• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben boğarım bu adamı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz psikolog musunuz?
Eşiniz size siz eşinize bagırarak hakaret ederek sorun çözmeye çalışmışsınız
Sizin mesleginizde alt da yatan sebebi ögrenmek için konuşmak gerekmiyor mu?
Tabiki, zaten bana bir mazeret sunsa işte hastayım şu bu dese neyse keyfi olarak gelmeyip beni de engellemeye çalışması delirtti beni, hem de böyle önemli bir işlemde. Makul bir şey söylemedi ki konuşup anlayayım resmen pisliğine yaptı.

İçinden canavar çıkan eşinizden çok siz olmuşsunuz. Yaptığınız hakaretlerin farkında mısınız??
Hakaret ettiğimin farkındayım ama benim sözlerim onun fiillerinin misli oldu bana göre. Ayrıca o da bana bağırıp çağırdı ama ne dediğini hatırlamıyorum.

Bir tabir vardir imam os.... cemaat s... diye,bir psikolog olarak sizin eger ofke kontroluniz varsa eger siradan insanlarin nasil olmali bilemedim simdi.Esinize kullandiginiz cumleler esinizin tavirlarindan daha da itici,belliki aranizda cozulememis bazi problemler var ve iki tarafida doldurmus,isiniz geregi aslinda etkili iletisimle cozulebilir gibi ama sanirim hormonlardan midir nedir baya agresifsiniz.

Evliliğin ilk senelerinde böyle basit konulardan kavga çıkabiliyor maalesef. Eşiniz öyle dediyse de, 'sana inandıracak değilim evimi temizlediğimi beğenmediysen kendin temizle' diye ciddiye almayıp geçiştirmek varken hakaret ve beddua boyutuna getirmişsiniz işi. Eşiniz sizin bebeğinizin babası, yarın bir gün olur da ettiğiniz beddua tutsa üzülmez misiniz? Böyle şeyleri muhakeme edebilmek önemli. Sakince konuşun karşılıklı veya bir yardım alın bebek doğmadan, yazık günah çocuğa

Uslubunuzdan dolayı çok yorum almışsınız, haklılar aslında ama bende sizin gibi fevriyim, yani içimden geldiği için değilde o an kendime engel olamadığım için çıkıyor o laflar ağzımdan, sizi anlıyorum o yüzden o konuya değinmeyeceğim. Eşinizin yaptıklarını benim eşim yapsa aşırı kırılırdım, anlamıyorum özellikle böyle bi dönemde nasıl böyle gaddarca davranabilmiş, söyledikleri çok ağır geldi bana, ultrasona gelmemesi de öyle. Şuan siz hassas bi dönemdesiniz, muhtemelen eşiniz de öyledir, insanlar bi anda değişmez çünkü, dediğiniz gibi antidepresanı bırakmasınında rolü büyük bence. Siz kendinize biraz daha hakim olmaya çalışın onu boşverin, illaki hatasını anlayacaktır.

Peki madem psikologmusunuz mesleginizden vurmak değil asla amacim ama sorum şu bu şekilde bir danisaniniz geldi ve durumu anlatti ona ne önerirsiniz ?

Bilemiyorum, danışan geldiğinde birçok farklı parametreyi değerlendiriyoruz ama çift olarak bazı ödevler verirdim sanırım terapinin seyrine göre.

Kac yillik evlisiniz, ilk zamanlar etkilenmesine normal bakiyorum ben
Evlilik kolay oturmuyor, herkesin böyle gelgit yasadigi dönemler var
Sen onu itme kötü laf etme, kafasi calisiyorsa zaten size haksizlik etmez
Ama insan insandan etkilenir
Ilk bunu bir ögrenin, ana babasi sonucta insan en cok ailesine güvenir
Ama zamanla bu degisir
Sakin olun ilk önce
Bir yıldan fazladır evliyiz, teşekkür ederim.

Hakaret ettiğimin farkındayım ama benim sözlerim onun fiillerinin misli oldu bana göre. Ayrıca o da bana bağırıp çağırdı ama ne dediğini hatırlamıyorum.
Tartışabilirsiniz bu çok normal, kırıldığınızı belli de edebilirsiniz bu da normal ama siz direk hakaretle beddua ile kendinizi ifade etmeye çalışmışsınız. Hamilesiniz, genel olarak böyle sinirliyseniz sakin bir bebeğiniz olmasını beklemeyin doğduğunda.
Ayrıca eşinize büyük bir nefretiniz var o kadar belli ki yazı şeklinizden.

Bilemiyorum, danışan geldiğinde birçok farklı parametreyi değerlendiriyoruz ama çift olarak bazı ödevler verirdim sanırım terapinin seyrine göre.
Tamam işte şimdi dönüp aynaya bakin derim evet eşiniz hata yapmış ama aşırı bir tepki vermisiniz bela okuma salak gerizekalı demeler bu sekilde devam etmeniz çok zor
Kaldı ki yarin bebeginiz olucak sizin ilişkiniz de onun karakterini belirlemede çok etken siz daha iyi bilirsiniz lütfen bu meseleyi çözün böyle devam edemezsiniz.

Emin olun gözden geçiriyorum ve eleştirilere de açığım.

