Ben artık kafayı yedim ya 😞

@biz_ bize
o dediginizi yurt disinda yasayan gorumcem ilk ogluna uyguladi.
kayinvalidem hep anlatir,bizi bile sokmazdi odaya,o bebek aglar aglar dururdu diye.
neymis egitimmiş!! baslarim oyle egitime.
oglu suan ortaokula gidiyor.
gecmiste yasadigi travmalar sebebi ile ozguven sorunu yasiyor,iletisimi cok zayif.
basarisi dusuk.
doktor doktor geziyolar duzelticez diye.
sonra bi bebegi daha oldu.
ona bu yontemi yapmadilar fayda getirmeyince.
masallah zehir gibi sevecen,ozguvenli basarili biri oldu.
bir bebek sadece ac oldugu icin,alti pis oldugu icin aglamaz hanimefendi.
yada hasta oldugu icin.
dis dunyaya adapte olmaya calisir,anne kokusu ister,bazen korkar.
duygularini sadece aglayarak anlatirlar.
onlar bebek.
bebeginiz varsa cidden acidim

Kesinlikle öyle,anneler ekstra güçlü.
Daim olsun gücümüz
Allah iyi gün gostersin yavrularimiza

Jameya Belki biliyorsunuzdur siz, ama bilmeyenler için paylaşayım istedim. Doğru mu yaptım bilmiyorum ama yaklasik bir hesapla sizin bebeginizin 70-71 haftalık olduğunu hesapladim. Bu takvime gore zor ve yorucu günleri gösteriyor.

-Yetmiş beşinci harika hafta: Sistemler dünyası
  • 70,5. ve 76,5. haftalar arasında başlar.
  • Müjde! Artık bebeğinin geçireceği son ataktasın.
  • 1 yaş sonrası büyüme atakları bu dönemde yer alır. “İstediğimi yaparım.” tavrıyla kendini belli eden, bebeklerde 2 yaş sendromu da bu atağın sonuçları arasında.
  • Dürüst, faydalı veya dikkatli olmak gibi kavramları algılar, kendi değerlerini oluşturmaya başlar.
  • Bebeğin bu dönemde “sen” ve “ben” kavramlarını öğrenebilir, ilk çizimlerini yapmaya başlayabilir. Duvarları karalmaya başlamadan önce ona bir resim defteri alsan iyi edersin.

yani demem o ki, yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmissiniz. kurtuluş yakindir inşallah :)

Son düzenleme:
Allah yardımcın olsun canım. Bugün ikizleri olan komşumuz da cinnet geçiriyordu resmen. Uyumuyorlar, biri uyusa diğeri uyandırıyor istemiyorum bunları diye ağladı. Bizde oturdu 10 dakka çocukların ağlamaları apartmanı inletiyor çok zor Allah sabır versin inşallah.

Benim kızım da gündüz hiç uyumazdı gece de kalkardı tabii ki ya bebek bebek yirmi saat uyuması gerektiği zamanlarda sekiz dokuz saat uyurdu sadece ne yemek ne ev işi yapabilirdim kardeşimi arardım telefonda konuşsun da tuvalete gideyim onun sesini dinler diye
Sonra yavaş yavaş düzelmeye başladı uykusu ama şu saatte hala ayakta tam kararında diyemem hatta biri şey dedi geçen sen şimdiden kural koymazsan ikinci çocukta çok zorlanırsın dedi ne yapayım yani olmayınca olmuyor
Beni zaten şu çocuk olayında en zorlayan şey uyku
Banyo yaptırıp denedim bebek çayı denedim yok olmadı yapı demek ki

Emzirirken değil ben genelde gece uykumu alamıyorum çok uyanıyorum diye çok stresliyim

Ay bazen ya ikiz olsaydı diyorum veya ikiz bebekli anneler ne yapıyor diye düşünüyorum Allah sabır versin.
Bu gece yine uyumak yok
1 saat önce uyumuştu uyandı yine

Jameya, bence memeden kesmelisin. Benim kızım da geçen yıl aynı modeldi:/ o kadar bitik bir haldeydim ki uykusuzluktan. Memeden kesince gece deliksiz 12 saat uyumaya başladı. Kızım da ben de uykuya doyduk, insanlığa döndüm resmen.

