Tabi ki garantisi yok. Zannetmiyorum zaten kestiğimde uyuyacağını :)) ki ben de onun hakkı olan birşeyi kesmeyi düşünmüyorum 2 yaşa kadar emziricem. Gece beslenme olayını azaltarak kesebilirsem iyi olur sadece. Dün gerçi sadece sabah emdi bir defa. Onun başka derdi var ama çözemiyorum :)Yok aslında size değil kesmeyi tavsiye eden meslektaşimaydi sitemim. Bebeğin hakkı olan, anne ile bebek arasında özel olan birşeyi başkalarının kes demesini doğru bulmuyorum. Kaldı ki memeden kesince deliksiz uyuyacaginin garantisi yok.
İnnnnşşşaallahhhhBi bakmissin şıp diye dusene girmis gercekten sabir lazim
Denedim elbette ki :) dün yanımdaydı 3:30 a kadar uğraştım yine. Yanımda da uyumadı yani. Sabah da 7 de ayaktaydıÇocuğu alıp birlikte uyumayı deneyin
Merhaba,ben gece yatmadan önce yesirip sonra bineron veriyorum çünkü sütğm azaldı ve bu sebepten dolayı sürekli uyanıyordu. Bende bu şekilde şyice doyurup uyutuyoeum. Uyandığında ben emzirmeye çalışsam yine emmiyorSevgili Jameya. Bebeğim 22 aylık. Emzirdigim için tam 20 aylık olana kadar gece de saatte bir yarım saatte bir uyanan bir bebekti. Meme sabaha kadar ağzında dursun istiyordu çıkardığım an uyaniyor ağlıyordu. Senin gibi günler gecelerce ağladım. Gece uykusuna emerek geçiyordu. Sanırım bundan sebep diyerek gece hoplata ziplata oyalayarak ben de onun yanında dalana kadar durarak uykuya desteksiz geçmesini sağladım. Iki aydir maksimum 1 kez uyanıyor gece onda da meme vermiyorum. Bazı geceler hic uyanmıyor sabah 5 e kadar. Sütten tamamen kesmedim gece beslenmesini kestim biraz insana döndüm. Sanırım meme eşittir uyku bağlantısı kurdukları için boyle yapıyorlar. Keske gece beslenmesini daha önce kesseymisim diyorum simdi. Naçizane tecrübemi anlatmak istedim. Yalnız değilsin.
Tam bitti diyorum yenisi çıkıyor şimdi de bir azı diş cıktı diğeri geliyor ama çıkması bir ayı bulur. Bir yasindan sonra duzelir diyordum daha beter oldu. Umutlarim 2 yasa kaldi artık :)Aynı durumdayız yani :)
Dişler çok zor gerçekte ne çektim anlatamam yatırırdım 5 dk sürmezdi uyanırdı ve saatlerce uyutmak için uğraştığım oluyordugerçekten insan çöküyor bu sebepten.
Yani yuklenmek derken hani kizip yastiga biraz hizli koydum dediniz ya ondan bahsediyorum. Benim oglan 19 aylik ben daha diş sikintisini cekmedim masaAlah. Aksam 11de yatar oglene kadar uyur uyanmadan. Valla cevremde boyle duydukca gördükçe sukrediyorum halimeYüklenmek mıgerçekten yüklendiğimi mı düşündünğz bu yazında?
Her gece rutini var. Park yemek banyo ve uyku.
Bitmiyo maalesef. Diş dedik, çiş dedik, gaz dedik, o dedik, bu dedik yok bitmiyo. Bu kadar dert de olmaz ki; milletin ne akıllı, ne sakin, ne uyumlu çocukları var ya görünce öyle kıskanıyorum ki.Valla vardır bir dertleri diye süşünüyoeum ama bitmiyor olması yoruyo :))
Yaa işte yaşamadınız tabi :)) ya böyle diyen annelere düşman kesiliyorum vallahi ben gaz bitti dişle uğraştım aylardır. Üf hayatımda böyle işkence görmedim kiYani yuklenmek derken hani kizip yastiga biraz hizli koydum dediniz ya ondan bahsediyorum. Benim oglan 19 aylik ben daha diş sikintisini cekmedim masaAlah. Aksam 11de yatar oglene kadar uyur uyanmadan. Valla cevremde boyle duydukca gördükçe sukrediyorum halimeinsallah ikinci cocuk olunca basima gelmez. :))
Ben de imreniyorum sadece uyku konusunda imreniyorumBitmiyo maalesef. Diş dedik, çiş dedik, gaz dedik, o dedik, bu dedik yok bitmiyo. Bu kadar dert de olmaz ki; milletin ne akıllı, ne sakin, ne uyumlu çocukları var ya görünce öyle kıskanıyorum ki.
