlamak resmen huy olmuş. Bağırıyorum artık bıktım senden senin uykundan diye. Bu ne boktan bir durum böyleçocuk yaptığıma pişman oldum asla 2 ci çocuğu düşünmeye cesaret edemem. Biraz önce yerine götürdüm yine başladı ağlamaya gittim yerinde yatırayım dedim kalkıp duruyor. Dayanamadım ufak bi cinnet geçirdim resmen yastığın üzerine sertçe bıraktım. Ben insanlıjtan çıkıyorum artık. Bütün çocuklar da böyle demeyin çevremde 15 aylık olup da çocuğu böyle olan kimse yok mışıl mışıl uyuyorlar.
11 aylık ve doğduğundan beri boyle. çok gazlı bir çocuk olmadi hic bir zaman mesela ama uyumaz yani. ben de esim de uykuya düşkün değiliz, ikimiz de bebekken boyleymisiz. ben biraz da genetik olduğunu düşünüyorum ve öyle kabul ettim. şimdiye kadar hic kendiliğinden uyumadı mesela. saatlerce ya ayakta sallarim, ya kucakta. 2 ay sonra ise başlayacağım nasıl kalkıp giderim sabah allah bilir artik
ve ben 6 aylık olduğundan beri kizimla beraber uyuyorum çünkü sizin gibi bezmistim artık emzir salla yatağa koyarken uyaniyordu. sonra ben de yanima yatırıp daha tam uykusu acilmadan emzirmeye başladım oylelikle uykuya devam etmiş oldu. ama bu sefer de sırf meme emmek için uyanıyor. yaptığım ne kadar dogru bilemem ama ben sadece icgudulerimi dinleyerek yetistiriyorum kızımı
Hey allahım ya valla ben yapmam dediğim herşeyi yaptım. Sallamam dedim ama sonuç şuan 10 aylıktı sallamaya başladığımda11 aylık ve doğduğundan beri boyle. çok gazlı bir çocuk olmadi hic bir zaman mesela ama uyumaz yani. ben de esim de uykuya düşkün değiliz, ikimiz de bebekken boyleymisiz. ben biraz da genetik olduğunu düşünüyorum ve öyle kabul ettim. şimdiye kadar hic kendiliğinden uyumadı mesela. saatlerce ya ayakta sallarim, ya kucakta. 2 ay sonra ise başlayacağım nasıl kalkıp giderim sabah allah bilir artik
ve ben 6 aylık olduğundan beri kizimla beraber uyuyorum çünkü sizin gibi bezmistim artık emzir salla yatağa koyarken uyaniyordu. sonra ben de yanima yatırıp daha tam uykusu acilmadan emzirmeye başladım oylelikle uykuya devam etmiş oldu. ama bu sefer de sırf meme emmek için uyanıyor. yaptığım ne kadar dogru bilemem ama ben sadece icgudulerimi dinleyerek yetistiriyorum kızımı
Hep konuşuyorlar zatenBenim cocuk gelisimci kuzenim var.. o bana derdi: ablacim cocuklari yaninda yatirmak dogru degil bla bla.. derdimki 3-5 saat kreste cocuklarla olmak baska, 24 saat cocugunla olmak baska.. neyse kendi cocugu oldu ve ayni yatakta yattilar.., icten ice yasayarak anlamasina sevindim dogrusu, oyle uzaktan konusmak cok kolay..
Evet 3 aylıkken başladık biz dişlere :) zaten ondan bu durumdayım düşünsenize sürekli huzursuzdu çünkü çok az ara verdi. Köpek dişleri 1 hafta önce çıktı işte. Onlar çıktığında rahatlarım düşüncesindeydim. Malesef böyle olunca iyice çöktüm15 aylık ve bütün dişleri çıktı öyle mi ? Valla bilmiyorum ama sakın olmanız lazım annelik sabır gerektirir, sevgi gerektirir, fedakarlık gerektirir bu günler gecicek unutmayın. Yatağa koyarken her çocuk uyanır hemen hemen. Ne şekilde uyutuyorsunuz ? Nerede uyuyor ? Size tavsiyem montesorri yataktir.
