Ben bu kadarda bırakmam diyen kitle hadi koşun hemen feyZbokunuza.

Bu başlık altında birkaç gün önce dilimin döndüğü kadar bir kaç fikir paylaştım Türkiyenin terörle mücadelesinde neler yapılır diye?

Siyaset yapmak gelmedi aklıma.
Siyasetin burda yeri yoktu.
Yoktu çünkü terör partiler üstü bir durumdur.
Yoktu çünkü terörün karşısında her dönem eli kolu bağlı kaldık.
A ya da B nin siyasi liderlik döneminde de değişmedi durum.

Değişmedi çünkü....Bir önceki yazımda uzun uzun yazdım,okuyanlar için tekrara düşmek istemem ama hiçbirşeyin elinizde olmadığı adlandırılmaz durumlar var.
Özel harekat ordusu devreye girsin dedim.

Kandile girip analarını ağlatsınlar ama A.B.D nin izni gerekiyor.Burdaki çizgiyi anlamak lazım.Mevcut hükümet amerika kuklası olduğu için değil,s.... düzen bu!!!
Birgün bir deli çıkacak vatan millet diyecek,allah alllah diyecek girecek kandile.
Fatura ağır olacak demiş genelkurmay başkanı Necdet Özel.

Bu millet o faturayı ödemeye hazır bence.Yeter ki şerefsiz pusular yerine savaşarak ödenecek olsun.

İçinde bulunduğunuz tuhaf paradokslardan çıkıp,akıl yürütsek,gerçekten bişeyler konuşsak,lütfen!!!!

Son düzenleme:
Bu basliga ilk yorum yaptigimda irk ayrimciligina dayanmisti konu
Ben hep birlikten ve fikir yurutmekten bahsettim
Hatta bir eylem yapmayi onerdim
Pkk ya yardim eden ulkelerin adlarini ocalanin roportajini yayinlayarak yazdim
Urunlerini cikaralim kullanmayalim bunuda neden yaptigimizi basin yayin organlarina duyuralim dedim
Malasef, o bagira bagira naralar atanlar bir anda ortadan kayboldu
Geriye kalanlarda daha basindan karamsarlik gosterdiler.
Bir iki kisi haric.
Bir sure sonra konu tamamen siyasete dondu
Ben yine birlik cagrisi yaptim yemeyin birbirinizi dedim
Haa su anki hukumeti elestirmelerinde halki buluyordum bunuda belirtmistim
Sonucta basta kim varsa sorumlusu odur
Ama cirkin sozler sarfediyorlar
Konu terorden cikiyor ve provokasyona donuyor
Zaten bu yuzden konu kapandi
Ve hic kimse dersini almamis gibi kaldiklari yerden devam ediyorlar
Sehit denince aklima a-b-c partisi gelmedi hic hep ne yapilabilir ne yapabilirim diye dusundum
Ama herkes bizim gibi degil iste...
Bende artik beklemiyorum zaten

Neden herkes karşıt bir fikir savunana, farklı görüş bildirene provokasyon etiketini yapıştırıyor anlamıyorum. Hemen şehitlerden bahsediyoruz siyasete girmeyelim deniyor. Eğer durumun bu vahamete gelmesi siyasi yanlışlar, yanlış politikalar yüzünden olduysa ve madem ki çözüm arıyoruz o zaman bu açıdan da değerlendirilmeli olaylar. Yoksa buradaki kimse şehitlerimiz üzerinden ucuz siyaset yapmaz.