Ah o 1 yaş sonrası düzelir umudu beni bu hallere getirdiTam bitti diyorum yenisi çıkıyor şimdi de bir azı diş cıktı diğeri geliyor ama çıkması bir ayı bulur. Bir yasindan sonra duzelir diyordum daha beter oldu. Umutlarim 2 yasa kaldi artık :)
neden acaba ya bi skıntısı var belliki rüya falan mı gördüde korktu acabaHayır öyle birşey yok ben kızıma 3 aylıkken desteksiz uyumayı öğrettim çok güzel uyuyordu. Bu aralar farklı birşey var. Şimdi yanıma koydum kalkıp inmek istiyor yataktan. Sanırkm yürimek onu iyice sarsttı o yüzden böyle uyuyamıyır. Gece gündüz kavramı var. Gündüz uyku saatleri belli gece uyku saatleri şaşmıştı dişlerden dolayı ama şuan tamı tamına 4,5 max 5 saat arayla uykuya geçiriyorum. Ama mevzu uykuya geçirmek değil gece uyumuyor olmasıyani sadece ayağımda uyuyor. Yanıma koyduğumda da kendi yatağında da sadece yarım saat uyuyup geri uyanıyor.
Hiç anlamıyorum ya. Biraz önce uyuttum uyandı yine 10 dk sonra. Şimdi eşim uyuttu bakalım ne kadar sürecekneden acaba ya bi skıntısı var belliki rüya falan mı gördüde korktu acaba
Ben ağlıyor yazmadım yalnız uyumuyor yazdım :) bütün gün ağladığını nereden çıkarttınız? Gündüz hep keyifli. Dans ediyor yürüyor gülüyor. Sadece gece uykuları sorunlu yazdım.Ya size verecek tavsiyem yok ama nedense kızınız içinde üzüldüm hep ağlama hep huysuzluk onu da etkiliyordur. Her gün her gün çocuğun bi derdi olabilir mi acaba? Acaba odası varsa sevdirmeye çalışsanız işte annem burası senin odan yatağın burda uyuyalım fln diye. Gecede burda yatacağız ne bileyim küçük daha ama yine de anlıyorlar elbet yapıyorsunuzdur da. Üzüldüm ya. Hem size hem bebeğinize. İnşallah çabucak atlatırsını da rahatlarsanız. Allah yardımcınız olsun.
Hayır alışır diye korkmuyorum,aksine yanımda da yatırdım ama bir faydası olmadı. Ben zaten odayı 8 aylıkken ayırdım alışık yani ayrı uyumaya. Sorunu bu olsa yanımda uyurdu :))Birlikte neden uyumuyorsunuz?Kizim 12 aylik ve gece cok uyandigi icin cozumu yanimda yatirmakta buldum.Alisir diye korkmayin, daha kucuk o ara sira kokunuza size ihtiyaci var.
Boş yere mı yıpratıyorum? Nasıl yani ben şimdi gerçekten gereksiz yere stres yapıyorum dimi? Bende yabancıyım ama ben bu şekilde birşey duymadım. O bahsettiğinizi sadece yabancılar yapmıyor. Uyku eğitimi vereyim diye çocuğu o şekilde ağlatmak bana doğru gelmiyor. Çocuğumu da ben yönetiyorum o beni yönetyor uyumuyor sadece. Yani uyumuyor diye de beni yönetmiş olmuyor. Bu yazınız da sanırım çocuğunuz olmadığından bu şekilde yazılmış diye umut ediyorum.boşyere harap ediyorsun kendini, bebeği neye alıştırırsan onu ister... yabancılar, dediğim şekilde bakıyorlar çocuklarına...altını bezliyorlar, karnını doyuruyorlar, götürüp odasına yatağına bırakıyor...çocuk orda ağlasada, sızlasada gidip
ilgilenmiyorlar...1 ağlıyo, 2 ağlıyo, baktı gelen giden yok, uyuyo yada kendi kendine oyalanıyor...
bizim insanlarımızda, çocuk ağlasın ağlamasın, hep kucakta..çocuk ne isterse onu yapıyor anne... çocuğun değil, senin kuralların geçerli olucak, çocuk seni değil, sen çocuğu yönlendireceksin...
Yalnız bunun psikolojik bir sorun olduğunu biliyor musunuz? Bunu kendiniz aşamazsınız tedavi olmanız gerekiyor. Benim eşimde de var bu kadar abartı değil ama bazen aşırı takılıyorBunu görmek beni çok rahatlattı çünkü yalnız olmadığını bilmek güzelaynı bende öyleyim sabit ve tekrar eden sesler karşısında sinirlerim çok bozuluyor bir takıntı bence bu . Eşim bunu aşmam gerektiğini , çocukla böyle şeylerin normal olduğunu söylüyor nasıl yapacağımı bilmiyorum. Benimki o kadar abartı bir durumda ki fındık - fıstık yenirken bile avaz avaz ağlamak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?