Hiç yorma kendini bence daha çocuk. Bebeği olmayan birinin akıl vermesi beni zaten deli ediyor. Aman yemesin,aman uyumasın ne olacak.Yeni evlisin henüz,hele bir doğur da ondan sonra gel konuşalım. Kendi bebeğini de atarsın mindere öyle kuzu kuzu uyur emin ol
Sende çocukmuşsun,çocuğa çocuk emanet edersen senin yaptığını yapacaktır zaten aşikar.
9 aylıkken istiklal marşı ezberlemek ütopik olmuş biraz ama neyse girmiyorum şimdilik o konuya.
10 tanede doğurursun,verirsin büyüge bebeği,büyüyor mu büyüyor,doğurdum mu doğurdum ama önemli olan doğurmak değil.
Benim çocuk bakmaktan anladığım bu değil üzgünüm. Bu tip konularda nicelik değil nitelik önemli.
Neyse anlarsın çocuğun olunca zaten
Nolur ki diye merak ettim sadece :) emmedigi için boğulma falan da olmaz heralde
Ya göbeğini yerim onunSağlıkla büyüsün cadı(kızlar cadı oluyor da ondan öyle dedim)
Ne güzel zayıflatan çocuk yapmışsın jameyadaha ne istiyorsun,doğum sonrası kilo sorunun kalmamış.
Şaka bir yana hepsi aynı inan, bak markete gittim oğlumla,bebek arabası almadım ne de olsa oturmaz diye,market sepetine oturturum dedim,ona da oturmadı,11.5 kilocuk oğlum,kucagımda oğlum alışveris yaptım ama daha sabahin bu saatinde pilim bitti yani,kolum,belim ağrıyor. Arabada da oto koltuğuna zor oturttum,dimdik geriyor kendini,göbeği dışarı itip oturmamak için,kan ter içinde kaldım. Yolda da mız mız mız. Eve zor attım kendimi.
5de uyandık zaten,uykumda var.
Ne yapayım,böyle böyle büyüyecek.
Uyuttum şimdi,bir sürü işim var ama önceliği kahve içmeye ayıracağim,işler beklesin. Şu an kendime vakit ayırma zamanı.
Sende takma kafanı,kendine vakit ayır arta kalan zamanlarda. Otur bir kahve iç,uyu ne bileyim neye ihtiyacın varsa onu yap. Daha dinamik olursun bu sayede bebeğin uyanınca.
Kolay gelsin.
Yeni evlisin henüz,hele bir doğur da ondan sonra gel konuşalım. Kendi bebeğini de atarsın mindere öyle kuzu kuzu uyur emin ol
Sende çocukmuşsun,çocuğa çocuk emanet edersen senin yaptığını yapacaktır zaten aşikar.
9 aylıkken istiklal marşı ezberlemek ütopik olmuş biraz ama neyse girmiyorum şimdilik o konuya.
10 tanede doğurursun,verirsin büyüge bebeği,büyüyor mu büyüyor,doğurdum mu doğurdum ama önemli olan doğurmak değil.
Benim çocuk bakmaktan anladığım bu değil üzgünüm. Bu tip konularda nicelik değil nitelik önemli.
Neyse anlarsın çocuğun olunca zaten
Emmediğini nereden çıkarttın? Sen bence bu konuya çok girmemelisin :) birşey bilmediğin için çocuk büyütme ile alakalı fazla saçmalıyorsun.
Sen bi çocuk yap da bakalım bu söylediklerini uygulayabilecek misin :) 1314 yaşçok u ursamaz bir yaş. Bende kardeşime 15 yaşımdaydım baktığımda hiç stres yaptığımı hatırlamıyorum. Çünkü uyusun yesin derdim yoktu.
Montessori tipi yatak alın, hem geniş siz de sığarsınız, hem oyun oynamaya da yarıyor, düşme sorunu da ortadan kalkar.. Ben eşime yaptırıcam kızım için. Bebek yatağında rahat edemiyor, yerde yatıyor şu an ama minderleri aşacağı gün yakınÜzerine yatmak değil de yataltan düştü geçen hafta. O yüzden yanımda yatırmak pek içime sinmiyor yorgunluktan hareketettiğini hissetmiyorum bende. Önceden her sesine uyanırdım
Olur niye olmasın,40 yas geç değil. (Başka sebep varsa bilemem tabi ama yaş engel değil)Çocuğum olmayacak canim ya o yuzden soruyorum zaten. Geldim 40ima ne cocugu bu yastan sora alasen. Nitelik önemli tabi de ne biliyim o beyin gelişimi acisindan falan. Uyumayan cocukla uyumamak hos olmasa gerek. En basta saglam bi anneye ihtiyaci var cocugun. Uyumayan bebek sayisi niye bu kadar artti onu merak ediorum. Baştan sona degil tabi istiklal marsi iki kuple yarim yamalak iste. İlk söylediğim kelime de "başka" imis. Anne baba diil başka. Oyuncak veriolarmis başka bi yere goturuolarmis baska. Tatminsiz gudubet bi insanim diger cocuklar da oyle olsun istemem. Benimle de cok ugrasmislar uyuyum yemek yiim diye. Sabahlara kadar sallarlarmis uyumaz aglarmisim. Ama kardesimde saldilar. Sonuç ben manyak, kardesim gayet naif ılımlı bi insan.
