Ben bu anksiyete belasından kurulacak miyim.

ben ilkokuldayken böyleydim,adının anksiyete olduğunu bile bilmemm.. sağolsun annem çok yardımcı oldu. hep konuştu aşmamı sağladı ve şükür böyle problemim kalmadı. hep telkin ederdi hep denetirdi. bugün bu konuyu tahtaya çık anlat filan proğram yapardı bana,akşam yatarken konuşurdu, sabah giderken konuşurdu öyle öyle aşmışım :KK57:

aynı hastalığı paylaşıyoruz. ben de 1 aydır bu hastalığın pençesindeyim. geçen ay tatile çıktık. 1 yıldır beklediğim tatildi. uzun süre yolculuktan sonra bişeyler yedik. tabi uzun süre açlık olunca yüklendik. o da kalbimi sıkıştırdı. ben kalp krizi geçiriyorum diye ortalığı birbirine kattım. :KK43: bilmediğimiz şehirde hastanelerde geçti tatilim. gelince hemen psikiyatra gittim. sakın dr dr gezme dedi. yenicez bu hastalığı falan diye moral verdi. 2 ilaç kullanıyorum. biri antidepresan biri de iştah açıcı uyku yapıcı. bunu gece alıyorum. kardiyoloğa da gittim yine de . turp gibiyim :KK70: yenicez inanıyorum. sen de inan.

Hahaha aynı ben desem :) 3 ay önce ben de kardiyoloji uzmanına görünüp hayatımda ilk defa hem eko çektirdim ve hem de bir gün boyunca holterle gezdim. Hayır onu da doktor gerek gördüğünden değil, adam klinik muayenede zaten olumsuz bir şey görmedi ama benim ısrarım sonucunda adam iyi hadi bir de eko çekelim de içiniz rahat etsin dediğinden çekildi o ekolar :KK70:sonuç; turp gibiyim.

Babama da yazık kıyamıyorum adam benim hastalık hastalığımın sebebi olarak kendini görüyor, çocuğun yanında hep hastalıktan konuştuk, en ufak semptomda hastalık teşhisi koyuyor kendine diyor ama hastalık teşhisi koymasam bu sefer farklı bir konuda olumsuz bir şey düşünüyorum ve hayatı yine kendime zehir ediyorum.

Neyse bakalım yenicez inşallah.. bence tıp dilinde "anskiyete bozukluğu" olarak geçen bu hastalığın halk dilinde adı "gülünecek haline ağlayanlar" hastalığı olmalığı.. traji komiğiz gerçekten..

Hahaha aynı ben desem :) 3 ay önce ben de kardiyoloji uzmanına görünüp hayatımda ilk defa hem eko çektirdim ve hem de bir gün boyunca holterle gezdim. Hayır onu da doktor gerek gördüğünden değil, adam klinik muayenede zaten olumsuz bir şey görmedi ama benim ısrarım sonucunda adam iyi hadi bir de eko çekelim de içiniz rahat etsin dediğinden çekildi o ekolar :KK70:sonuç; turp gibiyim.

Babama da yazık kıyamıyorum adam benim hastalık hastalığımın sebebi olarak kendini görüyor, çocuğun yanında hep hastalıktan konuştuk, en ufak semptomda hastalık teşhisi koyuyor kendine diyor ama hastalık teşhisi koymasam bu sefer farklı bir konuda olumsuz bir şey düşünüyorum ve hayatı yine kendime zehir ediyorum.

Neyse bakalım yenicez inşallah.. bence tıp dilinde "anskiyete bozukluğu" olarak geçen bu hastalığın halk dilinde adı "gülünecek haline ağlayanlar" hastalığı olmalığı.. traji komiğiz gerçekten..

hahah gözümde canlandın biran :D kendim de çok komiktim vallahi. 3 kere ekg çekindim. en son dr detaylı inceledi. x hanım gerçekten bir şeyiniz yok. psikiyatrinin verdiği ilaçlarınızı kullanın siz dedi. :D artık kalbim ağrıyınca senin uydurman oranda bir sorun yok diyorum en azından :D

Merhaba bende de Anksiyete bozukluğu var, uzun dönem ilaç kullandım şuan artık ilaç kullanmıyorum eskiye göre şükürler olsun çok çok çok iyiyim. Fakat sizin anlattığınız gibi sosyal fobi yaşamıyorum. Daha çok kaybetme korkusu ve felaket korkusu yaşıyorum. Çünkü benim rahatsızlığımı bir kayıp başlattı.
Çok iyiyim şuan ama %100 iyileştim diyemiyorum. 1 gün bile ara vermeden tam 3 yıl ilaç kullandım. Kısa süre terapistle görüştüm. Belki terapiyi uzun tutsam %100 iyileştim diyebilirdim.
Bana en iyi gelen şeylerden biri de bütün korkularımın bütün fobilerimin beynimin bir oyunu olduğunu kendime tekrar edip pozitif düşünmeye çalışmak oldu. Kimi zaman korkularımın üzerine gittim ve asla olumsuz bişey düşünmeden yaptım bunu. Sonucunda olumsuz bir şey olmayınca beynimde bunu yer ettirmeye çalıştım.
Anksiyete çok zor ancak çözüm senin elinde diye düşünüyorum.
bu bahsettiğiniz panik atağa da benziyor sanki