Ülkemin düştüğü bu durumlara çok üzülüyorum. Daha 20'li yaşlarında hayatlarını yaşayamadan, daha annelerinin kollarından yeni ayrılan çocuklar korumasız, güvenliksiz, derme çatma karakollarda, ne uğruna ölüme yürüyorlar. Bu ülkenin çocukları onlar, onlar vatan sağ olsun diyen ana babaların çocukları; onlar anneleri korkmasın diye askerliklerini nerede yapacaklarını söyleyemeyen çocuklar; onlar anaları, babaları duymasın diye televizyon seyrettirmeyin diye tembihleyen anakuzuları, öleceklerini bilerek oralara giden çocuklar, onlar hiçbir milletvekilinin oğlu değil, onlar bir kaç memet değil, onlar kelle değil.
Üzerlerinden siyaset yapmak değil amacımız. Fakat on yıl önce yılda verdiğimiz şehit canlarını, bugün bir ayda, hatta 2 günde veriyorsak ortada yanlış giden bir şeyler var demektir. Bunu da görmek lazım. PKK’ya o kadar çok taviz verildi ki, artık kendi ülkemiz sınırları içinde bayrağımızı onlardan korumak için kaldırıyoruz. Bu hiçbir dönemde olmadı.

Ordan bakılınca salak gibi mi duruyoruz?

Siyaset konuşmak başkadır,siyaset yapmak başkadır.
Şehit üzerinden siyaset yapılmaz ama terör için dibine kadar siyaset konuşulur.
Türkiye'de terör var ise ve günden güne daha kötü bir hal ve gidişat içindeyse bundan sorumlu tutulacak olan mevcut yönetimin yanlış polikasıdır.
Dünde böyleydi bu bügünde.
İçerdekiler dışardaykende böyleydi.
Dışarıdakiler içeri girsede böyle.

Dünyada bir amerika gerçeği var,emperyalizme esir düşmüş bizim p.k.k ile mücadelemiz.
Başbakanın terörle mücadelede kararlılığı devede kulak.

Yine diyorum,kanı deli birilerine ihtiyaç var,eli kolu kopsada o taşın altına elini sokacak birine.

Gerisi işkembeyi kübradan masallar.

Ordan bakılınca salak gibi mi duruyoruz?

Siyaset konuşmak başkadır,siyaset yapmak başkadır.
Şehit üzerinden siyaset yapılmaz ama terör için dibine kadar siyaset konuşulur.
Türkiye'de terör var ise ve günden güne daha kötü bir hal ve gidişat içindeyse bundan sorumlu tutulacak olan mevcut yönetimin yanlış polikasıdır.
Dünde böyleydi bu bügünde.
İçerdekiler dışardaykende böyleydi.
Dışarıdakiler içeri girsede böyle.

Dünyada bir amerika gerçeği var,emperyalizme esir düşmüş bizim p.k.k ile mücadelemiz.
Başbakanın terörle mücadelede kararlılığı devede kulak.

Yine diyorum,kanı deli birilerine ihtiyaç var,eli kolu kopsada o taşın altına elini sokacak birine.

Gerisi işkembeyi kübradan masallar.

Buradan bakınca salak gibi durmuyorsunuz tabi ki. Ben de sadece fikrimi belirttim ayrıca siyaset yapmak, konuşmak ile ilgili yukarıdaki yorumunuzdan bir şey anlamadım. Ama sizin görüşlerinize katılmıyorum bu konuda.
Bir deli çıkıp elini taşın altına koyup terörü bitirecek olsaydı emin olun çıkardı şimdiye kadar öyle biri, terör bitmiyorsa bugün bunun altında ülkenin bölünmesi amacına hizmet eden zihniyetler vardır. Dün de böyleydi, bugün de böyle.

Ayrıca Ülkeyi bölmek için kullanılan Pkk'nın ve terörün asıl sebebi hiç bir şekilde Kürt ve Türk sorunu değil, ırksal bir çatışma olduğunu düşünmüyorum. Bunlar bizi birbirimize düşürmek için kullanılan tuzaklar. Bunların hepsi dış güçlerin kurmacası. O bölgede yaşayan halka da acıyorum bazen, belki kınayabilirsiniz beni ama o dağda olmadık bir hak mücadelesi için savaşan pkk'lıların çoğu da kürt ailelerinden küçük yaşlarda alınıp, çalınıp yetiştirilen ya da beyinleri yıkanan çocuklar. Anası ne yapsın oğlu pkk'lı, dağda çatışmada mecbur destekliyor. Peki bizim topraklarımızda yaşanan bu kanlı oyunlardan kimin işi, kimin ne çıkarı var? Irak'tan, Suriye'den, İran'dan, Afagnistan'dan kimlerin ne çıkarı varsa aynı bence. Türkiye haritasında kürdistanı çizen, PKK'ya silah sağlayan, onları eğitenler de onlar.

