Ben can yakmanin Ne oldugunu Canim yanarken Unuttum.

mrb özlem
yazdıklarını okurken acaba dedim. bi akrabamız vardı tesadüfki onun adıda özlem ve yaşadıklarınız aynı sadece benim tanıdığım kişinin abileri yok her neyse senin yaşadıklarının aynını ve daha fazlasını yaşamış bir kızcağız özlem üstelikte hamile yaşadıklarını anlatmasın diye eşi olacak ahlaksız telefonunu dahi almış elinden ailesi eşini arıyor mecbur ulaşmak için kızcağız kocasının yanında konuşamıyor tabi dedesininkızı ziyaretiyle olay anlaşılıyor kızın yüzü gözü darma duman bi görsen bebek gibi asla yakışmıyorlar birbirlerine ama gönül bu işte babası gelip götürdü kızımızı boşandılar mutlumu mutlu ailesini arkasına aldı çocuk doğuncada yurda vereceklermiş ne kadar doğru bilemem ama iyimi etti dersen çok iyi etti çünkü mahkeme salonunda bağıra bağıra özlem akıllılık etti boşandı yoksa doğduğunda o çocuğuda sobaya atacaktım demiş. velhasıl güzel kardeşim geleceğini karartma belli herşeyine rağmen sende seviyorsun onu ama sevgi bu değil insan sevdiğine kıyar mı üzer mi kötü söz söyler mi kalbini acıtır mı delikanlı adam sevdiğine el kaldırır mı hiç??? karar elbetteki senin ama geleceğini karartma önce ailenin yanına git kendini güvence altına al sonrada anlat yaşadıklarını aslan gibi abilerin baban var kimse canının evladının üzülmesine tepkisiz kalamaz destek olur kendini doğacak çocuklarını bile bile ateşe atma kimse hesabını sormazsa o çocuklar kalkar bunun hesabını sana sorarlar madem dayak yiyordun bizi niye doğurdun diye çünkü o çocuklarını dövdükçe senin canın şimdi olduğundan çok daha yanacak kendi acılarını hissetmeyeceksin evladının gözünden akan yaşlar bugün olduğundan dahada çok pişman edecek seni. inşallah geleceği azda olsa görebiliyorsundur güzel kardeşim yaşın daha çok küçük seni her halinle kabul edecek bir baba yiğit bulunur mecbur değilsin bu rezilliği yaşamaya baba evine dönen ilk kişide sen olmayacaksın bunu unutma senin gibi nice özlemler nice ayşeler var daha beteride vardır eminim ama allah bize bu aklı kullanalım diye verdi aklını kullan güzel kardeşim yaşını gençliğini heba etme o senden vazgeçecek bu gün ya da yarın illaki vazgeçecek o geçmeden sen ondan geç anlasın ne yaptığını görsün rabbim yardımcın olsun kocanıda ıslah etsin...

bu kapıdan çıkarsan bidaha giremessin öyle böyle tehditler savuruyor. bikere gittim babamlara gitmiş eve beni bekliyo gelim babanlara felan yok babamla telfonda kounşutu eve gelsin tamam baba demişb babam beni abimle gönderdi resmen almış biralarını sigarasını beni bekliyooo abimi görünce afalladı bi. ağlıyo zırlıyo sonra ben yapmak istemiyorum diyeee.. büyük abim o olaydan sonra ne bize geldi zaten ertanı hiç sevmiyodu iyice kıl oldu bi bi fırçaladı bunu. şuanda bi o hala ertanı istemiyo herzaman dedi cağırı at saatt kaç olursa olsun ben anında kapında olurum diye ama bi kere bile yapmadım yoksa çok sinirli abim. ve şuanda benim kocam abinin havasından geçilmiyo selam bile vermiyo diyo oda sinir oldu abim o olayda aramış kardeşin koynuma girmiyo demiş abimde sen ne biçim adamsın lan nasıl konuşuyosun diye bağırmış çağırmış. vuramazsın sen kimsin felan diye .b....

canım kavgasız gürültüsüz ayrılık olmuyor üzülmeden hiç olmaz..her ayrılıkta bir hüzün vardır bu insanlarla medeni bir şekilde ayrılmak imkansız banada eşim bu kapıdan çıkarsan giremezsin diyordu kendi ağzıyla defol git diyordu gittim ne oldu geldi yalvardı bu yapıdaki insanlar elinden geleni yapar sonra bir şey olmamış gibi davranır senden de öyle davranmanı bekler..surat asma lüksün olmaz daha yaşın seninde çok küçük baba evine gitmektenmi çekiniyorsun peki baba evinde ne kadar kalacaksın?mutlaka karşına düzgün biri çıkacak bu defa daha düzgün karar vereceksin bu bir gün değil 2 gün değil bir ömür çekilirmi?

dayak küfür ömür boyu devam edecektir eminim.ama istemem çekesin.hala yanında olduğuna göre benim gibi bağımlısın ona yani kararsızlık bağlıyor seni.tutuyor.

