Ben artık kafayı yedim ya 😞

Tamam sıranızı savmışsınız, biraz da başkaları ağlasın.
Siz ağlarken biri "Normal şeyler bunlar, herhalde anneliğe hazır değildin ondan dert ediyorsun." deseydi iyi niyetli bulmazdınız herhalde bu sözleri.
Sıfır empati içeriyor zira.

tamam

Hanımefrndi konuda sussun ağlamasın otursun mu yazmışım? Nerenizle okuyorsunuz siz? Sabaha kadar aylarca oturup salladonız mı çocuk? İnşallah siz de yaşarsınız da o zaman ne oluyor görün!

Cevap sana değildi Jameya. Senin ne kadar zor durumda olduğunu görüyoruz zaten. Sana birak ağlar ağlar susar yazan arkadaşlara cevaben yazmıştım ben bu mesajı. Sen fazlasıyla alıngan davranıp bir de beddua etmelere kadar getirmişsin işi. O zaman şöyle diyeyim. 2 çocuğum var ne demek olduğunu gayet iyi bilirim. Yeni bir anne olarak sana çocuğun "ağlayıp ağlayıp nasıl olsa susmasi" saçmalığının vicdansizliktan öte bir yöntem olmadığını anlatmaya çalışmaktı benim çabam. Herkes bildiği gibi yapsın o halde. Beddualar gideceği yeri iyi bilirler.

Nankör olmayın lütfen. Şuan sizin yerinizde olmak isteyen ne kadar çok bayan var biliyormusunuz. Bunlardan biride bendim ve allah şükür 5. Tedavimde ikizlerime kavustum.zor mu evet zor iki çocuk bakmak aynı andanzor ama üstesinden geliyorum....şükredin ki rabbim sizi evlat hasretiyle sınamadı

Ne yaşadın ya? Her gece mı sabahladın? Ben 3 aydır sabahlıyorum hala da sabahlıyorum! Anneliğe hazır olmadığımı nasıl karar verebiliyorsun sen? Saçma sapan yorumlar yapmayın şuraya artık? Bu saate kadar 7 kez yarırdım tekrar. Saat 2:21ve ben daha bh saate kadar yarım saat uyuyabilsim her kafamı yastığa koyduğunda uyandı bunu mu yaşadın? Bunu yaşayıp sakin kalabildiysen sana helal olsun ben insan değilim demek ki.

Ben ağlamasına değil ya durmadan uyanmasından şikayetçiyim. Bıktım artık aylar oldu düzelmek bilmiyor. Bu saate kadar 7 kez tekrar yatırdım sonuç? Hala uğraşıyorum daha 5 dk oldu yerine koyalı arkamı döndüm yine uyandı. Ben artık çıldırıcam niye uyumuyo ya bu diş olamaz! Vallahi bezdim düzelecek diye düşünmekten

Benim şükretmediğimi nereden çıkartıyorsunuz ki? Nankör olmak mı bu? Sabahlamaktan uyutmaya çabalamaktan onun uyku düzenini kurmaktan yoruldum. Sabaha kadar uyumuyor ya. Nankörlükle ne ilgisi var bunun? Annem ben bazen gerçekten ne dediğinizin farkında değilsiniz sanırım.
Anne olmak isteyip de olamayan kadınların olduğunu biliyorum ama konumla alakası bile yok bahsettiğiniz şeyin.

Geçmiyor ya geçmiyor hergün her gece “geçici bu” diyorum ama bak geçmiyor. Her gece her gece kaç defa yeniden uyutuyorum saymıyorum artık ama tükendim yani. Sanik kalsam da uyumuyor. 4 gecedir sakin sakin tekrar tekrar uyutup yerine koyuyorum sabaha kadar. Bu gece yine sinirlendim 7 defa yatırdım yerine. Bitmiyor geçmiyor geçmeyecek de.

Açık havaya hergün bikaç kez çıkarıyorum. Gündüz uyuyup gece uyumamasını bir türlü anlayamıyorum. Doktora götürücem bana resmen bitkisel bişey versin uyusun delirmek üzereyim artık.

Benimki saat başı kalkmıyor ki. Benimki uyumuyor uyutuyorum yerine koyuyorum yarım saat bazen 10 dk sonra geri uyanıyor böyle sabaha kadar uğraşıyorum. Öyle değil her çocuk değil ben de etrafımda çocuk görüyorum. Evet saat başı kalkan da var ama bu öyle değil ya. Ben bütün gece 3 saat uyuyabiliyorum o da bölük bölçük.

Valla ben gülüşüyle elbette ki mutlu olup unutuyorum herşeyi ama her gece de ay ı şekilde olunca malesef insan olduğum için geriliyorum. Neden düzelmiyor siye üzülüp çaresiz çaresiz ağlıyorum. Sesimi yükseltiyorum,sonra sarılıp üzülüyorum. Bunların hepsi anneliğe dahil değil midir? Yani uyuyamamaktan uykusuzluktan tükenmiyor mu anne? Hazıl olmak öyşe birşey mı acaba? Hangi kadın doğurduktan sonra yada hamile kaldıktan sonra hazırmış ben anlayamıyorum böylelerini. Hiç mı kaygısı yokmuş hiç mı çaresiz hissetmemiş hiç mı yorulmamış? Desteği çoktur bence böyle konuşanların. Benim hiç desteğim olmadı 1 buçuk yaşına geldi neredeyse ve bir tas çorba yapanım olmadı. Oturdum aç kaldım,o yesin o uyusun diye uyumadım yemedim. Hep önceliğim o oldu. Gayet fedakarım ve iyi bir anneyim mükemmel olmaya niyetim yok. Tek istediğim artık büyüdüğü için geceleri uyusun. Hepsi bu.

