• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben birine şans verdim fakat tek eksisi var o da biraz BÜYÜK bir eksi...:(

Ben de aynı düşüncedeyim benim için sorun değil elbet çünkü ben onun insanlığını , erkek olmasına rağmen saflığını sevdim inşallah RABBİM beni yanıltmasın diye diliyorum .
Annem olumsuz bakabilir. Söylemesem anneme ne olur ? Benim tek korkum çevremin tepkisi.

İnanç kişisel birşeydir neden ailenizle yahut çevrenizle paylaşasınız ki hayatınızdaki insanın inancını?

Kesin olarak bilemezsiniz. Geçmişte ateist olmakla kalmayıp din düşmanı olan bir arkadaşım şu an Hristiyan. Geçmişte Hristiyan olup sonra Müslüman olan da var, Müslüman olup ateist olan da var. Yani kesin konuşmayın derim ben.

müslüman hrıstiyan olur, hrıstiyan budist olur, müslüman ve hrıstiyan ateist olur ama ateist dindar olmaz bir daha. kesin konuşuyorum.

soyut olan şeylerı de görmuyor :d ınsanın gösterdıgı kadarına ınanıyor ama :)
aşk acısı da ruhun varlıgının bır göstergesı degıl mıdır :D beden acı cekmez, ruh ceker :)
Acı dediğimiz şey beyinde bitiyor şeklinde de yorumlanabilir. Nitekim beyinsel travma alıp hafıza kaybı yaşandığında canından çok sevilen kişiler hatırlanmaz bile mesela.

Kızlar merhaba ... Ben en son ki konumdan sonra görüştüm müstakbel sevgili adayımla .
Her şey çok çok çok güzel geçti. Yani tuhaf olan şey şuydu, ben soğuk nevale olan ben ona sürekli sarılmak dokunmak istedim ama kötü amaçla algılamayın bunu tabi. Hissetmek istedim diyebiliriz. Çok güzel konuştuk tek bir kötü şey yok. Çok sigara içtiğimde paketimi alıp kenarı koydu, "birazcık bekle" diye.Bir çok babacan tavır . Eskileri hiç açmadık . Yani ben etkilendim çok etkilendim. Ve başladık . Aklımdaki adam silinme yolunda . Hiçbir şey hissetmiyorum artık ona sanki.
Yalnız yeni başladığım erkek arkadaşımın tek bir kötü noktası var :( Ne kadar kötü nokta denirse buna ben her şeye çok saygılıyımdır çünkü.
Onun Allaha inancı yok . Ama onun dışında kadına çok önem veren bir düşünce tarzı var . "erkektir yapar'a" karşı bir adam .
Cinsiyet ayrımı olmadan insana değer veren biri. Hayvanları çok seven biri, özellikle sokak hayvanları .
Büyüklerine çok düşkün . Annesi 6 yaşında öldüğü için onu büyüten anneannesine düşkün resmen üstüne titriyor.
Bu arada inşallah maşallah filan konuşur yani diyor. Sorduğumda ağız alışkanlığı demiş olsa da acaba annesini kaybetmiş olmasıyla ilgili ALLAHa bir kızgınlığımı var reddedişi ondan mı diye düşünüyorum?
Vicdanı, merhameti, olgunluğu yerinde gibi çünkü ilk izlenimlerim bunlar.
Benim duamda ettiğim bütün özelliklere sahip tek bir madde hariç; o da "kalbinde sen olan birini nasip et ALLAHım" derdim hep.
Şimdi her şey güzelken bu yüzden bırakırsam, RABBİM bana denemediğim, değiştirmeye çalışmadığım için ceza verip bir sonra hayatıma girecek olanı tüm özellikleri kötü fakat ALLAHa inanan biri yaparsa diye düşünüyorum ...
O bana karışmayacakmış inanışıma , ben de ona karışmamalıymışım.
Zaten boynumda 7/24 ALLAH yazılı melek kolyem var. Gösterdim . Ben dilimden düşürmem rahatsız olmucak mısın ? dedim.
Hayır asla şeklinde cevap verdi.
Diğer kötü tarafı ise, msjlaşmayı çok sevmiyor . Ben de severim. Napcaz böyle ?:31:

Eşim ateist. kimseye dini inancını da açıklamak zorunda değil. benim ailemden kimse bilmez mesela.
ee ateist diye kalkıp bütün kötülüklerin dibine vurmuyor tabiki :52:
eşim bilime inandığını söylüyor. bir nevi realist ya da pozitivist diyebiliriz felsefi görüş bakımından.
dürüstlük eşim için çok önemlidir.
iyi bir insan olmak için dine ihtiyacımız yok sonuçta.

çocuğumuza dini açıdan temel bilgileri verip gerisini kendi özgür iradesine bırakırız diye konuşuyoruz.