Bir deli ortaya çıkmalı derken köyün delisinden bahsetmediğim aşikar.

Korkak kararlar almayan,hatta karar alamayan zihniyetlerle bu işin yürümeyeceği kastım bu da aşikar.

Bugüne kadar birilerinin ensesinde gölgesinde politika yürütmek zorunda bırakıldık bu da aşikar.

Bu dünde böyleydi bugünde böyle bu da aşikar.

Konu terör:

TERÖRÜ BIÇAK GİBİ KESMEK İÇİN KANDİLE GİRİLMELİ.
İCAZET BEKLENMEMELİ.
ÖZEL HAREKAT İLE YERLE BİR EDİLİR.

Hükümet bu ucu büyük kayıplara ama mutlak zaferede gidicek yolu seçmiyor bunu sorguluyorum.Ama bunun altında '' vatanı bölmek istiyorlar tabii '' gibi bir yargı aramam.
Kimse için aramadım tevellütüm yettiği kadar hükümet gördüm,hiçbiri için vatan toprağını peşkeş çekiyor politikasına girmedim.

Cesaret meselesi bu;o sebeble cesur komutan lazım.

Bunda hem fikir değilsek oturup sam amcanın talimatlarını bekleyelim hep beraber.

Son düzenleme:
üzüldüğüm tek nokta var bazı kişilerin futbol takımı tutar gibi parti tutmaları... kendi partileri her zaman iyi diğer partiler tukaka... hele partiye oy verenler cahil, bidon kafalı...
ortada bir yanlış var biz bu yanlışı bulmaya çalışmak yerine birbirimizle uğraşıyoruz...

biz daha eskilerin ifadesiyle "kol kırılır yen içinde kalır" ne demek ona anlayamıyoruz... başta medyamız, siyasetçilerimiz ve halkımız hep birbirlerine suç atma peşinde...
biz Çanakkale'de, Urfa'da, Antep'te birlik olduğumuz için cihana meydan okuduk... Şimdi bir olamazsak bu işi başaramayacağız...

Hepimiz ABD ye kızıyoruz yok şöyle yok böyle peki kaçımız vazgeçtik onların ürünlerini satın almaktan mesela cola kaçımız vazgeçtik colayı içmekten...
Kimse boşuna maval okumasın bence önce biz tüm farklılıklarımızla bir bütün olacağız işte o zaman bitecek bu lanet terör...
Yani iş bizde de bitiyor biraz...

SaLLaa_ arkadaşımıza katılıyorum bir deli çıkması ve taşın altına değil elini kolunu koyması lazım ama onu öyle yetiştirmekte biz anaların işi...
Birbirimizle uğraşmayı bırakıp lanet terörün bitmesi için çaba sarf edelim hiç olmazsa dua edelim... çünkü dua her kapının anahtarıdır...

Tuba Sultan,
Vallaha ben kendi adıma cevap veriyorum. Benim görüşüme göre şu anda mecliste iyi parti diye savunabileceğim bir parti yok. Bu yüzden parti olayına girmeyeceğim. Evet aramızda takım tutar gibi parti tutanların, gerçekleri görmemek için binbir takla atanların olduğu da bir gerçek. Bu da beni ilgilendirmiyor şu anda.
Birlik olma, bütün olma konusundaki yorumlarınıza ise sonuna kadar katılıyorum.
Ben de bu konudaki bildiklerimi ve düşündüklerimi söyledim, kimse onaylamak katılmak zorunda değil herkese saygım var.
Emin olun ki dualarım hep o gencecik insanlar için, hele anne olduktan sonra her annin acısı benim acım olmaya başladı. Bu kadar hassas olmam da bu yüzden. Hazmedemiyorum.
Ha sorunun çözümü oysa inşallah dediğiniz gibi biri çıkar da o hayatlarının baharında hiç uğruna can veren evlatlarımızın kanı durur artık.