Yaa ben bu uygulamayı takip ediyorum aslında ama şuan atak döneminde gözükmüyor. Bende acaba atak erken mı başladı diye düşünüyordum belki hesaplama doğru değil bilemiyorum ama olabilir. İnşallah ataktır da biran önce biter en azından düzelecek umudum olur

Ya şuan erken değil mı peki? Düşünmüyor değilim aslında. Ben gece daha çok mama veriyorum bikaç gündür doymuyır diye. Sabaha karşı emziriyorum. Tamamen mı kes diyorsun? Zaten sütüm stresten azaldı çok emzirmiyorum. Bırakmak da zor olmayacak gibi.

Benim oğlum da zordu. Gece uykusuna 11 gibi anca sızardı sonrası gece 2 ya da 3 gibi allahım sabaha kadar nasıl ağlardı. Hep memede sızardı sonra gop hatmi kısır döngü. Çok net hatırlıyorum tam 2.5 yaşında kreşe verdim ve o geceden itibaren bıçak gibi kesildi gece kalkması. Sukur akşam 8_9 gibi kendi gidè r uyur hiç yormaz beni. Ama hala erkenci. Sabahları 6_7 gibi ayakta. Biz DEHB liyiz. Acaba bu DEHB bebekliginde de uykuyla bağı var mi bilemiyorum. Ama rahat eseceksin az kaldi. Biliyorum çok zor ama inan geçiyor. Al yanına uyu kokunla uyusun.

emin olun bitecek, atak değilse bile bitecek yanınIza oturup sohbet edecek, elinizi tutup gezecek. iyi geceler dileyip odasına gidip uyuyacak.. ben boyle düşünüp motive olmaya çalışıyorum gercekten.

Ay keşke yanımda uyusa nerde. Kaç kez denedim ama kalkıyor hatta uykulu uykulu elimden tutup kaldırmaya çalışıyor beni yürüyelim diye yani yanımda daha beter. Ay inşallah geçsin vallahi umudum kalmadı. 1 saat önce uyuttum bak yine uyandı

Bende ayni durumdaydim inan yatagina birakirsm arkami donmemle kalkmasi bir olurdu smdi 4 yasina girecek cok sukur 2 yildir cok guzel uyuyor inan geciyor bana boyle diyenlere ben kizardim cocuklari aksam 10dan sabah 9a uyurdu bde bana akil veriyolar derdim ama geciyo inan :)

emin olun bitecek, atak değilse bile bitecek yanınIza oturup sohbet edecek, elinizi tutup gezecek. iyi geceler dileyip odasına gidip uyuyacak.. ben boyle düşünüp motive olmaya çalışıyorum gercekten.
Bende bunu kaç aydır düşünüyorum. Ay dişler bitain de inşallah kendi kendine uyur tekrar beni zorlamaz bu kadar diye neyse umutsuz olmak istemiyorum tabi ki düzelecektir. Belki de dediğiniz gibi ataktır yürüme döneminde de böyle şeyler oluyormuş. İştahsızlık bile olabilirmiş genelde zor bebeklerde yürümeye başladıklarında ve tam da benimkini anlatıyor.

Şimdiki modeller daha bir başka bio ayakta uyutuyor. Ben 2. Çocuğu yapmadım misal. Hep bu gece uyumayan modelim yüzünden. Vallahi geçecek ama az sabır.

Ayyy o çocuklar gerçekten 10 dan 9 a kadar uyuyorlar biliyor musunuz daha geçen gün benimkinden 50 gün ufak bebeği olan arkadaşınla buluştum 12 ysi saat. Dedim bunun uykusu mu var,yok dedi yeni uyandı saat 11 de uyuyup 11 de uyanmış.

Şimdiki modeller daha bir başka bio ayakta uyutuyor. Ben 2. Çocuğu yapmadım misal. Hep bu gece uyumayan modelim yüzünden. Vallahi geçecek ama az sabır.
Evet 2 inci çocuğu istemiyor aşırı karşıyım. Bitane çocuk beni bu hale getirdiyse 2 incisi ne hale getirir diye yapmak istemiyorum inşallah çok sağolun moral oldunuz valla

simdi yürümeyi öğrenmiş nasıl heyecanlıdır kalkıp yürümek ister hep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…