Ben artık kafayı yedim ya 😞

Canım seni çok iyi anlıyorum ,Benim de 16 aylık var ve benzer şeyleri yasıyorum .tüm yorumları okuyamadan soracağım ;gece saat 9.30 da uykusu gelmiş oluyor mu yoksa sen saati diye mi yatırıyorsun .ben de senin gibi belli saatlerde rutin yapmıştım ama diş döneminde hersey dağıldı gitti ve mesela saat 9 da uykusu az varken yatırırsam kesinlikle geceyi bize zindan ediyor ama biraz daha bekleyip saat 10.30 gibi yatırırsam daha iyi uyuyor .istersen uyku saatini birqz değiştir yada çok uykusu geldiğinde yatır .

yorumunuza istinaden ben de birşey sormak istiyorum bebeğim hemen hemen 2,5 aylık ama mesela saat 19-20 arası yatakta olmaz ve uyku evresine geçmemiş olurda saati geçerse çığlık çığlığa bağırıyor sanki krize giriyor uykuya dalamıyor. Demişsiniz ya , ‘iyice uykusu gelince yatır’ diye , benim kız uykusuzluktan gözleri bayılıyor ama sanırım yorgunluktan öyle bir bağırıyor ki komşular polis çağıracak nerdeyse çocuğa işkence yapıyorlar diye siz de böyle olmuyor mu ?

Canım senin bebiş çok küçük :)) benim oğlum da öyleydi hatta yorgunluktan uyuyamadığı olurdu yada sadece kucakta uyurdu ,yerine koyduğumuzda uyanırdı .ama saatinde yatırırdım ,mesela 8 de uyurdu .iyice uykusu gelince yatırma kısmını biz bir iki aydır yapıyoruz .çünkü sapıtma evresindeyiz artık ,öyle diyorum ben:)

Çok uykusu geldiğinde yatırıyorum zaten gündüz 2:30 da uyanıyor. E arada 6,30 saat var ki zaten mızmızlanmaya başlıyor. Ben şimdiye kadar dişleri yüzünden bütğn düzeni bozulunca 22:30,23:00 gibi filan yatıyordu yani saati belirsizdi. Ama yine 00 de bile uyusa sabahın köründe uyanıyır o yüzden saatini erkene aldım. Dün mesela çok şükğr 9:30 da uyudu sonra uyandı 10 dk içinde yine bi 40 dk filan eşim uğraştı uyuttu bidaha saat 4:30 gibi uyandı. Yine 1 saati buldu uyuması. 5:30 dan 9 a kadar uyumuş çok şaşırdım. Yani sanırım yürüme heyecanından. Yoksa yorulmaya yoruluyor sürekli aktif çünkü.

Canım o çok ufak şuan. Gazı vardır belki. Ve uyku konusuna gelince bebeğim uyku saatini oluşturman gerek. İnan saatli uyuduğunda hiç ama hiç uğraşmazsın ben o dönemlerde saatindi hiç kaçırmayıp uyutuyordum mışıl mışıl uyuyordu. Zaman geçtikçe uyarılıyor ve daha zor uykuya geçiyor bebekler.

Damdan düşenin halini Damdan düşen anlarmış. 3 yaşına kadar delirmemek için zor tuttum kendimi yaşadıklarınızı yaşadık biz de bir de iki çocuğum var hehe

Gündüz uykusunu kesince biraz rahatladık biz siz de bir yerden sonra gündüz uykusunu kesebilirsiniz uzmanlar da o yönde tavsiye veriyor 1.5 yaşında filan gündüz uykusunu kesenler var. Ben 3 yaşına kadar sabrettim 3 yaşında kestim şimdi sabah 9da uyanıyor akşam 22.30 gibi yatıyor.

Küçük olan çocuğum da 2 yaşında o da maşallah pek bi uykucu :)

Uyuyan çocuk uyuyor uykuyu sevmeyen de uyumuyor arkadaş U-YU-MU-YOR

Bebekler gün içinde yaşadığı her şeyden çok etkilenir. Mesela dönmeyi öğrenen bir bebek uykusunda da sağa sola dönme suretiyle kendini uyandırır.. Elbette yürümek de onu heyecanlandırır, sürekli kalkıp gezmek isteyebilir.. Fakat tek sebep bu değil. Sizin enerjiniz olduğu gibi bebeğe geçiyor. Siz gerildikçe, stres oldukça, bebeğiniz de aynı duyguları yaşıyor. Ben de o kadar gergin olsam hayatta uyuyamam mesela.. Minicik bebek nasıl uyusun?

İlk çocuk her zaman bir tecrübedir anneler için. Ben oğlumda yaptığım hataları kızımda yapmamaya özen gösteriyorum. Uyutmaya çabalamıyorum mesela.. Kısa süre deniyorum, olmuyorsa bırakıyorum. Otursun kendi kendine, bakınsın, oynasın isterse.. Bir süre sonra uykusu geliyor, kendiliğinden uyuyor zaten..
Kış olsa, hava soğuk üşür derdim ama havalar mis.. Yayılsın yere, takılsın.. Sinirlenmeyin lütfen.. Onun bir bebek olduğunu kabul edip, ona göre uyarlamak gerek her şeyi.. Benim en büyük silahım, kızımla göz teması kurduğumuz ilk andan beri gülümsüyorum. Beni görünce gecenin karanlığında bile sırıtıyor minik sıpam

Kısacası, mutlu-pozitif anne, mutlu-pozitif bebek...

