Ben bir görümceyim

titanya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2011
143
11
46
Bursa
görümce ne kadar itici bir kelime yahu...
ben size bizim durumu anlatayımda abilerinin eşerini kıskanan veya çekemeyenler ders alsın...
abimin eşine ben,benden 2 yaş büyük olmasına rağmen abla derim.
8 senedir ablamdır kendisi.
bizim ailemi tuhaf bilinmez ama; her sorunda her kavgalarında biz abim %100 haklı olsa dahi ablamın(abimin eşinin) tarafını tutarız.
olaylar öyle bir noktaya gelirki annem ben ablam(abimin eşi) 3'lü koalisyon kurar abime karşı el birliği yaparız.
sanki öz abim eniştem, yengemde öz ablam gibi...
abim ara ara bozulur bu duruma. garibim hep tek kalır. ama bunada kadın dayanışması denir :)
işin en ilginç tarafı abimin kayınvalideside her kavgalarında kendi kızlarını haşlar abime destek olur.
yani 2 yayınvalide çocuklarını takas etmiş gibi...
biz hiçmi kavga etmiyoruz? deli gibi hemde..
avaz avaz... ama kimse karşısındakine alınmıyor.
biz birbirimizi kalbimize aldık sanırım olay burda.
gelinlerini kıskanan ve onlara çektiren görümce ve kaynanalarada şunu söyliyeyim;
yarın öbürgün ölüm korkusu yaşamaya başladığınızda hangi yüzle hellalik isteyeceksiniz?
gelinin nesini kıskanıyorsunuz ayrıca?
statüler farklı.. paylaşımlar farklı..
kendinizi neden kıyaslıyorsunuz?
evet sizden güzel yemek yapamıyor olabilir ama belki insanlığa sizden daha fazla yararlıdır ne dersiniz?
ha gelinlere gelince anneme bir kere demiştimki ben evlendiğim zaman kaynanama hayatta "anne" demem.
annemin cevabı "arap eli öpmekle dudak boyanmaz"
kıssadan hisse kim ne ekerse onu biçer...
uzun yazdım ama topikleri okurken önce abime karşı bi vicdan azabı çektim
ardındanda ailemiz adına gerçekten sevindim...

aileni ,seni tebrik ederim..zoru başarmışsınız el birliği ile,köprü olmuşsunuz yıkılması zor..

Herkes nerde duracagını bilse böyle seyler yasanmaz herhalde..

Ne icten pazarlıklı insanlar var bir arkadasım var cok muhatap degilim kendisiyle daha sevgililer ve simdiden kayınvalide adayı ile kaynı , eltisiyle kavgalı!!!
Bide bunu sevgilimi doldurdum oda gitti annesine patladı diye güle oynaya anlatıyormuss! Allahım sen akıl fikir ver diyebiliyorum sadece.. :51:

Son düzenleme:
ablamın ailede anlaşamadığı tek canlı boncuk (kedimiz) kaç sene oldu hala görünce sıçrıyor...
şaka bir yana insanlar kalplerini açsalar hiç bir sorun çıkmayacak.
belki annem görümce ve kaynanasından çok çektiği için gelinine hiç kıyamıyor her tartışmada onu destekliyor
belki ben hep abla özlemi olduğum için onu kayıtsız şartsız bağrıma bastım
belkide ablam arkadaşlarının çektiklerini görünce bizi başının üstüne koydu.
Allah'ım hepimize banada dahil böyle güzel ilişkiler nasip etsin.
yazılanları okuyunca resmen tırstım. yabancı değil konular halamdan biliyorumda bu devirde... çok yazık :43:

ablamın ailede anlaşamadığı tek canlı boncuk (kedimiz) kaç sene oldu hala görünce sıçrıyor...
şaka bir yana insanlar kalplerini açsalar hiç bir sorun çıkmayacak.
belki annem görümce ve kaynanasından çok çektiği için gelinine hiç kıyamıyor her tartışmada onu destekliyor
belki ben hep abla özlemi olduğum için onu kayıtsız şartsız bağrıma bastım
belkide ablam arkadaşlarının çektiklerini görünce bizi başının üstüne koydu.
Allah'ım hepimize banada dahil böyle güzel ilişkiler nasip etsin.
yazılanları okuyunca resmen tırstım. yabancı değil konular halamdan biliyorumda bu devirde... çok yazık :43:

