Ben artık kafayı yedim ya 😞

Bu arada o aylar o kadar rahat ki size anlatamam. Ben 3 aylıkken öğrettim desteksiz uyumayı ve yatapına koyar koymaz uyuyordu hiç pışpışlamama gerek bile yoktu. Ah o günlere dönsek :)
Evet diş dönemi öncesinde olduğumuzdan bizim için şuan rahat inşallah devamı da güzel gelir. Arkadaşımın çocuğuna özeniyorum bende umarım onun gibi olur. saatinde kendi kendine uyur. :) eğitim almış bir çocuğunuz varsa yeniden düzene sokabilirsiniz diye düşünüyorum. İnşallah geçici bir süreçtir. Siz rutinlerinizi uygulamaya devam edin. Allah yardımcınız olsun

Cocugum yok henuz ve fikrim de cok yok. Kucukken kardesime baya bakmistim ama sorumluluk direkt bende degildi cogu zaman. Insallah rahata erersiniz. Ne zor anne olmak okudukca daha iyi anliyorum.

Jameyacım acaba alerjik bir bebek olabilir mi ? Hiç alerji doktoruna götürdünüz mü ?
Benim arkadaşımın kızı bu şekilde uykuya dalmakta zorluk çekiyor çoklu besin alerjisi varmış meğer bebeğin

Aglatin. Birak aglasin. Anne sensin ve mecburen iyiliğini düşünmelisin.

Öncelikle başka odaya koymalisin. Uyku saatinde (saat 19-20) banyosunu yaptir, kitap oku ve yatağina koy. Iyi geceler diyerek öpüp, odadan çik. Kamerali telsiz ile bebeği izle. Hafif bir müzik ac (coğu telsizlerde var). Eğer ağlarsa 5 sonra 10 dakika 20, sonra 25 dakika,.. içeriye gir ve pişpişla bir iki dakika. Yatağindan çikarma. Ve odadan tekrar cik.

Evet ilk bir kaç gün çok zorlanirsin ama sonrada bebek alişir. Rutin çocuklar için çok önemli. Kizim hep ayni saatlerde yemek yer ve yatar. Neredeyse 2 bucuk yaşinda ve daha yeni arada uyku saatlerinde esneklik gösteriyoruz.

Cocugun başinda dikilip durma yani. Biri senin başinda dursa sende uyumazsin.

Gündüzleri çok uyutuyorsanız gece uyumaya bilir bide çok kucak delisi olduysa çoçuk oda etkiler....biraz zor olacak ama gündüz uyutmayın gece uyutmadan önce ballı süt verin uyuyup yerine yatırınca üzerinizdeki ni çıkartıp yanına bırakın kız kardeşim cd ye kendi sesini kaydedip gece uyurken kısık sesle açıyordu onun sesini duyunca yanındaymış gibi hiç huysuzluk yapmadan uykusuna devam ediyordu bi deneyin faydası olabilir.....

O süt isteğinden değil, alişkanliğindan. Artik bu yaşta gece süte ihtiyaci yok bir bebeğin. Uyandiğinda sadece su ver. Bir müddet sonra uyanmaz artik.

Aynı benim ufaklık .
Biraz yardım alsanız .Bakıcı gibi yada eve yardımcı gibi
Geçiyor günler benim geçti her stres üzüntü durumuma pişmanım şimdi .
Keşke hiçbirşeyi takmayıp sadece onunla yatıp kalkıp dolaşsaydım Büyüdü gitti.
O vakitlere geri dönebilsem dönerim .

O halde diyebileceğim bir şey gerçekten yok gibi çünkü gün içinde gayet aktif bebeğiniz rutinleriniz de gayet yerinde bana göre hem eğitim vermişsiniz bence düzene dönmek daha kolay olacaktır. Geçici bir süreçtir diye düşünüyorum ben sabır annelik eşittir sabır bence az önce inatla beni ısırmaya çalışan oğluma dişimi sıka sıka bir hal oldum zira sesim biraz yüksek çıktı ve ağlamaya başladı

Anne olmak kolay değil canım. Uykusuz hele ki çok zor bilirim. Bugün mesela ben de uykusuz bir gece geçirdim. Biri 2.5 yaşında biri 6 aylık 2 bebeğim var ve geceleri maalesef ikisi de sadece beni ister. Dün gece saat başı uyandım. Uyuduğum uykudan hiç bir şey anlamadım. Saat 6da kızım, 6,30da da oğlum uyandı. Bir duş alıp işe geldim o uykusuz halimle.