Bundan 5 sene once ilaclari biraktim tam 8 sene ictim.Su an daha iyiyim arada panik atak hali , carpintilar oluyor ama kendi kendime yenebiliyorum sukurler olsun.Cok zor gunler yasadim .Ilaclari birakmakta zor oldu .Dusuncelerimi kontrol altina aldigimda, hastaligimida kontrol altina aldigimi fark ettim.Aslinda her sey bizim elimizde, sadece hayati ve insanlari fazla onemsememiz gerekiyor.
hayatı önemsememek de bana iyi gelmiyor mesela
hepimiz ölümlüyüz diye düşünüuoum, öyle düşnmk de beni mahvediyor, istemesek de ölecez... ya saonra diyorum?
ahiret inancım var ama ebedi bi hayat var vsvs aklım almıyor, son raddede çığlık atacak gibi oluyorum başka şeylere yönelyorum, babamı kaybettik dört ay oldu onunlşa ilgili ayrıntılı düşünüyorum merak ediyorum vücudu ayakları ne oldu diyorum ... insan beyni uçsuz bucaksız yaaaa, ayrıntı anlatmayayım bari de etkilenenler olmasın burda

Aynı ben .
Canım Bi zikir var bunla ilgili istersen paylaşabilirim rahatlatıyor bir kızınkini tamamen geçirmiş internetten gördüm.
İkinci olarak spor yapmanı öneririm .
Üçüncü olarak özgüven adlı bir kitap var patrick mc kay in
Bitki çayları rahatlatıyor ...
Eğer kitabı okumam diyorsan şunu yapabilirsin bir kağıt al ve iyi kötü tüm özelliklerini yaz . Ama hepsini sonra say bunları iyi özelliklerinin çok daha fazla olduğunu göreceksin .

Her şey kendini sevmekte ... Kendimizi sevmek ve telkin etmek zorundayız . Ve başlarda beklentimiz mucize olmayacak . Yavaş yavaş ... Kendine Zaman ayır bolca . Konuşmak istersen bana mesaj atabilirsin. Benim de anksiyetem var aşırı terleme yapıyor bende üstelik bunlar biraz azaltıyor gibi ... Doktora gitmeyi de düşünüyorum sen ilaçlar hakkında ne düşünüyorsun?
zikir hangisi canım

hayatı önemsememek de bana iyi gelmiyor mesela
hepimiz ölümlüyüz diye düşünüuoum, öyle düşnmk de beni mahvediyor, istemesek de ölecez... ya saonra diyorum?
ahiret inancım var ama ebedi bi hayat var vsvs aklım almıyor, son raddede çığlık atacak gibi oluyorum başka şeylere yönelyorum, babamı kaybettik dört ay oldu onunlşa ilgili ayrıntılı düşünüyorum merak ediyorum vücudu ayakları ne oldu diyorum ... insan beyni uçsuz bucaksız yaaaa, ayrıntı anlatmayayım bari de etkilenenler olmasın burda
Hayati onemsememek derken yasdigimiz sikintilari demek istedim aslinda.Dusununce ne kadar kotu durumda olan insanlar var.Birazda sukrederek aştim ben bu korkularimi .Bazi seylerin olmasina engel olamiyoruz her sey olacagina variyor.Babamla ,annemi arka arkaya kaybettim.Sizin dusunduklerinizi bende dusunuyordum .Bunlarida maneviyata yonelerek astim.Bazi seyleri kabullenince her sey biraz daha kolaylasiyor .

aynı hastalığı paylaşıyoruz. ben de 1 aydır bu hastalığın pençesindeyim. geçen ay tatile çıktık. 1 yıldır beklediğim tatildi. uzun süre yolculuktan sonra bişeyler yedik. tabi uzun süre açlık olunca yüklendik. o da kalbimi sıkıştırdı. ben kalp krizi geçiriyorum diye ortalığı birbirine kattım. :KK43: bilmediğimiz şehirde hastanelerde geçti tatilim. gelince hemen psikiyatra gittim. sakın dr dr gezme dedi. yenicez bu hastalığı falan diye moral verdi. 2 ilaç kullanıyorum. biri antidepresan biri de iştah açıcı uyku yapıcı. bunu gece alıyorum. kardiyoloğa da gittim yine de . turp gibiyim :KK70: yenicez inanıyorum. sen de inan.
bana da bu yıl ttailde oldu, nasıl bekledim nasıl heves ettim tekne turuna .ıktığımız an patlak verdi ben de, ben de aicllere gittim berbat geçti tatilim, sanki bir daha asla tekneye binemem gibime gleiyor :(

