Öncelikle geçmiş olsun. Bana da 2 ay önce bizzat babam tarafından yaygın "anksiyetik bozukluk" teşhisi konuldu.. babam nöroloji doktoru olduğu için beni aynı zamanda da aile dostumuz olan bir psikiyatra yönlendirdi ve evet o da ben de "yaygın anksiyetik bozukluk" olduğuna kanaat getirdi ve günde bir tane yatmadan önce içmem için antidepresan ilaç yazdı..
İlacı kullanmaya başladıktan sonra ilk 3-5 gün çok güzel uyudum gerçekten.. oh be tek ihtiyacım olan buymuş dememe kalmadı 2 gün sonra yine anksiyete krizi geçirdim :/
Yalnız benim anksiyete durumum sosyal fobi şeklinde değil.. aksine dışarı çıkmak, insanlarla vakit geçirmek bana çok iyi geliyor, anksiyeteme de.. bu yaz çok tatil yaptım mesela sırf bu yüzden..
Benim anksiyete şeklim; "birazdan kötü bir şey olacak kesin" şeklinde cereyan ediyor. Yani aslında saçma sapan olan bir ayrıntıyı kendime tehdit olarak görüyorum ve kafamda felaket senaryoları oluşuyor.. saçma sapan olduğunu biliyorum ama bununla baş edemiyorum.. bir de hastalık hastasıyım ben; başım ağrısa beyin kanaması mı geçiriyorum acaba diye düşünüp hemen MR çekin bana triplerine girip kendimi hastahanelere atıyorum ağlaya sızlaya.. spor yapıyorum omzum ağrıyor omzum çıktı kesin diyip kendimi fiziki tedavicilerin kapısında buluyorum.. yani inanın aldığım maaşın yarısını her ay hastanelere gömüyorum maddi açıdan da sıkıntı yaşıyorum zaman zaman ki 29 yaşımda uzun bir aradan sonra ilk kez geçen ay babamdan para istemek zorunda kaldım düşünün.. :/
Yani özetle kızlar; yaklaşık 2 ay önce konulan "anksiyetik bozukluk" teşhisi için verilen ilaç hiçbir işe yaramıyor çünkü ben yine ara ara yaşıyorum o sinir krizlerini.. özellikle regl dönemlerime yakın daha çok yaşıyorum hatta bu durumu. Bu ilaçları uzun süre kullanınca mı sonuç veriyor ki acaba???
yeni teşhis konulmuş biri olarak tecrübeli hastadaşlarımın tavsiyelerine açığım..