Rica ediyorum sabret. Geçecek bu günler. En fazla 1 yıl sonra düzene girecek mışıl mışıl uyuyacaksın. Allah korusun sinirle çocuğun koluna bacağına bir şey olursa onun acısını daha çok çekersin.Bebeğim dişlerini tamamladı ama yine uyumuyor yine uyumuyor. Ben gerçekten deliriyorum. Sabaha kadar kaç kez uyutmaya uğraşıyorum say say bitmiyor. Şuan saat 1 den beri uyutup koyuyorum yine uyanıyor ya hayattan soğudum ölmek istiyorum artık. Yine 2 gün güzel uyudu yine başladı. Hayatıma lanet ediyorum yemin ederim ben böyle iğrenç bir durum görmedim. Çok şikayetçiyim evet çünkü bi deri bi kemik kaldım sinirlerim alt üst. Uykusuzluktan ruh gibiyim aylardır. Elimden gelen bütün herşeyi yaptım düzelmiyor. Sabahlamak resmen huy olmuş. Bağırıyorum artık bıktım senden senin uykundan diye. Bu ne boktan bir durum böyleçocuk yaptığıma pişman oldum asla 2 ci çocuğu düşünmeye cesaret edemem. Biraz önce yerine götürdüm yine başladı ağlamaya gittim yerinde yatırayım dedim kalkıp duruyor. Dayanamadım ufak bi cinnet geçirdim resmen yastığın üzerine sertçe bıraktım. Ben insanlıjtan çıkıyorum artık. Bütün çocuklar da böyle demeyin çevremde 15 aylık olup da çocuğu böyle olan kimse yok mışıl mışıl uyuyorlar.
Yay gibi geriyor kendini oto koltuğu yada bebek arabasına oturacaksa şayet,asla oturtamıyoruz bu ara. Yürumüyor da şapşik. Mahvetti bizi. Slingde de durmuyor.Ya göbeğini yerim onunAllahım bunlar çok fena cadı az bile bence uyku vakti gelene kadar öpe öpe doyamıyorum,uyku vakti gelince delirtiyor beni cadı
Ben derdini anladım ağrısı filan yok o koşmak istiyor. Her hızlandığında da düşüyor ama aşırı heyecanlı bu konuda :) dün biraz başardı gibi sonra yere kapaklandı
Bende şimdi kahve yaptım uyuttum. İşler beklesin valla umurumda değil. Biz de sabah 6 da uyandık 3 defa uyutmaya uğraştım 10 dk sonra geri uyandı. Dediğin gibi böyle böyle büyüyecek. 1 sene sonra bunları unutup muhtemelen kardeş düşüneceğimi düşünüyorum
Hey allahım ya :)) ne yedik ne içtik ki acaba böyle oldu bunlarYay gibi geriyor kendini oto koltuğu yada bebek arabasına oturacaksa şayet,asla oturtamıyoruz bu ara. Yürumüyor da şapşik. Mahvetti bizi. Slingde de durmuyor.
Senin kızda benim kızim gibi. Oda yürumeden koştu ve hala koşar adım hayata. Az düşmedi bebekken.
Enerjisi tavan.
Haftasonu,buz pateni,havuz vs bir dolu aktivite yapsak bile yorulmuyor. Sabah çiksam evden gece yarısına kadar dönmesek yoruldum demez.
