- 11 Ocak 2016
- 570
- 408
- 23
- Konu Sahibi MightyPineapple
-
Makarna salatası vs yap mezeler birde peynirli börek tamamdırHerkese merhaba, acil yardıma ihtiyacım var.
Yarın arkadaşımı ağırlayacağım, e haliyle yemek bekliyor. Tatlıyı hallettim, ama ben bu kıza ne pişireceğim?
Kesinlikle et, tavuk vs yemiyor vejetaryen bir kız. Evimde fırınım yok, tavada veya tencerede bir şeyler yapabilirim, onlar da çok büyük değil, 2 kişilik bir şeyler anca sığar.
Çok malzeme istemeyen, hatta yarın için şimdiden yapıp yarın ısıtabileceğim ne yapabilirim ben bu kıza? Bir de soğan doğrayamıyorum gözlerim hem acıyor hem ağrıyor ağlatıyor resmen
Salata ve yoğurt hallederim, buğday ekmeğim de var, tatlı da yapacağım, tek çeşit bir yemek yapmalıyım ne yapabilirim?
Yardım, imdaattt !!!!
yeşil mercimek yemeği yap lezzetli pratik doyurucu o yemezse ben gelir yerim :)))
O da bana yemek yaptı evine ilk gittiğimde, dalga geçer gibi dışarıdan sipariş pizza kola ikram edemem.bir orta boy vejeteryan pizza ve kola isi çözer ne kasiyorsun bu kadar
Teşekkür ederimmKabak,patlıcan,havuć,patates ,biber,karnıbahar ve domates alabilirsin marketten.
Karnabahari hafifçe haşlarsın,sonra 2 yumurtayı bir tabağa kırıp,yarım çay bardağı süt 2 yemek kaşığı kadar un, tuz,karabiber,1 çay kaşığı kabartma tozu ve pulbiberle güzelce çırparsin. Kek kıvaminda oluyor bu karışım. Sonra hasladıgın Karnabaharları içine atıp karısıma iyice bula ve kızgın yağda tavada kızart. Patlicanlarıda bu karışımla kızartabilirsin. Yanına sarmısaklı yogurtla mis gibi olur. Patates,kabak,havuç ve biberi güzelce kızartıp kenara alırsın.
Domatesleri rendelersin. Tavaya zeytinyağı ve sarmısağı koyup bir cevirirsin,üzerine domatesleri eklersin. Baharatlayıp pişirirsin. Sonra kızarttıklarını (karnabahar ve patlican hariç)içine koyup dolaba atabilirsin. Soğukta yenebilir bu. Karnabahar ve patlıcanı sıcak servis edersen süper olur. Dışı çıtır çıtırken yani.
Birde yanına makarna yaparsın afiyetle yersiniz,hemde soğan doğratmadım bak sana
Hemde öğrenci evinde kolayca yapabilirsin
Olurlar olurlar. Ellerine sağlıkTeşekkür ederimm
Bütçem kısıtlıydı, kırmızı biber, yeşil biber, mantar ve havuç aldım. Tavaya azıcık sıvı yağ döküp içine domates rendeleyeceğim, sonra bu sebzeleri sote edeceğim. Yanına garnitürlü kornişonlu ve göbek marullu makarna salatası yapacağım. Tatlı da yapıyorum. Bir de dilim buğday ekmekleri tavada tereyağına bastıracağım ohhhh...
Bütçem buna yetti, inşallah güzel olurlar....
Ellerinize sağlık ama arkadaş çok samimi değil sanırım? :)
telaş yapınca alısık olmadığınızı dusundum birbirinize.Tam tersi çok samimi :)
Vejetaryen olduğu için her şeyi yapamıyorum, olmasa hemen tavuk kızartır üstüne sos döker salata yapardım ama, sebze yemekleri tek başına doyurucu olmadığı için telaş yaptım :)telaş yapınca alısık olmadığınızı dusundum birbirinize.
neyse yarın için afiyetler ve bol keyıfler dilerim :)
Vejetaryen olduğu için her şeyi yapamıyorum, olmasa hemen tavuk kızartır üstüne sos döker salata yapardım ama, sebze yemekleri tek başına doyurucu olmadığı için telaş yaptım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?