Bebeğiniz 5 e kadar uyudu mu? Benim kızım aydınlıkta da uyuyor. Aslında bebekler aydınlıkta da uyur belki başka sorunu vardır

Jameya o saate kadar da sık sık uyandı. kızım da aydınlıkta uyur normalde ama sabah olup gün aydınlanınca saatlerini şaşırdı heralde

Ben gün içinde pozitif ve enerji doluyorum. Gece olunca saatler uğraşınca çok zor oluyor ve geriliyorum haliyle. Dün gece 2 kez uyandı. Bu sabah daha da beşeli ve mutluyum. Yani aslında bebek uyursa zten anne mutlu olur. Uykusuz geçen bir gecenin ardından,bütün gün enerjik bir programla zten pert oluyor anne ve nasıl mutlu olacak ki? Tabi ki anne mutluysa bebek mutludur ama bebek uyursa anne de mutludur diye düşünüyorum inanın öyle kolay olmuyor gerilmemek. Getir götür uyudu uyandı bu tempo inanılmaz zor.
Keşke hiç gerilmesem ama elde değil.

Jameya o saate kadar da sık sık uyandı. kızım da aydınlıkta uyur normalde ama sabah olup gün aydınlanınca saatlerini şaşırdı heralde
Gerçekten bebekleri anlamak zordur. Belli dönemlerde zaten bir alışkanlık edindiğinde muhakkak bozuluyor hem uykular hem yemek. Belki kızınız da atak döneminde filandır. Ben diş olabileceğini düşünüyorum. Benim kızım diş çıkardığında da böyle oluyor. Sürekli uyanır ve sabahın köründe uyanırdı uykusuz olmasına rağmen. Şimdi yürümeden kaynaklanıyor diye düşünüyorum dün güzel uyudu çünkü. Herşey üst üste gelince ayırt etmek zor oluyor. Kolaylıklar dilerim

♥ evet uykuyu seven bebekçok güzeluyuyor :) yani kızım normal şartlarda(bir sorunu olmadığında,diş ara verdiğinde) çokgüzel uyuyor. Bakalım düzelirzamanla diye umut ediyorum :))

Sanırım güzel bir rutin oturtmuş, bebeğin odasını da ayırmışsınız. Biz oda ayırmadık henüz. O yüzden getir götür yok gece uyku bölünse de.. Ama bunların geçici olduğunu, ileride gülerek hatırlayacağınızı da bilin nolur. Geçtik o yollardan, o yüzden size nacizane tavsyem, minik hallerin tadını çıkarın. Büyüyünce daha zor oluyorlar :)
Kızınız gündüz uyuyorsa, geceden yorgunsanız siz de uyumayı deneyin. Hastalık olmadıkça çareler tükenmez aslında. Siz ve bebiş sağlıklıysanız, gerisi 24 saatten ibarettir. Uykunuzu alınca unutulur gider.
Dinlenerek, yükü paylaşarak, sakin kalmaya çalışarak ilerleyin. Daha bunun 2 yaş sendromu var
Sağlıkla, mutlulukla büyütün yavrunuzu...

benim de anlatmak istediğim oydu. 2 3 kez salladim baktım uyandı ben de yataktan kalkmadan oynamasına izin verdim. iyice uykusu gelince uyudu zaten. biz kendimizi gerip stres yaptıkça hem biz yoruluyoruz hem onlar.

İnşallah çabucak atlatırsınız. Gece uykularınız da düzene girer. Anne olmak böyle bir şey kendinizi strese sokmayın. Diğer arkadaşlar güzel fikirler vermişler.

Ah ah o 2 yaş sendromunu zaten gelmesin diye dua ediyorum şimdiden bizi bu ataklar mahfetti

Ah ah o 2 yaş sendromunu zaten gelmesin diye dua ediyorum şimdiden bizi bu ataklar mahfetti
Sendromlar bitmiyor valla... Ergenlik çağına kadar türlü türlü sendromla karşı karşıya kalıcaz.. Sakin kalmaya çabalayın çünkü her sendromda dozu artırmak zorunda kalıyor insan.. Ben kızımla sakinleştim, oğluma da yaradı. Gayretliyim, inşallah bağırmayan anne olmayı da başarıcam

Üzülme,biliyorum zor ama inan büyüyecek sen rahat edeceksin.
Kızdı değil mi bebeğin? Kızlar büyüyünce anneye arkadas gibi oluyorlar. Alışverişte unuttuklarımı hatırlatır,arabada kardeşini oyalar,elim kolum oldu benim şu an.
Hala cadılık var biraz,inatçılık ama o huysuz bebek değilmiş gibi geliyor şu an bana,sanki ezelden beri böyleymiş gibi.
Yardım konusunda benimde eşimden başka kimsem yok şu an. Çalışıyor zaten,akşam yada sabaha karşı ilgilenebiliyor ,benim oğlumda bana yapışık şu an. Oynuyor babasıyla ama beni görünce hemen sapıtıyor, bana gelmek istiyor.
Kızmıyorum biliyorum ki kızımın yaşına gelince canı istemezse yanıma bile gelmek istemeyecek, tadını çıkarıyorum yapacak birşey yok.
Biliyorum hayatin mahvoldu,hep daha kötüye gidecek gibi hissediyorsun ama inan bana okula başlayınca rahat edeceksin. Kendine vaktin kalacak. Az sabır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…