Evet diş dönemi öncesinde olduğumuzdan bizim için şuan rahat inşallah devamı da güzel gelir. Arkadaşımın çocuğuna özeniyorum bende umarım onun gibi olur. saatinde kendi kendine uyur. :) eğitim almış bir çocuğunuz varsa yeniden düzene sokabilirsiniz diye düşünüyorum. İnşallah geçici bir süreçtir. Siz rutinlerinizi uygulamaya devam edin. Allah yardımcınız olsunBu arada o aylar o kadar rahat ki size anlatamam. Ben 3 aylıkken öğrettim desteksiz uyumayı ve yatapına koyar koymaz uyuyordu hiç pışpışlamama gerek bile yoktu. Ah o günlere dönsek :)
Gündüzleri çok uyutuyorsanız gece uyumaya bilir bide çok kucak delisi olduysa çoçuk oda etkiler....biraz zor olacak ama gündüz uyutmayın gece uyutmadan önce ballı süt verin uyuyup yerine yatırınca üzerinizdeki ni çıkartıp yanına bırakın kız kardeşim cd ye kendi sesini kaydedip gece uyurken kısık sesle açıyordu onun sesini duyunca yanındaymış gibi hiç huysuzluk yapmadan uykusuna devam ediyordu bi deneyin faydası olabilir.....Bebeğim dişlerini tamamladı ama yine uyumuyor yine uyumuyor. Ben gerçekten deliriyorum. Sabaha kadar kaç kez uyutmaya uğraşıyorum say say bitmiyor. Şuan saat 1 den beri uyutup koyuyorum yine uyanıyor ya hayattan soğudum ölmek istiyorum artık. Yine 2 gün güzel uyudu yine başladı. Hayatıma lanet ediyorum yemin ederim ben böyle iğrenç bir durum görmedim. Çok şikayetçiyim evet çünkü bi deri bi kemik kaldım sinirlerim alt üst. Uykusuzluktan ruh gibiyim aylardır. Elimden gelen bütün herşeyi yaptım düzelmiyor. Sabahlamak resmen huy olmuş. Bağırıyorum artık bıktım senden senin uykundan diye. Bu ne boktan bir durum böyleçocuk yaptığıma pişman oldum asla 2 ci çocuğu düşünmeye cesaret edemem. Biraz önce yerine götürdüm yine başladı ağlamaya gittim yerinde yatırayım dedim kalkıp duruyor. Dayanamadım ufak bi cinnet geçirdim resmen yastığın üzerine sertçe bıraktım. Ben insanlıjtan çıkıyorum artık. Bütün çocuklar da böyle demeyin çevremde 15 aylık olup da çocuğu böyle olan kimse yok mışıl mışıl uyuyorlar.
Sütten kesmeyi düşünüyorum bende ama nasıl yapıcam? Ne kadar doyursam da kalkıp emmek istiyor ben de bineron veriyorum 1 defa. Sanırım daha fazla istiyor ki sürekli uyanıyor. Biberon içmesine rağmen 3 saat en geç yine emmek istiyor
O halde diyebileceğim bir şey gerçekten yok gibi çünkü gün içinde gayet aktif bebeğiniz rutinleriniz de gayet yerinde bana göre hem eğitim vermişsiniz bence düzene dönmek daha kolay olacaktır. Geçici bir süreçtir diye düşünüyorum ben sabır annelik eşittir sabır bence az önce inatla beni ısırmaya çalışan oğluma dişimi sıka sıka bir hal oldum zira sesim biraz yüksek çıktı ve ağlamaya başladıBen size programımı yazayım :)
Sabah uyanıp evde bi tur koşturup saklambaç oynuyorum onunla,sonra kahvaltı. Kahvaltı sonrası banyo çünkü üstü başı mahfoluyor :)
Sonra oyun saatlerce sürüyor ordan oraya koşuyoruz. Bazen balkonda kovanın içinde enerjisini atıyor suyla uynuyor. Öğlen çorba verip öğle uykusuna geçiriyorum. Uyanınca yemeği oyunu sonra dışarı çıkıyoruz.
Öye bir saat filan geziyorum onunla hava sıcak da olsa.