Oğlum 2.5 yaşında hala geceleri zaman zaman uyanır. Deliksiz uyuduğu çok nadirdir. Bebekken de 2 saatte bir muhakkak uyanırdı. Her sabah saat 5te uyanırdı. 2 yaşına kadar bu şekilde devam etti. Uyandığında da yalnız hayatta uyumaz. Hamile halimle yerde halıda uyurdum... Çok zor gerçekten...

Sana zamanla geçecek, sabır demeye geldim. Bir de tavsiyemdir her gün parka çıkar akşam üzeri, eve gel ılık bir duş aldır, muhallebisini yedir ve doğru yatağa sok. Uyku rutini oluşturmaya çalış. Gece uyandığında da ben süt yerine su vererek gece beslenmesini düşürdüm. Önce 3 ten 2 süte sonra 2den bire sonra da sadece suya çevirdim ve uyanması azaldı... Bir de uyumak için sana ihtiyaç duyuyor olabilir. Senin kokunu istiyor olabilir. Bence 2 yaşına kadar seninle yatmasında bir sorun yok. Hatta ben zaman zaman hala oğlumla uyurum geceleri. Uyuduktan sonra yatağına koyar, kendi yatağıma geçerim...

Sana kolaylıklar diliyorum canım...

Şu an uyku eğitimi için uğraşmadiginizi anladım. Bir donem verdiniz diye hatırlıyorum. 16 aylık bebek kesintisiz uyumayabilir. Yazı dilinde anlatmak istediğimi tam aktaramamis olabilirim. Odak noktaniz bebeğinizin kesintisiz uyuması, emmeye uyanmamasi. Ve normalinin bu olduğunu düşünmeniz -ki doğrusu bu olabilir elbette- . Bu düşünceler beklentilerinizi şekillendirdigi icin ve beklentiniz karşılanmadığı için daha çok geriliyorsunuz.
Benim demek istediğim bu düşüncelerin tam tersini savunan insanlar da var. Biraz araştırın isterseniz belki odak noktaniz değişir. Daha rahat olursunuz. Belki de size uymaz o düşünceler ama en azından denemis olursunuz
Kendimden şöyle bir örnek vereyim. 11 aylık olana kadar oğlumun gündüz uykularinda yanından hiç ayrılamadim. Bıraktığım an da uyanıyordu. Çevremde alistirmissin ondan, diyenleri dinlemedim. Niye böyle de demedim. Vakti vardır dedim hep ve 11 aylikken yatağında uyumaya başladı. Muhtemelen çevreye kulak asıp, kendisi uyumali, normal değil diye düşünüp bunun için ugraşsam stres olacaktım.
Gece uykusuz kalmak çok zor biliyorum ama biraz akışına bırakmaya çalışın

20 aylık oğlum hala gece tam uyumuyo. ağlıyo sürekli. ben de doğdu dogali gece uykusu uyuyamadim deliksiz. gündüz hiç uyuyamıyorum hele.

bazen bize ihtiyacı oluyo bebeğin. ben yanima alıyorum ya da yanında yatıyorum. ikimizi de zora sokmuyorum. ben yaninda olunca daha rahat uyuyo

merhaba benim bebeğim 8 aylık oldu ama gece 3 kere emiyor
22.00 - 3.00 - 6.00 gibi
bunu kesmem mi lazım?
birden mi azaltarak mı sizce?
Merhaba gece beslenmesinin kesilmesinin de bir rutini var. Saat 10 da gece öğünü verilmesi öneriliyordu sanırım. Tok tutacak bir öğün olması gerekiyordu. Benim küçük 7 yaşında unutmuşum tam ayrıntısını. Sizin bebeğin saatleri yormaz gibi geldi bana :) bazı bebekler uyanmayı alışkanlık haline getiriyorlar onlar için zorunlu oluyor kesme işi. Özellikle memeyi bıraktıktan sonra gece biberon vermeyin sadece su verip yatırın zaten uyanmıyorlar bir süre sonra su için

O benek söylediğiniz herşeyi aslında anlıyor farkında mısınız. Ayrıca 15 ay tüm dişlerini çıkarması için erken değil mi?

2 kucuk cocuk annesi olarak benimde delirmedigim gun yok bazen isyan ediyorum allahim diyorum neden insan irkini 6-7 yaslarina mutakip dunyaya gordermedin yada bebeklik bu kadar uzun olmamaliy

Kendini motivasyon et canım.benim bebegim de böyle cok uykusuz üstelik benim saglık sıkıntıları m var cok zorlanıyorum.. Bugünlerde gececek.. Kendini kasma..biraz rahatla..gevşe..