polemiğe girmek istemiyorum
Ben cahilim çünkü karşı görüşteyim:31:

Afedersiniz ama ben bu sayfalarda size "siz cahilsiniz" şeklinde bir ifade veya imaya rastlamadım. Ya da öyle birşey varsa ve farkedememişsem, bu da benim cahilliğim olsa gerek...

Bir de yine afedersiniz ama, polemiğe girmek istemediğinizi beyan etmişsiniz, sonraki sayfaları okuduğumda ise, ben böyle olmanıza sevindim. Çünkü bir de polemiğe girmek isteyen halinizi veya polemik yaratmış veya yaratmaya çalışan halinizi düşünmek bile istemem açıkçası.

Konu o kadar hassas, o kadar can yakıcı ki, hele arka arkaya bunca kahredici olay ve şehit haberleri içimizi parçalarken, hatta bu günlerde her akşam olduğu gibi şu anda da caddede korna sesleriyle ve uğurlanan gencin arkadaşlarının "En büyük asker bizim asker" sloganlarıyla bir asker geçirmesi sokakta yankılanırken, inşallah bu yavruları Allah anacıklarına ve yakınlarına bağışlar diye buruk bir duygu içinde olmama rağmen, yukarıdaki ifadeniz ve sonrasında ise bununla hiç bağdaşmayan yorumlarınıza ilgisiz kalamadım inanın.

Hem de buraya yazmadan edemeyecek kadar dikkatimi çektiği için paylaşmak istedim bu düşüncelerimi.

Şu anda yazacağım sözü tamamen size itafen yazdığım yanılgısına kapılmayın lütfen. Ben bu sözü çok seviyorum ve her geçen gün pek çok konuda ne kadar geçerli olduğunu gördükçe çok daha manidar ve çok doğru buluyorum. Yeri gelmişken bu başlıkta anlamlı olacağına inandığım için onu da yazmadan geçemeyeceğim.

"Hiç kimse görmek istemeyen kadar kör, duymak istemeyen kadar sağır olamaz..."

Şehit yavrularımıza da Allah'tan rahmet ve ailelerine de büyük sabırlar diliyorum buradaki tüm arkadaşlarım gibi... Mertebeleri en güzel yerlerde olacağına inancımız, bir nebze olsun tek teselli kaynağımız ve aileleri için de aynı şekilde. İkinci teselli sözümüz ise Vatan Sağolsun oluyor hep, yine hem bizler hem de aileleri için.

Tabi ki Vatan Sağolsun ve bu uğurda kanımızın son damlasına kadar hepimiz karşı koymaktan hiç çekinmeyiz mutlaka.

Oysa Vatanın sağolması için bu yavrucakların veya onlardan yaşça biraz daha büyük olan askeri görevli ağbilerinin böyle yok yere şehit olması gerekmiyor ki? Bunun da farkındayız.

Hele ki, bir yandan bu vatan için canını feda etmeye razı olanlar, diğer yanda ise bu vatanın toprağına basanların, bu vatanın havasını soluyanların, bu vatanda yedikleri ekmeğe ve herşeye nankörlük etemeleri var.

Bu nankörlerin kahpece saldırılarına maruz kalarak hayatlarını kaybeden, artık sanki doğal ve rutin bir olay halini almışcasına, şan ve şerefle yollandıkları yuvalarına bayraklara sarılıp sarılıp cansız bedenleri geri gelen yavrucakların cenazelerini gözyaşlarıyla uğurlamalar...

