Ben artık kafayı yedim ya 😞

Hiç yorma kendini bence daha çocuk. Bebeği olmayan birinin akıl vermesi beni zaten deli ediyor. Aman yemesin,aman uyumasın ne olacak.
Anneler çok abartıyor yemek yedirmeyi diyen var. Sen bi doğur da görelim bile demiyorum çünkü bilmeyen biriyle konulmak bana cahille tartışmak gibi geliyor.

Nolur ki diye merak ettim sadece :) emmedigi için boğulma falan da olmaz heralde

Emmediğini nereden çıkarttın? Sen bence bu konuya çok girmemelisin :) birşey bilmediğin için çocuk büyütme ile alakalı fazla saçmalıyorsun.

Ya göbeğini yerim onun Allahım bunlar çok fena cadı az bile bence uyku vakti gelene kadar öpe öpe doyamıyorum,uyku vakti gelince delirtiyor beni cadı
Ben derdini anladım ağrısı filan yok o koşmak istiyor. Her hızlandığında da düşüyor ama aşırı heyecanlı bu konuda :) dün biraz başardı gibi sonra yere kapaklandı
Bende şimdi kahve yaptım uyuttum. İşler beklesin valla umurumda değil. Biz de sabah 6 da uyandık 3 defa uyutmaya uğraştım 10 dk sonra geri uyandı. Dediğin gibi böyle böyle büyüyecek. 1 sene sonra bunları unutup muhtemelen kardeş düşüneceğimi düşünüyorum

Çocuğum olmayacak canim ya o yuzden soruyorum zaten. Geldim 40ima ne cocugu bu yastan sora alasen. Nitelik önemli tabi de ne biliyim o beyin gelişimi acisindan falan. Uyumayan cocukla uyumamak hos olmasa gerek. En basta saglam bi anneye ihtiyaci var cocugun. Uyumayan bebek sayisi niye bu kadar artti onu merak ediorum. Baştan sona degil tabi istiklal marsi iki kuple yarim yamalak iste. İlk söylediğim kelime de "başka" imis. Anne baba diil başka. Oyuncak veriolarmis başka bi yere goturuolarmis baska. Tatminsiz gudubet bi insanim diger cocuklar da oyle olsun istemem. Benimle de cok ugrasmislar uyuyum yemek yiim diye. Sabahlara kadar sallarlarmis uyumaz aglarmisim. Ama kardesimde saldilar. Sonuç ben manyak, kardesim gayet naif ılımlı bi insan.

Emmediğini nereden çıkarttın? Sen bence bu konuya çok girmemelisin :) birşey bilmediğin için çocuk büyütme ile alakalı fazla saçmalıyorsun.

Kendi başına emzirmeden birakicaksin odaya ya o yuzden diyorum. Geceleri uyanip uyanip emzirmezsen aglayip kendi kendine uyusa geri diyorum. Suncacik şeyi anlamayip da bence virt zirt niye diosun ki sana mi sorucam neye girip neye girmicegimi yahu :) sen de pek bilio gibi durmuosun actigin konuya bakilirsa. Benim 25 sene önce yaptığım is gayet guzel büyüdü. Blackout perdeyi tak, yatir emniyetli bi yere cek git. Inga bebek gibi ne duruosu sabahlara kadar 15 aylik cocugun başında. Insan okuyunca cocuklara lanet edio yemin ediorum.

Annem yoktu benim kardeşim 3 yasina gelene kadar. 1 haftaliktan 3 yasa kadar ben buyuttum baktim. Hastaneye gidip sütünu sagip getiriodum anne sutunden eksik kalmasin diye. Ben niye cocuk yapayim yahu deli mi oldum ne gerek var siz yeterince yapiosunuz her yer cocuk dolu.