Yani dişlerini patlattı 2 gün sonra böyle oldu. Yine mı diş diye düşündüm ama artık en arkalara da ara veriyorlar dimi? Evet dişler ara verdikçe ben ısrarla uyumaya alıştırdım hep bozulsa da yine şuan uyuyabiliyor. Ama akşamları birşeyler oluyor işte.Daha 1 haftadır böyleyse belki geçici bir durumdur. Kendi kendine uyumayı bilmesi çok güzel. Inş en kısa sürede düzelir.
Benimki bi ara öyleydi 8 de uyurdu 7 de uyanırdıBenim cocuklarim boyleydi.. birde yememizde iyi degildi ustune ustluk. Ne zaman duzeliyor biraz dersen 2,5 yasindan sonra gibi.. ama 4 yasinda hala duzelmeyenide duydum. Benim 4 yasindaki oglum hala uyanip yanima gelir filan.
Arkadaslar bahsederdi aksam 8 de yatirip sabah 8 de kalkar diye, bana hep tuhaf gelirdi. Esin filan baksa? Bi yakinim sen uyusan mesela?
Uyanınca ne yapıyosunuz peki? Bebek ne yapıyor ağlıyor mu? Konuşuyor mu? Yataktan mı inmeye çalışıyor? Sizi mi uyandırmaya çalışıyor?Denem elbette ama yanımdayken de uyanıyor. Emip de yatmıyor tekrar uyuması 2 saati buluyor benim gerildiğim mevzu bu.
Uyanınca ağlıyor yataktan çıkmaya çalışıyorUyanınca ne yapıyosunuz peki? Bebek ne yapıyor ağlıyor mu? Konuşuyor mu? Yataktan mı inmeye çalışıyor? Sizi mi uyandırmaya çalışıyor?
Yok aslında size değil kesmeyi tavsiye eden meslektaşimaydi sitemim. Bebeğin hakkı olan, anne ile bebek arasında özel olan birşeyi başkalarının kes demesini doğru bulmuyorum. Kaldı ki memeden kesince deliksiz uyuyacaginin garantisi yok.Merhaba,ilgimi çekmedi değil görmemiş olabilirim yorumunuzu. Sütten tamamen kesmem zaten gece beslenmesini kesmekten bahsettim ben. Gerçi benim kızımın derdi emmek değil.
Sevgili Jameya. Bebeğim 22 aylık. Emzirdigim için tam 20 aylık olana kadar gece de saatte bir yarım saatte bir uyanan bir bebekti. Meme sabaha kadar ağzında dursun istiyordu çıkardığım an uyaniyor ağlıyordu. Senin gibi günler gecelerce ağladım. Gece uykusuna emerek geçiyordu. Sanırım bundan sebep diyerek gece hoplata ziplata oyalayarak ben de onun yanında dalana kadar durarak uykuya desteksiz geçmesini sağladım. Iki aydir maksimum 1 kez uyanıyor gece onda da meme vermiyorum. Bazı geceler hic uyanmıyor sabah 5 e kadar. Sütten tamamen kesmedim gece beslenmesini kestim biraz insana döndüm. Sanırım meme eşittir uyku bağlantısı kurdukları için boyle yapıyorlar. Keske gece beslenmesini daha önce kesseymisim diyorum simdi. Naçizane tecrübemi anlatmak istedim. Yalnız değilsin.Sütten kesmeyi düşünüyorum bende ama nasıl yapıcam? Ne kadar doyursam da kalkıp emmek istiyor ben de bineron veriyorum 1 defa. Sanırım daha fazla istiyor ki sürekli uyanıyor. Biberon içmesine rağmen 3 saat en geç yine emmek istiyor
Benim cocuk gelisimci kuzenim var.. o bana derdi: ablacim cocuklari yaninda yatirmak dogru degil bla bla.. derdimki 3-5 saat kreste cocuklarla olmak baska, 24 saat cocugunla olmak baska.. neyse kendi cocugu oldu ve ayni yatakta yattilar.., icten ice yasayarak anlamasina sevindim dogrusu, oyle uzaktan konusmak cok kolay..
