- 9 Ağustos 2009
- 850
- 202
- 133
- 41
bni anlatıyorsun sandım =))
bende kendime özgüveni olan biriyim tam anlattığın gibi dırdırcıyımdır. erkek arkadaşımsa sakin, bir durum varsa konuşur yorumu yoksa susar. bilgisi yoksa dinler.
bense tam tersi bilgim olsa da olmasa da yorum katıcam
mesela ben biri etrafa bakınıp nereye gideceğini arıyorsa veya sesli düşünüyorsa ben hemen yardımcı olurum, şu tarafta, derim. o sinir olur. sanane der. bulsun gideceği yeri ne atlıyorsun der. ama yapı meselesi işte. ben illa o işe burnumu sokucam
bizde çok tartıştık. ben hatta bir ara beni kıskanıyorsun. özgüvenimi kıskanıyorsun diye çıkışmıştım. ama sonra sonra (yani 4 sene içinde) alışıyor insan. hatta üzülme eşler zamanla birbirine benzermiş, öyle derler yaniiiiiiiii yakında ona benziceksin
mesela el şakasından öyle sıkıştırılıp sevilmekten hoşlanmadığını söyle, sende ona aynısını yap 'bak nasıl gıcık bir durum' de..
veeeee kocanın da dediği gibi huysuz muysuz ama tatlı adamdır illa ki
birde merak ettim. öncesinde flört döneminz oldu mu? o zmanlar nasıldı?
anlatmak istiyor,yorum dinlemek istiyor,bugünde benden yorumlarınızı esirgemezsenız cok sevınırım hanımlar..
evleneli 45 gün falan oldu,evimi cok sevıyorum mutluyum,eşimin ailesine bayılıyorum huzurumuz yerınde,ama eşime tabiri caizse gıcık oluyorum..
yapı gereği çok konuşkan,dır dır denen şey hep kadınlara yapışmış bişeydir ya,bizde tam tersi.benım kocam dırdırcı,herseyi eleştirir sürekli dır dır,vır vır..
okadar çok konu varki toparlayıp size örnek sunmak istiyorum,mesela en basitinden biyere gidiyoruz bi kız garsonla konuşuyo ıyy hiç sevmem garsonlarla muhattap olan gevsek gevsek konusan kızlardan,yada tvde bişey izliyoruz ben yorum yapıyorum hayır canım ne alakası var o öyle degil böyle.yani sürekli bi benle didişme modu var.bide gereksız bir özgüveni var.işinde gayet başarılı,çevresınde cok sevılen bırı ama hep yüzeysel.
yanı ben dışarda imajımı çizdirmem ama kımseyıde sevmem ailem dışında diyen biri.
bende aksine bir okadar hümanıst,cevresı genıs ınsanlarla sohbete bayılan biriyim..biriydim:)
benı kendıne hep rakıp görüyo,bazı konularda konusurken bılgım ondan daha fazlaysa ve laf dalaşında galıp gelırsem yedıremıyo kendıne gidip googleden falan araştırıyo:)
aslında kocamı cok sevıyorum ama bu konusmaları,insanlar hakkında yaptıgı olumsuz yorumlar,benı süreklı eleştirmesi,inanılmaz güvensız oluşu,her tartışmanın sonunda dozunu ayarlayamayıp kavga çıkarışı benı cok bunaltıyo.bende laf dalaşından sıkılıp susuyorum muhattap olmuyorum bu seferde peşimden ayrılmıyo,direk gelıp özur dılerım kırdım senı demektense saçma sapan hareketler,şebeklikler,gelıp sıkıştırmalar yapıyo ben iyice sinirlenıyorum o anda sevmıyorum cıvıklıgı..
acaba yenı evlı oldugumuz içinmi böyle sürekli bi çatışma didişme,cicim ayı dedigin mutlu geçmezmi??bizde hep bi gerginlik..
