Eşim yardımcı olmaya çalışıyor geceleri ama kızım ben olmadığım zaman yada babasına verdiğim zaman çok ağlıyor. Bir süre bırakıyorum ama sakinleşmeyince mecbur alıyorum zaten beni de yoran bu durum sanırım. Çok nadiren duruyor babasındaEşiniz yardım etmiyor mu sölesiniz size destek olsun tamam oda çalısıyor ama bıraz uykusuz kalsın oda cok yorulmuşsunuz. Benim oğlumda suan 21 aylık bır kac ay öncesıne kadar ağlardım geceleri sinirden. Gündüz uykusunu 2 ye düşürdüm ve geceleri uyuyor arada bir ınadı tutuyor ama bunads şükür. Eğer sürekli sallammak istıyorsa çingene salıncagı kurun derim. Koca beşiği sallamak zor bebek hamağı almıştım buyudukce sıgmadı bende mecbur çingene sakıncagı kurdum rahat etmiştim. Gece mamasını iyi yedirin gündüz yorun bebegınızı. Anneniz flan yokmu gelse bıraz yardım etse sizde dinlenırsınız. Yada salona gıdın acın tv verın oyuncakları kapatın camları kapıları kendısıne zarar verıcek esyaları kaldırın sız yatın uyuyun ufak ufak uykular olucak cunku beynınız cocugumuzda oldugu ıcın ama cook ıyı gelıyor
Merhabalar,benim de bebeğim kolikti. Koliği bitti diş başladı 3 aylıkken diş çıkardı ve ben onu gaz zannediyordumÖncelikle Allah kolaylık versin.
Benim bebeğim çok şükür altı aydır falan uyuyunca o uykusuz günlerimi unutmuştum,şimdi yorumları okuyunca hatırladım.
Geçmeyecek sanıyorsunuz ama inanın geçiyor,ha şunu kabullenmek lazım bence 'anne' olduğumuz gün kendimize ait pek çok şey eskisi gibi olmuyor,olanlar da aynı imkan ve genişlikte kalmıyor.Fedakarlık bebeğin her gününde gerek,onun geçici bir ayı yok maalesef..
Benim bebeğim kolikti ilk zaman ondan uyumadı, sonra diş dönemi, sonra sebepsiz sanıyordum meğer besin alerjisinden kaynaklı bir dönem,sonra yürümeye başlamasıyla yatmak istememesi falan
Herşey yoluna 18 aylıkken falan girdi.
Şimdi de gece uyanıyor bazen,sabah yedide kalkıyor ama çok şükür en azından artık bir rutinimiz var ve benim gerçekten kendime ayıracak vaktim var,tez zamanda sizin de olur inşallah.
Tavsiyem bebeğinizin alerjisi var mı önce buna baktırın,biz o ara damlalar falan kullandık fayda etti.
Gece maması verip, sonrasında humananın uyku çayı yada papatya,rezene falan icirin azıcık.Muz kabuğu çayı da faydalı diye okumuştum.
Günlük rutininiz tamamen oğlunuza odaklı, yardımcı kimse olmayınca maalesef böyle oluyor,bende yalnızdım size kendinize bebeksiz vakit ayırın demem komik olur o yüzden.
Fakat bebekle birlikte bile olsa sevdiğiniz birşeyi hergün mutlaka yapın.
Kitap okumayı seviyorsan ver onun eline kitabı otur yanına üç sayfa olsa da oku.
Müzik dinlemeyi seviyorsan aç eğlenceli bir müzik dans edin.
Resim yapın.
Ben o dönemler pes etmiştim TV yok ama bilgisayardan animasyon izliyorduk, inanın o bir saat bile gözlerimi kapatarak oturmam nimetti.
Sizi anlıyorum,yalnız değilsiniz.Ve inşallah en yakın zamanda geçecek.
Rabbim güç kuvvet versin.
Ben hiç bebeğime kızmadım diyenlere fazla vakit geçirmediğinden olduğunu düşünüyorum. Kusura bakmayın olur mu? Çalışıyorsunuz haliyle kendinize de vakit ayırıyorsunuz tabi ki de bağırmazsınız. Ben gece gündüz hiç vaktimi başka birşeye ayıramayıp dinlenemediğimden tabi ki de gerilip sinirleniyorum ve kendime engel olamıyorum. Kendimi savunduğumu düşünmeyin asla bebeğime bağırmayı doğru olduğunu düşünmüyorum bu durumdan aşırı rahatsızım.Ne olur destek alin bisey yapin.ama o bebegi bide sarsmayin olurmu.. icim parcalaniyor boyle seyler okuyunca.