Eve gelip meyve filan yedirip yine oyun oynayıp akşam yemeğine kadar vakit geçiriyoruz,sonra parka gidiyoruz orda bi koşturuyoruz. Kumla oynuyor yada parkı talan ediyor,akşam yatmadan önce yine banyo diş fırçalama ve mama yedikten sonra 9:30 gibi uyutma evresine geçiyoruz. Yani aslında herşeyi saatli. Hergün rutin olarak yapıyoruz bunları. Ama gece oldu mu birşeyler oluyor uyuyup yarın saatte bir uyanıyor. Belki yürümeye başlamasından dolayı böyle heyecanlı diyez bilmiyorum umarım düzene girer. Yardımcı olacak kimsen yok malesef. Ailem uzakta.
Aslında gece bieron veriyorum hatta emzirmeye çalıştığımda fazla süt gelmesiğinden kendi de biberondan içmek istiyor. O konuda zorlanmam sanırım fakat gece beslenmesini kesmek gerekiyor yoksa böyle sürekli uyanır yine. Sabaha karşı emziriyorum sadece. Yatmadan da muhallebi tarzı mutlaka veriyorum. Yok anlam veremiyorum artık tıka basa dolu da olsa yine de uyanıyor. Bazen ne emmek istiyo me biberon istiyo sadece uyanıyo. Su verip yatırıyorum ama o uyuyana kadar ben sinirleniyorum. 3 saat uyumadı dünsabah da 7 de uyandı.
Şu an uyku eğitimi için uğraşmadiginizi anladım. Bir donem verdiniz diye hatırlıyorum. 16 aylık bebek kesintisiz uyumayabilir. Yazı dilinde anlatmak istediğimi tam aktaramamis olabilirim. Odak noktaniz bebeğinizin kesintisiz uyuması, emmeye uyanmamasi. Ve normalinin bu olduğunu düşünmeniz -ki doğrusu bu olabilir elbette- . Bu düşünceler beklentilerinizi şekillendirdigi icin ve beklentiniz karşılanmadığı için daha çok geriliyorsunuz.Aslında gece bieron veriyorum hatta emzirmeye çalıştığımda fazla süt gelmesiğinden kendi de biberondan içmek istiyor. O konuda zorlanmam sanırım fakat gece beslenmesini kesmek gerekiyor yoksa böyle sürekli uyanır yine. Sabaha karşı emziriyorum sadece. Yatmadan da muhallebi tarzı mutlaka veriyorum. Yok anlam veremiyorum artık tıka basa dolu da olsa yine de uyanıyor. Bazen ne emmek istiyo me biberon istiyo sadece uyanıyo. Su verip yatırıyorum ama o uyuyana kadar ben sinirleniyorum. 3 saat uyumadı dünsabah da 7 de uyandı.
Merhaba. Uyku eğitimi vermiyorum bebeğime ben. 3 aylıkken tek başına uyumayı öğrettim o da odada bırakıp gitmek değil. Hep temas halindeydim. 6 aya kadar kendi kendine uyudu dişlerden dolayı bütün düzeni bozuldu. Şuan benim problemim bebeğimin sabaha kadar uyumaması. Yanımda da yatırdım,sallayarak da uyutuyorum hiç kendi başına uyusun diye uğraşmıyorum bazen kendiliğinden de dalıyor. Benim derdim uykusuz kalmam sabaha kadar uyusun diye uğraşmam. Yani bilmiyorum size normal mı geliyor 16 aylık bebeğim gecenin 4 saati uyumaması? Bence değil ve bu durumun beni rahatsız etmesi gayet doğal çünkü ikimiz de uykusuz kalıyoruz sonra mızmızlık sinir ikimize de buruyor :)
Bebeğim dişlerini tamamladı ama yine uyumuyor yine uyumuyor. Ben gerçekten deliriyorum. Sabaha kadar kaç kez uyutmaya uğraşıyorum say say bitmiyor. Şuan saat 1 den beri uyutup koyuyorum yine uyanıyor ya hayattan soğudum ölmek istiyorum artık. Yine 2 gün güzel uyudu yine başladı. Hayatıma lanet ediyorum yemin ederim ben böyle iğrenç bir durum görmedim. Çok şikayetçiyim evet çünkü bi deri bi kemik kaldım sinirlerim alt üst. Uykusuzluktan ruh gibiyim aylardır. Elimden gelen bütün herşeyi yaptım düzelmiyor. Sabahlamak resmen huy olmuş. Bağırıyorum artık bıktım senden senin uykundan diye. Bu ne boktan bir durum böyleçocuk yaptığıma pişman oldum asla 2 ci çocuğu düşünmeye cesaret edemem. Biraz önce yerine götürdüm yine başladı ağlamaya gittim yerinde yatırayım dedim kalkıp duruyor. Dayanamadım ufak bi cinnet geçirdim resmen yastığın üzerine sertçe bıraktım. Ben insanlıjtan çıkıyorum artık. Bütün çocuklar da böyle demeyin çevremde 15 aylık olup da çocuğu böyle olan kimse yok mışıl mışıl uyuyorlar.
