Ben artık kafayı yedim ya 😞

Eşim yardımcı olmaya çalışıyor geceleri ama kızım ben olmadığım zaman yada babasına verdiğim zaman çok ağlıyor. Bir süre bırakıyorum ama sakinleşmeyince mecbur alıyorum zaten beni de yoran bu durum sanırım. Çok nadiren duruyor babasında
Annem ailem uzakta malesef burda yardımcı olacak kimsem yok. Biraz araştırdım bu durum sanırkm yürümeden kaynaklanıyor yeni yürümeye başladı bu sebepten uyumayabilirmiş. İnşallah geçer çünkü gerçekten psikolojik olarak çok zor bir dönem. Dişler zaten üst üste çıktı ha bugün ha yarın bitti bitecek diye beklerken yine uyumuyor olması hayal kırıklığı yaratıyor. Gece mamasını güzel yiyor ama bu aralar fayda etmiyor

Ne olur destek alin bisey yapin.ama o bebegi bide sarsmayin olurmu.. icim parcalaniyor boyle seyler okuyunca.
Benimde bebegim 21 aylik.
oyle zor gecelerimiz olduki.ayni zamanda calisiyordum.
sukur daha hic kizmadim.
sinirlendigim zaman kendimi tutuyorum,sonra cok pisman olacaksin hic kizma diyorum geciyor.
gecenlerde uzun yol yapiyorduk,haliyle skldi aractan ayaga kalkti tehlikeli oldu oto koltuguna binmedi falan.
en son annecim yeter ne istiyosun diye sesimi yuksellttim ilk kez.
bir kahkaha atti benim kiz.
resmen bagirmama güldü:))
anne hic beceremiyosun dercesine:))

Merhabalar,benim de bebeğim kolikti. Koliği bitti diş başladı 3 aylıkken diş çıkardı ve ben onu gaz zannediyordum 6 aydan sonra ise bütün düzen mahfoldu. Sonra biraz düzeldi derken yine diş üst üste geldi. Son 2 ay boyunca köpek dişlerinden sabahladık o bitti 2 gün ara verdi yürümeye başladı ve uykular haram :) bende yürümeye bağlıyorum. Çok heyecanlı çünkü.

Ben hiç bebeğime kızmadım diyenlere fazla vakit geçirmediğinden olduğunu düşünüyorum. Kusura bakmayın olur mu? Çalışıyorsunuz haliyle kendinize de vakit ayırıyorsunuz tabi ki de bağırmazsınız. Ben gece gündüz hiç vaktimi başka birşeye ayıramayıp dinlenemediğimden tabi ki de gerilip sinirleniyorum ve kendime engel olamıyorum. Kendimi savunduğumu düşünmeyin asla bebeğime bağırmayı doğru olduğunu düşünmüyorum bu durumdan aşırı rahatsızım.
Benim destek almaya ihtiyacım yok uyumaya ihtyacım var. Uyuyabilsem herşey düzene girer. Ben 6 aylık olduğundan beri uyku nedir bilmiyorum.

Merhaba jameya. Doğumdan itibarenki konularına aşinayım. Yaşadığın şeyler çok normal. Bu kadar zorlanıyorsan ve maddi durumun da müsaitse belki gündüz yardımcı tutmayı deneyebilirsin

Deneyeyim bare :) geçecek hepsi hep böyle düşünüyorum ama vallahi bezdim ya :)) buraya da yazmasam içimde patlayacak diye yazıp duruyorum. Rahatlıyorum konuştukça

Zor olduğunu biliyorum sakin ol.. ilk çocuğum öyleydi ve 3 yaşına kadar da deliksiz hiç uyumadı gece 10 kere kalkıp ise gidiyordum bir de ben de çocuk düşünmeye korktum ama ikinci oğlum maşallah öyle.guzel uyuyor ki il kaydan beri 3 4 saatte bir kalkıyor hiç yormuyor neşeli keyifli huzurlu.. 2.yi doğurunca anladım ki ben ne çekmişim ilk oğlumda.. Ama canım benim öyle olması da benim yuzumdendi çok stresli bir hamilelik ve lohusalık geçirdim bunlar bebeğe yansıyor hatta emzirirken bile stresliyseniz bebeğe yansıyor.. Merak etmeyin böyle gitmeyecek ama kendiniz ve bebeğimiz için desteğe ihtiyacınız var anne, kayınvalide veya eş..