çok tatlı yönlerıde var,benı sever,sadıktır,ilgilidir,aileme karsı cok düzgündür hepsi ona bayılır,dışarda tartışıyo olsak bıle asla sesını yukseltmez,benı kımseye ezdırmez..böyle bi adam,yengeç burcu.araştırmalarımın cogunda yengec burcunun kıskanclıgı alınganlıgı güvensizligi çıktı hep karşıma..
ben bu adamla ne şekılde konuşmalıyım,söyledıklerımı ciddiye alması için yada uygulaması için..
onu eleştrmek adına bişey söyluyorum yada mesela şuan ne hissettigimi bilmek istermısın dıyorum,tabıkı sana okadar emegım gectı kocan olarak konus bakayım dıyo,kendınce esprı yapıyo ortamı yumusatıyo.ama ben çok sinir oluyorum.ben sinirliykende ya askım sen olmasan ben kımle ugrasıcam ıyıkı evlenmısım senınle,huysuzum muysuzum ama ben ne tatlı adamım yaww diyo:)bitane çarpasım gelıyo
cok uzun yazmışımm kusura bakmayın:)
işte arkadasım aynen durum bu güzel analız etmişsin,zor bir cocukluk geçirmiş cok hırslıdır kazıyarak biyerlere gelmiş hep güçlü durmuş öyle hissetmese bile.hep bir savunma modu var hep istanbul senmı buyuksun yoksa benmı modunda:))
ama kalbı küçücük çocuk gibi oturup duygulanır dudagını büzüp çocuk gibi aglar,onu yalnız bırakmamdan cok korkar.ama gururundan yada benı gıcık etmekten vazgecemez..
biçok zaman o şakaları ve şebeklıklerı hep pişmanlıgındandır benı üzer yada aglatır sonra gelıp özur dılemek yerıne hep güldürmeye çalışır ben güldügümdede sern aglama dayanamıyorum hep güçlü ol gül der.böyle bi kaosla yaşıyoruz ama dedigin gibi onun içinde fırtınalar kopar yada benı kırdıgına üzdügüne pişman olur bu yüzdende böyle davranır ama ben bunu istemıyorum çünküğ dahada cok sinirlerımı bozuyo ve o farkında olmasada benı kendınden uzaklaştırıyo
Yeni evli oldugunuz icinde olabilir bu durum, birbirinizin huylarina alismaniz 1 yili aliyor..flort etmek ve ayni evde yasamak cok farkli seyler tabii. kaldiki insan 40 yillik kocasini taniyamiyor...
Birde canim hic bir kul mukemmel degildir. Rabbim herkese bir dert vermis…hic birsey kolay elde edilmiyor maalesef.
benım esımde yengec burcu 7senedır tanıyorum esımı yengec burcu erkegı kıskanc olur cok kıskanc olur ben 4sene neler cektım esımden ama evlendıkten sonra guvenını kazandım cok degıstı sımdı kendınden cok bana guvenırev kedısı olur yengec erkegı cok annecıdır bırazda sekılcı baskalarını begenmeme tepeden bakma durumlarıda vardır bende tam tersı 7den 70se tum ınsaları sever herkezle ıletısım kurmaya bayılırım bıraz zıtız zıt kutuplar bırbırını cekermıs derler abımde yengec burcudur cok ıyı tanırım yengec burcu erkegını cok patavatsız olurlar cocuk gıbıdırler
ben başak burcuyum,güya başakla yengeç anahtarla kilit gibiymiş:)tamamen zıt 2 burç bence
yalnız ben daha cok sempatık kısımlardan bahsetmısım galıba ama bu yaptığı şebeklık ve maymunluklar benı zıvanadan cıkardıktan sonra olan şeyler
onun öncesinde yanı tartışırken inanılmaz bir canavara dönüşüyo agresif küfürbaz laftan anlamayan dınlemeyen anlayışsız kıskanc eleştirici acımasızz....
