Ben artık kafayı yedim ya 😞

Ben 16 aylıkken kestim, dayanacak gücüm yoktu çünkü. Gece kaç kez uyandığımı ya da uyuyor muydum bilmiyordum bile. Gerçekten senin şu anki halinden geri kalır yanım yoktu.
Ben psikolojik danışmanım, tamam çocuğun gelişimi için 2 yıl emzir deniliyor ama bitik bir annenin çocuğuna ne kadar faydası olabilir.
Tamamen kes eğer yapabilirsen. Gece beslenmesini de bırakmalıydın zaten çoktan, ben de bırakamamıştım memeden kesene kadar gerçi ama:/ Allah kolaylık versin ama memeyi kesince rahatlayacağına inanıyorum.

Evet gercekten uyuyo benim arkadaslarimin cocuklarida oyleydi iste aksam resmen keyif yapiyolardi aksam 10da uyutup sabah 11e kadar uyuyan cocuklari vardi bana akil vermeyin derdim ama cok sukur gordum o gunleri gerci smdi 36 haftalik hamileyim maroton yine basliyo oyuzden seni cok iyi anliyorum bi deri bi kemik kalmistm ama napalm saglkli olsunlar :)

Evet ♥ Sürekli bi yürüme heyecanı ♥

"..birden bire, biraz hızlı yürüdüğünüzde, uçma yeteneğiniz olduğunu fark etseniz ne hissederdiniz? bu durumla basa çıkmak için zamana ihtiyacınız olmaz mıydı? “aaa artık uçabiliyorum, ne güzel” deyip günlük hayatınıza devam edebilir miydiniz? yoksa “ne yapacağım simdi, ne kadar hızlı yürürsem uçabiliyorum, ya çok hızlı yürürsem ne oluyor, dengemi sağlamak için ne yapmalıyım” diye düşünüp, endişelenmez miydiniz? “ya uçarken birden yere çakılırsam ne olacak, ne kadar yükseğe havalanabiliyorum, ya sonra nasıl aşağıya ineceğim” gibi düşüncelerden uykunuz kaçmaz mıydı? bir süre yeni yeni beceriniz sizi şaşırtmaz mıydı? evet uçmak çok güzel bir yetenek olurdu, ama bu yeteneğinizi ilk fark ettiğinizde endişelenip korkmaz mıydınız? işte çocuklarımız da her gün yeni bir beceri ile karşımıza çıktıklarında, aslında bu becerileriyle başa çıkmak için zorlanabiliyorlar..."

böyle bir yazı okumuştum gerçekten çok güzel bir örnek..

Evet 2 inci çocuğu istemiyor aşırı karşıyım. Bitane çocuk beni bu hale getirdiyse 2 incisi ne hale getirir diye yapmak istemiyorum inşallah çok sağolun moral oldunuz valla
Ahahaa bu arada ilk çocuk dedirtiyor 2. Çocuk daha farklı oluyor ama yemezlerben de yapmam. Ilk çocuk rahat diye güvenip yapanlar (kardeşimden biliyorum) o da ağlıyor:) gerçekten çok farklılar
Aman tek çocuk olarak kalacak zaten. 9 yaşında uyuyor. Sende göreceksin. Oh ne keyif yapacaksın. O mışıl mışıl uyuyan çocuklar hani bebek iken şimdi gece uyarılarına kadar oturmak için agliyorlar. Ama benim çocuk masallah diş fırçalar hemen hop uyumaya saat sekmez masallah. Karişik yazdım afola.

19 aylik ve tam olarak ayni. ustelik esimle yardimlasarak gece bakıyoruz. ikimiz de uykususuz. bizimki gazdan diye dusunuyorum gerci. doktora gittik bunun icin..ilac kullaniyoruz henuz faydasi olmadi. bugun de hastanedeyiz hastaliktan uyku yok iki gundur. saglik olsun en onemlisi bu

yogurt yedirip banyo yaptirin sonra pijamalarini giydirip sizde yanina uzanip karbina saat yonunde masaj yaparak yada kaslarini hafif hafif oksayarak uyutmayi deneyin birde
karnina ufak pit pit vurabilirsinizde ayaklarina masaj yapin yada

Tiksindirmek kotu diyolar ama zamaninda annemde beni tiksindirerek memeden kesmis gayet normal bi insanim.sirke yada sabir tasi deneyin. Bebim kizmda oyleydi her saat basi uyanir uyumaz meme ister bazen yarim saatte bi isterdi simdi cok rahatim memeden kesince uyku suresi uzadi cok sasiriyorum masallah diyeyim de aman:) bazi geceler yine uyaniyo ama disten dolayi o kadar da olsun diyorum. Sutten kesin eger doktorunuzda oneriyosa tabi kilosu filan yerindeyse

Bence sizin tam olarak atak çünkü ben 18 19 aya kadar (atak zamanına kadar) rahat olurum diye hevesliydim o dönemler aşırı zormuş uyku gerilemesi yaşıyorlar. Eğer yeni başladıysa 18 ayda filan muhtemelen onu yaşıyor. Ama benimki ne yaşıyor bilmiyorum

yogurt yedirip banyo yaptirin sonra pijamalarini giydirip sizde yanina uzanip karbina saat yonunde masaj yaparak yada kaslarini hafif hafif oksayarak uyutmayi deneyin birde
karnina ufak pit pit vurabilirsinizde ayaklarina masaj yapin yada
Rutinleri yapıyorum ya. Bu ara inanın hiç ama hiç fayda etmiyor. Alın şimdi yine sallıyorum yanıma koydum yine uyandı.