Merhaba jameya. Doğumdan itibarenki konularına aşinayım. Yaşadığın şeyler çok normal. Bu kadar zorlanıyorsan ve maddi durumun da müsaitse belki gündüz yardımcı tutmayı deneyebilirsin
Merhaba.. doğumdan itibaren yaşadıklarım cidden çok zor
Malesef özellikle şu aralar maddi durumlarım biraz sıkışık. Bu zamana kadar da açıkçası herşeyin üstesinden gelirim sişler çıksın düzelir diye düşünmekten pek bakıcı düşünmedim. Umarım düzene girer en kısa zamanda

Allah yardımcınız olsun gerçekten zor ama biraz daha zaman. Gece ağladıgı zaman hemen uyutmayın koyun oyuncakları oynasın sizde acın tv dizi izleyin rahatlarsınız. En fazla 1 saate uykusu gelır zaten

Ayy benimki de öyle bugün nasıl ısırmaya çalışıyor beni tik oldu artık oramı buramı sakınmaya çalışmaktan nasıl konuştum güzel güzel yok en sonunda oğlum git bi lütfen sinirleniyorum dedim kikir kikir gülüyor ya :)

Ben bugün oğlumun uyumasını beklerken sinirden gülüyordum artık. Zira 4 yaşında olmasına rağmen sürekli şekil değiştiren uyku problemi hala var. Sevmiyor çocuk uykuyu, kabul ettim ben artık.

Sizin bebenin yaşındayken de gece on kere uyanırdı. Ben çözümü gündüz uyuduğu her vakitte hemen yanına yatıp uyumakta bulmuştum. Böylelikle gece daha dinç ve sakin kalıyordum. Gündüz uyuyor mu? Kaç saat uyuyor?

Ben size aklıma gelenleri sayayım zira benimki de 18 aylık Bir defa asla düzen aksamaz diye düşünme
Şimdi sıralıyorum sebepleri
Gündüz iki uykudan tek uykuya geçme zamanı gelmiş olabilir
Gündüz fazla uyuyor olabilir
Emiyorsa emerek uyuma alışkanlığı varsa seni arıyor ve geri dalamıyor olabilir
15 ayda tam tamamlanmaz diş çıkarma 3 e bile yaklaşabilir dişi diş eti ağrıyor olabilir
Yerini sevmiyor senle uyumak istiyor olabilir
Yada bir ağrısı vardır ve akşamları artıyor olabilir
Bir arkadaşımın oğlu uyumazdı hiç ciğerlerinde bir değer yükselmiş huzursuzluk yapıyordu ondan olabilir yani Allah korusun gözle görülmeyen bir rahatsızlık veren birley olabilir
Yürümeye başlamıştır uyanır uyanmaz kalkar uykusunu açar ondan da olabilir
Sıcaklıyor terliyor yada üşüyor olabilir
Hepsini geçtim bu bebeğinizin ahlakı olabilir gündüz uyur gece uyku gelmez bunlar benim yaşadıklarım

bırak ağlasın, yatağına koy kaldırma diye yazdığınız mesajları şaşkınlıkla okuyorum.
bir bebek ağlamaya bırakılmaz, kendisini yalniz ve terkedilmiş hisseder.

binlerce araştırma yapıldı bununla ilgili, uyku eğitimi denilen şeyin aslında bebeğin anneyle olan bağına zararlarını bir çok pedagog yazdı. link vermek yasaktır heralde forumda diye paylaşmıyorum. rica ediyorum attachment parenting ebeveynlik yaklaşımını bir araştırın okuyun... çocuk sizin, anne sizsiniz ama eğitim vereyim derken uzun seneler bile bebeğinizin ruh halini etkileyecek hatalar yapmayalım lütfen.

burada bir anne başlık acmisti 5 yasinda çocuğuna ceza vermekle ilgili, onu topu tuttu herkes şimdi küçücük bebekleri ağlamaya bırakma tavsiyeleri veriliyor çok uzuldum bu duruma.

benim de bebeğim doğduğundan beri uyumuyor, hala ayagimda kucagimda sallıyorum, bebegimle beraber uyuyorum. buna rağmen bazı geceler uyumak istemiyor yeni yeni şeyler kesfetmek istiyor. emeklemeyi öğrendiğinde gecenin 4 ünde kalkıp emeklemek istiyordu mesela. ben simdi onu yatağına bırakıp nasıl ağlatabilirim?
ne zaman zor günler, geceler geçirsek bakıyorum bir kaç gün yeni bir sey öğrenmiş.