Hatta bale okulunda 1.5 saat ders sonrası bir tek kızım enerjik çıkıyor sınıftan şaka gibi. Diğerleri öldüm bittim diye geliyor annelerine,benim kız anne nereye gidelim diye çıkıyor. En son öğretmenine dedim yoramiyorsunuz bu kızı diye
Bilmiyorum ama enerjiler tavan. Hele kızım yorulmak nedir bilmiyor. Gündüz havuz,akşam bisiklet paten yada kaykay bazen plazmacar kullanıyor yinede yorulmuyor. İki tekerlekli bisiklet aldık biz 4-6 km yürüyoruz oda bisikletle geliyor,yorulmuyorHey allahım ya :)) ne yedik ne içtik ki acaba böyle oldu bunlar
Baya da birşeyler yapıyormuş hayret ediyorum çocukların enerjisine :)
Araba koltuğuna oturmuyor diye bende koltuğu değiştirdim,yeni aldığımız koltuğu sevdi gibi. Hiç kımıldamadan duruyor.
Eski koltuğa otursun diye çizgi film açmak zorunda kalıyordum.
Belki senin bebeğin de rahat edemiyordur?
Ayyy nasil fayda dolu bir cevap yaaa en mikemmel anne sizlersiniz ya çünkü velev ki cok hazir yapti çocuğu ama işler umulduğu gibi vitmez her zaman anlamiyorum ben sizin gibi annecilik oynayanlari ya vallahi cok sinirlendim simdi3bence sen anneliğe hazır değilken yapmışsın.hepımız yaşadık bunları.ne tuhaf acaba ben mı acayıbım.
gecenın keyfıne baktım evladımla.demekkı annelık buymuş uykusuz kalmak çile çekmek ve kabullenmek!sonrasında bır gülüşünü dünyaya bedel saymak. bu kadar şikayet ve isyan bır anneye göre fazla.anneliği kabullenmen gerek.
nereden anlamak ıstersen oradan ınlersın.Ayyy nasil fayda dolu bir cevap yaaa en mikemmel anne sizlersiniz ya çünkü velev ki cok hazir yapti çocuğu ama işler umulduğu gibi vitmez her zaman anlamiyorum ben sizin gibi annecilik oynayanlari ya vallahi cok sinirlendim simdi3
Her anne aşırı fedakâr olmak zorunda mi bir gülüşüyle herseyi unutmak mutlu olmak zorunda mi ya her insanin her annenin karakteri bebeğine bakışı bambaşka sen gece uyanik kalirsin sorun etmezsin amaJameya da ben bizim gibi anneler için sorundur çünkü uykusuz kalmak çok fazla bünyeyi yipratip yoruyor o yüzden buraya gelipte muhtesem anneliğini anlatip karşı tarafin moralini bozmak çok tuhaf ve çok çirkin
nereden anlamak ıstersen oradan ınlersın.
bırıne saldıralım konu oradan yurusun mü dedin.
mükemmelim demedim.bende zor zamanlar geçirdim.
10 gün bebeğimden ayrı kaldım hastanelerde süründüm 20 gun boyunca evıme gıdemedım.
ne dıyım haklısın ağla dövün mu diyım.normal olağan ve doğal olan bırşey.
bende gece uyumuyor dıye sınırımden ağladım.ne oldu ne fayda getırdı.kendimi yıpratmaktan başka.
en sonunda annelliği, uykusuzluğu kabullendim ve sınır olmaktan da ağlamaktanda sıyırdım kendımı.evi bokda goturdu o sırada, yemekde yapamadım uyudum fırsat yakaladığımda.
mıç mıç yorum.
2 tane yiğenim var biri 16 aylk biri 4 yasındaBebeğim dişlerini tamamladı ama yine uyumuyor yine uyumuyor. Ben gerçekten deliriyorum. Sabaha kadar kaç kez uyutmaya uğraşıyorum say say bitmiyor. Şuan saat 1 den beri uyutup koyuyorum yine uyanıyor ya hayattan soğudum ölmek istiyorum artık. Yine 2 gün güzel uyudu yine başladı. Hayatıma lanet ediyorum yemin ederim ben böyle iğrenç bir durum görmedim. Çok şikayetçiyim evet çünkü bi deri bi kemik kaldım sinirlerim alt üst. Uykusuzluktan ruh gibiyim aylardır. Elimden gelen bütün herşeyi yaptım düzelmiyor. Sabahlamak resmen huy olmuş. Bağırıyorum artık bıktım senden senin uykundan diye. Bu ne boktan bir durum böyleçocuk yaptığıma pişman oldum asla 2 ci çocuğu düşünmeye cesaret edemem. Biraz önce yerine götürdüm yine başladı ağlamaya gittim yerinde yatırayım dedim kalkıp duruyor. Dayanamadım ufak bi cinnet geçirdim resmen yastığın üzerine sertçe bıraktım. Ben insanlıjtan çıkıyorum artık. Bütün çocuklar da böyle demeyin çevremde 15 aylık olup da çocuğu böyle olan kimse yok mışıl mışıl uyuyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?