Ben bu ailenin neresindeyim? (üşenmeden okuyup yazın lütfen)

yasasinozgurluk

Tatlım yalnız o evrim değil, FONDÖTEN!!
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2019
490
721
33
26
Hepinize iyi akşamlar öncelikle
Normalde bu sitede anonim olarak geziyorum şimdi konu açıcam ve bu konudan başka konu açacağımı daha sanmıyorum.

Bu konuda sızden yardım, fikir, tavsiye istiyorum çünkü sadece kendimi dinlersem büyük kavga çıkaracağım evde.

Ben 21 yaşındayım öncelikle bunu belirteyim, benim küçüklüğümden beri tek bir hayalim vardır buda Türkiyeyi gezmek her yerini gezmek ve ben bu hayalim için senelerdir para bırıktırdım. Ama gel gör ki hiç bi yere gidemiyorum, neden? Çünkü izin yok! Neymiş ben herkese güveniyormuşum ben onların ilk göz ağrısıymışım beni bırakamazlarmış bana bu konuda guvenmiyorlaşmış yanımda güvenilir bir erkek olması gerekiyormuş bla bla bla. Ben her defasında şehır dışına gitmek için bir erkeğin güvenine muhtaç değilim diyorum. Eskiden yapmış olduğum hatalar var bu yuzden bana güvenmiyorlar bu hatalar ise(eski sevgilime mesaj atmam, arkadaş cevremin kotu olması) ama bunların üstünden 4 5 sene geçti. Defalarca kez ben gitmeden size kendimi ispat edemem sürekli evde oturarak nasıl size kendimi ispatlayayım dedikce inatlaşıyorlar. Ozellikle bir halam var dışarı çıktığım da dahi her saat başı benı arıyor eve 5 dakıka geç kaldığımda beni arar azarlar. Ş

Şİmdi belki bunda ne var diyeceksiniz ama benim bir de ablam var benden sadece 1 yaş büyük. Kendisi her yere gidiyor daha 16 yaşındayken erkek arkadaşı ile tatile gittiğini bilirim. Gider günlerce gelmez kimse ağzını açmaz ki onun hatası cok oldu. O ben gidebilir miyim demez asla ben gidiyorum der ve gider. Bende mi boyle olayım? Bende mi aile mi çiğneyeyin? Benden resmen bunu istiyorlar. Ben izin alarak gitmek varken izin almayarak gönül rahatsızlığı yaşayarak gitmek istemiyorum ama beni çok zorluyorlar dayanamıyorum çok büyük kavga çıkartacam az kaldı. Bunlar boyle yaptıkça ben bakkala bile çıkmıyorum çünkü çok öfkeliyim ben hayatımı ne zaman yaşayacağım sanki bugun varız yarın yokuz belkide. Ama ikna edemiyorum yapamıyorum sinir krizleri geçiriyorum içten içe.

Ablalarım/kardeşlerim bunu okuyan herkes lütfen üşenmeyinde bana bir fıkır verin bir tavsiye verin gözünü seveyim.

EDİT: BEN SİZİ DİNLEMİCEM GİDİCEM DEDİĞİMDE İSE POLİSE ŞİKAYET EDERİM DİYORLAR

Aileniz haklı.Size değil çevreye güvenmiyorlar ve bu yaş etkilenmeye cok açık bir yaş.Önce okulunuzu bitirin.Meslek edinin.Ekonomik özgürlüğünüz oldugunda ve ayaklariniz yere bastıginda emin olun hayallerinize karışmayacaklardir.

Ablaniza bu kadar rahatlarken size karismalarinin sebebi ne 16 yasinda erkek arkadasiyla tatile gonderecek kadar rahat aile size neden bu kadar mudahale ediyor bir sebebi olmali onlarin acisindan
Halada ablam çıkar çıkar 2 3 hafta gelmez ama bana neden boyle olduklarını bilmiyorum

Yani bende olsam bende göndermezdim sanırım tek başınıza. Bilmiyorum. Ama ablanıza olan ayrım tuhaf. Ailenizin tutarsızlığı bence sizi bu kadar sinirlendiren.

Bide halanız ne hakla karışıyor orası da ayrı tuhaf.

Üniversite 1 sene düşünmüyorum. Belki ekonomik özgürlüğüm yok ama ben 5 senedir bu hayalim için para biriktiriyorum bu azim başarı bile yetmez mi gitmem için izin vermeleri için?

Bencede erken bir yaş. Aileniz belirtmiş zaten herkese güveniyormușsunuz. Aileniz bu konuda güvenemiyor demek ki size. Ablanızın da çok hatası olmuş ama demek ki aileye göre hata değil size göre hata. Ona daha fazla güvendikleri için. Ama 16 yaşında sevgilisiyle tatile yollayıp size de bu kadar çok karışmaları ayrı bi olay. Değişik

Ben herkese güvenmiyorum hatta ailede en güvensiz en içe kapanık insan ben olabilirim. Yani benim oyle güvendiğim yok herkese sadece kendilerince bahane arıyorlar

Benim de hayallerimden birisi ülkemizi ve dünyayı gezmek. Ama izin problemim var. Aileme karşı bir hatam olmadı, bir yanlışımı görmediler buna rağmen izin vermiyorlar.
Fakat şöyle bir durum var bana verilmeyen izin ağabeyime de verilmiyor. Bu yüzden sınırları zorlamıyorum. Ama sizin yerinizde olsam zorlarım. Dinlemeden çeker giderdim.

meslek sahibi olmadan hayallerinin pesinden gitme bu bir . ikincisi de berbat bir dünyada yasiyoruz hele Türkiye ! acikcasi bende korumaya calisirdim kizimi ama ablaniza aynisi neden yapilmiyor diye düsününce , kendinizi haksizliga ugramis hissettiginizi anliyorum . zor durum . ücüncüsü de polise sikayet etmeleri birsey kazandirmaz onlara 18 yasini doldurmus özgür bir bireysiniz. kanunen sizin üzerinzde kisitlayici haklari yok

Ben herkese güvenmiyorum hatta ailede en güvensiz en içe kapanık insan ben olabilirim. Yani benim oyle güvendiğim yok herkese sadece kendilerince bahane arıyorlar
Peki ailenize sordunuz mu ablanıza karşı rahat size karşı neden bu kadar temkinliler. Sadece herkese güvendiğiniz için mi yani bir tek bu mu?

Bana verilmeyen izin ablama verilmese gerçekten korkuyor derdim zorlamazdım. Bende çok istiyorum çekip gitmek ama annemi ağlamaktan üzmekten korkuyorum bu şekilde çekip gidersem gönlüm rahat olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…