neden kaynananla yaşamaya başladınız orasını anlayamadım.daha açıklayıcı olurmusun..
maaddi olarak problem mı yasıyorsunuz? neden evın satılmaması ıcın bole bısey yaptınızkı. satarsa satsın umreden sonra geldıgınde nerede kalacak o zaman... ben olsam eger maddı bır sıkıntım olmayacaksa kendı annemın oralarda bır ev tutarım, annenız cok mu uzak .
maaddi olarak problem mı yasıyorsunuz? neden evın satılmaması ıcın bole bısey yaptınızkı. satarsa satsın umreden sonra geldıgınde nerede kalacak o zaman... ben olsam eger maddı bır sıkıntım olmayacaksa kendı annemın oralarda bır ev tutarım, annenız cok mu uzak .
valla eğer anllattığın gibiyse hatta anlattıklarından daha da fazlası var gibi sen bu kadınla aynı evde yaşamayı bırak evini ayırsan bile telefonlarında bile fazla samimi olmadığın müddetçe mutlu olabilirsin. sen çok taviz vermişsin. ne hakkı var seni bu kadar eleştirmeye. ha bu arada sen hayatının merkezine eşini ve ailesini koyduğun müddetçe mutlu olamazsın. önce kendini merkeze koy, kendin mutlu olmalısınki, onlarla mutlu olabilesin. yani ilk önce evini ayır ve bu konuda asla taviz verme 1 oda da olsa kendi evin olsun. bende doğuluyum şimdi eşin aklınca babasının yerine geçiyor. anneside bunu kesinlikle dört dörtlük yapmasını bekler. ama yapılan iyiliğin farkında bile değil kayınvaliden farkında olsa yine tamam ama üstüne bide hayatını burnundan getirmiş. zaten kendinizi hasta edecek kadar fedakarlık yapmışsınız bence bundan sonra kendiniz için yaşayın çünkü resimdeki o güzel meleğin, bal suratlı kızınızın büyürken en çok size ihtiyacı var. en azından onun için güçlü ve huzurlu olun. böyle depresif halde onuda istediğiniz gibi yetiştiremezsiniz. valla kolay olmadığın biliyorum ama gerekirse eşinizden ayrılmayı bile düşünün çünkü evli olup bu şekilde huzursuz olacağınıza boşanın belki bu kadar olmasada yine huzursuz olmazsınız ama en azından kaynana dırdırı çekmezsinzi. kaldıki aileniz arkanızda, çalışıyosunuz korktuğunuz yada göze alamadığızn ne anlamadım.
Tabi sen daha önce sıkıntılarını başka topiklerde dile getirdiğin için onları okumayan bizler kopukluk olduğu için anlamakta zorluk çekiyoruz.
Birincisi kayınvalidenizin tapusu üzerinde olan o evde elbetteki eşinizin kardeşininde hakkı olacak,bizim diyemezsiniz..
İkincisi biz o evi öderken ne sıkıntılar çektik diyorsunuz..bu durumda siz ödediyseniz tapusu neden kayınvalidenizde..o zaman elbette hak iddia edemez..
Üçüncüsü herkesin evi varsa kadıncağız elindeki evi satıp ümreye gitmeyi düşünebilir,kimseyi mağdur etmeyecekse..
Dördüncüsü ,kayınvalidenizin yanına taşınmakla en büyük hatayı yapmışsınız..
bu evi önce k.pederim almıştı. kaba daire olarak. sonra içini yaptıramayacağını farkedince satmaya karar verdi. eşim de dedi ki "yazık günah ne gerek var satma ben içini yaptırırım nasıl isterseniz. şu anda kaba daire ne kadar ediyorsa onun da parasını veririm dedi ve dediği gibi de yaptı. kooperatif evi olduğu için k.pederin üstüneydi ve üstüne geçirme gereği duymadı çünkü zaten kardeşleri dahil herkes durumu biliyordu. k.peder vefat edince kardeşleri feragatname verdiler eşime böylece tapuyu alacaktı üstüne. 2 gün sonra öğrendik ki k.valide almış evi üstüne. varisli ev dikkatinizi çekerim. feragatname eşimde ama tapu ona geçti.(nasıl yaptı nasıl ettti hala eşimin ve kardeşlerinin aklı almıyor) bu arada ekleme yapayım aynen istediği gibi onu umreye de gönderdik. her türlü ihtiyacınız ordaki harçlığını bile cebine koyarak. belki bunlar söylenmez ama sırf umresine harcadığımız para 5binin üstünde. Allah kabul etsin, istedi dedik. ama işte umreye gitmekle olmuyor. desinler için yapmakla olmuyor. gitmek ayrı, o duyguyu yaşamak ayrı demek ki.
Şimdi daha iyi anladım,ben olsam ne yapardım?
Ben olsam eşime ağırlığını koymasını isterdim..siz üstünüze düşeni fazlasıyla yapmış fakat takdir görmemişsiniz..ben asla bunu kabul edemezdim ve eşimde kabul etmezdi..benim söylememe gerek duymadan kendisi gereğini yapar restini çekerdi..
anladığım kadarıyla sizin eşiniz kendi ailesine ses çıkaramıyor,onlarda vurun abalıya yapıyorlar.
Eğer benim eşim bu durumda sessiz kalıp benim kahrolmama neden oluyorsa seçimini yap derdim..gerçekten derdim.
evet hiç hoş değil biliyorum. ama karşınızdaki insan bir dakika önce dediğini bir dakika sonra inkar ediyorsa, sizi söylemediğiniz ve yapmadığınız şeyler ile suçluyorsa var mı başka çareniz? nasıl savunacaksınız kendinizi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?