- 25 Eylül 2011
- 7.567
- 11.484
- 498
Kesinlikle öyle,anneler ekstra güçlü.allah dagina gore kar verirmis, demek ki gucluymussunuz. ben sizin kadar olmasa da farkli sorunlar yasadim. ve ben de kendime inanamiyorum cogu zaman altindan nasil kalkiyorum diye. aslinda zaman zaman krizler yasasak da bence tum annelere bir güç geliyor.
Emzirirken değil ben genelde gece uykumu alamıyorum çok uyanıyorum diye çok stresliyimZor olduğunu biliyorum sakin ol.. ilk çocuğum öyleydi ve 3 yaşına kadar da deliksiz hiç uyumadı gece 10 kere kalkıp ise gidiyordum bir de ben de çocuk düşünmeye korktum ama ikinci oğlum maşallah öyle.guzel uyuyor ki il kaydan beri 3 4 saatte bir kalkıyor hiç yormuyor neşeli keyifli huzurlu.. 2.yi doğurunca anladım ki ben ne çekmişim ilk oğlumda.. Ama canım benim öyle olması da benim yuzumdendi çok stresli bir hamilelik ve lohusalık geçirdim bunlar bebeğe yansıyor hatta emzirirken bile stresliyseniz bebeğe yansıyor.. Merak etmeyin böyle gitmeyecek ama kendiniz ve bebeğimiz için desteğe ihtiyacınız var anne, kayınvalide veya eş..
Ay bazen ya ikiz olsaydı diyorum veya ikiz bebekli anneler ne yapıyor diye düşünüyorumAllah yardımcın olsun canım. Bugün ikizleri olan komşumuz da cinnet geçiriyordu resmen. Uyumuyorlar, biri uyusa diğeri uyandırıyor istemiyorum bunları diye ağladı. Bizde oturdu 10 dakka çocukların ağlamaları apartmanı inletiyorçok zor Allah sabır versin inşallah.
Yaa ben bu uygulamayı takip ediyorum aslında ama şuan atak döneminde gözükmüyor. Bende acaba atak erken mı başladı diye düşünüyordumJameya Belki biliyorsunuzdur siz, ama bilmeyenler için paylaşayım istedim. Doğru mu yaptım bilmiyorum ama yaklasik bir hesapla sizin bebeginizin 70-71 haftalık olduğunu hesapladim. Bu takvime gore zor ve yorucu günleri gösteriyor.
-Yetmiş beşinci harika hafta: Sistemler dünyası
- 70,5. ve 76,5. haftalar arasında başlar.
- Müjde! Artık bebeğinin geçireceği son ataktasın.
- 1 yaş sonrası büyüme atakları bu dönemde yer alır. “İstediğimi yaparım.” tavrıyla kendini belli eden, bebeklerde 2 yaş sendromu da bu atağın sonuçları arasında.
- Dürüst, faydalı veya dikkatli olmak gibi kavramları algılar, kendi değerlerini oluşturmaya başlar.
- Bebeğin bu dönemde “sen” ve “ben” kavramlarını öğrenebilir, ilk çizimlerini yapmaya başlayabilir. Duvarları karalmaya başlamadan önce ona bir resim defteri alsan iyi edersin.
yani demem o ki, yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmissiniz. kurtuluş yakindir inşallah :)
Ya şuan erken değil mı peki? Düşünmüyor değilim aslında. Ben gece daha çok mama veriyorum bikaç gündür doymuyır diye. Sabaha karşı emziriyorum. Tamamen mı kes diyorsun? Zaten sütüm stresten azaldı çok emzirmiyorum. Bırakmak da zor olmayacak gibi.Jameya, bence memeden kesmelisin. Benim kızım da geçen yıl aynı modeldi:/ o kadar bitik bir haldeydim ki uykusuzluktan. Memeden kesince gece deliksiz 12 saat uyumaya başladı. Kızım da ben de uykuya doyduk, insanlığa döndüm resmen.
