Ben artık kafayı yedim ya 😞

Öyle tabi ki. Bazen şimdi bile arkadaş gibi sanki :) yani uykumu alabildiğimde ikimiz de sakiniz.
Sakin olduğunda bal gibi bebek. Uyuduğunda herşey çok farklı gerçekten :))
Dün uyudu bende dinlendim herşey toz pembe şuan
Benim de eşimden başka kimsem yok,bu çok yorucu oldu zaten.
İnşallah büyüdüğünde bunları unutacağımı biliyorum zaten. Ama üst üste geldi bütün uyku sorunları. Düzeldi düzelecek derken 43 kilo olmuşum
Kız bu arada

Ay inşallah bende bağırmadan sakinleşmeyi başarıca. elimden geldiğince sakin olmaya çalışıyorum. Uyusun da isterse dağıtaın,yaramazlık yapsın diye bakıyorum. Hepsi geçici bunu bi idrak edebilsem

Hayır hayir avrupada böyle yetistirmiyorlar inanın. Ben 3 sene boyunca boşa aglatilan bir bebek görmedim inanın. Orda doğmuş büyümüş yaşayan insanlar anlatsınlar daha doğru olur. Orda çocuğun bütün ihtiyaçlarını ve bütün sorularını makul biçimde karşılayan ve gereğini yapan, kurallarını güzelce oturtmuş TUTARLI ebeveynler gördüm genellikle. 4 yasa kadar çocuğa çok büyük kurallar, yaptırımlar, disiplinler doğru bulunmuyor. Daha doğrusu çocuktan beklenen herseyin ebeveyn tarafından yapılması isteniyor ki çocuk nasıl yaşaması ne yapması gerektiği ile ilgili mesajları doğru alsın. Sonsuz Bir sabir ve merhametle doğru örnek olup yönlendirici olucaz. 4 yaşından sonra da artık kurallara güzelce uymasını bekleyeceğiz. Yine yönlendirerek ve örnek olarak. Az konuşup çok göstererek yani.

Peki bitmiş tükenmiş annelere çocuğuna bağırıp çağırmayı telkin edelim o zaman. Ama napsın konu sahibi? Bitmiş tükenmiş kadın. Bebek de anlasin mümkünse birazcık da susup otursun oturduğu yerde oyle degil mi?
Dinimden ahkam kestiğimi soylemissiniz ama siz de benim yorumum üzerinden ahkam kesiyorsunuz farkında mısınız? Siz nasıl çocuk yetistirdiniz bilemem. Sizin meseleniz. Benim penceremden bakınca bu durum polyannacilik degil, olması gereken. Zaten sizlik bir durum da yok aslında. Konu sahibiyle konuşuyoruz biz. Biraz musade edin .

Hanımefrndi konuda sussun ağlamasın otursun mu yazmışım? Nerenizle okuyorsunuz siz? Sabaha kadar aylarca oturup salladonız mı çocuk? İnşallah siz de yaşarsınız da o zaman ne oluyor görün!

Evet aynen tam olarak böyle hissediyorum bende :) nasıl mutlu olabiliriz ki böyle olduğunda?
İnşallah en kısa zamanda düzelir ikimizin de bebeği.

Bu çok tehlikeli değil mi? Uyku hali ya üstüne dogru dönerse annesi, yada yatak olarak onun yatağı emniyetli ama ebeveyn yatağından ya düşerse
Düştü zaten bikere geçen gafta. Allahtan yere yastık koymuştum. Korktu tabi ki birdaha da koymak istemiyorum kendi yatağı en doğrusu.

Bundan sonra kahve yapıcam kendime gerçekten :))
Kiyamam gerçekten çok zor bir süreç. Arkadaşlar üstüne yatarsa anne falan diyorlar ama üstüne yatmadım hiç. bBebek çok rahatbir şekilde uyuyordu.

Ay inşallah bende bağırmadan sakinleşmeyi başarıca. elimden geldiğince sakin olmaya çalışıyorum. Uyusun da isterse dağıtaın,yaramazlık yapsın diye bakıyorum. Hepsi geçici bunu bi idrak edebilsem
Uyumasa da sıkmayın canınızı. Bağırmak çözüm değil, sadece kendinizi deşarj etmeye yarar ama bebeğe negatif yük biner ve yaramazlık dozu da artar. Varsın uyumasın, gerekli güvenlik önlemlerini alıp siz uyuyun, o da bir müddet sonra yorulup uyur.
Bebeklerin tek derdi bütün ilgiyi toplamak ve bu ilgiyi ağlayarak çekmeyi öğrenirler zamanla. Bu davranışı da farkında olmadan biz öğretiyoruz. Örneğin mama sandalyesine oturtup bulaşık yıkıyoruz, bebek ağlayana kadar devam. Hatta iyice çığırından çıkınca alıyoruz. Bu davranışı tekrarladıkça çocukta şartlanma olur. Ben ağlarsam annem benimle ilgilenir... Ağlarsam istediğimi yapar gibi... Dolayısıyla buna fırsat vermemek lazım. Varsın iki tabak kirli kalsın, varsın işimiz yarım kalsın, telefonu erken kapatalım, akşama yemek yetişmesin.. Ama çocuğumuz huzurlu olsun.. Önceliğim ne diye soruyorum kendime.. En kıymetlim kim.. Evlatlar elbette.. Hiç bir eşya veya para onlarla kıyaslanamaz. Yani sağlık olduktan sonra her şeyin çözümü var. Onlar hasta olunca dünyanın merkezi yer değiştirir çünkü...