Bunun tesellisi mümkün mü??? ancak herşey olup bittikten sonra elden daha başka ne gelir ki? İçimizdeki yangını biraz olsun hafifletebilmek için, yüreklerimizi biraz olsun serinletebilmek için Onların şehit mertebesine erişmelerine olan inancımız dışında başka sığınılacak hiçbirşeyimiz de yok zaten...

Bu nedenle en azından artık daha fazla can yanmasın...

Şu andaki çırpınışlarımız, isyanlarımız hep bundan...

Yeter artık, yeterrrrrr...

Ha birileri bu noktada hala barış için masaya falan oturmaktan, ya da bu olaylara çözüm olabileceğini savunarak adadaki malum şahsın bile affedebileceğinin beyan edilmesinin sözkonusu olabileceğini falan söylemeye kalkarsa ben bunu yapanların insanlığından şüphe duyarım ve aynı zamanda insan olduğum için büyük bir utanç yaşarım...

Olmaz bu kadar da ya...

Zaten var olan barışı durduk yerde kendileri bozan insanlarla barışın nesi konuşulurmuş ????

Barış sözcüğünün değil anlamını bilmeleri, ağızlarına bile yakışmayanlarla hangi barış konuşulabilir Allahaşkına??? Bu kadar trajik bir durum olamaz ve aynı şekilde bu acının dinmesine ise asla çözüm olamaz.

Velev ki oldu diyelim, durduk yerde ve yok yere bu vatanda böylesi terör yaratıp hala sürdürenlerin, kendileriyle muatap olundukça ve zaman zaman mantıksız taleplerine ve hak arama adını verdikleri terör eylemlerine daha da azgınca devam edenlerin, kendilerine verilecek daha fazla taviz ve tavizlerden sonra çok daha fazla ve önüne geçilemez başka şeyler için çok daha vahim olaylara sebep olmayacaklarını nerden bileyim veya kim bilebilir ki???

İçinde bulunduğumuz bu probleme çözüm adına bu kadar mantıksızlık ve yanlış bir metod asla olamazzz, asla...

''Ha birileri bu noktada hala barış için masaya falan oturmaktan, ya da bu olaylara çözüm olabileceğini savunarak adadaki malum şahsın bile affedebileceğinin beyan edilmesinin sözkonusu olabileceğini falan söylemeye kalkarsa ben bunu yapanların insanlığından şüphe duyarım ve aynı zamanda insan olduğum için büyük bir utanç yaşarım...''

Şu saatten sonra değil dilinden; aklından bunu geçirmek katli vacip kılar tabiri caizse.

Bu adamlarla masaya oturuldu ya ötesi var mı?

İstekleri soruldu,ortak paydalar arandı.

İnsan muamelesi gördüler,masadan kalkar kalkmaz kansızlıklarını soysuzluklarını gösterdiler yine.

Eğer tek bir ''kazanma'' politikası daha güdülürse................................

Son düzenleme:
İcerdeki komutanlarin hepsi emekli degil mi onlarla ne alakasi var?
Ayrica suclu olduklari kanitlandi bir cogu bu gun ortalama 20 yil hapis cezasina carptirildi.
Boyle davalar buyuk oldugu icin icerigi halkla paylasilmaz.

çok yanlış...böyle davalar tüm halkı ilgilendirdiği için içeriği, yargılama, şeffaf, açık ve net olmalıdır...içeriği açıklanmayan herşey şaibelidir...eğer söz konusu sıcak bir savaş durumu değilse HİÇBİR ŞEY halktan saklanamaz...hele hele böylesine göz önünde böylesine toplumun her kesimini ilgilendiren davaların içeriğini saklamak dürüstlüğüne adaletine gölge düşürür ve öyle de olmuştur...

12 eylülde 18 yaşını doldurmamış gencecik bir insan mahkeme kararıyla yaşı büyütülüp ipe gönderilirken adalet nasıl yerini bulmuşsa bugün de o kadar adil (!) yargılarla adalet yerini bulmuştur...insanın adaletine her zaman güvenmem ama İlahi adalete güvenim sonsuz ve biz görebilirmiyiz bilemem ama tarih bu günlerden her anlamda (terör ve terörle başetmekten aciz idarecilerde dahil) kapkara lekeler olarak bahsedecektir...