Güzel kardeşim sen nasıl bir sabır taşısın ben okurken sinirimden çatladım.Bak gelmıssın buraya derdını anlatmışsın ne güzel,bu kadar ınsanda aynı cevabı verıyor sen iyi ol diye..Eğer kendini biraz olsn önemsiyorsan en azından bir psıkologla gorus psikolojik yardım al,çunku iyi değilsin.Ona dök içini o anlatsın sana olması gerekenı..Unutma bir tane hayatın var...

canım yaşadıkların beni çok üzdü,ama çaresizliğine daha çok üzüldüm.
anne babanın evlilikleri,senin abinin evinden gelin olman, yaşın,yaşadıkların inan bunları çekmene değmez..elalem ne derse desin hiç düşünme hatta bu hayatta kimseyi düşünme sadece kendini düşün ve ona göre karar ver. ne elalemi ne alileni ne eşini kimseyi mutlu edemezsin.. kendin için karar ver. hiç düşünme utanıyosun abinin yengenin evine dönmek seni engelliyo olabilir ama bak çalışıyosun paranın açmıycağı kapı yok... çalışmana devam et dön abinin evine (bu arada abini çok takdir ettim. evli ve babası başında olmasına rağmen sana sahip çıkıyo) kendini toparlayınca babanla çıkarsınız bi eve.. nasıl olsa şimdi eşin hem paranı yiyiyo hem hırpalıyo bari hırpalanmadığın yerde ailen yesin paranı.. sakın hamile kalma kalrsanda eşine hemen söyleme.. yoksa senin çaresizliğin çocuk yüzünden bağımlılık haline gelebilir birde ömür boyu..

canımya valla yazılarını kaç gündür tekrar tekrar okuyorum şaka gibi.ya sen bu adama niye katlanıyorsun bak mesleğin var ki mesleğin olmasa bile bir şekilde gençsin iş bulur çalışırdın.bu adam düzelmez canım yazık ediyorsun kendine.ne yani mutfakta ıslatıp sonrada küvet devam etmek ya inanamıyorum .parçalamak geldi adamı içimden.hele yazışmalrınızı okuyunca inan sinirden çatladımya.bak cnaım hiç korkma senin çaresizliğin karşısında bence seni eziyor.sen ehr defasında özür dilemişssin dileme bırak.anladı-ğım kadarıyla ailende boşansan seni yalnız bırakmıcaklar.o yüzden bence gençliğine yazık etme.off canımya allah bu körolasıca adamı ıslah etsin.

Soylemesi kolay biliyorum,cok iyi anlayamam seni.Ama bu durumda mantikli dusunmen lazim canim,nolur kendine yazik etme,birak,boyle bi insanla nasil omur gecirilir ki ! Duzelecegini pek sanmiyorum,konustun mu onunla iyice ? Her seyden once bu senin hayatin,millete ne derim falan diye kafana takma,aciklama yapmak zorunda degilsin.Kimse bilemez kapali kapinin ardinda ne oldugunu.Ama kendini,kendi hayatini dusun canim,lutfen.

Sanırım konu sahibi iletişim kurmak istemiyor şu aşamada, o kafasına göre doğru bir tarih belirlemiş biz ne dersek diyelim, ne yazarsak yazalım, kocası neresini hasarlarsa hasarlasın o kendini abisinin düğününe şartlamış. Çok bişey demeye lüzüm yok ne dersek diyelim şu aşamada okusada onu pek etkileyeceğini sanmıyorum.:26::50::50::50:

Son düzenleme:
ya konu sahibi arkadaş dünden beri yok sanırım.merak ettim aslında umarım herşey güzel olurya..valla yaşadıklarını düşündükçe of off diyorumya.umaırm girer bu aralarda haberdar eder bizi.