Benim ablam sizi çok çok iyi anlar. Yeğenim 2 yaşına kadar böyleydi. Ablam 65 kilodan 45 kiloya düştü, her gün sabahlıyordu. İstisnasız her gün. İnanılmaz kötüydü. Çok kez doktora götürdüler, doktorlar hiçbir sıkıntısı hiçbir sorunu olmadığını söyledi. 2 yaşından sonra da çok şükür geçti bitti..yani diyebileceğim tek şey Allah yardımcınız olsun.. sadece sabır.. bu dönemlerde bitecek..

Jameya merhaba
Benim oğlum kolik
20 aylık
18. Ayına kadar tamda senin ufaklık gibiydi
Tüm mesajları okuyamadım birçok öneri gelmiştir
Benim yazacaklarımıda defalarca okumuş olabilirsin ama yinede yazayım dedim
Biliyorum çok çok zor
Öncelikle sakin kalmaya çalış
Sinirlendikçe herşey dahada zorlaşıyor bebek huzursuzluğu hissediyor
Eşin olabilir ailenden biri olabilir bi kaç gün yardım al
Bi gece olsun bi deliksiz uyu
Sonra bir rutin oluştur
Mesela
Akşam 7 yemek
8 e kadar oyun
Sonra gerilmeden keyifle oynamasına izin vererek duş
Sonra yatağa geçiş
Eşinle ortanıza alın
Emzir bi taraftan onu rahatlar
Pışşş pışş eee eee
Ninni
Masal artık hangisini seçersen
İlk günler uykuya geçiş 2 saati bile bulabiliyor
Kalkma aralığı değişmiyor
Ama biz aynı rutine devam ederek bir ayda sonuç aldık
Hala kalkıyor ama 4 kez falan
Yatağa geçtikten 15 dk kadar sonra uyumuş oluyor
Bu benim için baya büyük bir ilerleme

Rutini var. Her gün aynı şeyleri yapıyoruz her akşam yatmadan duş aldırıyorum bazen küvette oynamasına izin veriyorum. Kalkmıyor ki saat başı kalksa geri uyusa daha da dinlenirim ama yok. Kalkıyor tekrar uyutuyorum tekrar uyanıyor bu böyle saatlerce sürüyo. Yanıma koyduğumuzda da 4 5 saat sonra uhkuya dalıyor. Denedik onu da. Şimdi eşim uyuttu birazdan yine uyanıcak ben alıcam böyle sabaha kadar uğraşıp duruyoruz. Gün içinde sakin. Çok ilginç ama gündüz uykusunu uyuyor 3 saat. Tek uyku yapıyor. Bilmiyorum napıcam böyle ama çok geriliyorum.

Ben seni o kadar iyi anliyorum ki boşver hiç umursama bile 2 çocuğu yalniz büyüten bir anne olarak cidden tükenmiş durumdayim.
Dedigin gibi bir tas çorba yapanım olmadan eşim çok yoğun çalışıyor çocuklar 7 24 bende ve bazen öyle bunalıyorum ki anlatamam küçük oğlum 3 yaşında ama omrumden 30 sene gitti diyebilirim sürekli hasta olan bir çocuk alerjik astimi var nadir görülen bir hastalik gecirdi 10 günde saçlarım ağardı kimse boş konuşmasın hiç tahammül edemiyorum.
Tabi Allah hayirli güzel ömürler versin evlatlarımıza ama zor hic kolay değil bir çocuk büyütmek hele hele o uykusuz geceleri o ladar iyi anliyorum ki bazen kafami duvarlara vurasım geliyordu o uykusuz bitkinlikten insalalh geçicek bu dönemleri büyüyecekler şimdi nasil peki uykusu biraz düzene girebildi mi

Seni o kadar iyi anlıyorumki
Keşke önerebileceğim başka bir çözümüm olsaydı
Doktor diyeceğim
Biz çok gittik çözüm bulamadık
Uyku eğitimi verme yetkisi olan bir pedagoglamı görüşsen acaba
Böyle üçünüzede çok zor
Umarım çözüm bulursun
İnşalllah ufaklık bu gece daha iyi uyur
Duadan başka yapabileceğim birşey yok
Allah yardımcınız olsun canım

Ne derse desin de anneliğine kimse laf etmesin. Sadece bana değil kimseye söylemeye hakkı yok heleki uykusuz bir anneye.
Zaten kafam çorba gibi.
Yok malesef hiçbir düzelme yok daha da beter oluyo sanki.
Kaç kez geri yatırdım ben de eşimde ama yine uyanıyo.
Mideme kramplar girmeye başladı ya. Yalnız büyütmek inanılmaz zor kimseden yardım isteyemiyorsun. Benim de eşim çok yoğun çalışıyor. Yardım ediyor yine ama sabaha kadar yaşıyoruz boru değil

Uyku eğitimi ile ilgisi yok ya ben uyku eğitimini de 2 kez başardı . Yine yaparım ama onunla ilgili bir durum değil var birşey çözemiyorum kara kara düşünüyorjm ne olabilir diye. Amin sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…