- 7 Temmuz 2011
- 7.335
- 14.156
- 298
- Konu Sahibi MightyPineapple
-
Herkese merhaba, acil yardıma ihtiyacım var.
Yarın arkadaşımı ağırlayacağım, e haliyle yemek bekliyor. Tatlıyı hallettim, ama ben bu kıza ne pişireceğim?
Kesinlikle et, tavuk vs yemiyor vejetaryen bir kız. Evimde fırınım yok, tavada veya tencerede bir şeyler yapabilirim, onlar da çok büyük değil, 2 kişilik bir şeyler anca sığar.
Çok malzeme istemeyen, hatta yarın için şimdiden yapıp yarın ısıtabileceğim ne yapabilirim ben bu kıza? Bir de soğan doğrayamıyorum gözlerim hem acıyor hem ağrıyor ağlatıyor resmen
Salata ve yoğurt hallederim, buğday ekmeğim de var, tatlı da yapacağım, tek çeşit bir yemek yapmalıyım ne yapabilirim?
Yardım, imdaattt !!!![/QUO tavada yufakadan peynirli börek yapabilirsin hem ısıtması kolay.patates salatası yada kısır tatlında varmış yeterli bence.olmadı etsiz pizza söylebilirsin.
Yarın arkadaşımı ağırlayacağım, e haliyle yemek bekliyor. Tatlıyı hallettim, ama ben bu kıza ne pişireceğim?
Kesinlikle et, tavuk vs yemiyor vejetaryen bir kız. Evimde fırınım yok, tavada veya tencerede bir şeyler yapabilirim, onlar da çok büyük değil, 2 kişilik bir şeyler anca sığar.
Çok malzeme istemeyen, hatta yarın için şimdiden yapıp yarın ısıtabileceğim ne yapabilirim ben bu kıza? Bir de soğan doğrayamıyorum gözlerim hem acıyor hem ağrıyor ağlatıyor resmen
Salata ve yoğurt hallederim, buğday ekmeğim de var, tatlı da yapacağım, tek çeşit bir yemek yapmalıyım ne yapabilirim?
Yardım, imdaattt !!!!
Mantarı kendim kavuracağım, makarna salatası için 1 kavanoz hazır garnitür.
Bayılırımmmmm,ölürümmmmmerhaba basit ama hem sunumu sik hem de lezzetli bir onerim olacak.
Mantarli Fettuccine
Malzemeler:
Bir paket fettuccine
Bir sogan
3-4 dis sarimsak
2 paket likit krema
feslegen
ceri domates
2 kutu dilimlenmemis konserve mantar
goz karari ufalanmis ceviz
Yapilis:
teflon bir vok yahut kupta 2 yemek kasigi zeytinyagina 1 yemek kasigi tereyag ekleyerek kiziyoruz. Ardindan Sogan ve sarimsaklari soteliyoruz. Iyice karamelize olduklarinda mantarlarimizi da ekleyip sotelemeye devam ediyoruz. MAntarlar su birakip cekecekler. Ardindan kasik yardimi ile mantarlarimizi ayri bir tabaga alip, kup icindeki yagli karisima kremalari, cevizleri, boyutuna gore 2 ya da 4e ayirdigimiz ceri domatesleri ekliyoruz. Kaynamaya basladiginda ince yahut kalin kiydigimiz feslegenler ile beraber, mantarlari da tekrar ilave ediyoruz ve kapagi kapayarak sosumuzu kenarda bekletiyoruz.
Kaynar suda hasladigimiz fettuccine makarnamizi suzup sosumuzu ekleyerek harmanliyoruz.
Servis yaparken uzerine permasan peyniri ilave ediyoruz.
Yardım, imdaattt !!!!
zaten ben normalde karidesli yapiyorum ama vegan dedigi icin karidesle es tatli protein deposu mantar olarak verdim tarifi :)Bayılırımmmmm,ölürümmmmtavukta çok yakışıyor ama arkadaşı vejeteryanmış.
Zeytinyağlı sarma yap havuçlu mezeler var yanına koyman için bir sürü şey var canım sende:)Herkese merhaba, acil yardıma ihtiyacım var.
Yardım, imdaattt !!!!
He ya baktim da sofradan hüzünle kalkardim. Bi yanim hep eksik kalirdi. Aglardim sanirimyemek önerilerini düşününce iyiki vejetaryen değilmişim aç kalırdım dunyada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?