Son düzenleme:
Bu arada Silivriye gidip duruşmalar izlenebiliyor benim bildiğim. Yani içeriği Halka kapalı falan değil, fotoğraf çekmek, kayıt yapmak yasak.

Sanırım "bu halk balık hafızalı ya nasıl olsa burada yapılan haksızlıkları unutur iki güne, ama kayıt olursa olmaz" diye düşünüyorlar...

Son düzenleme:
Bu arada Silivriye gidip duruşmalar izlenebiliyor benim bildiğim. Yani içeriği Halka kapalı falan değil, fotoğraf çekmek, kayıt yapmak yasak.

Teşekkürler Esin hanım.

Hoş, oradaki izlenmesine izin verilen duruşmalar gerçekleşinceye kadar öncesinde yaşanan bir dolu şaibeli, etiksiz ve nahoş şeylerden sonra pek bir anlamı ve ehemmiyeti yok zaten.

İster istemez o duruşmalardan çıkacak sonuçlara delil olan veya olacak herşey insana güvensizlik hissetiriyor. Bu süreç ne yazık ki böyle düşündürecek bir dolu üzücü gelişmelerle seyrettiği için insanın artık hiçbirşeye inanası gelmiyor maalesef. Bu nedenle gelişmeleri bile takip etmek istemiyorum, değiştiremeyeceğim ve beni üzen olaylar ve sonuçlar yüzünden daha fazla üzülmek istemiyorum. Belki ondandır.

Ayrıca sonuçta suçsuz bulunacak bile olsalar zaten telafisi olmayan ve oldukça yıpratıcı süreçler nedeniyle bazı insanların suçsuzluklarının ispatlanabilmiş olması bile onlar için herşeyin eski haline dönmesine yetmeyecektir ve hayatlarının bundan sonrasına hiçbirşey olmamışcasına devam edemeyeceklerdir. O tahribatlar kolay atlatılabilecek türden şeyler değil çünkü.

Ben böyle bir bilgiden tamamen habersizdim. Sayenizde öğrendim ve belki benim gibi bu durumu sizin yorumunuzla öğrenecek başkaca kişiler de çıkacaktır mutlaka.

Bu önemli bir bilgi, size bunun için teşekkür ediyorum.

Sanırım "bu halk balık hafızalı ya nasıl olsa burada yapılan haksızlıkları unutur iki güne, ama kayıt olursa olmaz" diye düşünüyorlar...

İkinci cümlenize de bayıldım, konu çok ciddi evet, lakin öyle güzel bir yorum olmuş ki şu anda bile gülümsüyorum ve çok katılıyorum bana göre de çok yerinde bir tespit, bu balık hafızalı olma durumu bu kadar cuk diye oturur bir konuya...

Bir deli ortaya çıkmalı derken köyün delisinden bahsetmediğim aşikar.

Korkak kararlar almayan,hatta karar alamayan zihniyetlerle bu işin yürümeyeceği kastım bu da aşikar.

Bugüne kadar birilerinin ensesinde gölgesinde politika yürütmek zorunda bırakıldık bu da aşikar.

Bu dünde böyleydi bugünde böyle bu da aşikar.

Konu terör:

TERÖRÜ BIÇAK GİBİ KESMEK İÇİN KANDİLE GİRİLMELİ.
İCAZET BEKLENMEMELİ.
ÖZEL HAREKAT İLE YERLE BİR EDİLİR.

Hükümet bu ucu büyük kayıplara ama mutlak zaferede gidicek yolu seçmiyor bunu sorguluyorum.Ama bunun altında '' vatanı bölmek istiyorlar tabii '' gibi bir yargı aramam.
Kimse için aramadım tevellütüm yettiği kadar hükümet gördüm,hiçbiri için vatan toprağını peşkeş çekiyor politikasına girmedim.

