- 9 Ağustos 2010
- 2.054
- 1.400
- 248
- Konu Sahibi hayallperestt
-
Merhaba kızlar,
Benim sözüm olacağı zamanlar eltim sözlüydü kaynımla. Bana mesaj attı öner ailesine dikkat et babanın yanında ağzından kötü bişey kaçırmasınlar falan. Öner ailesi hitabı kelimesinde iyi bişey olduğunu hiç zannetmiyorum
Birgün eltime gitmiştik eşimle. Benim ağzımdan laf almaya çalışıyordu. İşte kaynanamlar düğünden sonra 1 bileziğimi geri aldılar. 2 gün sonra kaynanam ve görümcemin boynunda kolye gördüm falan. Torunlarına hala bişey takmadılar benim ailem şunu taktı bunu takti diye. Bekliyo ki haklarında kötü bişey diyim ama yorumsuz davrandım. Dedim bizde yeni evlendik sıkışıktırlar ondan çocuguba bişey takmamıştır. Yoksa annem torununa bişey takmadan durmaz diye falan bu böyle geçti gitti.
Bunları ben kaynanama baya bi düşündükten sonra anlattım böyle böyle haberin olsun diye..
Bayramın ilk günü görümcem bizde kalacaktı aramız iyidir. Biz sabah kaynanamla bayramlaştık. Akşamda ikinci defa gittik kayınpederimle eltim ve kaynımı görmek için. Biz onları görmeye gidiyoruz ikinci onun yaptıgına bakın ya. Nese gittik konusuyoruz kalkıcaz falan e nuray sen bu evin gelini değilmisin neden oturmuyorsun falan diye gözlerini açarak sesli konusmaya basladı. Bende cansu zaten sizin için geldik ikinci defa ne demek istiyosun gördük evimize gidicez dedim. Sonra bu baya konustu. Bende fazla cevap vermedim hani aile ortamında kotu olan ben olmım diye. Eşimde benim konusmadıgımı gorunce cansuya bagırdı. Sen benim eşime gelinliği ögretemezsin ikinizde gelinsiniz ne nuray sana ne sen nuraya bu şekilde konusamazsın falan diye. Eltim hemen velveleye verdi gitti kaynımı aradı kardeşin böyle böyle konustu bana diye eminim ki eşim 5 dediyse o 10 anlattı. Resmen 2 kardeşi birbirine düşürdü eşim çıldırmıs durumdaydı kaynanamla kayınpederim zor tuttular..
Ve sonra bayramın 3.günü gittiğimde kaynanam nuray cansu bütün dediklerini inkar etti diye resmen beni yalancı durumuna düşürdü. En çokta buna sinir oldum. Ben böyle insandan korkarım yapmadıgımı yaptı diye gösterip insanları inandırır..
Sizce nasıl davranayım eltime ?
Yuh ya hatalılar ordusu resmen.
1- etli size derdini fesatlikla anlatmakla hatalı
2- siz koşup kv yeyetistirmekle cok cok hatalisiniz
3- esınız ektiğe bagirmakla hatalı. Güzelce söyleyebilirdi sizi savunmak icin yengesine bağıramaz resmen odunluk.
4- kv de koşmuş söylediklerini lafın sahibine yetiştirmiş. Söyleme sırrını dostina oda soyler dostuna.
Sonuc tencere dibin kara seninki benden kara misali herbiriniz hatalisiniz ben hepinizden korktum
Benim terbiyem takılı teşekkür ederim ama sizinkini bilemicem. Karşısında ko kadına hele ki yengesine bağıran adama dag kotu sıfatlar da var da en terbiyemi taktiğim icin odun diyerek geçiştirdim.Peki siz burda nasıl bir insan oluyorsunuz acaba hakaret edemezsiniz terbiyenizi takının lütfen. Odun diyemezsiniz kimseye..
Benim terbiyem takılı teşekkür ederim ama sizinkini bilemicem. Karşısında ko kadına hele ki yengesine bağıran adama dag kotu sıfatlar da var da en terbiyemi taktiğim icin odun diyerek geçiştirdim.