kavga kıyamet kopuyo sonra ıkımızde susunca oluyo bu diger yaptıkları..
mesela daha öncede bahsetmıstım sacma sapan bi konuda sinirlendıyse direk bela okur yada küfür eder sonra hata oldugunu kendı içinde anlıyo demekkı yalakalık yapar..
benım sinirlerımde ınanılmaz laçkalaşıyo bu durumda,e insanız halıyle baktım anlamıyo güzellıkten bende ona uyup küfür edersem sakınleşince bak nıye küçücük şeylerı büyütüyosun nıye kufur edıyosun dedıgımde ama sende edıyosun dıyo.buyur burdan yak..
başlatan önemlıdır diyorum ilk sen yapıyosun bende dayanamayıp edınce ama sende yapıyosun oluyo..ya işte süreklı böyle ama öyle böyle özur dıle sen özür dile oydu buydu derken off diyorum gidiyorum içeri sonrada muhattap olmak ıstemıyorum içime kapanıyorum
çünkü anlatsamda anlamıyo ciddiye almıyo
acaba evi falanmı terketsem,ne yapsamda gözü korksa benden
daha yeni evlisiniz.aslında yeni evliyken cicim ayı olmuyor,insanları birbirini tanıyıp çözme zamanı bana göre,bu da çatışmalarla oluyor tabiiki
2 farklı ailede yetişmiş insanlar bir çatı altına girince ister istemez bunlar yaşanıyor.bekarken istersen 10 sene tanıyor ol ama çatı altına girmeyince kişilikler belli olmuyor.
sevgilisiniz yada nişanlısınız ayrı evlerde yaşıyorsunuz.birbirinizi gördüğünüz zaman kısıtlı.kısıtlı zamanlarda en güzel en kibar halinizle görüşüyorsunuz.evlenince öylemi çirkinliklerimizi de,farklı yetiştiğimiz için farklı davranışlarımızı da görüyoruz.eminim zamanla birbirinizi çözüp uyum sağlıyacaksınız
ay kuzummmm çok güldüm yaaa benim nişanlımda yengeç sanki onu anlattın ama sen takmışsın ya bi kere batıyo. benim nişanlımda beni delirtmeye bayılır ama bişey diyimmi kaçanı kovalar öyle huyu var. mesela onu çok seviyim öpüyim hemen şımarır baktım cıvıtıyo hemen çekerim kend,mi bu sefer o gelir. ben artık bundan keyif alıyorum oyun gibi
bide seni anlaması için onun sana davrandığı gibi davran konuşmaktan anlamaz bu yengeçler illa yaşaması lazım
canımcımmm bak gör neler çekıyo arkadasın bidaha düşün valla az kaldı düğüne:))şaka şaka allah büyük dertler vermesın herkeısn evınde benım gibi bi adam olmaz:)ayyy bunu okudumda burda dozaj kaçmış sanki :26:
ben gördüm sizi:))görüyorum okuyorum sadece cevaplayamadım geldım ama şimdi burdayım çok tesekkur ederım yorumlarınız içinBazen görünmez olduğumu düşünüyorum
yok canım evi terketme dur :44: acaba biraz uzaklaşmanız iyi gelir mi ki? özler falan... ama yok canım yaa sanki sen ohhh beeee deyip daha çok soğursun gibime geliyor
canım zaten sadece bu cıvık hareketlerden dolayı eline vazo alıp atmaya kadar iş büyüyor olsa sen haksızsın derdim. ama belli ki öncesinde bir kriz yaşanıyor.
ama küfür etmesi vs ayıp yıpratıcı şeyler. ilişkiyi zedeler.
ayrıca kavga sebepleriniz belli ki ufak tefek şeyler. daha büyük kavga ettiğinizde sinirinizi çıkarak kötü kelimeleriniz kalmayacak, bu sefer gurur kırıcı, ağza alınmayacak cümlelere başlarsınız.çünkü gerçekten insan ettiği kelimelerle bile stresini atabiliyor ama siz işi büyütüp sonra nasıl sinirinizi atacaksınız?
