polemiğe girmek istemiyorum
Ben cahilim çünkü karşı görüşteyim
Afedersiniz ama ben bu sayfalarda size "siz cahilsiniz" şeklinde bir ifade veya imaya rastlamadım. Ya da öyle birşey varsa ve farkedememişsem, bu da benim cahilliğim olsa gerek...
Bir de yine afedersiniz ama, polemiğe girmek istemediğinizi beyan etmişsiniz, sonraki sayfaları okuduğumda ise, ben böyle olmanıza sevindim. Çünkü bir de polemiğe girmek isteyen halinizi veya polemik yaratmış veya yaratmaya çalışan halinizi düşünmek bile istemem açıkçası.
Konu o kadar hassas, o kadar can yakıcı ki, hele arka arkaya bunca kahredici olay ve şehit haberleri içimizi parçalarken, hatta bu günlerde her akşam olduğu gibi şu anda da caddede korna sesleriyle ve uğurlanan gencin arkadaşlarının "En büyük asker bizim asker" sloganlarıyla bir asker geçirmesi sokakta yankılanırken, inşallah bu yavruları Allah anacıklarına ve yakınlarına bağışlar diye buruk bir duygu içinde olmama rağmen, yukarıdaki ifadeniz ve sonrasında ise bununla hiç bağdaşmayan yorumlarınıza ilgisiz kalamadım inanın.
Hem de buraya yazmadan edemeyecek kadar dikkatimi çektiği için paylaşmak istedim bu düşüncelerimi.
Şu anda yazacağım sözü tamamen size itafen yazdığım yanılgısına kapılmayın lütfen. Ben bu sözü çok seviyorum ve her geçen gün pek çok konuda ne kadar geçerli olduğunu gördükçe çok daha manidar ve çok doğru buluyorum. Yeri gelmişken bu başlıkta anlamlı olacağına inandığım için onu da yazmadan geçemeyeceğim.
"Hiç kimse görmek istemeyen kadar kör, duymak istemeyen kadar sağır olamaz..."
Şehit yavrularımıza da Allah'tan rahmet ve ailelerine de büyük sabırlar diliyorum buradaki tüm arkadaşlarım gibi... Mertebeleri en güzel yerlerde olacağına inancımız, bir nebze olsun tek teselli kaynağımız ve aileleri için de aynı şekilde. İkinci teselli sözümüz ise Vatan Sağolsun oluyor hep, yine hem bizler hem de aileleri için.
Tabi ki Vatan Sağolsun ve bu uğurda kanımızın son damlasına kadar hepimiz karşı koymaktan hiç çekinmeyiz mutlaka.
Oysa Vatanın sağolması için bu yavrucakların veya onlardan yaşça biraz daha büyük olan askeri görevli ağbilerinin böyle yok yere şehit olması gerekmiyor ki? Bunun da farkındayız.
Hele ki, bir yandan bu vatan için canını feda etmeye razı olanlar, diğer yanda ise bu vatanın toprağına basanların, bu vatanın havasını soluyanların, bu vatanda yedikleri ekmeğe ve herşeye nankörlük etemeleri var.
Bu nankörlerin kahpece saldırılarına maruz kalarak hayatlarını kaybeden, artık sanki doğal ve rutin bir olay halini almışcasına, şan ve şerefle yollandıkları yuvalarına bayraklara sarılıp sarılıp cansız bedenleri geri gelen yavrucakların cenazelerini gözyaşlarıyla uğurlamalar...
Bunun tesellisi mümkün mü??? ancak herşey olup bittikten sonra elden daha başka ne gelir ki? İçimizdeki yangını biraz olsun hafifletebilmek için, yüreklerimizi biraz olsun serinletebilmek için Onların şehit mertebesine erişmelerine olan inancımız dışında başka sığınılacak hiçbirşeyimiz de yok zaten...
Bu nedenle en azından artık daha fazla can yanmasın...
Şu andaki çırpınışlarımız, isyanlarımız hep bundan...
Yeter artık, yeterrrrrr...
Ha birileri bu noktada hala barış için masaya falan oturmaktan, ya da bu olaylara çözüm olabileceğini savunarak adadaki malum şahsın bile affedebileceğinin beyan edilmesinin sözkonusu olabileceğini falan söylemeye kalkarsa ben bunu yapanların insanlığından şüphe duyarım ve aynı zamanda insan olduğum için büyük bir utanç yaşarım...
Olmaz bu kadar da ya...
Zaten var olan barışı durduk yerde kendileri bozan insanlarla barışın nesi konuşulurmuş ????
Barış sözcüğünün değil anlamını bilmeleri, ağızlarına bile yakışmayanlarla hangi barış konuşulabilir Allahaşkına??? Bu kadar trajik bir durum olamaz ve aynı şekilde bu acının dinmesine ise asla çözüm olamaz.
Velev ki oldu diyelim, durduk yerde ve yok yere bu vatanda böylesi terör yaratıp hala sürdürenlerin, kendileriyle muatap olundukça ve zaman zaman mantıksız taleplerine ve hak arama adını verdikleri terör eylemlerine daha da azgınca devam edenlerin, kendilerine verilecek daha fazla taviz ve tavizlerden sonra çok daha fazla ve önüne geçilemez başka şeyler için çok daha vahim olaylara sebep olmayacaklarını nerden bileyim veya kim bilebilir ki???
İçinde bulunduğumuz bu probleme çözüm adına bu kadar mantıksızlık ve yanlış bir metod asla olamazzz, asla...