Ben bunları gerçekten hak ettim mi?

Minik bir kedi, eğer yazan yaş doğruysa henüz 21 yaşındasın.
Aklını peynir ekmekle mi yedin de o yaşta evlenmeye kalktın ki?
Bence zararı neresinden dönersen kar derler ya, o durum seninkisi.
Hatta mantıklı olan senin onu terk etmendi.
Baksana;Aile aile değil, çocuk desen daha göbek bağını kesememiş, çocuk yani.
Sen desen daha küçücüksün. Kendi hayatını yaşamaya daha başlamamışsin bile.
İnan ki ennn güzel yaşlarin. Şu an sana evlilik vs çok cazip gelir ama bir süre sonra yaşıtların bir başına ülke ülke gezerken, kız kıza tatil yaparken, akşam mekanlarda eğlenirken sen mercimek çorbasını karıştırırken 'allahim ben ne yaptim' diye dusunurdun zaten.
Bence kurtulduguna sevin. Mutlu ol
Hiç ki üstünden yük kalkmadı ya? Tamam mutsuzsun , haklısın ama içinde bir yerde 'ohh' diyen bir parçan olmadı mı? O kadar mı huzurlu ve emindin kendinden?
Bence bir zaman geçtikten sonra geçmişe bakıp seni kurtardığı için ona minnet duyacaksin. Çok ciddiyim
Şimdi değil ama o zaman da gelecek.
Ayrıca hala bekar ve özgür olduğuna göre hayatına yeni bir yön verebilirsin.
Mesela Avrupa gönüllü hizmetlerini araştır, senin yaşında insanlar gidiyorlar ona. Uçak biletin-cep harçlığın- kalacak yerlerini AB fonu ödüyor, sen de o ülkede bir gönüllü yerde çalışıyorsun. Artık yetimler mi olur,hapishane mi, ağaç dikimi mi...
İnan ki sana çok iyi gelir böyle bir değişiklik. Ufkunu genişletir, akrabalardan-cevreden uzaklaştırsin, dilin gelişir...

Ömrünü böyle mi tüketmek istiyordun? Kavga gürültü üzüntü... ailen daha çok yıpranırdı. Onu takip etme, iyi olmak için bir şeyler yap. Kurs-gezi vs. Laf getirenleri çıkar hayatından.

Adamı sorgulamayi bırakta asıl sen ne yapmaya çalışıyorsun?? Bitmiş olan bi ilişkinin ardından ne diye sivri dilli mesaj atarsin?? Adama babası resim sildiriyor başında durup ve şiddet uygulanıyor seni ozledigi için sense halaa kalkip ahlayip vahlayip üzülüyorsun yetmiyo mesaj atiyorsun .. yaa arkamda durabilicek bir arkandan değilmiş anne baba lafiyla hareket eden biriymis ÇOK ŞÜKÜR RABBİME ben evlenmeden o imzayı atmadan gerçek yüzlerini gördüm deyip el acıp dua etmiyorken bu aglamalar kahretmeler nedir yaa bir kendinize gelin bir silkelenin sizden onemlı değerli kimse varmı bu dünyada ? Farkindamisiniz anne ve babanızın Bu durumdan ve sizin bu halinizden nasil etkilendiginden ?? Yapmayın bunu kendinize ve ailenize allah aşkına. . GERÇEKTEN SANSLİYİM DİYİN GERÇEK YÜZLERİNİ GÖRDÜĞÜNÜZ İÇİN