Hayati onemsememek derken yasdigimiz sikintilari demek istedim aslinda.Dusununce ne kadar kotu durumda olan insanlar var.Birazda sukrederek aştim ben bu korkularimi .Bazi seylerin olmasina engel olamiyoruz her sey olacagina variyor.Babamla ,annemi arka arkaya kaybettim.Sizin dusunduklerinizi bende dusunuyordum .Bunlarida maneviyata yonelerek astim.Bazi seyleri kabullenince her sey biraz daha kolaylasiyor .
çok zor olmalı senin için yaaa...
işte diyorsun ya herşey olacağına varıyo ben orda kilitleniyorum korkularım artıyor, kontrolümde değilmiş gibi hayatım

Bende ayni sekilde bazi dusunceler karsisinda kitleniyordum .Benim annem ben kendimi bildimbileli hep hastaydi.Vefat ettiginde cok uzulmustum cunki cok duskundum.Bana gore cok yasli degildi .Neyse daha sonra hasta kayinvalidemi kendi cocuklarini bile istemedigini gorunce aslinda her olanda bir hayir var demeye basladim.Sonra sukretmeye annemin kimsenin eline dusmedigine bile sevindim. Sonra daha cok sukretmeye ve her yasadigimin vardir bir sebebi demeye basladim.Cunki yasadiklarim cogunlukta benim icin hayirmis.Bunlari fark etmeye baslayinca kendimi daha iyi hissetmeye basladim.Ilaclari bile biraktim dusunun .Her zaman bu konuyla ilgili yazanlara hep tevekkul etmelerini tavsiye ediyorum ,inaninki insanin ruhunu rahatlatiyor.

bana da bu yıl ttailde oldu, nasıl bekledim nasıl heves ettim tekne turuna .ıktığımız an patlak verdi ben de, ben de aicllere gittim berbat geçti tatilim, sanki bir daha asla tekneye binemem gibime gleiyor :KK43:

ben de çok üzgünüm. tatili kendime de eşime de çocuğuma da zehir ettim.3,5 yaşındaki oğlum anne ilacını iç iyi olursun diye sayıkladı durdu.

Kızlar yıllardır bu hastalıkdan muzdaripm. İnsanları çok kafama takiyorum özgüvenim yok insanlarla konuşurken göz teması kuramiyorum buda karşıya iletişime kapalı olduğum izlemını veriyor yada yalancı güvenilmez biri olarak göründüğümu düşünüyorum. BÖyle olunca da ömrü boyunca hiç sıkı arkadaşlarım olmayacak yalnız kalacağım düşüncesi doğuyor ve kalbim çarpıyor ilaç kullanmayincada çok kötü oluyorum hayattan kopuyorum. Benim gibi hisseden bu hastalığı yenen varmı
Ne zamandan beri var bu durum ?

Kızlar yıllardır bu hastalıkdan muzdaripm. İnsanları çok kafama takiyorum özgüvenim yok insanlarla konuşurken göz teması kuramiyorum buda karşıya iletişime kapalı olduğum izlemını veriyor yada yalancı güvenilmez biri olarak göründüğümu düşünüyorum. BÖyle olunca da ömrü boyunca hiç sıkı arkadaşlarım olmayacak yalnız kalacağım düşüncesi doğuyor ve kalbim çarpıyor ilaç kullanmayincada çok kötü oluyorum hayattan kopuyorum. Benim gibi hisseden bu hastalığı yenen varmı

okb anksiyeteden yillarca cektim bana iyi gelen sey iyilik yapip Allah'tan yardim istemek oldu bu süreçte insanlar icin degil de Allah icin yasamamiz gerektigini korkmaya layik olanin ancak Allah olduğunu öğrendiğimizde bi anda herseyin duzelebilecegini idrak etmemiz gerekiyor sık sık ölümü düşünmek bu fani dünyanin o kadarda önemsemeye gelemeyecek kadar gecici ve bos oldugunu hatirlatiyordu amaan ne de olsa bu hastalik öldüğümde benlemi olacak diyip bu düşünceleri ilk durakta yolun kenarina birakmamiz gerekir çünkü hayat inanin cok uzun bi süre degil ne zaman hayatimizin son bulacagini bilmiyoruz birakin su kisa ömrümüzü ne oldu nasil olacak kaygilariyla degil de özümüze dönerek Allah'tan sifamizi bulana kadar isteyerek iyilik yaparak iyilik bularak gecirelim bir yoksulun ve ya bir düşkünün yuzundeki gülümsemenin sebebi olalim çünkü hayat o boğucu düşüncelerle gececek kadar uzun degil Olaki bir düşkünün duasina gireriz de Hüda verir sifamizi

Back
X