Benim kızım çok erken diş çıkarttı o yüzden kilosu malesef yaşına göre az. Ben 9-12 giydiriyorum hala. 16 aylık düşünün. 18 aya kadar devam edip kesmeyi düşünüyorum ama gece beslenmesi kesilebilir tabi. Tabi eğer şu uykular yarım saatte bir bölünmezse

Rutinleri yapıyorum ya. Bu ara inanın hiç ama hiç fayda etmiyor. Alın şimdi yine sallıyorum yanıma koydum yine uyandı.
sallamayi birakmaniz lazim artik sallanmak icin cok buyuk ve bunu oyun saniyo olabilir
gunduz kac kez uyuyor kac saat

Öyle evet ben bunu da düşündüm ama 2 ay diş yüzünden sabahlayan biri olarak inanın hiçbirşey bana artık mantıklı gelmiyor yani huy oldu bu demeye başladım. Şimdi bu yürüme heyecanı biter 18 ay uhku gerilemesi başlar. Ah ne çektim valla :)))

sallamayi birakmaniz lazim artik sallanmak icin cok buyuk ve bunu oyun saniyo olabilir
gunduz kac kez uyuyor kac saat
Aslında kendi kendine uyuyor gündüz uykusuna geçtiğinde. Akşamları işte sorun olduğundan mecbur ayağıma koyup uyutuyorum yoksa diper türlü de denedim akşam inatla uyumuyor. Gündüz normalde tek uyku yapardı3 saat. Şimdi 1 buçuk saat uyuyor. Bugün sabah 6:45 de uyandığından 2 uyku yaptı toplamda yine 3 saat.

ben yıllardır uykuyla arası hic olmayan bir insandım, günde 4 5 saat uykuyla yaşar giderdim ama bebekle uykusuzluk gerçekten çok kotu sizi çok iyi anlıyorum.
yani uykusuzluk da değil sadece saatlerce uyusun diye uğraşıyor insan, tam kalkıp bir kahve içeyim diyorsun daha odadan çıkmadan uyanıyor tabi ki sinir kalmıyor insanda.

ben sadece hem sonradan pişman olmamak için, hem de güzel bebeklerimiz etkilenmesin diye bu sinir harbini yansitmamak taraftariyim elden geldiğince.

hele böyle ağlar ağlar uyur, yorulur uyur bırak diyenleri görünce susamadım

yok yeni baslamadi iste. hep boyleydi. hatta 7-8 aylikken daha fenaydi..biz anca gun aydinlaninca uyuyorduk. simdi de sık sik kalkiyoruz. nobetlese uyutuyorz. sabaha karsi gazini cikarinca gec saatlere kadar uyuyor. yani 6 da ziplamiyor ayaga. 9,5 falan o ara uyaniyor. gece de karni her uyanmada gurul gurul. o yuzden gaz diyorum. 4 yasa tam kesintisiz uyuyorlar. o zamani bekliyorum. saka bir yana umarim emzirmeyi kesince uyur kesintisiz

gece gunduz kavrami olmaya bilirmi ?
uyku egitimi arastirdiniz mi hic denediniz mi
bu aylarda cocuklarin gece uykusu 8 gibi baslar bu saatlerimi kaciriyorsunuz
uykusu kacan cocuk daha enerjik olur muhtemelen uyku saatini kaciriyorsunuz

Teyzemin de iki kizi var. Cok guzel ilgilenir, kucaginda uyutur cok sabirli olmaya calisir cok iyi bi anne, agladiklarinda hemen gider yanlarina. Yalniz bazen hicbir sebep yokken agliyorlar mesela ve bunu anliyoruz mizirdanma seklinde, yanina gitsek oy nolmus benim kuzuma vs derken bazen daha cok nazlanip agliyolar. O yuzden bazen akisina birakiyo o an gitmiyo yanina mesela ve birkac dakika sonra susup uyumaya devam ediyor. Belki birakin aglasin diyenler bu sekilde bi tutumdan bahsetmislerdir yani her agladiginda birakip gitmek tabii ki olmaz ama dedigim gibi cok onemli bi durum yoksa biraz mizmizlaniyosa falan o an cok da ustune dusmezsin, susar diye beklersin falan. Aglamaktan bi hal oluyosa tabii ki birakilmaz da. Uf ne zor isler iyice gozum korktu valla.

ben zaten kolay kolay hic bir annenin bebeği deli gibi ağlarken oturup cay icebildigini zannetmiyorum. ama bazı uyku eğitimleri buna yonlendiriyor bizler de çaresiz kalıp artık bitap düşmüş bir halde bu egitimleri denesek mi diye düşünebiliyoruz.

herkes esasında kendi çocuğunu tanır anlar. ben kızımın ne zaman gercekten ağladığını, ne zaman sadece dikkat çekmek için mizmizlandigini anlıyorum mesela. teyzeniz da öyledir muhtemelen

Bunu söylemek istemezdim ama sütten kesin. 18 e kadar sabrezseniz iyi de böyle de hem siz hem bebek zor durumda kalıyor.

O stres , mutsuzluk hepsi bebeğinize geçiyor.

Aynen oyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…