şuan siz de baksaniz belki bebeginiz atak haftasindadir? Jameya
Harika haftalar isimli bir uygulama var, oradan takip ediyorum ben ne zaman baksam, bu çocuk yine cildirdi desem atak haftasına denk geldiğini farkediyorum.

ben de çok yoruluyorum, bittigimi hissediyorum bazen kızımı yere koyup başka odaya gidip sağı solu yumrukluyorum. alabildiğim kadar eşimden yardım alıyorum, uykum varsa ona bırakıp uyuyorum. bunun başka yolu yok, öyle veya böyle geçecek.

bebeklerle ilgili fazla beklentiye giriyoruz biz, oysa atak haftası var, diş dönemi var olabiliyor boyle dönemler en sonunda geçecek.

Allah hepimize yardım etsin..

Sizim bebeginizde kolikmiş,benimde kolikti.
ilk 5 ay esim yanimda yoktu.
doguda tum ailelerden uzak tek basima buyuttum.
bebegimk kanguruda tasir,market alisverislerimi yapardim karda yurumek iskenceydi.
yol bilmez iz bilmez ben vitesli araba surmeyi mecburiyetten ogrendim,bebegimi pusetle yanima koydum hastaneye gittim.
dogum iznim bitince mudurumle konustum derslerimi 3 gune topladim.
o 3 gun bebegimle dogunun en tehlikeli yollarindan gecip rica ettigim velimin evine biraktim.
bebegim hamaksiz uyumadigi icin,sirtimda hamagi,elimde puseti,sirt cantam okul cantamla karli buzlu yokusu cikip sabahin 7 sinde yollara duserdim,arabanin gecmedigi yollarda ayni anda hepsini sirtimda tasidim..
esimin tayini olmuyordu onun stresi çoktu bi yandan..
hic unutmam bigun aksam 9 da bezi bitmiş ben farketmemisim.mecbur markete gidicem..
disarisi buzhane kar tipi.
en nasil alcam.
birakip gidemem,
hic tanimadigim komsuma emanet edip kosa kosa gidip alip geldim.
siz hic mecbur kaldigi icin bebegini tanimadigi komsusuna emanet eden annenin hissiyatini tahmin edebilirmisiniz?
ustelik bi kac bu durumu yaşamak zorumda kaldim..

o disler cikmaya basladi birde...
cok rapor aldim ilk sene..mecbur kaldim..

hani siz cok vakit gecirmediginizden dediniz ya,bebegim hastayken mecbur o haftanin 3 gunu geldiginde gidip rapor alirdim doktorlara yalvarirdim yanlizim bu sekilde gidemem okula bebegim hasta diye.
yine hic unutmam..
oyle bir hastayimki..
bayilmak uzereyim..ayaga kalkamiyorum..
benimle birlikte kizimda hasta..
gece saat 11 aglamaktan morardi artik..
ishal ve soguk almis.
o halimle acile goturdum..
dusunebiliyormusunuz tehlikeyi..
doktor bebegime ilac verdi..bana serum vermek istedi..
yine bebegimi emanet edecek birini bulamadigim için serum almadan dogru eve.
bebegimin ilaclarini verdim.
saat gece 2 gibi terledi o uyudu ben uyudum.
ama o halimle gece kac kez uyandim.
gece kac defa yuzume soguk sular carptigimi allah bilir..
cok caresiz kaldigim zamanlar oldu.
ama hep sabirli ve guclu olmaya calistim.
bir can emanet edilmisti bana.
evet bende insandim ama o bebekti henuz...
sonra ne mi oldu.
guneş dogdu.
lojman cikti hemen okulumun yan binasi..
havalara uctum yol.derdimiz bitti diye.
esimin tayini oldu.
yerlestik.
bu sene daha iyiydik.
ama hala 3 gun okula gidiyorum.
ek ders kurs almiyorum kizimi buyutmek adina.
buldugum her firsatta evdeyim.
misal bos ders olumca,ogle paydosu veya tenefus..