Benimde bebegim 21 aylik.
oyle zor gecelerimiz olduki.ayni zamanda calisiyordum.
sukur daha hic kizmadim.
sinirlendigim zaman kendimi tutuyorum,sonra cok pisman olacaksin hic kizma diyorum geciyor.
gecenlerde uzun yol yapiyorduk,haliyle skldi aractan ayaga kalkti tehlikeli oldu oto koltuguna binmedi falan.
en son annecim yeter ne istiyosun diye sesimi yuksellttim ilk kez.
bir kahkaha atti benim kiz.
resmen bagirmama güldü:))
anne hic beceremiyosun dercesine:))
Deneyeyim bare :) geçecek hepsi hep böyle düşünüyorum ama vallahi bezdim ya :)) buraya da yazmasam içimde patlayacak diye yazıp duruyorum. Rahatlıyorum konuştukçaBilemedimher şey olabilir kasimizin üstünde göz var diyede uyumuyor olabilirler,ben artık kabullendim uykum var demiyorum dersem sinirleniyorum sanki gunduzmuscesine,uykumu almiscasina rahat olmaya çalışıyorum. O biraz rahat olmamı sağlıyor sende dene.
Merhaba.. doğumdan itibaren yaşadıklarım cidden çok zorMerhaba jameya. Doğumdan itibarenki konularına aşinayım. Yaşadığın şeyler çok normal. Bu kadar zorlanıyorsan ve maddi durumun da müsaitse belki gündüz yardımcı tutmayı deneyebilirsin
Ayy benimki de öyle bugün nasıl ısırmaya çalışıyor beni tik oldu artık oramı buramı sakınmaya çalışmaktan nasıl konuştum güzel güzel yok en sonunda oğlum git bi lütfen sinirleniyorum dedim kikir kikir gülüyor ya :)Ne olur destek alin bisey yapin.ama o bebegi bide sarsmayin olurmu.. icim parcalaniyor boyle seyler okuyunca.
Benimde bebegim 21 aylik.
oyle zor gecelerimiz olduki.ayni zamanda calisiyordum.
sukur daha hic kizmadim.
sinirlendigim zaman kendimi tutuyorum,sonra cok pisman olacaksin hic kizma diyorum geciyor.
gecenlerde uzun yol yapiyorduk,haliyle skldi aractan ayaga kalkti tehlikeli oldu oto koltuguna binmedi falan.
en son annecim yeter ne istiyosun diye sesimi yuksellttim ilk kez.
bir kahkaha atti benim kiz.
resmen bagirmama güldü:))
anne hic beceremiyosun dercesine:))
Ben size aklıma gelenleri sayayım zira benimki de 18 aylık Bir defa asla düzen aksamaz diye düşünmeEvet çok şükür sağlıklı ama 44 kiloya düştümkendimden soğudum çocuktan soğudum. Elimden geldiğince sakin davranıyorum ama böyle geceleri uyumayınca insanın psikolojisi bozuluyor. Düzene girmiyor girmeyecek ben artık inanmıyorum. Böyle gergin gergin büyütücem
Sizim bebeginizde kolikmiş,benimde kolikti.Ben hiç bebeğime kızmadım diyenlere fazla vakit geçirmediğinden olduğunu düşünüyorum. Kusura bakmayın olur mu? Çalışıyorsunuz haliyle kendinize de vakit ayırıyorsunuz tabi ki de bağırmazsınız. Ben gece gündüz hiç vaktimi başka birşeye ayıramayıp dinlenemediğimden tabi ki de gerilip sinirleniyorum ve kendime engel olamıyorum. Kendimi savunduğumu düşünmeyin asla bebeğime bağırmayı doğru olduğunu düşünmüyorum bu durumdan aşırı rahatsızım.
Benim destek almaya ihtiyacım yok uyumaya ihtyacım var. Uyuyabilsem herşey düzene girer. Ben 6 aylık olduğundan beri uyku nedir bilmiyorum.
Canim ben emiri fazla yordugumdada uyumadigi oluyor. Biliyorum denemedigin sey kalmadi ama bunuda dene istersen. Birak sıkılsin birazBen size programımı yazayım :)
Sabah uyanıp evde bi tur koşturup saklambaç oynuyorum onunla,sonra kahvaltı. Kahvaltı sonrası banyo çünkü üstü başı mahfoluyor :)
Sonra oyun saatlerce sürüyor ordan oraya koşuyoruz. Bazen balkonda kovanın içinde enerjisini atıyor suyla uynuyor. Öğlen çorba verip öğle uykusuna geçiriyorum. Uyanınca yemeği oyunu sonra dışarı çıkıyoruz.
Öye bir saat filan geziyorum onunla hava sıcak da olsa.
Eve gelip meyve filan yedirip yine oyun oynayıp akşam yemeğine kadar vakit geçiriyoruz,sonra parka gidiyoruz orda bi koşturuyoruz. Kumla oynuyor yada parkı talan ediyor,akşam yatmadan önce yine banyo diş fırçalama ve mama yedikten sonra 9:30 gibi uyutma evresine geçiyoruz. Yani aslında herşeyi saatli. Hergün rutin olarak yapıyoruz bunları. Ama gece oldu mu birşeyler oluyor uyuyup yarın saatte bir uyanıyor. Belki yürümeye başlamasından dolayı böyle heyecanlı diyez bilmiyorum umarım düzene girer. Yardımcı olacak kimsen yok malesef. Ailem uzakta.