Bebeğinizin biyolojik saati ters olabilir. Çocuk doktoru ile görüşün gerçi öyleyse yapılacak hiç bir şey yok. 3-4 yaşından evvel düzelmiyor. 2 sene bazen 1 hafta hiç uyumadığım , çoğu zaman sabah 5 de uyuduğu için 6 ya kadar uyuyarak işe gitmişliğim var. Çalışmıyorsanız şükredin halinize yani :) Umarım en kısa zamanda bir çözüm bulursunuz.Bebeğim dişlerini tamamladı ama yine uyumuyor yine uyumuyor. Ben gerçekten deliriyorum. Sabaha kadar kaç kez uyutmaya uğraşıyorum say say bitmiyor. Şuan saat 1 den beri uyutup koyuyorum yine uyanıyor ya hayattan soğudum ölmek istiyorum artık. Yine 2 gün güzel uyudu yine başladı. Hayatıma lanet ediyorum yemin ederim ben böyle iğrenç bir durum görmedim. Çok şikayetçiyim evet çünkü bi deri bi kemik kaldım sinirlerim alt üst. Uykusuzluktan ruh gibiyim aylardır. Elimden gelen bütün herşeyi yaptım düzelmiyor. Sabahlamak resmen huy olmuş. Bağırıyorum artık bıktım senden senin uykundan diye. Bu ne boktan bir durum böyleçocuk yaptığıma pişman oldum asla 2 ci çocuğu düşünmeye cesaret edemem. Biraz önce yerine götürdüm yine başladı ağlamaya gittim yerinde yatırayım dedim kalkıp duruyor. Dayanamadım ufak bi cinnet geçirdim resmen yastığın üzerine sertçe bıraktım. Ben insanlıjtan çıkıyorum artık. Bütün çocuklar da böyle demeyin çevremde 15 aylık olup da çocuğu böyle olan kimse yok mışıl mışıl uyuyorlar.
Hercocuk ayri .. biri der 4 yasina kadar anneyle yatsin baskasi der 6 aydan sonra ayir.. benim 7 yasina girecek oglum bile benle uyumayi cok seviyor.. yani izin versem 4-5 kisi her gun ayni yatakta uyuyacagiz..ne kadar zor olsada arada hepsini uyutuyorum yanimda.. benim benim hosuma gidiyor hemde onlar daha huzurlu oluyolar sanki. Biraz daha buyuyunce istesemde benle uyumazlar tadini cikarmak lazim bazi seylerinben çok okurum, araştırırım. farklı görüşten uzmanları okur, içgüdülerimle ve yaşam şeklimle bana uygun olanı bulur yaparım. bana yanlış gelmiyor bebegin belli bir zamana kadar anneyle uyuması. yanlış diyenlerin yaptıkları açıklamalar saçma geliyor
Bi bakmissin şıp diye dusene girmis gercekten sabir lazimBenimki bi ara öyleydi 8 de uyurdu 7 de uyanırdıama şimdi o günler bana öyle uzak geliyor ki. En azından akşamları kendime ayırırdım çok güzeldi valla.
Bende kızımın artık 15 yaşındayken uyur ye düşünüyorumaçıkçası 4 yaşından sonra uyumasa da olur bu zor günlerde eğer dinlenemiylrsam o zaman da pek önemi kalmıyor
Hercocuk ayri .. biri der 4 yasina kadar anneyle yatsin baskasi der 6 aydan sonra ayir.. benim 7 yasina girecek oglum bile benle uyumayi cok seviyor.. yani izin versem 4-5 kisi her gun ayni yatakta uyuyacagiz..ne kadar zor olsada arada hepsini uyutuyorum yanimda.. benim benim hosuma gidiyor hemde onlar daha huzurlu oluyolar sanki. Biraz daha buyuyunce istesemde benle uyumazlar tadini cikarmak lazim bazi seylerin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?