Ben bu kızı nasıl ağırlayacağım şimdi?

Kısır yap, pastaneden kek al bir de poğaça tamamdır Al sana tembel menüsü, denenmiştir
Öğlen gelen birine yemek pişirmezdim ben, akşamsa o ayrı ama bak. O zaman en azından bir makarna, biraz da salata. bir makarna sosu da pişirebilirsin herhalde bacım Ben de öğrenciyim de ölmeyecek kadar öğrendim bir şeyler
Edit: Et yemiyorsa, karışık garnitür olabilir, ben hep yaparım kendime mevsim yeşilliklerini haşlarım. Sen kızartabilirsin de. Az olur diyorsan bir de çorba uydur yanına.

merhaba basit ama hem sunumu sik hem de lezzetli bir onerim olacak.

Mantarli Fettuccine

Malzemeler:

Bir paket fettuccine
Bir sogan
3-4 dis sarimsak
2 paket likit krema
feslegen
ceri domates
2 kutu dilimlenmemis konserve mantar
goz karari ufalanmis ceviz

Yapilis:

teflon bir vok yahut kupta 2 yemek kasigi zeytinyagina 1 yemek kasigi tereyag ekleyerek kiziyoruz. Ardindan Sogan ve sarimsaklari soteliyoruz. Iyice karamelize olduklarinda mantarlarimizi da ekleyip sotelemeye devam ediyoruz. MAntarlar su birakip cekecekler. Ardindan kasik yardimi ile mantarlarimizi ayri bir tabaga alip, kup icindeki yagli karisima kremalari, cevizleri, boyutuna gore 2 ya da 4e ayirdigimiz ceri domatesleri ekliyoruz. Kaynamaya basladiginda ince yahut kalin kiydigimiz feslegenler ile beraber, mantarlari da tekrar ilave ediyoruz ve kapagi kapayarak sosumuzu kenarda bekletiyoruz.

Kaynar suda hasladigimiz fettuccine makarnamizi suzup sosumuzu ekleyerek harmanliyoruz.

Servis yaparken uzerine permasan peyniri ilave ediyoruz.

Sebze çorbası, domates soslu makarna.. Veya ıspanak kavurup yanında yoğurt.. (Ispanak yıkamak ayıklamak zor diyorsan marketlerde donmuş veya ayıklanmışı satılıyor)

Bu dolabına koy soğanı
Buzluk kısmına
Gözlerin yanmaz

Ne güzel, masrafsız müsaafiir
Benim misafirlerim ohooo, çorbası salatası zeytinyağlısı Eti pilavı tatlısı meyvesi

Ben yine de seviyorum hepsini :))

Patlıcan , biber , patates küp küp doğra kızart . Yanına yoğurt sarımsaklı ya da sarımsaksız tercihe göre .
En kolay en güzel yemek bence

Bayılırımmmmm,ölürümmmm tavukta çok yakışıyor ama arkadaşı vejeteryanmış.

Sebzeli laZanya

- Hazir lazanya
- Hazir karisik sebze
- hazir besamel :))
Kullanirsan 15 dk suresi var

Yayla corbasi Kurufasulye pilav salata yap mmmh turk mutfağı iste iş gibi :) yaninada ayran

Öğlen gelecek ise hiç yemek yapma. Patetes salatası. Poğaça. marketten de hazır sigara böreği falan al. Çayla yiyip için. En son kahve yanına tatlım servise edersin.

Kabak,patlıcan,havuć,patates ,biber,karnıbahar ve domates alabilirsin marketten.
Karnabahari hafifçe haşlarsın,sonra 2 yumurtayı bir tabağa kırıp,yarım çay bardağı süt 2 yemek kaşığı kadar un, tuz,karabiber,1 çay kaşığı kabartma tozu ve pulbiberle güzelce çırparsin. Kek kıvaminda oluyor bu karışım. Sonra hasladıgın Karnabaharları içine atıp karısıma iyice bula ve kızgın yağda tavada kızart. Patlicanlarıda bu karışımla kızartabilirsin. Yanına sarmısaklı yogurtla mis gibi olur. Patates,kabak,havuç ve biberi güzelce kızartıp kenara alırsın.
Domatesleri rendelersin. Tavaya zeytinyağı ve sarmısağı koyup bir cevirirsin,üzerine domatesleri eklersin. Baharatlayıp pişirirsin. Sonra kızarttıklarını (karnabahar ve patlican hariç)içine koyup dolaba atabilirsin. Soğukta yenebilir bu. Karnabahar ve patlıcanı sıcak servis edersen süper olur. Dışı çıtır çıtırken yani.
Birde yanına makarna yaparsın afiyetle yersiniz,hemde soğan doğratmadım bak sana
Hemde öğrenci evinde kolayca yapabilirsin

Zeytinyağlı sarma yap havuçlu mezeler var yanına koyman için bir sürü şey var canım sende:)

Sebzeli Lasagne yap, çok lezzetli, bugün den hazırla yarın fırına atarsın, yanında salata süper

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…