Üzerine yatmak değil de yataltan düştü geçen hafta. O yüzden yanımda yatırmak pek içime sinmiyor yorgunluktan hareketettiğini hissetmiyorum bende. Önceden her sesine uyanırdım
Montessori tipi yatak alın, hem geniş siz de sığarsınız, hem oyun oynamaya da yarıyor, düşme sorunu da ortadan kalkar.. Ben eşime yaptırıcam kızım için. Bebek yatağında rahat edemiyor, yerde yatıyor şu an ama minderleri aşacağı gün yakın

Olur niye olmasın,40 yas geç değil. (Başka sebep varsa bilemem tabi ama yaş engel değil)
Diğer konuda da,benim iki çocuğum ikisi de birbirinden farklı,ikisini de ben doğurdum,ben bakıyorum ama huyları benzemiyor.
Kızım 2 sene emdi mesela en basitinden tepemden inmeyen bir bebekti,oğlum emsin diye kırk takla attım 5 ay zoraki emdi bıraktı. İlk aylarda kucakta durmak bile istemezdi,koltuğa yatır orda sereserpe yatsın,kızımın sırtı yer görmüyordu,40 derece sıcak bile olsa tepemde,kucağımda duracaktı.
Farklı birşey yapmıyorum ki ben,ikisine de aynı şekilde davranıyorum ama karakter giriyor devreye burada.
Bak sende demişsin kardeşim farklıydı ben kök söktürmüşüm diye. Kardeşinde senin gibi olsaydı o minderde uyumazdı emin ol.
Kolay büyümüyorlar bu bir gerçek.
Ben mesela odaya bıraksam,ağlasın desem ,yapamam da hani bir kriz anı olsa,sonra vicdan azabından kahrolurum.
Oğlum bazen huysuzlanıyor,söyleniyorum,uyuyor üzülüyorum bir derdi var anlatamıyor aferin sana choccy diye ,kendi kendime kızıyorum.
Emanet onlar bize,elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz hepsi bu.
Mükemmel değilim,olmak gibi bir çabamda yok,çocuklarımda mükemmel değiller,haliyle hata da yapabiliriz/yapıyoruz belki bir yerlerde ama annelik böyle birşey.
Bazen asla yapmam ,kesinlikle yapmam,ben böyle büyütmeyeceğim dediğimiz şeyleri yapıyoruz mecbur kalıp. Hatta fazlaca yapıyoruz,tükürdüğümüzü bir güzel yalayıp.
Yapacak birşey yok ki.

Son düzenleme:
Rica ediyorum sabret. Geçecek bu günler. En fazla 1 yıl sonra düzene girecek mışıl mışıl uyuyacaksın. Allah korusun sinirle çocuğun koluna bacağına bir şey olursa onun acısını daha çok çekersin.

Yay gibi geriyor kendini oto koltuğu yada bebek arabasına oturacaksa şayet,asla oturtamıyoruz bu ara. Yürumüyor da şapşik. Mahvetti bizi. Slingde de durmuyor.
Senin kızda benim kızim gibi. Oda yürumeden koştu ve hala koşar adım hayata. Az düşmedi bebekken.
Enerjisi tavan.
Haftasonu,buz pateni,havuz vs bir dolu aktivite yapsak bile yorulmuyor. Sabah çiksam evden gece yarısına kadar dönmesek yoruldum demez.
Hatta bale okulunda 1.5 saat ders sonrası bir tek kızım enerjik çıkıyor sınıftan şaka gibi. Diğerleri öldüm bittim diye geliyor annelerine,benim kız anne nereye gidelim diye çıkıyor. En son öğretmenine dedim yoramiyorsunuz bu kızı diye

Hey allahım ya :)) ne yedik ne içtik ki acaba böyle oldu bunlar
Baya da birşeyler yapıyormuş hayret ediyorum çocukların enerjisine :)
Araba koltuğuna oturmuyor diye bende koltuğu değiştirdim,yeni aldığımız koltuğu sevdi gibi. Hiç kımıldamadan duruyor.
Eski koltuğa otursun diye çizgi film açmak zorunda kalıyordum.
Belki senin bebeğin de rahat edemiyordur?