Cesaret meselesi bu;o sebeble cesur komutan lazım.

Bunda hem fikir değilsek oturup sam amcanın talimatlarını bekleyelim hep beraber.

Sadece profesyonel askerle bitecek değil.

Bunun yanında Ordunun BAĞIMSIZ olması lazım, bunun olması için meclisin bağımsız ve TÜRK vekillerinden olması lazım. Gürcüyüm kürtüm diyenlerden değil. (Türk olmak etnik değil millet olmaktır ,Kürt sorunu yok bunu söyleyen ve kullanan amerika olduğunu düşünüyorum.)

CESUR orgeneralimiz olması lazım Eşref Bitlis gibi. (Bilindiği gibi Eşref Bitlis’in şehit olması amerikan suikasti.o zamanki yaşananlar bugüne ışık tutmaktadır...) (bu konuda bilgimin yetersiz olduğunu düşünüyorum kimseye cahil deme cüreti de göstermem.)

.....
Hepimiz ABD ye kızıyoruz yok şöyle yok böyle peki kaçımız vazgeçtik onların ürünlerini satın almaktan mesela cola kaçımız vazgeçtik colayı içmekten...
Kimse boşuna maval okumasın bence önce biz tüm farklılıklarımızla bir bütün olacağız işte o zaman bitecek bu lanet terör...
Yani iş bizde de bitiyor biraz...
....

Ben kola(içmiyorum uzun zamandır) olsun kozmetik olsun gıda olsun tüm ürünleri üretim yerine bakarak alırım..sadece abd değil fransa, İsrail, norveç .... buna dahil. Bunları alarak askerimize, masum ülkelere tek kurşun dahi olsa atılmasına sebep olabileceğini biliyorum. eğer böyle bir konu açılırsa(yoksa şayet, bilmiyorum) elimden geldiğince katkıda bulunurum.
Bunun yanında amerikanın planlarına karşı çıkarım, susmam.

Şehitlerimizin bir damla kanına buradaki herkes gibi üzülüyorum, sorguluyorum , keşke elimizden başka bir şey gelse.

İkinci cümlenize de bayıldım, konu çok ciddi evet, lakin öyle güzel bir yorum olmuş ki şu anda bile gülümsüyorum ve çok katılıyorum bana göre de çok yerinde bir tespit, bu balık hafızalı olma durumu bu kadar cuk diye oturur bir konuya...

Canndann Hanım;
vallaha ikinci cümlem benim de hoşuma gitti açıkçası balık hafızalı olduğumuzun hala arkasındayım ama yanlış bilgilendirme olmasın, bu mahkeme ziyaretçiler ya da basın tarafından kayıt edilmiyor ama mahkeme tarafından her şey kayıt ediliyor sanırım. Nitekim İşçi Partisi Genel Başkan'ın "ergenekon savunması" diye bir videosu da vardı sonradan hatırladım.

Bu konunun ağırlığının altında siyaset yaparak ezilmekten kurtulmaya çalışanlar bi kenara çekilsinler hele.
Bi düşünelim bi konuşalım ne yapılabilir diye?

Türkiye'nin terörle mücadele konusunda başarısız kaldığı yadsınamaz.
Peki neden?
Elini taşın altına koyanın eli taşın altında kalacak diye mi?
Bu ülkede kolum feda diyecek insan yok mu?

Bizler sosyal platformlarda konuşup,ağlaşıp;terörü lanetlemek ve yazdığınız gibi burası TÜRKİYE CUMHURİYETİ'ni hatırlatmak adına bayrakları asmak dışında hadi bir adım daha ileri gidip yürüyüşler,mitingler düzenleriz,olmadı başbakanlık,iç işleri bakanlığı,savunma bakanlığı vs... maillerle ses duyururuz hatta bir adım daha gidip bu resmi makamların önünde eylem yaparız.Gibi,gibi,gibi...

