• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben birine şans verdim fakat tek eksisi var o da biraz BÜYÜK bir eksi...:(

Dinini mukemmel yasasan da eksiklerin de olsa musluman olmayan bir erkekle evlenmen caiz degil.. Hadi bunu gectin diyelim ateist birisiyle imam nikahi kiydiramayacagina gore evliligin sadece resmi olacak ve bunun da Allah katinda cok bi onemi yok.. Dini nikahsiz evlendigin zaman da zina islemis olacaksin.. Ayrica bu saydigin ozelliklerde musluman erkeklerde var.. Belkide senin imtihanin bu erkegi reddetmektir.. Bunu bilemezsin..

zor bir konu ve karar. benim bakis acim su olurdu, bana gore sevginin kaynagi Rabbimken buna inanmayan birinin sevgi ve saygisina supheyle bakardim, bak reddederdim demiyorum. bana gore dini konularda isin ozu insanin kalbindeki allah sevgisi ve herseyde onu gormek, belki sen ona farkli kapilar acacaksin belkide dusundugum gibi aslinda sevgi ve merhameti hic bilmeyen bi insan , sana tavsiyem temkinli olman ve zamana birakman olacak.

Aynen temkinli olmak ve zamana bırakmaktan başka hiçbir şansım yok diye düşünüyorum ben de. Nasıl biri olduğunu tam anlamıyla bilmiyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için .

Dinini mukemmel yasasan da eksiklerin de olsa musluman olmayan bir erkekle evlenmen caiz degil.. Hadi bunu gectin diyelim ateist birisiyle imam nikahi kiydiramayacagina gore evliligin sadece resmi olacak ve bunun da Allah katinda cok bi onemi yok.. Dini nikahsiz evlendigin zaman da zina islemis olacaksin.. Ayrica bu saydigin ozelliklerde musluman erkeklerde var.. Belkide senin imtihanin bu erkegi reddetmektir.. Bunu bilemezsin..

Dini nikah şart değildir evlilik için.
Evlenmek, nikahlanmak evlendiğini insanlara duyurmaktır.
Sizin şu an dediğiniz resmi nikahın Allah katında bir değeri yok lafınız bence çok yanlış. Nerden biliyorsunuz ki önemi veya değeri olmadığını.?

Simdi yine siralanmis ama söyle müslümanlar var böyle müslümanlar var diye.
Elbette var ama bizim baz aldigimiz DIGER müslümanlar ve nasil yasadiklari degil.
Sadece KUR'AN ve HADISlerdir. Ve nikah düsmedigi acikca belirtimistir.

Bunun öylesi böylesi olmaz. Neyse odur.

beni yanlis anlama ama cok sipsevdisin.
gelecek planlarinda, karakter analizlerinde bu kadar acele etme.
hele bir hersey yerine otursun.
adam soyle iyi boyle iyi diyorsun ama onu sadece anlattigi kadariyla taniyorsun henuz.
seni seven/hoslanan bir adamin sana anlattiklarina supheyle yaklasmalisin. cunku o anda anlattiklarina kendi bile inanir, amac sadece seni tavlamaktir. tavlama olayi basariyla sonuclandiktan sonra gercek karakter yavas yavas kendini belli eder. ta ki erkek"hah bu kiz beni asla birakmaz" moduna girene kadar.
iste o zaman goreceksin gercekten anya mi yoksa konya mi?
inanc meselesine gelirsek, eger sen gercekten inancli biriysen ateistle mutlu olamazsin. olursun da hep eksik bir yanin olur illa ki. lakin bu isleri sorgulamayan, musluman dogdugu icin muslumanim demesi dilden oteye gitmeyen biriysen cok onemsemezsin bunlar sana sorun olmaz.
dini acidan bakarsak boyle bir iliskiye izin yok.
herneyse bu tarz bir iliskiye karar verecek olan sensin, aklin ve kalbinle onu hala istiyorsan kendini cok kaptirmadan takil biraz.

Sizin şu an dediğiniz resmi nikahın Allah katında bir değeri yok lafınız bence çok yanlış. Nerden biliyorsunuz ki önemi veya değeri olmadığını.?
katılıyorum. birde zina falan. hos değil.

elbet bir gün rabbim onun da gönül gözünü açar ve o zaman inanır.
kimbilir ne yaşadı da inancını kaybetti. inançlı olanlara saygılı davrandığı sürece sorun etmezdim.
belki siz vesile olursunuz.

