Ben bu insanlari anlamıyorum

selinay61

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2023
166
26
13
27
Evlendim 1.5 yıllık evliyim ne zaman çocuğun olacak daha düşünmüyorsunuz yoksa olmuyormu kime neyse benim çocuğum istiyorum allah ne zaman nasip ederse o zaman olur napiyim leylekleremi sipariş veriyim çok üzülüyorum böyle sorduklarında ağlıyorum neden olmuyor diye meğerse kitleymis çok üzülüyorum hemde çok ne yapacam bilmiyorum doktoruna gidiyorum ne olur dua edin Rabbım bana annelik duygusunu tattirsin çok istiyorum

Evlendim 1.5 yıllık evliyim ne zaman çocuğun olacak daha düşünmüyorsunuz yoksa olmuyormu kime neyse benim çocuğum istiyorum allah ne zaman nasip ederse o zaman olur napiyim leylekleremi sipariş veriyim çok üzülüyorum böyle sorduklarında ağlıyorum neden olmuyor diye meğerse kitleymis çok üzülüyorum hemde çok ne yapacam bilmiyorum doktoruna gidiyorum ne olur dua edin Rabbım bana annelik duygusunu tattirsin çok istiyorum
Strese girersen zorlastirirsin... milletin lafına sözüne bakma... onlar bir çocuğun olunca da ikinciyi soracaklar çünkü... gez toz hayatına bak tabi bu arada kontrollerini de aksatma...vakti zamanı gelince olur inşallah...1 bucuk yıl uzun bir zaman değil.

Bizim insanımıza kalsa nikah günü soracaklar çocuk ne zaman diye. Siz de ağlayacağınıza verin ağızlarının payını. Doğurunca onlar mı bakacakmış? Gelir iki sever giderler bütün yük sizde. Her sorana ben istemiyorum düşünmüyorum diyordum. Bir iki sordular sonra baktılar tersliyorum vazgeçtiler. 3 sene sonra isteyerek hamile kaldım. Bence çevreden de etkilenmişsiniz. 1 buçuk yıl uzun bir zaman değil çocuk sahibi olmak için.

Dügünden sonra daha bir kere regl olmadan "yok mu" diye sormaya baslayanlar oldu. Sonra ikinci ne zaman. Sonra bir kizin olsun. Sonra 3cü ne zaman diye devam ediyor. Sonra da cok cocuk yapma olur. Allah saglikla kucaga almayi nasip etsin insallah. Üzülmeyin. Hayirlisiyla gelir insallah

Ben evleneli 5 yıl oldu. Çocuğum yok. O sorular hiç bitmiyor. Daha geçen gün bir akrabami terslemek durumunda kaldım. İnsanların yatak odasına da karışmayın bir zahmet diyerek :) ha anlıyorlar mi? Asla.. İlki olsa bu sefer de ikinciyi sorup kardeşsiz olmaz arayı açma diye baskı yapacaklar. Üzülme hiç.

Bu tipler çocuğun cinsiyetinin kız olduğunu öğrenince Allah yardım etsin,olsun ya ne yapacaksın üzülme diyen tiplerdir.

Bir a
Bir allahın işine karşılamadıkları kalmıştı onu da yapıyorlar saolsunlar o ruh üflenmişse er yada geç sizi bulur

Üzülüp yıpratmayın kendinizi önce sağlık.
Siz belki bir saat ağlıyorsunuz ama o insan sorduğu soru üzerine on dakika bile düşünmüyor değer mi hiç?
Bu bizim elimizde olan bir şey değil ki nasibimizde varsa elbette ki olacaktır.
Allah en uygun zamanda kolaylıkla sağlıkla nasip etsin. 🤍

Ben stres yaptım adetim bozuldu azaldı hamile kalamadim 45 güne 50 güne uzadi adetlerim tüp bebek yaptım olmadı aa olmuyorsa olmasın bir tane var sonuçta gezerim tozarim dedim kilo verdim aklımdan çıkardım adetim arttı süresi düzeldi bir baktım günüm geçti basım dönüyor test yaptım şok oldum hamileydim bana da stres yapma diyorlardi doğruymuş başka şeylere odaklan

Evliliğimin 12. yılında anne oldum. Ve çocuk sahibi olmamak tamamen kendi tercihimdi. Yani bir sorun yoktu ama ben hazır olmadığım için yapmadım.
O süreçte eş tarafından bir akrabası beni gördüğü bir yerde, birde kalabalığın içinde "aa senin de çocuğun olmuyormuş üzülme, başka doktora git, tıp ilerledi" falan dedi :)
Bastım kahkahayı "yaa öylemiymiş hangi doktor koymuş teşhisi bir gidip sorayım da bende kendim hakkımda bilgi sahibi olayım başkasından duyunca şaşırmayayım" demiştim :)
Ortam bir anda buz kesti ama bir daha kimsenin bana bu şekil konuşmaya cesareti olmadı.
İnsanlar her zaman bir konu hakkında mutlaka yorum yapacaktır, 1. olsa 2. ne zaman, 2. olsa 3.yüde yap sanki onlar bakacak.
Şimdi 2.yi soranlara siz bakacaksınız sanırım diyorum, susyorlar.
Bekarsan evlen artık vs vs. takılmayın ne dediklerine, millet ne der diye boşuna da üzülmeyin yani. Patavatsız insanlar mutlaka çıkacaktır hayatınızın her döneminde.

Rabbim sağlık sıhhat versin, bir yandan tedavinizi olun bir yandan evliliğinizin tadını çıkarın zira çocuk gerçekten çoook büyük bir mesuliyet ve olduktan sonra hayatınız asla eskisi gibi olmayacak o yüzden bu günlerinizi üzülerek heba etmeyin.

Back
X