bence sen o ne küfür ederse et. küfür etme. böylece onun eline koz vermiş olmazsın en azından
mesela bir karar alın küfür etmeyin. 'hııı sen çok biliyorsun. bay bilmiş. bayan ukala. vs ' gibi kelimelerle geçiştirin en azından.. bir sınır çizin kullandığınız kelimelere.
aaman yaa hiç yengeç arkadaşımda yoktur.
benim sevgilimde başak bu arada
Anlattığın herşey çok sevimli hoşta küfür kısmı hiç hoş değil amaşaka yapıyım derken kaka oluverir sonra.
canımcımmm bak gör neler çekıyo arkadasın bidaha düşün valla az kaldı düğüne:))şaka şaka allah büyük dertler vermesın herkeısn evınde benım gibi bi adam olmaz:)
ben gördüm sizi:))görüyorum okuyorum sadece cevaplayamadım geldım ama şimdi burdayım çok tesekkur ederım yorumlarınız için
:)evet işte o öncesindekı krız yüzünden ben zıvanadan cıkıyorum yoksa öyle kolay kolay agzından kötü laf çıkan biri degilim helekı sevdıgım adama hayatta etmem ama tahammul sıınırımı cok zorluyo.inan diyorum gitse bi şehır dısına falanda kafamı dınlesem,bazen doyorum zaten senın en yakın toplantın ne zaman gitte kurtulayım diye.ben senı ararım karıcım merak etme yoklugumu hıssetmezsın dıyo.
birazdan gelır yıne baslıyo bizim macera.dır dır dır,vır vır vır..
allahım sen bana sabır ver:)
hanı bensız yaşayamaz falan derız ya bazen ben ona ınanmıyorum.ben kocama ilk zamanlar körkütük aşıktım nefes alamazdım onsuz ama öyle bı daralttıki inan bazen nefret ettıgmı bi çatlak bulsamda sızıp kaçsam durumuna gelıyorum..
oyuzden özellıkle kıskançlık berbat bişey hanımlarr,cok kıskanc olan adamda kadında karsısındakını bunaltır kımse o sevgıye güvenmesın,gün gelir çeker gider
:))kırıcam kıskaçlarını bigün ama neyse,sinek kadar kocam olsun başımda olsun diye bi oyun vardı geçen sene,bizimkı dıyo bak elalem sınek kadar kocaya tamah edıyo sen dua et boğa gibi kocan varr:)bende dıyodum evet hayvanları sevıyorum evde beslemk ıstıyorum ama kastettiğim sen değildin:)yuvarlanıp gidiyortuz işte..raund başlasın bakalım o zaman. sakin ol canım. kıskanlıçta bir süre sonra geçicek geçiyor. öncesinde sevgilim her akşam netten cep tel hesabıma girip o gün kimlere mj attım kimlerle konuştuğumun çetelesini tutardı. şimdi girip baktığı yok. şifremi bile istemiyor o kadar yani. sonradan geçiyor bu huyları.
başakmış yengeçmiş koçmuş. hepsi erkek işte
canım aynı evde yaşamayı bunun gerekliliklerini zamanla öğreniceksiniz oda öğrenicek e benimde az zamanım kaldı ama insan illa yaşamak istiyo işte
takma konuştuklarını sallama sen sinirlendikçe emin ol o keyif alıyo. bak ne diyorum ya en güzel yöntem onun sana davrandığının aynısı sende ona davran
aklı olan evlenmezmiişşşş
bu arada bende evlenme peşindeyim
buaralar aklım yerinde değilken evleneyim dedim.
umarım bu akşam eşin burayı okumuştur kendine bir ders çıkartmıştır ve ona göre davranmayı planlar. en azından ciddi şekilde oturup çözüm arayışında bulunursunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?