Merhaba gece beslenmesinin kesilmesinin de bir rutini var. Saat 10 da gece öğünü verilmesi öneriliyordu sanırım. Tok tutacak bir öğün olması gerekiyordu. Benim küçük 7 yaşında unutmuşum tam ayrıntısını. Sizin bebeğin saatleri yormaz gibi geldi bana :) bazı bebekler uyanmayı alışkanlık haline getiriyorlar onlar için zorunlu oluyor kesme işi. Özellikle memeyi bıraktıktan sonra gece biberon vermeyin sadece su verip yatırın zaten uyanmıyorlar bir süre sonra su içinmerhaba benim bebeğim 8 aylık oldu ama gece 3 kere emiyor
22.00 - 3.00 - 6.00 gibi
bunu kesmem mi lazım?
birden mi azaltarak mı sizce?
O benek söylediğiniz herşeyi aslında anlıyor farkında mısınız. Ayrıca 15 ay tüm dişlerini çıkarması için erken değil mi?Bebeğim dişlerini tamamladı ama yine uyumuyor yine uyumuyor. Ben gerçekten deliriyorum. Sabaha kadar kaç kez uyutmaya uğraşıyorum say say bitmiyor. Şuan saat 1 den beri uyutup koyuyorum yine uyanıyor ya hayattan soğudum ölmek istiyorum artık. Yine 2 gün güzel uyudu yine başladı. Hayatıma lanet ediyorum yemin ederim ben böyle iğrenç bir durum görmedim. Çok şikayetçiyim evet çünkü bi deri bi kemik kaldım sinirlerim alt üst. Uykusuzluktan ruh gibiyim aylardır. Elimden gelen bütün herşeyi yaptım düzelmiyor. Sabahlamak resmen huy olmuş. Bağırıyorum artık bıktım senden senin uykundan diye. Bu ne boktan bir durum böyleçocuk yaptığıma pişman oldum asla 2 ci çocuğu düşünmeye cesaret edemem. Biraz önce yerine götürdüm yine başladı ağlamaya gittim yerinde yatırayım dedim kalkıp duruyor. Dayanamadım ufak bi cinnet geçirdim resmen yastığın üzerine sertçe bıraktım. Ben insanlıjtan çıkıyorum artık. Bütün çocuklar da böyle demeyin çevremde 15 aylık olup da çocuğu böyle olan kimse yok mışıl mışıl uyuyorlar.
Kendini motivasyon et canım.benim bebegim de böyle cok uykusuz üstelik benim saglık sıkıntıları m var cok zorlanıyorum.. Bugünlerde gececek.. Kendini kasma..biraz rahatla..gevşe..Bebeğim dişlerini tamamladı ama yine uyumuyor yine uyumuyor. Ben gerçekten deliriyorum. Sabaha kadar kaç kez uyutmaya uğraşıyorum say say bitmiyor. Şuan saat 1 den beri uyutup koyuyorum yine uyanıyor ya hayattan soğudum ölmek istiyorum artık. Yine 2 gün güzel uyudu yine başladı. Hayatıma lanet ediyorum yemin ederim ben böyle iğrenç bir durum görmedim. Çok şikayetçiyim evet çünkü bi deri bi kemik kaldım sinirlerim alt üst. Uykusuzluktan ruh gibiyim aylardır. Elimden gelen bütün herşeyi yaptım düzelmiyor. Sabahlamak resmen huy olmuş. Bağırıyorum artık bıktım senden senin uykundan diye. Bu ne boktan bir durum böyleçocuk yaptığıma pişman oldum asla 2 ci çocuğu düşünmeye cesaret edemem. Biraz önce yerine götürdüm yine başladı ağlamaya gittim yerinde yatırayım dedim kalkıp duruyor. Dayanamadım ufak bi cinnet geçirdim resmen yastığın üzerine sertçe bıraktım. Ben insanlıjtan çıkıyorum artık. Bütün çocuklar da böyle demeyin çevremde 15 aylık olup da çocuğu böyle olan kimse yok mışıl mışıl uyuyorlar.