Benim oğlum da zordu. Gece uykusuna 11 gibi anca sızardı sonrası gece 2 ya da 3 gibi allahım sabaha kadar nasıl ağlardı. Hep memede sızardı sonra gop hatmi kısır döngü. Çok net hatırlıyorum tam 2.5 yaşında kreşe verdim ve o geceden itibaren bıçak gibi kesildi gece kalkması. Sukur akşam 8_9 gibi kendi gidè r uyur hiç yormaz beni. Ama hala erkenci. Sabahları 6_7 gibi ayakta. Biz DEHB liyiz. Acaba bu DEHB bebekliginde de uykuyla bağı var mi bilemiyorum. Ama rahat eseceksin az kaldi. Biliyorum çok zor ama inan geçiyor. Al yanına uyu kokunla uyusun.Sütten kesmeyi düşünüyorum bende ama nasıl yapıcam? Ne kadar doyursam da kalkıp emmek istiyor ben de bineron veriyorum 1 defa. Sanırım daha fazla istiyor ki sürekli uyanıyor. Biberon içmesine rağmen 3 saat en geç yine emmek istiyor
Yaa ben bu uygulamayı takip ediyorum aslında ama şuan atak döneminde gözükmüyor. Bende acaba atak erken mı başladı diye düşünüyordumbelki hesaplama doğru değil bilemiyorum ama olabilir. İnşallah ataktır da biran önce biter en azından düzelecek umudum olur
Ay keşke yanımda uyusa nerde. Kaç kez denedim ama kalkıyor hatta uykulu uykulu elimden tutup kaldırmaya çalışıyor beni yürüyelim diyeBenim oğlum da zordu. Gece uykusuna 11 gibi anca sızardı sonrası gece 2 ya da 3 gibi allahım sabaha kadar nasıl ağlardı. Hep memede sızardı sonra gop hatmi kısır döngü. Çok net hatırlıyorum tam 2.5 yaşında kreşe verdim ve o geceden itibaren bıçak gibi kesildi gece kalkması. Sukur akşam 8_9 gibi kendi gidè r uyur hiç yormaz beni. Ama hala erkenci. Sabahları 6_7 gibi ayakta. Biz DEHB liyiz. Acaba bu DEHB bebekliginde de uykuyla bağı var mi bilemiyorum. Ama rahat eseceksin az kaldi. Biliyorum çok zor ama inan geçiyor. Al yanına uyu kokunla uyusun.
Bende ayni durumdaydim inan yatagina birakirsm arkami donmemle kalkmasi bir olurdu smdi 4 yasina girecek cok sukur 2 yildir cok guzel uyuyor inan geciyor bana boyle diyenlere ben kizardim cocuklari aksam 10dan sabah 9a uyurdu bde bana akil veriyolar derdim ama geciyo inan :)Evet çok şükür sağlıklı ama 44 kiloya düştümkendimden soğudum çocuktan soğudum. Elimden geldiğince sakin davranıyorum ama böyle geceleri uyumayınca insanın psikolojisi bozuluyor. Düzene girmiyor girmeyecek ben artık inanmıyorum. Böyle gergin gergin büyütücem
Bende bunu kaç aydır düşünüyorum. Ay dişler bitain de inşallah kendi kendine uyur tekrar beni zorlamaz bu kadar diyeemin olun bitecek, atak değilse bile bitecek yanınIza oturup sohbet edecek, elinizi tutup gezecek. iyi geceler dileyip odasına gidip uyuyacak.. ben boyle düşünüp motive olmaya çalışıyorum gercekten.
Şimdiki modeller daha bir başkaAy keşke yanımda uyusa nerde. Kaç kez denedim ama kalkıyor hatta uykulu uykulu elimden tutup kaldırmaya çalışıyor beni yürüyelim diyeyani yanımda daha beter. Ay inşallah geçsin vallahi umudum kalmadı. 1 saat önce uyuttum bak yine uyandı
Ayyy o çocuklar gerçekten 10 dan 9 a kadar uyuyorlar biliyor musunuzBende ayni durumdaydim inan yatagina birakirsm arkami donmemle kalkmasi bir olurdu smdi 4 yasina girecek cok sukur 2 yildir cok guzel uyuyor inan geciyor bana boyle diyenlere ben kizardim cocuklari aksam 10dan sabah 9a uyurdu bde bana akil veriyolar derdim ama geciyo inan :)
Evet 2 inci çocuğu istemiyor aşırı karşıyım. Bitane çocuk beni bu hale getirdiyse 2 incisi ne hale getirir diye yapmak istemiyorumŞimdiki modeller daha bir başkabio ayakta uyutuyor. Ben 2. Çocuğu yapmadım misal. Hep bu gece uyumayan modelim yüzünden. Vallahi geçecek ama az sabır.
Bende bunu kaç aydır düşünüyorum. Ay dişler bitain de inşallah kendi kendine uyur tekrar beni zorlamaz bu kadar diyeneyse umutsuz olmak istemiyorum tabi ki düzelecektir. Belki de dediğiniz gibi ataktır yürüme döneminde de böyle şeyler oluyormuş. İştahsızlık bile olabilirmiş genelde zor bebeklerde yürümeye başladıklarında ve tam da benimkini anlatıyor.
Evetsimdi yürümeyi öğrenmiş nasıl heyecanlıdır kalkıp yürümek ister hep
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?