Şu durumda bundan fazlasını yapmamak,yapamamakla suçlayamayız kendimizi.
İşte bu noktada tıkanır,mevcut yönetime çeviririz oklarımızı.

Türkiye’nin deneyimlerinden öğrenebilme yeteneği var mı?OLMALI...
Türkiye terörle mücadele konusunda profesyonelleşmeli.Türkiye artık P.K.K ile savaşında 20 yaşındaki erleri şehit vermemeli hain pusularda,karakol baskınlarında...
Türkiye verecekse şehidini savaşa savaşa vermeli.

O hükümet bu muhalefet değil mevzum ama mevcut yönetim 10 yıldır oradaysa 10 yılda gerilla yetişir 100.000lerce...
Türkiye nedense(!) terörle mücadelesinde ÖZEL HAREKAT KUVVETLERİNE bırakmıyor bütün meselesini.
Vatanı uğruna ölecek,arkasında anası,bacısı olmayan olsa da gözü görmeyen,adamın k.çından şırınga ile kan çekecek delileri yetiştirmiyor 10 yıldır.

Ele leşi geçmeyen pkklılardan edilen bilgilerden biride aklımda kaldığı kadarı ile şöyle idi;
Dağdaki çatışma sırasında eğer sürekli ateş açılıyorsa hiç korkmayız çünkü o askerdir,eğer bekleye bekleye gelirse çatışmada ateş sesi o komandodur yine umursamayız ama hiç ses gelmiyorsa o özel harekattır o zaman kaçarız.

Yetiştireceksiniz başka yolu yok,bulamıyor musun vatanı uğruna psikopata çevireceğin yüzlerce adamı,komşu müslüman ülke liderlerinin kuklası,robotu olmuş askerlerinin gözü dönmüşlüklerini izlemedik mi lanetle.
Sen o gözü dönmüş,kana aç adamları dağa salmak ,leş toplatmak için yetiştireceksin.Asker vatanı savunmak için yetişmeden çıkartılıyor pkklının karşına dağda,Vatan millet sakarya diyerek veriyor savaşını ama olmaz strateji lazım.

Ha bu arada;Siyasi ve ideolojik amaçla suç işlemek için kurulmuş terör örgütleri mensuplarının topluma kazandırılmasını amaçlayan yasalar çıkarmakla hiiiç olmaz bu işler.Eyvallah denediniz ama yok işe yaramadıysa artık başka taviz yok.

yok arkadaşım yok ne bunlar topluma kazandırılır, nede biz faceden ordan burdan sallayarak bişeyler yapabiliriz. kısasa kısas olacak bunlara. artık çok fazla oldular..

Canndann Hanım;
vallaha ikinci cümlem benim de hoşuma gitti açıkçası balık hafızalı olduğumuzun hala arkasındayım ama yanlış bilgilendirme olmasın, bu mahkeme ziyaretçiler ya da basın tarafından kayıt edilmiyor ama mahkeme tarafından her şey kayıt ediliyor sanırım. Nitekim İşçi Partisi Genel Başkan'ın "ergenekon savunması" diye bir videosu da vardı sonradan hatırladım.

ben gazetecilere kayıtlar 'artık' verilmiyor diye biliyorum, mahkeme tarafından kayıt edilenler :44:

Son düzenleme:
Sadece profesyonel askerle bitecek değil.

Bunun yanında Ordunun BAĞIMSIZ olması lazım, bunun olması için meclisin bağımsız ve TÜRK vekillerinden olması lazım. Gürcüyüm kürtüm diyenlerden değil. (Türk olmak etnik değil millet olmaktır ,Kürt sorunu yok bunu söyleyen ve kullanan amerika olduğunu düşünüyorum.)

çok önemli bir konuya değinmişsin. ORDUNUN BAĞIMSIZ olması lazım. asker çatışmaya çıkartılıp ankaradan gelecek emiri bekleyip telef olmicak. bunu 90 lı yıllarda yaşadık biliyosunuz.

Back
X