Benimkide oyle gece 2 3 defa kalkuyor hala 3 yasnda . Ozel olmazsa 2. Bebege nasl kalkisabildijiz cnku hala cok yorgunum cock konusunda ben de o yuzden merak ettmAh ah oğlum geçen ay 3 yaşını bitirdi bak ben hâlâ bu saatte ayaktayım. Uyumuyor uyumuyor hep derim benim çocuk 40 ı çıktı içine şeytan kaçtı.
Tamamen korunurken oldu. Ramazan olunca arada hapları unuttum. İşin kötüsü ilk çocuğumda hamile iken böyle perişan olmadım bulantı 10 gün sürmüştü bunda 1 aydır perişanım. Bugün az yemek ve 1 bardak su icebildimBenimkide oyle gece 2 3 defa kalkuyor hala 3 yasnda . Ozel olmazsa 2. Bebege nasl kalkisabildijiz cnku hala cok yorgunum cock konusunda ben de o yuzden merak ettm
Anladim canim uzuldum hamileleiginin de zor gecmesine Allah yardimcin olsun insallah yaa daha ilkinden rahata eremeden zor olacak ama kimisi ozellikle bu yas farknda 2.yapilmasi taraftari buyuk bi kesim hatta . Hakknzda hayirlisi boyleymis ne diyelim . Bana da soruyorlar da dha kizdan rahata eremedigim icin hic aklima bile gelmiyor 2. De tabi kazara olursa yapacak biseym olmaz benmde hayirlisi buymus derim .Tamamen korunurken oldu. Ramazan olunca arada hapları unuttum. İşin kötüsü ilk çocuğumda hamile iken böyle perişan olmadım bulantı 10 gün sürmüştü bunda 1 aydır perişanım. Bugün az yemek ve 1 bardak su icebildim
Bizimki de böyleydi canım geçiyor sık dişini çok az kaldı, bu bahsettiğin azılar büyük ihtimal yaa en büyük uyku sorunu diş. Atakmış hepsi yalan onlar uyku bölmüyor, bizde 14 aylıkken 16 dişi çıktı baya bi rahatlamıştık ama çoğu çocuk 16 dişini 20. Ay bitmeden çıkarmamış oluyor. Ama 2 yaşını bulmaz, seni çok iyi anlıyorum ben de az ağlamadım. Ama geçiyoBebeğim dişlerini tamamladı ama yine uyumuyor yine uyumuyor. Ben gerçekten deliriyorum. Sabaha kadar kaç kez uyutmaya uğraşıyorum say say bitmiyor. Şuan saat 1 den beri uyutup koyuyorum yine uyanıyor ya hayattan soğudum ölmek istiyorum artık. Yine 2 gün güzel uyudu yine başladı. Hayatıma lanet ediyorum yemin ederim ben böyle iğrenç bir durum görmedim. Çok şikayetçiyim evet çünkü bi deri bi kemik kaldım sinirlerim alt üst. Uykusuzluktan ruh gibiyim aylardır. Elimden gelen bütün herşeyi yaptım düzelmiyor. Sabahlamak resmen huy olmuş. Bağırıyorum artık bıktım senden senin uykundan diye. Bu ne boktan bir durum böyleçocuk yaptığıma pişman oldum asla 2 ci çocuğu düşünmeye cesaret edemem. Biraz önce yerine götürdüm yine başladı ağlamaya gittim yerinde yatırayım dedim kalkıp duruyor. Dayanamadım ufak bi cinnet geçirdim resmen yastığın üzerine sertçe bıraktım. Ben insanlıjtan çıkıyorum artık. Bütün çocuklar da böyle demeyin çevremde 15 aylık olup da çocuğu böyle olan kimse yok mışıl mışıl uyuyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?