baska bir konu ise..
suan yaz tatilindeyiz
kizim inanilmaz hareketlendi ve 2 yas sendromlarini dibine kadar yasiyoruz.
esim izin alamadigi icin,aileler torunlarini gormek istedigi icin 15 gun once annemlerin yanina uzun yol yapip kaldim,sonra 1200 km yol yapip kayinvalidemlerin yanina geldim.
duzenimiz bozuluuca haliyle dahada zor.
ve kizim onlara alismadigi icin asla birakip markete bile gidemiyorum.
sureklk birlikteyiz.
hani bebegini ailelere birakip bi yerlere gidenlere bende imreniyorum.
asla boyle bi secenegim yok.
afedersin tuvalete bile birlikte gidiyoruz.

bunlari anlatma sebebim asla bak ben iyi anneyim degil.
hatta cok eksiklerim var kendimi elestirdigim.
ama bu kadar zor zamanlarda bile sabirli olduysam belki baskalari feyz alip kotuyu dusunup sakinlesir diye her firsatta bahsediyorum aslinda.
uykusuzlugun dibini gormuş bi anne olarak son olarak yazacagim inaninki geciyor.
benim kizim 18 aylik olduktan sonra kesintisiz uyudu.
15 aylikken geve kac defa uyanirdik inanin ayni anlattiginiz gibiydi.
suan kesintisiz uyuyor masallah.
geciyor..geçecek...
az daha sabir..

Son düzenleme:
Canim ben emiri fazla yordugumdada uyumadigi oluyor. Biliyorum denemedigin sey kalmadi ama bunuda dene istersen. Birak sıkılsin biraz

Bunu ben hiç yapamiyorum, bizimkinin bir frekans araligi var o seviyeye gelince benim tansiyonum düşüyor.. Allah tum analara yardim etsin.
Bu kazanimi bebeklikte aglatarak elde ettiklerini dusunmuyorum. Yurtdisinda yasadim uzun seneler, agladiginda aman birak aglasin karni tok sirti pek yaklasiminda ebeveyne rastlamadim hiç. Gayet de kucaklayip teskin ediyorlar. Gozlemlerim bu yönde, en belirgin bir digeri Avrupa da babalik izni diye bir sey var baba olanlar 1 sene yarim gun calisiyor. Baba da anne gibi ilgileniyor cocukla. Bunun icin devlet imkan sagliyor. Huzurlu ebeveyn olunca huzurlu bebeklik ve cocukluk oluyor.

M ManzaramDeniz
gozlerim doldu okurken.. imrendim size cok guclusunuz.. insallah bundan sonrasi guzel olur hayatinizin.
Allah razi olsun..
Daha anlatmadigim neler var bilseniz.
Ben dogum yaptiktan 3 gun sonra sezeryan halimle ev toparlayim tasinmak zorunda kalmistim..
dogum yaptigim gun ev sahibi arayip evden cikin demisti kendi oturacakmiş.
oyle lohusa geceliklerimle bandimla bebegimle keyifle fotolarim olmdi ne yazikki..
bu durum icimde hep kalmistir.
bebegim 15 gunluk olumca mecbur ailemin yanina gittim

esimden ayri kalmak zorunda kalmistim.
dogum izni bitincede dogu maceramiz basladi.
babam felc hastasi oldugu icin annem yanima kisa sureligine geldi gitti.
bazen diyorum nasil bu kadarini yasadim da atlattim diye hayat cok garip sabrini veriyor.
bugün o ev sahibin ansizin kovdugu binanin onunden geçtim..
ne anilar ne anilar.

ama geçmis hepsi..
kizim olaylardan habersiz sokakta mutlu mutlu koşturuyor..
benimle sohpet ediyor:)

Benimki de böyle.8 aylıkken çalışmaya başladım sendeliyordum sabahları.Çok zor bi durum.

25 aylık,1 aydır Emmeyi bıraktık azaldı şimdi ama gene de bazen 6-7 kez kalkıyor :/ Huy mu nedir bilemiyorum

allah dagina gore kar verirmis, demek ki gucluymussunuz. ben sizin kadar olmasa da farkli sorunlar yasadim. ve ben de kendime inanamiyorum cogu zaman altindan nasil kalkiyorum diye. aslinda zaman zaman krizler yasasak da bence tum annelere bir güç geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…