Bence neden diye sormaktan vazgeçmelisiniz. Mutlaka bir hayır vardır bu olanlarda. Bizler imtihanlar karşısında sabırlı olmalıyız, isyan etmemeliyiz. Siz kendiniz bahsetmişsiniz eski nişanlınızın babasının, annesinin nasıl insanlar olduğundan. Çocuklarının hayatına bu kadar müdahalede bulunan insanlar, siz evlenseydiniz kim bilir ne sıkıntılar yaşamanıza sebep olurlardı. Şükretmelisiniz. Utanacak, sıkılacak herhangi bir şey yapmamışken kendinize bu kadar acı çektirmemelisiniz. Size bunları yaşatanlara asıl resti çeken siz olmalısınız. İlahi adalete inanıyorum. Siz de inanın ki kendi gözlerinizle görmeseniz dahi kulaklarınız duyacaktır bir şeyler ve iyi ki olmamış diye şükredeceğiniz zamanlar gelecektir. Lütfen dimdik ayakta durun, aileniz için, kendiniz için. Sadece kendinize ve ailenize odaklanın toparlanmaya çalışın. Size bunları yaşatanlar ne halleri varsa görsünler umurunuzda olmasın. Dilerim bundan sonra karşınıza vicdanlı, ahlaklı ve iyi niyetli insanlar çıkar. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Acısı zamanla geçiyor, hafifliyorsunuz ama merak hiç geçmiyor. Yani ben de geçmedi.
Eski erkek arkadaşımla ayrıldığımızda o kadar kötüydüm ki. Ama geçiyormuş hepsi. En çok da boşa harcadığın zamanına üzülüyorsun sonradan.
Sizi terkeden biri için kendimizi yiyip bitirmeyin. Ya evlendikten sonra terketseydi?? Ya evlenip mutsuz etseydi? Evlendiğinize evleneceğinize pişman etseydi?
Eski erkek arkadaşım evlenme teklif etmişti saçma sapan bir şekilde görüntülü konuşma yaparken. Sürekli küs-barış olmaktan bıktığım için ve evlenince düzeliriz diye umarak kabul etmiştim bu özensiz, duygusuz şekilde yaptığı teklifi. Sonra tekrar aramadı. Ben aradım bir kaç sefer telefonu açmadı. Sonra hiç konuşmadık. Günler sonra mesaj attım. “Evlenme teklifini kabul ettirip sonra bırakmak için mi teklif etmiştin?” gibisinden bir mesajdı. Şu cevabı gönderdi: “Mutlu olacağımıza inanmıyorum artık” Bir de bu olaydan çok kısa bir süre sonra nişanlandığını öğrendim. Yaklaşık 1-2 ay sonraydı sanırım. Muhtemelen benimle görüşürken o kızla da görüşüyordu.
Şu an iyiki diyorum, iyiki terketmiş. Yoksa ben o cesareti gösterip onu bırakamazdım ve ömür boyu mutsuz olurdum belki de. Sağolsun. Ama insan gibi bitirseydi diyorum sadece. Arayıp konuşsaydı.
Evlenmeden önce melek gibi olan ve her konuda anlaşabildiğim eşim bile evlilikten sonra bu kadar değişebiliyorsa iyiki o beni bırakmış diyorum.
Siz de iyiki diyeceksiniz ileride. Sabır.

Kendi engellemesi neyse de başkasının baskısıyla engelleyen biri iyice de gözümden düşerdi..

Oncelikle bir psikologa gitmelisiniz yasadiginiz travmayi atlatmak icin. Devlet hastanelerinde ya da universite hastanelerinde psikologlar var.
Yuruyus yapin. Bu seratonin salgilamanizi saglayacak, kendinizi iyi hissettirecek.
Anne ve babaniz siz uzgun oldugunuz icin uzgunler yoksa bittigine degil. O yuzden biran once toparlanmalisiniz.
Bir hobi edinin kafanizi dagitacak.
Onu takip etmeyin. Onunla ortak arkadaslarinizla gorusmeyin yoksa hep beklenti icinde olursunuz, onunuze bakamazsiniz.
Ona birsey olacak mi diye takip ettiginiz surece ona birsey olmaz. Cunki bu evrenin sen baktiginda ben soyunamiyorum ilkesidir. Ona bir sey olursa birsekilde haberi gelir merak etmeyin. Siz onu takibi birakin.
Suan yasadiginiz aci ve travmadan gercekleri goremezsiniz ancak sizin icin olmasi gereken en iyi durum buymus. Bunu ilerde anlayacaksiniz. Hayirlisi buymus diye dusunun. Bununla evlilik olsa idi mutlu olamayacaktiniz. Evli iken ayrilmak daha da zor. Boyle bitmesi sizin icin en hayirlisi.
Terk etti demeyin. Bitti deyin. Terk kelimesini beyninizden cikarin.
Daha iyisinin gelmesi icin bunun gitmesi gerekiyormus. Evren boslugu sevmez. Merak etmeyin birgun hayatiniza size cok cok deger verecek birisi cikacak ve iyi ki bu olmamis diyeceksiniz.
Artik kendinize zulmetmeyin biran once nasil toparlanirim diye dusunun. Ondan gelen haberlere kulaklarinizi tikayin, haber getirenlerle gorusmeyin.