Ben de elbet bir gün gözü açılacak diye düşünüyorum :) İnşallah !!! :)

Inaniyorsam inanmayan biriyle yapamazdim. Inanmiyorsam inanan biriyle yapamazdim. Bunun saygi duymamakla alakasi yok. Bunun ciddiye almamakla ilgisi var. Ben inanmiyor olsaydim inanan birinin ibadetlerine gulerdim icimden ve ciddiye almazdim acikcasi. Ben inaniyor olsaydim da inanmayan birinin dusuncelerini ciddiye almazdim. Benim de ne oldugum belli degil. :)
Cok paylasim kuramazdim iki turlu de.
Siz kurabileceginize inaniyorsaniz ne mutlu. Mutluluklar dilerim. Insallah siz paylasim kurabilen ve birbirini ciddiye alan insanlar olursunuz.

kesinlikle katılıyorum halamın kızı bundan 20 yıl önce kaçarak evlendi
eniştem dünya tatlısı ama dine inancı yok ve hep dalga geçer
ve ablamhep ailemi dinlemeliydim der kocamı yoktu der:50:

Inaniyorsam inanmayan biriyle yapamazdim. Inanmiyorsam inanan biriyle yapamazdim. Bunun saygi duymamakla alakasi yok. Bunun ciddiye almamakla ilgisi var. Ben inanmiyor olsaydim inanan birinin ibadetlerine gulerdim icimden ve ciddiye almazdim acikcasi. Ben inaniyor olsaydim da inanmayan birinin dusuncelerini ciddiye almazdim. Benim de ne oldugum belli degil. :)
Cok paylasim kuramazdim iki turlu de.
Siz kurabileceginize inaniyorsaniz ne mutlu. Mutluluklar dilerim. Insallah siz paylasim kurabilen ve birbirini ciddiye alan insanlar olursunuz.

İNşallah canım çok sağolasın objektif değerlendirdiğin için teşekkür ederim :)

Rabbime imanı olmayanla işim olmaz ,nokta...:ssz:

Hiçbir zaman insanları hemen gözden çıkarabilecek kadar ALLAHın yarattığına değer vermeyen biri olmadım mesela, bu da benim imanım, inanç biçimim.
Ben birini seçtiği yoldan ötürü hemen gözden çıkaracaksam çok bencil bir müslümanlık yolu seçmişim demektir.
Oysaki Peygamber Efendimizi düşünüyorum. Karşısına Ateist çıktığında o asla "işim olmaz" deyip dönmezdi bence. Onun merhametiyle düşünmekte yardım etsin ALLAH bana , tek dileğim bu ...

Son düzenleme:
Aynen temkinli olmak ve zamana bırakmaktan başka hiçbir şansım yok diye düşünüyorum ben de. Nasıl biri olduğunu tam anlamıyla bilmiyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için .

Umarım duygularına kapılmazsın lütfen zamanlamanı iyi yap çok fazla zarar alabilirsin, çünkü bahsettiğin eksik çok büyük, hele ki bana göre sevginin kaynağı belliyken kısa zamanda düşünceleri değişmezse seni çok büyük üzüntüler bekliyor olabilir. Şimdiden ALLAH yardımcın olsun canım benim..

Ben devam ederdim, evlenirdim ama bir süre sonra ona sürekli öyle deme günah, bak bu söylediğin çok günah demeye başlardım, o evlilikte sürmezdi. Benim erkek arkadaşımın babasıda ateist. Çocukları bunu anlayacak yaşa geldiğinde ben inanmıyorum ama siz özgürsünüz bu konuda demiş. Allaha şükür o inanıyor, annesi inanıyor. Yani çocuğunu düşünüyorsan bu durumu böyle aşabilirsiniz. Ama kendine güvenmiyorsan, değiştirmeye çalışırım diyorsan bence hiç bulaşma. Çünkü o zaman çok yıpranırsın.

Değiştirmeye çalışmam. Sanmıyorum. İyi bir insan olduğu sürece hiç önemli değil. Bence iyi insanların içinde mutlaka ALLAH vardır diye inanıyorum ben.Onlar inanmıyorum deseler bile.

belirli sartlari vardir, bunlar yerine getirilmezse; evet o kisiler birbirlerine helal olmaz.