Canım benim nişanlımda deist, bende. Ben nişanlımın şuana kadar hiç bir yanlışını görmedim. Sigara ve alkolü bana bıraktırdı,beni her şeyimle yeni bir ben yaptı. Çok bilgili olurlar,kültürlülerdir.. İlerde de bir sorun olacağını düşünmüyorum. Çocuk için daha güzel olur,seçmek istediği dini o seçer. Eğer senin düşüncene saygı duyuyorsa problem yok.. :10: Sanslısın canım valla :1:

İnşallah maşallah diyor ya, ağız alışkanlığı dedi ama ben inanmıyorum . Küs olduğunu düşünüyorum bir şeyleri böyle aştığını. Bana demezdi o zaman sen böyle aşıyorsan böyle inan diye . :/
Canım bence böyle çıkarımlar yapmaya çalışmadan sadece onu o olduğu için istiyor musun bunu düşün:34: Eğer ki dini inancı senin için önemliyse o zaman yıl yakınken vazgeç ha ben ona olduğu haliyle saygı duyabilirim onu değiştirmeye çalışmam dersen devam et derim çünkü şu an bu tür şeylere kafa yorarak aslında yaşayabileceğin güzel anları da kendi elinle sabote ediyorsun gibi geldi bana

müslüman hrıstiyan olur, hrıstiyan budist olur, müslüman ve hrıstiyan ateist olur ama ateist dindar olmaz bir daha. kesin konuşuyorum.

Tamam işte diyorum ya benim liseden arkadaşım ateistti, sonra Hristiyan oldu. Yani teorik ve deneysel olarak ufak da olsa böyle bir olasılık var.
Ve bu dediğim kız senelerce ateist olarak hayatını sürdürdü yani öyle bir anlık bir heves de değildi. Bunun propagandasını da yapardı yani belli olmuyor.
Kaldı ki bu çocuğun araştırıp da mı ateist olduğunu bilmiyoruz, yani dinle alakası olmayan biri de olabilir.

Son düzenleme:
Canım Mune'ye ulaşarak kapattır sen konunu. Bence yorumlara kapansın artık. Gitgide farklı bir boyut alabilir çünkü. Hissetmeye başladım. :)

hayatta kesin diye bir şey yok aslında.
bence genellemelerden kaçınalım. :34:
başkası adına nasıl söyleyebiliyosunuz ki?
adamın canı ister budist olur canı ister müslüman olur.
bu insanların yaşadıkları ve geçirdikleri zihinsel süreçlerle ilgili bence.

Tamam işte diyorum ya benim liseden arkadaşım ateistti, sonra Hristiyan oldu. Yani teorik ve deneysel olarak ufak da olsa böyle bir olasılık var.
Ve bu dediğim kız senelerce ateist olarak hayatını sürdürdü yani öyle bir anlık bir heves de değildi. Bunun propagandasını da yapardı yani belli olmuyor.
Neden hristiyanlığı seçti?

Neden hristiyanlığı seçti?

Valla bu okumaya yurt dışına gitti , orada misyonerlerle karşılaşmış ben bunu çook sonra öğrendim ve şoka girdim. Çok zor zamanlar atlatmıştı, boşlukta kaldığını söylüyordu. Ha gerçekten mantığına yattı mı ondan ben de şüpheliyim açıkçası, kendini boşlukta hissettiği için kendine uzatılan dala tutunmuş da olabilir. Çünkü Hristiyan sevgilisi de var belki onun da etkisi vardır ama ben sorgulamak istemedim. Sen Müslüman mısın canım, sormam da sakınca yoksa?

yanlış saptama olabilir dostıyevski bile din konusunda tamamen allahın yokluğu ile ilgili bir şey söyleyememiş kararsız kalmıştır..çoğu ataistinde küskün olduğu söylenir kaderine örneğin..ataistler müsl
ümanlığa dönebilir

kesin konuşmamın sebebi işi kendimden biliyor olmam. tabi ki önceden dine inanıp daha sonradan ateist olanları söylüyorum. örnegin geçmişte birinin denizi ikiye böldügüne inanırdım ama şimdi inanmıyorum ve bundan sonra da asla inanmayacagımı biliyorum.

kesin konuşmamın sebebi işi kendimden biliyor olmam. tabi ki önceden dine inanıp daha sonradan ateist olanları söylüyorum. örnegin geçmişte birinin denizi ikiye böldügüne inanırdım ama şimdi inanmıyorum ve bundan sonra da asla inanmayacagımı biliyorum.

Kendinizden bildiğiniz şeyi 7 milyar insana mı genellediniz?

Son düzenleme:

inançlı olmak güzeldir ...

İnsani özelliği güzelmiş.. fakat kim ne yorum yaparsa yapsın, burada dinimizin ne dediği önemli.. benim ve ya başkasının yorumu değil.

Bakara Sûresi'nin 221. âyeti, kadın erkek farkı gözetmeksizin kesin ve açık olarak müşriklerle müslümanların evlenmelerini yasaklıyor.

http://www.hayrettinkaraman.net/sc/00100.htm

2/221: Müşrik kadınlar ile onlar iman edinceye kadar evlenmeyin... Müşrik erkeklerle de onlar iman edinceye kadar nikâhlanmayın... Bu müşrikler sizi ateşe çağırır. Allah ise sizi, izniyle cennete ve affa çağırır...
60/10 : ...Ne mümin kadınlar o kâfirlere (iman etmeyenlere) helâldir, ne de o kâfirler bunlara helâldir...

Hocalardan duyduğum kadarı le de bu durumda kadın dinden çıkmış sayılıyor. aynı şekilde erkekte ateist kadınla evlenemiyor.

Dini araştırmalar yapsa belki inanır ve senin için de rahat olur.

Back
X