Son düzenleme:

Bu durumda ayrilmaniz iyi olmaz. Nisan atmak bosanmaktan daha kolay

Bir dizi vardı cnbc-e'de (one tree hill olabilir). Teee on yıl önce falan. Adam hayatındaki iki kadına da; 'su an havaalanındayim,seninle yeni bir hayata başlamak istiyorum. kabul ediyorsan gel' gibi bir mesaj atıyordu. Kim gelirse onunla gitmek üzere..
Sizinki de iki kişiye de aynı şeyi söylemiş, en çok sevinenle evlenmiş herhalde
Dangalak ya... Allah'ından bulsun

İyiki de öyle yapmış. “Şöyle yapsaydım mutlu olabilirdik” gibisinden içimde en ufak bir pişmanlık bırakmadı sağolsun. Elimden geleni yaptım değmeyecek biri için.
Konu sahibi de ilerde “iyiki” diyecek. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi.

asıl sorununuz bu işte. sorunları sürdüren sebep.

Daha fazla hırpalamayın kendinizi, siz isteseniz de istemeseniz de acınız azalacak yaşamaya bakacaksınız. daha önce başka bir konuda da bahsettim : insanlar evlatlarıyla imtihan oluyorlar yeri geliyor taş basıyorlar bağırlarına ... bir şekilde yaşamaya bakıyorlar..

kırılan gurur ve kalp düzelir. ama sağlığınız bozulursa onu geri getiremeyebilirsiniz. anneniz ve babanızın sağlığı da öyle...

Allah'tan hayırlısını isteyin . bol dua edin..

Ömür biter, imtihan ancak o zaman biter. Sabrı elden bırakmayın lütfen . artık şöyle yaptı sonra böyle yaptı şeklinde parçaları birleştirmeyi bırakın. Bu iş bitti. Barışsanız bile bu aile, en azından kp eski nişanlınız onlara bu kadar düşkünken, size huzur vermez.. Hangi profilden bakarsa baksın, ister engellesin ister engellemesin. O da unutacak siz de unutacaksınız. Her hareketine anlam yüklemeyin. Hayal kırıklığı yaşamanızı istemem

Madem öyle önüne bak ister engellesin ister engeli kaldırsın umrunda olmasın mesaj felanda atma bir anda sil hayatindan
Ne yapmaya çalışıyor diye düşünme onun pişman olup donmesini bekleme
Hayatı yasa mutlu olduğun şeyleri yap gez toz

Öncelikle hiçbir şekilde iletişime geçmeyin artık. Mesaj atmak, profiline bakmak, arkadaşlarıyla iletişim kurmak vs bunlar sizi daha da dibe sürükleyecek şeylerdir. Umduğunuz tepkileri alamadıkça depresyonunuz artar. Bence hiçbir şey düşünmeden bir psikiyatristten ya da bir psikologdan randevu alın. Siz bir doktora ya da psikoloğa gitmeseniz bile emin olun bu acı dinecek ama bu süreci uzatarak tek başınıza başetmeniz gerekmiyor. Yapmanız gereken tek şey randevu almak ve hiç düşünmeden gitmek.

Acik konusayim bende olsam ben de agresif biriyle evlenmezdim. O nedemek oyle vurdulu kirdili, koltuk, dolap kirmalar delimisiniz siz? Boyle olursaniz bu ayriliginiz bence ne ilk ne de son olur. Kendinize ceki dozen verin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…