Ben anlayamadım olayı zaten kaynananızda değil misiniz yani eltiniz ve kaynınız kaynananıza geldiler siz de onları görmek için oraya girmediniz mi bu olaylar yaşanırken kaynanan zaten olaylara şahit olmadı mı ayrıca kaynın orada değil miydi ki eltin arıyor anlatıyor kız sadece biraz daha oturun demiş siz çıkışmışsınız biz dün buradaydık zaten diye ayrıca neden kaynınızı eltinizi görmeye kaynananıza gidiyorsunuz onlar büyükse sizin ayrıca onların evine gitmeniz gerekmez mi. Kaldı ki o seni yakın bulup uyarmak istemiş. Ama siz bunu aleyhine kullanmışsınız. Tek bileziğidüğünden sonra geri almışlar neden alıyorlar o zaman takmasalardı göstermelik mi takmışlar ve sonra görümce ve kaynana da yeni kolye görüyorsunuz ses çıkarmıyorsunuz ama elti deyince kötü oluyor siz de kafayı takmışsınızdır mutlaka ama elti dedi ya kaynana iyi olmuş. Kaldı ki ilk torunsa ki değilse bile insan ne kadar sıkışık olursa olsun bir hediye alır pahalı olmak zorunda değil bundan dert yanmış sizi yakın görmese dert yanmaz siz de eltiye karşı kaynanacı olmuşsunuz nedense elti de haklı.
Arkadasım ben sana eltin bagirmakla haklı dedim mi. Eltin sana bağırıyorsa sende git ona bağır girin sac bas kavga edin ama esın gidip o kadına bağıramaz.etinin kocası senin koan yokken sana bağırsa ne hissedersin.. Ya ben anlamıyorum hatanın yalnız karşıda degil sizde de oldugunu söyleyince neden kotu oluyoruzHerkes istediği yerden görüyo yalnız konuyu. Elti de eltiliğine bilecek ben ona nasıl bagırmıyorsam oda bana bagırmıcak durup dururken ben kalkıp eve gidiyorum diye.
Arkadasım ben sana eltin bagirmakla haklı dedim mi. Eltin sana bağırıyorsa sende git ona bağır girin sac bas kavga edin ama esın gidip o kadına bağıramaz.etinin kocası senin koan yokken sana bağırsa ne hissedersin.. Ya ben anlamıyorum hatanın yalnız karşıda degil sizde de oldugunu söyleyince neden kotu oluyoruz
bi oduna niye bu kadar takıldın ki sen şimdi...kız haklı kocana odun demiyor yaptığı tavıra odunluk diyor,başka açıklaması var mı..buraya konu açarken her türlü yoruma açık olmanız gerekir.Herkes istediği yerden görüyo yalnız konuyu. Elti de eltiliğine bilecek ben ona nasıl bagırmıyorsam oda bana bagırmıcak durup dururken ben kalkıp eve gidiyorum diye.
bi oduna niye bu kadar takıldın ki sen şimdi...kız haklı kocana odun demiyor yaptığı tavıra odunluk diyor,başka açıklaması var mı..buraya konu açarken her türlü yoruma açık olmanız gerekir.
Bak canım olaylar ne türlü gelişirse gelişsin sakin kafayla bakınca hatalılar görünür. Simdi git eltin gelip anlatsa konuyu oyle bi anlatır ki biz burda ağzımız açık kalır sana beddua ederdik. Ama su an objektif bakınca tum hatalılari söylüyorum ben sana. Ister kabul et ister etme. Ama sen basil hatanı bi sebebe bağlayıp görmezden geliyorsan eltin de aynısını yapıyorBen konuyu kapatmak istedim olay uzamasın istedim bağırmadım ama o hala ona bişey yapıyormuşuz gibi bagırınca ve de eltimin, annesine ve kardeşlerine yaptıkalarını da biliyordu bu bagırmada üstüne gelince esımde dayanamadı.
yoo ben hanımefendinin 4 maddelik betimlemesini okudum az önce..iki kişinin arasındaki tartışmaya üçüncü bir kişinin girmesi (yani kocanın kadınların arasına girmesi)bana göre odun demesi çok masumane bir kelime kalmış..şöyle düşünün iki komşu kadının tartışmasına birinin kocasının dahil olması ile başlayan farklı bir kavgaya nasıl bir yorum yapardınız diye sorayım ben önce..Hertürlü yoruma açık olmak gerekiyor hakarete değil ayrım yapamadınız sanırım
Nasil davranayim diye sormussun ya arksdasim davranma ona hic b8sekilse h8c bi tutum sergileme yoksay. Oyle insanlardan her turlu zarari gorursun
Kurallar böyledir..
Sonuna kadar inkar..
Neeee...?!! Aaa görmedim bilmedim duymuyorum
Hepiniz kötüsünüz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?