birilerinin beni merak etmesi güzel duygu... teşekkürler.

nasıl olsun aynıyım. dün gece abisi geldi sanki bişi yokmuş gibi karıcım karıcımdı. benimde moralim bozuktu yaşadıklarımız için abisinin lavabolya gitmesini fırsat bulup tehditelerle beni normale çevirdi. dua et abim kalsın bu gece gibisinden aibisi kalmadı ama ben ona mecburen iyi davarandığım için iyidi. zorlada olsa istemeyerekte olsa yattığım için onunla dokunmadı canımı yakmadı ama bu nekadar yakmamış sayılır bilmiyorum.

sizlere cevap vermmiyorum çünkü benim durumu kaabullendigii düşünüp düşüncelerinizi söylüyorsunuz. evet hepiniz haklısınınız emin olun bende öyle düşünüyorum ama herşeyin sırası oldugu düşünüyorum diceksinizki sıra sen ölüncemi falan haklısınız. düğn gecsin diye beklemek zorundayım en azından. teşekkürler. ;(

birilerinin beni merak etmesi güzel duygu... teşekkürler.

nasıl olsun aynıyım. dün gece abisi geldi sanki bişi yokmuş gibi karıcım karıcımdı. benimde moralim bozuktu yaşadıklarımız için abisinin lavabolya gitmesini fırsat bulup tehditelerle beni normale çevirdi. dua et abim kalsın bu gece gibisinden aibisi kalmadı ama ben ona mecburen iyi davarandığım için iyidi. zorlada olsa istemeyerekte olsa yattığım için onunla dokunmadı canımı yakmadı ama bu nekadar yakmamış sayılır bilmiyorum.

sizlere cevap vermmiyorum çünkü benim durumu kaabullendigii düşünüp düşüncelerinizi söylüyorsunuz. evet hepiniz haklısınınız emin olun bende öyle düşünüyorum ama herşeyin sırası oldugu düşünüyorum diceksinizki sıra sen ölüncemi falan haklısınız. düğn gecsin diye beklemek zorundayım en azından. teşekkürler. ;(

canım benimya inşallah bu durumdan tez zamanda kurtulursun.ya böyle bir adamla aynı eyrde nefes almak bile zordur eminim.madem düğün geçsin diyorsun bence hiç gerek yok ama inş.herşey gönlüne ögre olur.

AMİN. ben sizlerin yazılarını anında takip ediyorum merak etmeyin . çünkü herkes sorunlarım oldugunu biliyorum ama yarım yamalak herşeyi anlatmıyousun o yüzden hiçbir ayrıntıyı atlamadan yalan söylemeden konuştugum tek yer burası yakından takip ediyorum mesjlarınızı...

AMİN. ben sizlerin yazılarını anında takip ediyorum merak etmeyin . çünkü herkes sorunlarım oldugunu biliyorum ama yarım yamalak herşeyi anlatmıyousun o yüzden hiçbir ayrıntıyı atlamadan yalan söylemeden konuştugum tek yer burası yakından takip ediyorum mesjlarınızı...

ya tabi cnaım en azından burada bişeyler paylaşınca daha iyi hissedersin kendini.keşke senin için yapabilcemiz bişeyler olsaydı

bir okuzle yasamak zorunda degilsiniz...
yazik size yaa 20 yasindasiniz...
sizin yasinizdaki gencler ne guzellikler yasiyor siz neler yasiyorsunuz...
cok aci gercekten...
hic bir sey icin gec kalmis degilsiniz, evliliginizi bitirin ve kaldiginiz yerden okumaya devam edin...okumasaniz bile insan gibi yasayin hic olmazsa...
basabilirsiniz bunlari yeter ki isteyin...
bekleyeyim belki duzelir diye beklersen kendine yazik edersin guzelim, ayril bu hodukten, gencligini eline geri al ve oku...
ayaklarinin uzerinde dur...
ailen senin arkanda olur mutlaka...

bir okuzle yasamak zorunda degilsiniz...
yazik size yaa 20 yasindasiniz...
sizin yasinizdaki gencler ne guzellikler yasiyor siz neler yasiyorsunuz...
cok aci gercekten...
hic bir sey icin gec kalmis degilsiniz, evliliginizi bitirin ve kaldiginiz yerden okumaya devam edin...okumasaniz bile insan gibi yasayin hic olmazsa...
basabilirsiniz bunlari yeter ki isteyin...
bekleyeyim belki duzelir diye beklersen kendine yazik edersin guzelim, ayril bu hodukten, gencligini eline geri al ve oku...
ayaklarinin uzerinde dur...
ailen senin arkanda olur mutlaka...

