- 23 Ağustos 2011
- 5.411
- 9.343
- 148
- Konu Sahibi iyotsuztuz
- #61
Yorumlarını keyifle okuduğum, keşke benim çocuğumda o yaşlarda böylesine aklı başında ve olgun olsa dediğim genç kardeşim.
Yeni işinde başarılar, tanımasam bile inanıyorum ki sen herşeyin üstesinden gelirsin. Bol kazançlar, keyifli mesailer.
Çok teşekkür ederim.
Eminim ki sizin çocuğunuz benden kat be kat aklı başında, olgun olacak.

Canım ben halkla ilişkiler uzmanıyım. Marmara Üniversitesinden mezunum. Kusura bakma canım ama 5 yıl eğitim aldığımız bu işi eğitimsiz birinin yapabileceğini sanmıyorum. Bu konuda gerçekten alçak gönüllü olamayacağım. Üniversite sıralarında yıllarımızı tüketip mezun olduk. Halkla ilişkilerin pek çok tekniği var. Bunları senin şu konumda bilmen imkansız. Ama şöylede bir durum var. Halkla ilişkiler diye bahsedilen iş gerçekten halkla ilişkiler mi? Ben çoğu iş ilanında baktığımda halkla ilişkiler diye bahsedilen pek çok işin halkla ilişkilerle alakası olmadığını görüyorum. Tabi bu noktada önemli.
Halkla ilişkilerin içine pek çok şey giriyor. Reklamcılık, Pazarlama, Kurumsal iletişim, Kriz yönetimi, Medyayla ilişkiler, Medya planlama, Kurum içi iletişim, Hedef kitleye göre stratejiler geliştirme. Canım en basiti bir basın bülteni bile yazmanın çok fazla tekniği var.
Tabi gerçekten halkla ilişkiler müdürlüğü işiyse ki biz bile fakültelerden mezunken iş bulamıyorken senin konuyla ilgili bilgin olmadığı halde bu işe kabul edilmen tuhafıma gitti. Çünkü normal şartlarda halkla ilişkiler uzmanı arayan firmalar çok fazla nitelik istiyorlar. Bence önce iş tanımını tam anlamıyla bir öğren. Halkla ilişkiler adı altında alakasız bir işte yaptırabilirler. Çünkü hala maalesef ülkemizde halkla ilişkileri sekreterlik zanneden zihniyetler var.
Haklısın tabii ki. Eğitimini almak çok önemli. Mesela ben eğitimimi yarıda bıraktım, sosyal mesleklerden de değildi. Seni ister istemez anlıyorum. Dün seninle aynı yerden henüz mezun olmayan arkadaşımı aradım. Öğrenirsin yapamayacak bir şey yok, gerekirse ben yardım ederim dediğinde sevinmiştim ama senin söylediğine göre işim bayağı zor.
Bir sirket tecrubesiz birini mudur yapiyorsa, o sirketin kalitesinden suphe ederim.
Sakin yanlis anlama sozum sana degil, genel olarak yaziyorum.
Ancak bir insanin mudur konumuna gelebilmesi icin departmanin en alt konumundan baslayip isi ogrenip, sahanin tozunu yutup, mutfaginda pismesi gerekir. ayrica sirket bunyesinde alinmasi gereken sayisiz egitimler de var isin icinde.
Bazi sirketler var, mudur konumunda ise alarak sorumlu konumunda calistiriyor. Ya da oyle birsey.
Hakkinizda hayirlisi olsun.
Yok neden yanlış anlayayım, önceki sayfalarda yazdım. Bu durum beni de yeterince rahatsız ediyor.
Hem tecrübe yok, hem eğitim yok. Aslında müdür konumunu geçtim, hatta sorumluyu bile geçtim oradaki herkes o işi benden daha kolay yapar, çünkü içindeler.
Ben bu şikayetimi dile getirdim bu sabah. "Yalnız olmayacaksın, 4 kişisiniz toplamda, senin işin emin ol onlarınki kadar ağır değil, müşteriyle direk uğraşmak hepsinden zordur, sen büyük müşterilerle ilgileneceksin, onlar da çirkef olmazlar halledersin" dedi dün görüştüğüm kişi.
Hayırlı olsun için de teşekkür ederim.

Ben müdür kavramına çok takılmamak gerektiğini düşünüyorum.
Ben holding kuruluşu olan firmada çalışıyorum bizim Genel Müdür birçok CEO'dan daha forsludur iş dünyasında binlerce kişilik çalışanı var.
Kuzenimin emlak ofisi var kartında Genel Müdür yazıyor :)
Al iki kartı koy yanyana iki ünvanda aynı. Küçük yerler ünvanlı eleman severler. Önemli olan arkadaşımızın keyifle çalışması, harçlığını çıkartması zaten çok genç ileride mesleğine yönelik işlerde çalışacaktır.
Evet çok büyük bir firma değil zaten. Holding falan değil yani.
Üretici konumunda da değil, aracı konumunda.
İnşallah dediğiniz gibi keyifle çalışırım.
öncelikle hayırlı olsun.. ben de muhasebeciyim.. hiç birşey bilmeyerek başladım ama internetten devamlı araştırma yaptım.. ve zamanla birşeyler öğrendim.. çok iyiyim diyemem herşey yeni yeni oturuyor.. zamanla öğrenirsin.. bol bol araştırma yap bence.. ve insan istedikten sonra her zorluğun altından kalkar.. yeter ki azim, istek ve dürüstlük olsun.. şimdiden kolay gelsin.. başarılar..![]()
Benim büyük halam muhasebeci.O da zamanında hiç bilmeden başlamış. Emekli olalı neredeyse 7 sene olacak ama hala bırakmadı çalıştığı firma, çalışmaya devam ediyor. Hatta arada halam işlerin yoğunluğundan sıkılıp da istifa etmeye kalkıyor, kabul etmiyorlar. Şartlarını iyileştiriyorlar. En son çıkışında araba verdi şirketi.

İyi dileklerin için teşekkürler.
---
Bu sabah gittim. Ofisime yerleştim. Departmandan şeffaf olarak bir oda ayırmışlar. Orası benimmiş.
Beni işe alan kişiyle konuştum, biraz içimi rahatlattı.
Bir saat kadar durdum orada.
Haftaya sattıkları bir ürünün problemi patlak verecekmiş, kusurlu mal satmışlar. Neyse ki tek firmaya satmışlar ama onunla ben ilgilenecekmişim. Perşembeye kadar o hatayı telafi edip perşembe günü de özür için firmalarına ziyaret yapmak gerekiyormuş. Neyse ki beni yalnız göndermeyecekler. Ne yapacağımı falan hep anlattılar.
Şimdilik iyi olacak gibi görünüyor.