Ah ah oğlum geçen ay 3 yaşını bitirdi bak ben hâlâ bu saatte ayaktayım. Uyumuyor uyumuyor hep derim benim çocuk 40 ı çıktı içine şeytan kaçtı.
Benimkide oyle gece 2 3 defa kalkuyor hala 3 yasnda . Ozel olmazsa 2. Bebege nasl kalkisabildijiz cnku hala cok yorgunum cock konusunda ben de o yuzden merak ettm

Benimkide oyle gece 2 3 defa kalkuyor hala 3 yasnda . Ozel olmazsa 2. Bebege nasl kalkisabildijiz cnku hala cok yorgunum cock konusunda ben de o yuzden merak ettm
Tamamen korunurken oldu. Ramazan olunca arada hapları unuttum. İşin kötüsü ilk çocuğumda hamile iken böyle perişan olmadım bulantı 10 gün sürmüştü bunda 1 aydır perişanım. Bugün az yemek ve 1 bardak su icebildim

Anladim canim uzuldum hamileleiginin de zor gecmesine Allah yardimcin olsun insallah yaa daha ilkinden rahata eremeden zor olacak ama kimisi ozellikle bu yas farknda 2.yapilmasi taraftari buyuk bi kesim hatta . Hakknzda hayirlisi boyleymis ne diyelim . Bana da soruyorlar da dha kizdan rahata eremedigim icin hic aklima bile gelmiyor 2. De tabi kazara olursa yapacak biseym olmaz benmde hayirlisi buymus derim .

Öncelikle Allah kolaylık versin.
Benim bebeğim çok şükür altı aydır falan uyuyunca o uykusuz günlerimi unutmuştum,şimdi yorumları okuyunca hatırladım.

Geçmeyecek sanıyorsunuz ama inanın geçiyor,ha şunu kabullenmek lazım bence 'anne' olduğumuz gün kendimize ait pek çok şey eskisi gibi olmuyor,olanlar da aynı imkan ve genişlikte kalmıyor.Fedakarlık bebeğin her gününde gerek,onun geçici bir ayı yok maalesef..

Benim bebeğim kolikti ilk zaman ondan uyumadı, sonra diş dönemi, sonra sebepsiz sanıyordum meğer besin alerjisinden kaynaklı bir dönem,sonra yürümeye başlamasıyla yatmak istememesi falan
Herşey yoluna 18 aylıkken falan girdi.

Şimdi de gece uyanıyor bazen,sabah yedide kalkıyor ama çok şükür en azından artık bir rutinimiz var ve benim gerçekten kendime ayıracak vaktim var,tez zamanda sizin de olur inşallah.

Tavsiyem bebeğinizin alerjisi var mı önce buna baktırın,biz o ara damlalar falan kullandık fayda etti.
Gece maması verip, sonrasında humananın uyku çayı yada papatya,rezene falan icirin azıcık.Muz kabuğu çayı da faydalı diye okumuştum.
Günlük rutininiz tamamen oğlunuza odaklı, yardımcı kimse olmayınca maalesef böyle oluyor,bende yalnızdım size kendinize bebeksiz vakit ayırın demem komik olur o yüzden.
Fakat bebekle birlikte bile olsa sevdiğiniz birşeyi hergün mutlaka yapın.
Kitap okumayı seviyorsan ver onun eline kitabı otur yanına üç sayfa olsa da oku.
Müzik dinlemeyi seviyorsan aç eğlenceli bir müzik dans edin.
Resim yapın.
Ben o dönemler pes etmiştim TV yok ama bilgisayardan animasyon izliyorduk, inanın o bir saat bile gözlerimi kapatarak oturmam nimetti.

Sizi anlıyorum,yalnız değilsiniz.Ve inşallah en yakın zamanda geçecek.
Rabbim güç kuvvet versin.

Bizimki de böyleydi canım geçiyor sık dişini çok az kaldı, bu bahsettiğin azılar büyük ihtimal yaa en büyük uyku sorunu diş. Atakmış hepsi yalan onlar uyku bölmüyor, bizde 14 aylıkken 16 dişi çıktı baya bi rahatlamıştık ama çoğu çocuk 16 dişini 20. Ay bitmeden çıkarmamış oluyor. Ama 2 yaşını bulmaz, seni çok iyi anlıyorum ben de az ağlamadım. Ama geçiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…