ne kadar güzel yazmışsın eline sağlık:71:

vay be adamdaki genişlige bak sen kadının elinden parasını al işten gel güzel sofra istiyorum de...kadına dayak değil işkence!!! et gece olunca altına al gönlünü eglendir...pislik herif kusura bakma özlem.şuan da abinin düğününü huzurunu bozmak istemeyişini de anlamıyorum ama diyelimki öyle ...abin sen bu adamla boşanırken yaşadıkların karşısında kendi huzurunu bozup karısının koynundan çıkıpta bi kardeşim var sahip çıkayım der mi ??? bak kötü günde herkes el olur...elinde maaşın işin varmış...bu çok iyi yeni hayatını yoluna koyman zor olmaz.sakın bu adamın değişmesini bekleme sen melekte olsan bu senle alakalı bi durum değil onun kendisiyle alakalı.adam hasta belli yani.kim bilir çocuklugundaki neyin acılarını senden çıkarıyor bunu bilemeyiz ama görüyorsundur tv gazetelerde olan olayları.bu adamın yanın da gözünü kapatıp uyuman bile büyük cesaret...seninde psikolojin bozulmuştur artık...senin ayagını baglamak için hamile de bırakırsa ozaman felaketin olur:50: sen davanı aç kardeşim ama mutlaka başıma birşey gelirse kocamdandır diye bildir ne gerekiyorsa yaptır boşanma sürecinde evden uzaklaştırsınlar korkma sakın...çünkü onunla aynı evde kalmak hepsinden daha korkunç inan..allah yardımcın olsun

ne kadar güzel yazmışsın eline sağlık:71:

:29:

sanirim benim de yasim kucuk oldugu icin konu sahibinin yasadiklarini kendim yasamisim gibi hissettim...
ben de erken yasta evlendim maalesef (maalesef diyorum cunku erken yasta evliligi kimseye tavsiye etmiyorum, mutsuz oldugumdan degil) ama sukur ki basima boyle seyler gelmedi...
bu kizcagizin hayati baskasinin ellerinde degil tamamen kendi elinde, bosanmaya bir karar versin onu hic bir sey alikoyamaz...

Son düzenleme:
ozlemcigim ...
Bak canim burada ben dahil olmak uzere bircok uyenin sana kizdigini dusunebilirsin...
Kizmak degil canim yazdiklarini okudukca senin icin endiselenmek di bu...
Caresiz degilsin ,yanliz degilsin canim benim...
Sen saniyormusun ki senin anlattiklarin karsisinda biz sadece okuyup o anda uzulup sonra pc yi kapatinca aklimizdan ucup gidiyor hersey...
Hic oyle degil.....

Ben kendi adima sunu soyleyeyim ...
Ne olursa olsun, nasil olursa olsun, sen gene ayaga kalkabilirsin,babanida yanina alip tekrar yeni bir hayata baslayabiirsin...
Yasin cok kucuk ,o hayvan (kusurabakma canim) seni kimsesiz sahipsiz saniyor, sansin genede bu bile onemli degil..
Ama durda bir dusun canim ,sen sahiden onun dusundugu gibi sahipsizmisin?
Neden ona bunu dusunmesi icin daha cok firsat veriyorsun?
Gunah degilmi sana, yazik degilmi gencligine ,ruhuna ,bedenine?
Herkezi kendinden daha fazla dusunmeyi birak artik...
Gecmisde yaptigin hata yuzunden bugun daha fazla bedel odeme yeter...
Kim ne derse desin, kim ne dusunurse dusunsun ,hic onemli degil..
Sen tum bu acilari yasarken herkez evinde basini yastiga koymus misil misil uyurken, sen hala ne olacak diyemi dusunuyorsun?
Canim benim ,daha hayata karsi cok toysun ,yasaman gereken daha nice yillar nice mutluluklar olacak, neden bu yasinda bukadar agir bir yukumlulugu cekesinki...?
Sen hala milletin huzuru kacmasin diye o adamin hakaretlerini ,dayagini ve hatta cinsel zorlamalarini cekerken neden kendine bukadar degersizce davranip milletin huzurunu dusunuyorsun?
Burada senden daha tecrubeli yasca buyuk insanlari es gecme ablacigim ,su gibisin ,genceciksin ,bahar gibi taptaze bir ciceksin ,bunu anlamayan okuzun evinde bir saniye bile kalmaya degermi birtanem?
Canina bir zarar gelecek diye icim gitti ,illa dugun gecsin diyorsun peki ,gecince ne yapmayi dusunuyorsun ?
Simdiden adam akilli bir plan yaptinmi?
Bu arada hangi sehirde yasiyorsun?
Sen bir adim at bak gerisi gelir hic korkma allahdan baska kimseden korkma canim ...
Guclu ol ve herzaman buradan bizlere kafana takilan seyleri sor, kk da avukatlar,doktorlar var ,elbet yardim eden cok olur, hepimiz sana bir sekilde destek oluruz ,sen yeterki cikar kendini bu cendereden ...
Rabbim yardimcin olsun ...