Ayrintili okumak isterseniz buyrun
http://m.sorularlaislamiyet.com/index.php?oku=2909

Allah'a inanıp neler yapan müslümanları(!) gördükten sonra çokta olumsuz bir yorum yapamıyorum. İnsanın içinde merhamet olmalı bence ki buda sevgilinizde varmış. Üstelik bence bu durum psiokojik olabilir, annesini kaybettiği için derin bir üzüntü ve keder içinde olabilir ve bundan dolayı bu şekilde davranıyo olabilir.

İnsanoğlu yapmam dediği birçok şeyi sevdiği için yapmıştır, bunun örnekleri çok. Zamana bırakın belki de zamanla ona bu dini sevdirirsiniz, hem böylesi çok sevap. umarım mutluluğu yakalarsınız:16:

Aynen zamana bırakıyorum Rabbim de yardımcı olacaktır eminim. Belki benim kalbim onun ALLAHı görmesinde aynası olur :)

Sanırım ateist olmayan biriyle olmam çok zor olurdu. Çünkü ben kendi aile ortamında inançlara saygılı olan biri değilim. Insan eşiyle değil de kimle kişisel düşüncelerini paylaşacak? Ben düşüncemi söylediğimde eşim ne diyorsun çok ayıp günah münah deseydi, işimiz vardı yani. Insan hislerini bir yere kadar bastırır. İnançlı birine he canım deyip geçebilirsin de eşine bunu yapamazsın.

İşte her şeyi zamanla göreceğim sanırım . Teşekkür ederim yorumunuz için eş söz konusu olunca daha zor oluyor, o yüzden imtihan dedim ya :(

Resmi nikah kanunlarla geldi, ayetlerle degil. Ayrica bu gorus benim degil İslam oyle soyluyor. Dini nikah olmadan olmuyor dinimizde..

Sorcha ben sana açık konuşayım , etrafımda modern gibi görünen erkeklerden bile yaşım geçtikçe öyle şeyler gördüm ve duydum ki, şu cümlelerin bile benim gözümde çocuğu milyonlarca erkeğin önüne geçiriyor

Ama onun dışında kadına çok önem veren bir düşünce tarzı var . "erkektir yapar'a" karşı bir adam .
Cinsiyet ayrımı olmadan insana değer veren biri.

Yani bunu diyecek erkek çok da kolay bulunmuyor Türkiye'de ben bir dene derim. Sonuçta yarına nikah kıyacaksınız değil ya, çocuk falan gibi meseleleri düşünmek için çok erken. Belki hem dediğin gibi Müslüman olacağı vardır.

Aynen daha çok başındayız, belki bir hafta sonra ayrılacağız hiç belli değil. Ben işte baktım geçmişine gittim face mace her şey de. Hani dün beni etkilemek için dedi desem değil, kadınlar gününü kutlamış, Eşine dayak atan adamlara sövmüş vs vs. Çok hoşuma gitti ama inşallah Rabbim yüzümü kara çıkarmaz :)

Ne ınanclılar , ne Muslumanlar gorduk ...
Nasıl kı onun senı degıstırmesını ıstemezsen sende onu degıstırme . Degıstırırım umuduyla bu ılıskıye baslama derım .
Zıra hangınızın ınancının dogru oldugunu su noktada kımse bılemez

Aynen . Ben değiştirme umudum yok. ALLAHın yardımıyla kendi kendine bulsun istiyorum :)

katılıyorum. birde zina falan. hos değil.

Arada nikah olmadan birlikte olmaya zina dendigini biliyorsunuzdur.. Uzgunum siz hos bulmuyorsunuz die degisik seyler yazamam.. İsterseniz hu konuyu benimle tartismayin, arastirin.. Zira bu soylediklerim benim sahsi dusuncelerim degil Allah'in emirleri..

İslamda diretme olmaz, nitekim din Tanrı ile kul arasında olan bir şey. Siz dininizden bahsedersiniz, sevgiliniz isterse müslüman olur istemezse olmaz. Ona karışamazsınız.
Mesajlaşmaya gelince, eh çoğu erkek mesajlaşmayı sevmez (en azından benim bildiklerim öyle) =) Mesajlaşmak yerine telefonda veya skype'da konuşursunuz, ne bileyim =)

Aynen yaaaa mesajlaşmayı sevmiyorlar sinir oluyorummmm :((( O direk görüşmeyi seviyor:D

Back
X