Bilmiyorum ama enerjiler tavan. Hele kızım yorulmak nedir bilmiyor. Gündüz havuz,akşam bisiklet paten yada kaykay bazen plazmacar kullanıyor yinede yorulmuyor. İki tekerlekli bisiklet aldık biz 4-6 km yürüyoruz oda bisikletle geliyor,yorulmuyor tek tesellim artık bana yükü yok,kendi işini görüyor
Yani bilemedim rahat edemiyor desem değil anakucağına sıgmıyordu ,yatar vaziyette gitmek istemiyordu 7 aylıkken geçtim oto koltuğuna 2 aydır oturmak istemiyor,önceden rahattı, Evde de oturmak istemiyor ben ona yoruyorum,kapi koluna,günesliğe falan uzanmak istiyor,hareket alani kısıtlı oldugu için istemiyor bence.
Su an bile üstüme tırmanip kalkıyor.

bence sen anneliğe hazır değilken yapmışsın.hepımız yaşadık bunları.ne tuhaf acaba ben mı acayıbım.
gecenın keyfıne baktım evladımla.demekkı annelık buymuş uykusuz kalmak çile çekmek ve kabullenmek!sonrasında bır gülüşünü dünyaya bedel saymak. bu kadar şikayet ve isyan bır anneye göre fazla.anneliği kabullenmen gerek.

Ayyy nasil fayda dolu bir cevap yaaa en mikemmel anne sizlersiniz ya çünkü velev ki cok hazir yapti çocuğu ama işler umulduğu gibi vitmez her zaman anlamiyorum ben sizin gibi annecilik oynayanlari ya vallahi cok sinirlendim simdi3
Her anne aşırı fedakâr olmak zorunda mi bir gülüşüyle herseyi unutmak mutlu olmak zorunda mi ya her insanin her annenin karakteri bebeğine bakışı bambaşka sen gece uyanik kalirsin sorun etmezsin ama Jameya da ben bizim gibi anneler için sorundur çünkü uykusuz kalmak çok fazla bünyeyi yipratip yoruyor o yüzden buraya gelipte muhtesem anneliğini anlatip karşı tarafin moralini bozmak çok tuhaf ve çok çirkin

nereden anlamak ıstersen oradan ınlersın.
bırıne saldıralım konu oradan yurusun mü dedin.
mükemmelim demedim.bende zor zamanlar geçirdim.
10 gün bebeğimden ayrı kaldım hastanelerde süründüm 20 gun boyunca evıme gıdemedım.
ne dıyım haklısın ağla dövün mu diyım.normal olağan ve doğal olan bırşey.
bende gece uyumuyor dıye sınırımden ağladım.ne oldu ne fayda getırdı.kendimi yıpratmaktan başka.
en sonunda annelliği, uykusuzluğu kabullendim ve sınır olmaktan da ağlamaktanda sıyırdım kendımı.evi bokda goturdu o sırada, yemekde yapamadım uyudum fırsat yakaladığımda.
mıç mıç yorum.

2 tane yiğenim var biri 16 aylk biri 4 yasında
Haftada 3 gun ortalama beraberiz
Daha mışıl mışıl uyudklarını görmedim.
saat bası kalkıyor ufak olan.
Sinirleriniz bozulmuş
aileden yardım alabilecğiniz kimse yok mu?
Ama inanın çocukların geneli böyle.
sizinki tek değil.
Kendinizi yıpratmayın yok yere..

Her gün açıkhavaya çıkartın , akşamları c vitamini içeren şeyler vermeyin. Aç da çok tok da olmasın yatarken . Oda ısısı da önemli sıcaktan daha çok etkileniyor bebekler. Siz sakin olun , uyumayıp ağlamıyor öyle oturuyorsa güvenlik önlemler i alın otursun siz uyuyun 5-10 dakika sonra oda uyur . Hiç bir çözüm olmazsa benim oğlum gibi , 3 yaşına kadar günde 4-5 saat uyudu 3 yaşında ilaç başladık, doktor kontrolünde

Öncelikle bu uykusuz gecelerin geçeceğini unutmayın.Siz belliki çok yıpranmışsınız.Keşke yardım edebilecek biri olsa yanınızda en azından gündüz 1 saat bile olsa uyumak iyi gelecektir.Maddi durumunuz iyiyse haftanın belirli günlerinde bir bayan ayarlayıp gündüz dinlenmeye çalışabilirsiniz.Siz ne kadar sinirli ve stresli olursanız çocugunuzda o derece asabi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…