Kesinlikle kesinlikle sana kızmıyoruz. En azından kendi adıma bunu belirtiyorum. Bu konuda daha önce de yazdığım gibi şiddet görmenin yaşı yok bitanem. Olur da kalmaya karar verirsen bu sefer de çocuk olduğu için durmaya ve bu azabı işkenceyi çekmeye devam edeceksin taa ki sana büyük bir zarar gelene kadar. 50 yaşında da olsan 60 yaşındada olsan o adam değişmiycek değişmez. Bu konu ne zaman güncellense yüreğim hop ediyor gene kızcağıza birşey mi oldu diye korkarak bakıyorum sayfaya.

Umalım ki abinin düğününe kadar başına birşeyler gelmesin daha fazla.

Sen ne yapmaya karar verdin? Düğün geçtikten sonra nasıl bir yol izleyeceksin bir plan yaptın mı? En azından bunları yaz ki burda sana fikir verebilecek yorumlar olacaktır onlardan faydalanabilesin. Bir de lütfen iyiysen de arada bir gel ve yaz ki merak etmeyelim. Psikolojim bozuldu yeminle başına gelenleri okuduktan sonra.

Geçen akşam evde koca sesini yükseltti tv de bişeye sinirlenmiş adama psikopat psikopat bakmaya başladım. Sanki bana bağırdı gibi tepki gösterdim.

Bizi merakta bırakma yaz tamam mı?

öncelikle hepinize çok teşekkür ederim..

biliyorum değişmicek hep aynı bu adam. planıma gelince. düğünden sonra kocamın abisini cağırıcam abisi beni çok sever kaç kez anlattım olayları konuştu etti 1-2 hafta düzelti sonra yine. kısacası abisini cağırıcam bize gel diye kendi abimlere de anlatıcam onlarıda sokakta beklemelerini ben eşyalarımı alıp geleceğimi söylücam abisi varken boşanacağımı artık gitmedigini onunla yaşamak istmedigimi anlatıcam abisiyle evi bırakıp gitemesini 2 saat kadar eve gelmemesini benim toparlanmam gerektigi anlatıcam. onları gittikten sonra abimi eve alıp eşyalarımı toplayıp gitmeyi düşünüyorum sonra mahkeme o bu inş bu şekilde kolay olur..

temmuz sonu gibi tamamen bitmiş olur inş. temmuzdan sonra belli bir süre psikolojik yardım alıcağım. ağustos sonu gibi dershaneler başlıyo iyi bir dershane yazılıp üni. hazırlanacağım.(evlendigim sene babamlar göndermişti evlendim gitmedim bütün emeklerim babamların harcamaları boşa gitmişti) hafta içi calışıp hafta sonu dershaneye gidicem. 1000 maaş alıyorum 2000 dersane olsa rahat rahat öderim taksit bir yandanda üni. gidince harcamalarım için para biriktiricem. cok istedigim gazi üni. muhasebe öğretmenligine girmek istiyorum. şuanda çcalıştığım işyerinin ankarada şuabesi var orayada yardım amaçlı 2-3 destek veririm 100-200 parada alırım. babamları inş. buna ikna edebilirim . güzel bir yurda yerleşirim. ayrı eve keisinlikle izin vermesler. üni. okup hayatıma sıfırdan başlamak gibi planlarım var.onsuz sıfırdan bu şekilde planlarım var inş hepsini yapabilirim. şuanda istanbulda yaşıyorum.

Back
X