seni çook tebrik ederim arkadaşım..benim annemin bir lafı vardır hep derki"kızım sen yuzde yuz haklı bile olsan ben hep kocanı tutarım.cunku sen benim kızımsın ,bir eleştiri yaptıgımda sana senle ertesi gun barışırız fakat kocanı eleştirirsem o buna alınabilir ve araya soğukluk girer.." sizde ailenizde aynısını uygulamışssınız ne kadar güzel!
bende bir elti var,düşman başına !! butun aileyi yonetmeye çalışır,herkesi kırıcı sozlerle incitir ve sürekli negatiflik saçar etrafa..keşke yazdıklarını okusada aklı başına gelse!!!!

kıskançlık vardır arada kompleks vardır.
ben aslında bu tür saldırgan davranışlarda bulunanlara çok üzülüyorum.
düşünsenize siz gece yattığınızda gayet huzurlu uyuyorsunuz...
ama onlar..
" aaa o bunu almış,bunu giymiş,saçını boyamış,kilo vermiş, maaşı benden iyi..."
diye düşüne düşüne sabahı sabah ediyorlardır :27:
Allah kurtarsın ne diyelim :50:

canım benim çok doğru soyluyosunda işte malesef her insan senin gibi değil..inan ilk aileye girdiğimde o kadar sevinmiştimki eltimle aramda sadece 3 yaş var arkadaş gibi oluruz ne güzel diye..o ise herşeyimizi zehir etti ilk 6 ay sürekli eşimle beni birbirimize düşürdü şükürki şuanda 13 aylık evliyiz herşey yolunda ve çocuk düşünüyorz allah kısmet ederse ama o bunu bile kıskanıyo..ben onun çocuguna kendi kızım gibi davranıyorum,yapmadıgım jest kalmadı ama eltim sağolsun hala siz çocuk yapmayın bence çok erken diyo sırf onun kızı tek olsun diye..(buarada ben 28 eşim 35 yaşında) neyse allaha havale ediyorum onu ve yaptıklarını,o ancak benim eşimin eski sevgilisiyle gezip utanmadan o kadını düğünümüze ve eşimin buyukbabasının cenazesine getirmeyi bilir,bu da onun kalitesi malesef..

off o ne ya :S
ama Allah'ha havale et... inan hiç bi yapılan kötülük cezasız kalmıyor.. hemde bu dünyada görüyorsun cezalandırıldığını...
halamda anneme çektirdi çektirdi babamı kıskanıyordu deli gibi...
şimdi hasta yatağında anneme muhtaç.
annem bakıyor ona..
ve 2 kelimeden biri "hakkını helal et nilgüüünn"
ama annem helal etmiyor. haramda etmiyor..
"Allah afetsin seni" diyor susuyor..
Allah öle bi dert verirki ona, bırak senle uğraşmayı önünü bile göremez :25:

off o ne ya :S
ama Allah'ha havale et... inan hiç bi yapılan kötülük cezasız kalmıyor.. hemde bu dünyada görüyorsun cezalandırıldığını...
halamda anneme çektirdi çektirdi babamı kıskanıyordu deli gibi...
şimdi hasta yatağında anneme muhtaç.
annem bakıyor ona..
ve 2 kelimeden biri "hakkını helal et nilgüüünn"
ama annem helal etmiyor. haramda etmiyor..
"Allah afetsin seni" diyor susuyor..
Allah öle bi dert verirki ona, bırak senle uğraşmayı önünü bile göremez :25:

:) canım ya..teşekkur ederim yazdıkların için,resmen moral verdin..
çok zor gunler geçiriyorum,yengeç burcuyum aşırı derecede insan severim kolay kolay kimseyle tartışmam..fakat eşimi çok sevmeme ragmen su elti ve yaptıkları yuzunden çok zor gunler geçirdim ve malesef her aynı ortama girdiğimizde tuylerim diken diken oluyo..butun aile yemekleri ve bayram yemeklerimde ayaklarım geri geri gidiyo resmen.
sen ne burcusun merak ettim :) çok aynı dili konusuyoruz cunku..
buarada ah etmiim diyorum ama eltimin bana yaptıklarını asla affedemiycem cunku kalp bi kere kırıldımı eskisi gibi olmuyo malesef,zaten asla inanmam onun sozlerine su saatten sonra.

aslan burcuyum ben :)
hasta ruhlu insanlarla uğraşmak çok zor.
diyorum ya gözümün önünde 2 canlı örnek var.
moral vermek için değil olacakları söylüyorum ben.
anladığım kadarıyla o dengesiz senin hakkını çok yemiş.
ve kul hakkıda 7 affedilmeyen günah arasında... hatta ilk sırada...
emin ol göreceksin o günleri...
ama onun seni bozmasına izin verme.
onla aynı ortama girdiğin vakit 40 tane eüzübesmele oku içinden çaktırmadan oku üstüne :61:
çok işe yarıyor :D kovala şeytanları :D

canım ben gayri muslimim ama bildiğim ne dua varsa okuycam onun negatifliklerinden ve kotu dileklerinden korunmak için:)
zaten allaha inanan kimse ,hangi dine mensup olursa olsun bu kadar kotuluk yapmaz bir insana..dediğin gibi en mantıklısı onu allaha havale etmek sanırım...

walla ben koskoca mühendis arkadaşlarımın hacıya hocaya gidip bu cadolozlardan korunmak için muska yazdırdığını gördükten sonra seninde içinden okumanın bir zararının olmayacağını düşünüyorum :D
denize düşen yılana sarılır derler belki sendede işe yara.
hem Allah duyar emin ol. mazlumun yanındadır ister müslüman olsun ister olmasın hatta inanmasın...

yok canım aşırı derecede allaha inanan ve de insanları çok seven bir yapım vardır..arkadaşlarımın yuzde 99u da musluman,zaten turkiyenin yuzde 99 u musluman ve ben her dinin iyilik güzellik ve doğrulugu temsil ettiğine inanaıyorum,camidede ibadet edebilirim killisede de..hacı hoca olayını bilmiyorumda içten gelerek dua edildiğinde onun geri dondugune gerçekten çok inanıyorum....

aynen öyle :) sen benim olmayan kız kardeşimmisin yahu :66: buldum sonunda seniii :66:
şaka bir yana , üzme kendini.bırak yesin o kendi kendini.
bak bebiş sahibi olmayıda düşünüyormuşsun.buna odaklan. hem ben inanıyorumki bebiş sana güzel şansıyla gelecek... oda fesatından çatlasın ortadan... :47:

amin canımmm,
o beni boyle sabahlara kadar uyumama nobetlerine dikip hergun ağlatıyo ya,allah inşallah bana bir bebek verirde sabahlara kadar sadece ona bakmak için uykusuz kalırım..
sende durumlar nedir canım,evli bekar,nişanlı?

26 yaşında ve bep bekarım :47:
35 ten öncede evlenmem herhalde :))
her evlenen "aklın varsa evlenme" diyor.
forumda okurken diyenlere bir kere daha hak verdim..
ben anamın dizinin dibinde mutluyum :)))
hangi erkek sevecek beni annem babam kadar.
İnşallah olur bebeşin sizde tam bir aile olursunuz...
ama kendini bu olaylara kaptırma :((
kıyamamki hiç :43:

26 yaşında ve bep bekarım :47:
35 ten öncede evlenmem herhalde :))
her evlenen "aklın varsa evlenme" diyor.
forumda okurken diyenlere bir kere daha hak verdim..
ben anamın dizinin dibinde mutluyum :)))
hangi erkek sevecek beni annem babam kadar.
İnşallah olur bebeşin sizde tam bir aile olursunuz...
ama kendini bu olaylara kaptırma :((
kıyamamki hiç :43:
aklı başında ve erkek delisi olmayan kızları hep sevmişimdir çünkü ufukları geniştir

umarım gonlüne gore senin kıymetini bilecek adam gibi bir adam çıkar karşına!
ben 28 yaşımda evlendim ve daha erken evlenmediğim için çok mutluyum cunku insan gerçekten hayatını değiştiriyor evlendiğinde,cok buyuk sorumluluk ve ozveri istiyo..
hoş ben daha yeni evliyim,belki zamanla geçer bu dusuncelerim ama ara ara dış sebeplerden(eltimden) dolayı tartışsakta çok seviyorum eşimi,hayattaki en yakın dostum oldu,bana her konuda çok destek oldu ..
eğer karşındakinin sana verdiği değerden yuzde yuz eminsen evlen derim,yoksa seninde dediğin gibi ailenle gul gibi ggeçinip gidersin ordaki rahat hiç bir yerde yok :)

çok teşekkür ederim ema :)

su akar yolunu bulur kuzum... sen hiç takma dış kapınında dış mandalı için güzel huzurunu hiç bozma...
uykum geldi azcık ben yatiim az biraz :)
daha sonra görüşür formüller ararız <3:93:

görümce ne kadar itici bir kelime yahu...
ben size bizim durumu anlatayımda abilerinin eşerini kıskanan veya çekemeyenler ders alsın...
abimin eşine ben,benden 2 yaş büyük olmasına rağmen abla derim.
8 senedir ablamdır kendisi.
bizim ailemi tuhaf bilinmez ama; her sorunda her kavgalarında biz abim %100 haklı olsa dahi ablamın(abimin eşinin) tarafını tutarız.
olaylar öyle bir noktaya gelirki annem ben ablam(abimin eşi) 3'lü koalisyon kurar abime karşı el birliği yaparız.
sanki öz abim eniştem, yengemde öz ablam gibi...
abim ara ara bozulur bu duruma. garibim hep tek kalır. ama bunada kadın dayanışması denir :)
işin en ilginç tarafı abimin kayınvalideside her kavgalarında kendi kızlarını haşlar abime destek olur.
yani 2 yayınvalide çocuklarını takas etmiş gibi...
biz hiçmi kavga etmiyoruz? deli gibi hemde..
avaz avaz... ama kimse karşısındakine alınmıyor.
biz birbirimizi kalbimize aldık sanırım olay burda.
gelinlerini kıskanan ve onlara çektiren görümce ve kaynanalarada şunu söyliyeyim;
yarın öbürgün ölüm korkusu yaşamaya başladığınızda hangi yüzle hellalik isteyeceksiniz?
gelinin nesini kıskanıyorsunuz ayrıca?
statüler farklı.. paylaşımlar farklı..
kendinizi neden kıyaslıyorsunuz?
evet sizden güzel yemek yapamıyor olabilir ama belki insanlığa sizden daha fazla yararlıdır ne dersiniz?
ha gelinlere gelince anneme bir kere demiştimki ben evlendiğim zaman kaynanama hayatta "anne" demem.
annemin cevabı "arap eli öpmekle dudak boyanmaz"
kıssadan hisse kim ne ekerse onu biçer...
uzun yazdım ama topikleri okurken önce abime karşı bi vicdan azabı çektim
ardındanda ailemiz adına gerçekten sevindim...
ben hem görümce hemde gelinim. 4 senedir kardeşim evli.. Allah razı olsun gelinimizden .. hiç bir lafımız olmadı birbirimize kardeş gibiyizdir biz gezeriz gelir giderim.. o benim kardeşim ben onun ablasıyım hep.. kendi görümcelerimde öyle .. 4 tane görümcem var ben eşimden ayrıldım ama biz halen görüşüyoruz bir gün bişey duymadım onlardan .diyeceğim o ki tek taraflı olmuyor hiç bişey iki tarafta iyi oldumu denge kuruluyor.. ne gerek var zaten 3 günlük dünya .. :21:

Back
X