Eşimin bana bu kadar basit bir konuda yalancı muamelesi yapması normal mi sizce? Siz bu kadar basit bir konuda insanlara kolayca yalancı muamelesi yapabilir misiniz? Hani yalancı biri olsam güvensizlik olsa falan anlarım. Ayrıca bebeği için önemli olan bir işlemde keyfi olarak gelmemesi, bana da gittiğim için bağırıp çağırması, üstelik beni memleketine git diye evden kovması normal mi?
Döndüm tekrar konudaki ilk mesajınızı okudum. Eşinizin size inanmadığı anda "Allah belanı versin" diyerek sizin başka odaya gittiğiniz andan itibaren kusura bakmayın ama eşinizin yaptığı çok şey normal. Ki bir adım atarak sizi odanızda yatmaya da davet etmiş.

Bana bela okuyan kocayla ben de ertesi gün hiç bir yere gitmek istemem. Doktora ertesi gün de gidebilirsiniz ancak siz yangına körükle giderek iyice işi uzatmışsınız. Benim okuduklarımdan anladığım bu..

Son düzenleme:
Psikolog olduğunuza inanmak istemiyorum şu an. Şoktayım.. :KK57:

Geber inşallah, gerizekalı, defol git ve daha hatırlamadığım nice hakaret dolu şeyler..

Siz bu davranış biçimiyle nasıl anne baba olacaksınız? Eyvahlar olsun.
Aranızdaki bu berbat iletişimsizlikle, diyalogla o bebeğe nasıl örnek olacaksınız? :KK57:
İnanın bu yüzden boşanmayı bile düşünüyorum zaten, huzursuz bir evde büyümesini istemiyorum bebeğimin. Ona bunu yapmaya hakkım yok. Psikolog olmaya gelince, bu sadece bir meslektir. Psikologlar da kavga eder, bağırır, delirir falan. Meslek ayrı özelde kendi hayatını yaşamak ayrı.

İyi de adama Allah belanı versin demişsiniz, ona rağmen yatağa çağırmış sizi. Sabah özür dilediniz mi bu lafınız için? Ben eşime bunu söylesem günlerce yüzüme bakmaz benim.

Eşinizde hatalı zaten ama ben fevriyim demek bir savunma değil. Yazınızdan bile belli açıkçası çok rahat hakaret edebildiğiniz. Bu şekilde sağlıklı iletişim kuramamanız normal.
Başka insanlara karşı değil ama evet eşime karşı edebiliyorum maalesef. Bir yılda özellikle annesi yüzünden çok yıprandık. Teşekkür ederim.

Daha çok yeni evlisiniz. Ağzınızdan çıkan laflara dikkat edin derim. Ben yıllar önce bir kavgamızda sinirle “sana çocuk için katlanıyorum” demiştim. Hala unutmaz eşim, arada karşıma çıkarır o sözümü. Sinirli bile olsanız o laflar söylenecek laflar değil.

Psikolog musunuz:KK57:

Bunlar nasıl üsluplar böyle ?
Saygı diye bir şey kalmamış ki evliliginizde.

Eşinizin tavırları normal olmayabilir ama sizin cümleleriniz de yenilir yutulur cinsten değil.
Peki şöyle sorayım başlatan kim görünüyor oradan bakınca objektif bir gözle? Yani kimin tepkileri önce orantısızlaşmış, yorumunuzu merak ediyorum.

Bir tabir vardir imam os.... cemaat s... diye,bir psikolog olarak sizin eger ofke kontroluniz varsa eger siradan insanlarin nasil olmali bilemedim simdi.Esinize kullandiginiz cumleler esinizin tavirlarindan daha da itici,belliki aranizda cozulememis bazi problemler var ve iki tarafida doldurmus,isiniz geregi aslinda etkili iletisimle cozulebilir gibi ama sanirim hormonlardan midir nedir baya agresifsiniz.
Bir yılda baya şey yaşadık, haklısınız.

Tabiki, zaten bana bir mazeret sunsa işte hastayım şu bu dese neyse keyfi olarak gelmeyip beni de engellemeye çalışması delirtti beni, hem de böyle önemli bir işlemde. Makul bir şey söylemedi ki konuşup anlayayım resmen pisliğine yaptı.

Rutin kontrol gibi sanmıştır. Erkekler bizim gibi detaylı düşünmezler.

Sakince detaylı ultrasonun belli haftalarda yapıldığını, jinekoloğun değil perinatoloğun yaptığını, rutin bir kontrol gibi istediğiniz zaman gidilmeyeceğini açıklamak zor olmasa gerek dimi?

Psikoloji eğitimi almadığım halde bu cümleyi daha normal kabul ediyorum ben mesela..

Sizin amacınız üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Geçinmeye niyetiniz yok sizin. Saygının olmadığı yerde o evlilik bitmeye mahkumdur.
Öfke kontrol probleminizi çözün acilen..

Tamam işte şimdi dönüp aynaya bakin derim evet eşiniz hata yapmış ama aşırı bir tepki vermisiniz bela okuma salak gerizekalı demeler bu sekilde devam etmeniz çok zor
Kaldı ki yarin bebeginiz olucak sizin ilişkiniz de onun karakterini belirlemede çok etken siz daha iyi bilirsiniz lütfen bu meseleyi çözün böyle devam edemezsiniz.
Zaten en çok üzüldüğüm şey bebeğimin huzursuz bir evde büyüme ihtimali. Ona bunu yapmaya hakkım yok, çok üzgünüm belki de boşanmak gerekiyordur..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X