Bunu ben hiç yapamiyorum, bizimkinin bir frekans araligi var o seviyeye gelince benim tansiyonum düşüyor.. Allah tum analara yardim etsin.aynı durumu yıllarca yaşamış biri olarak şöyle söyliyim, altı temiz, karnı toksa, hastada değilse eğer yatırın yatağa ağlasın
ağlar ağlar susar...ama her ağladığında siz onu kucaklarsanız, sizi parmağında oynatır...
Bu kazanimi bebeklikte aglatarak elde ettiklerini dusunmuyorum. Yurtdisinda yasadim uzun seneler, agladiginda aman birak aglasin karni tok sirti pek yaklasiminda ebeveyne rastlamadim hiç. Gayet de kucaklayip teskin ediyorlar. Gozlemlerim bu yönde, en belirgin bir digeri Avrupa da babalik izni diye bir sey var baba olanlar 1 sene yarim gun calisiyor. Baba da anne gibi ilgileniyor cocukla. Bunun icin devlet imkan sagliyor. Huzurlu ebeveyn olunca huzurlu bebeklik ve cocukluk oluyor.iyi okumadınız sanırım, hasta değilse diye yazdım...dediklerimin arkasındayım, isterseniz sizde açıp bir okuyun...yemeğini yiyemeyen anneler var, çocuk mızmızlanacak diye kadın yemeğini rahat yemesinmi...
bir tatil beldesine gitmiştik, aileler çocuklarıyla sahilde yürüyüşe çıkmışlardı...önümüzden geçen yabancı turistlerin çocukları aklı başında vaziyette, sessiz sedasız ailleriyle yürüyorlardı...anne baba elele tutuşmuş, çocukları önlerinden yürüyordu...
bizim türk ailelerin çocukları, sürekli ağlıyarak, anne babayı bağırtarak, ağlama krizlerine girerek, yani, savaşarak yürüyorlardı...yabancı çocuğa 1 defa söylersin, dediğini tek cümlede yapar, ama bizim çocuklar öylemi, 20 defa söylersin aynı şeyi, yinede yapmaz...
Allah razi olsun..M ManzaramDeniz
gozlerim doldu okurken.. imrendim size cok guclusunuz.. insallah bundan sonrasi guzel olur hayatinizin.
Bebeğim dişlerini tamamladı ama yine uyumuyor yine uyumuyor. Ben gerçekten deliriyorum. Sabaha kadar kaç kez uyutmaya uğraşıyorum say say bitmiyor. Şuan saat 1 den beri uyutup koyuyorum yine uyanıyor ya hayattan soğudum ölmek istiyorum artık. Yine 2 gün güzel uyudu yine başladı. Hayatıma lanet ediyorum yemin ederim ben böyle iğrenç bir durum görmedim. Çok şikayetçiyim evet çünkü bi deri bi kemik kaldım sinirlerim alt üst. Uykusuzluktan ruh gibiyim aylardır. Elimden gelen bütün herşeyi yaptım düzelmiyor. Sabahlamak resmen huy olmuş. Bağırıyorum artık bıktım senden senin uykundan diye. Bu ne boktan bir durum böyleçocuk yaptığıma pişman oldum asla 2 ci çocuğu düşünmeye cesaret edemem. Biraz önce yerine götürdüm yine başladı ağlamaya gittim yerinde yatırayım dedim kalkıp duruyor. Dayanamadım ufak bi cinnet geçirdim resmen yastığın üzerine sertçe bıraktım. Ben insanlıjtan çıkıyorum artık. Bütün çocuklar da böyle demeyin çevremde 15 aylık olup da çocuğu böyle olan kimse yok mışıl mışıl uyuyorlar.
Allah razi olsun..
Daha anlatmadigim neler var bilseniz.
Ben dogum yaptiktan 3 gun sonra sezeryan halimle ev toparlayim tasinmak zorunda kalmistim..
dogum yaptigim gun ev sahibi arayip evden cikin demisti kendi oturacakmiş.
oyle lohusa geceliklerimle bandimla bebegimle keyifle fotolarim olmdi ne yazikki..
bu durum icimde hep kalmistir.
bebegim 15 gunluk olumca mecbur ailemin yanina gittim
esimden ayri kalmak zorunda kalmistim.
dogum izni bitincede dogu maceramiz basladi.
babam felc hastasi oldugu icin annem yanima kisa sureligine geldi gitti.
bazen diyorum nasil bu kadarini yasadim da atlattim diye hayat cok garip sabrini veriyor.
bugün o ev sahibin ansizin kovdugu binanin onunden geçtim..
ne anilar ne anilar.
ama geçmis hepsi..
kizim olaylardan habersiz sokakta mutlu mutlu koşturuyor..
benimle sohpet ediyor:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?