Sağlıkla büyüsün cadı(kızlar cadı oluyor da ondan öyle dedim)
Ne güzel zayıflatan çocuk yapmışsın jameyadaha ne istiyorsun,doğum sonrası kilo sorunun kalmamış.
Şaka bir yana hepsi aynı inan, bak markete gittim oğlumla,bebek arabası almadım ne de olsa oturmaz diye,market sepetine oturturum dedim,ona da oturmadı,11.5 kilocuk oğlum,kucagımda oğlum alışveris yaptım ama daha sabahin bu saatinde pilim bitti yani,kolum,belim ağrıyor. Arabada da oto koltuğuna zor oturttum,dimdik geriyor kendini,göbeği dışarı itip oturmamak için,kan ter içinde kaldım. Yolda da mız mız mız. Eve zor attım kendimi.
5de uyandık zaten,uykumda var.
Ne yapayım,böyle böyle büyüyecek.
Uyuttum şimdi,bir sürü işim var ama önceliği kahve içmeye ayıracağim,işler beklesin. Şu an kendime vakit ayırma zamanı.
Sende takma kafanı,kendine vakit ayır arta kalan zamanlarda. Otur bir kahve iç,uyu ne bileyim neye ihtiyacın varsa onu yap. Daha dinamik olursun bu sayede bebeğin uyanınca.
Kolay gelsin.

Nolur ki diye merak ettim sadece :) emmedigi için boğulma falan da olmaz heralde
Ağlayan bebek tek bırakılmaz. Hele 15 aylık bebek hiç bırakılmaz. En basitinden düşer,kafasını gözünü yarar. Anne kuzusu daha o minicik,korkabilir ,korktukça daha da çok ağlar.
Oğlum 11.5 aylık,bir gün trafiğin ortasında(durmak mümkün olmayan bir trafik düşünün,Istanbul'un göbeği Maslak ana caddede)ağlamaya başladı ama nasıl ağlamak,önce ufak ufak,sonra doz arttı tabi ben inip koltuğundan alamayınca,ileride bir yerde durdum mecburen ve abartısız en az yarım saat kucağımda iç çeke çeke ağladı,sakinleşemedi ki fıtrat olarak sakin diyebilirim. Sustu bir yarım saatte iç çekti sakinleşmek için. Kan ter içinde kalmış zaten. Kızım daha fenaydı,ağlayınca katılır nefessiz kalırdı. Yani mümkün değil bu söylediğiniz. Derdini anlatamayan bir canlı karşınızdaki. Bilemezsiniz ki o an karnı mı ağrıyor başka bir sıkıntısı mı var?

Ben kardesimi atiodum yer minderine vala annemin hastanede yattigi donemlerde. Dusmeyecegi bi yer saglican tabi en basta =) 13-14 yasinda falandim ben o zaman. Aglayinca orali olmayinca uyuyodu geri. Bu kolik olayi falan yeni nesil annelerle türedi. Millet 6 cocuga nasi bakio saniosunuz. Cok da simartmamak lazim ya. Her agladiginda gidersen aglar durur tabi. 15 aylik cocuga bakmak bu kadar zor olmamali ya. Ben 9 aylikken istiklal marsini ezberlemisim evdeki kuzenimden onu soylemeye baslamisim. Simdiki cocuklar şımarmaktan ag dedikce su gug dedikce yemek vermenizden konusma ihtiyaci bile duymuolar. 3 yasinda cocuklari görüyorum anne baba zor dio. Naptiniz bu yeni nesile siz böyle ya

Yeni evlisin henüz,hele bir doğur da ondan sonra gel konuşalım. Kendi bebeğini de atarsın mindere öyle kuzu kuzu uyur emin ol
Sende çocukmuşsun,çocuğa çocuk emanet edersen senin yaptığını yapacaktır zaten aşikar.
9 aylıkken istiklal marşı ezberlemek ütopik olmuş biraz ama neyse girmiyorum şimdilik o konuya.
10 tanede doğurursun,verirsin büyüge bebeği,büyüyor mu büyüyor,doğurdum mu doğurdum ama önemli olan doğurmak değil.
Benim çocuk bakmaktan anladığım bu değil üzgünüm. Bu tip konularda nicelik değil nitelik önemli.
Neyse anlarsın çocuğun olunca zaten

Kiyamam gerçekten çok zor bir süreç. Arkadaşlar üstüne yatarsa anne falan diyorlar ama üstüne yatmadım hiç. bBebek çok rahatbir şekilde uyuyordu.
Üzerine yatmak değil de yataltan düştü geçen hafta. O yüzden yanımda yatırmak pek içime sinmiyor yorgunluktan hareketettiğini hissetmiyorum bende. Önceden her sesine uyanırdım

Sen bi çocuk yap da bakalım bu söylediklerini uygulayabilecek misin :) 1314 yaşçok u ursamaz bir yaş. Bende kardeşime 15 yaşımdaydım baktığımda hiç stres yaptığımı hatırlamıyorum. Çünkü uyusun yesin derdim yoktu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…