Demek oyle, sagol canım cok yardımcı oldun, hayret 1 sey ben anlamadım ya bana hıc 1ı bu kadarını soylemedı; hem de acık acık sorduğum halde...
Arkadasim sen oncelikle iyi bir bosanma avukati bul.olmadi internette hersey var.bircok avukat turk hukuk sitelerinde benzer soruları yanitlamis.arastir oku faydasi olur muhakkak sana.ama dedigim gibi bosanma dilekceni vermelisin ki mallara ve banka hesaplarina tedbir konulsun.simdi istedigi kadar mal kacirmaya baksin kocan nafile.davada geriye donuk arastirilmasini istiyor hakim.yerinde olsam maddi ve manevi tazminat davasi da acardim.gunumuzde bu tur davalarda yasalar kadindan yana arkadasim.sen hakkini hukukunu bildikten sonra daha da kolay hersey.hayirli haberlerini almak umidiyle...Allah yardimcin olsun.
öncelikle iyi bir avukat bul canım ve davanı biran önce aç
çalışmıyorsan sana nafaka mutlaka bağlanır evlilikte edinilen mallarda bölüşülür diye biliyorum ben
ayrıca tazminat talebinde de bulunabilirsin
hiçbir hakkından vazgeçme umarım en kısa zamanda sonuç alırsın
avukatınızı değiştirin yazıcaktım arkadaşalar yazmış zaten
yalnız şunu eklıycem yenı avukatta aynı şeyleri söylerse dırek boşanın gıtsın açın davayı
çünkü bu belirsizlk sii yıpratıyor zaten alkolıkmış sızden maddı olarak bişi alırsa onunda işini görmıycek demktir
böyle suruncemede olması dahada sıkıcı sureklı muataop olmak zorunda kalıyrosunuz çocuğunuzv armı bılmıyorum yoksa artık hayatınızdan tamamen çıkmış olur sızde rahat edersınız
Yaa 1de soyle 1 sey var;bu boşanma olayının arkasında anası&aılesı de cok onemlı sebep oluşturuyor...dusunebılıyor musunuz onun o cadı annesı benım annem ea evlilik boyunca aramış olmasına rağmen 1 kere bıle annemı aramadı; ztn aılesı bu evlilik suresınce aılemle gorusmedıler..yanı bu evlılıgı en basından onlleaylamadıkları o kıdr bellı kı...ve tabıkı su gecen sure zarfında da hıc 1ınden ses çıkmadı....görünen o ki ogularının boşanmasını asıl kendlerı cok ıstıyor...böyle 1 sey olabılır mı yaaa....bunlar nasıl ınsan sorarım sıze..sız hıc böyle 1 sey duydunuz mu ? sankı sokaktan bılmem ne almışlar gıbı davranıyorlar, ne kötü insanlar bunlar ya...esım onların yüzünden de sıldı benı ama bu mutsuzluğunun ıcınde başka 1ıne gonlu kaymışsa da bılemem tabii, böyle 1 seyı ıtıraf edecek degıl ya..sonuçta bu aıle daha evlıyken oğullarına bırılerını ayarlayabilecek tıynıyette ınsanlar....
ahh kardesim bunlari yasayan bir sen mi oldugunu saniyorsun?cok yanilirsin...
ben eski kocamin ailesinin karakterini,nasil insanlar oldugunu yazmaya kalksam cumle alem bulur yuzune tukurur o insanlarin.ana-baba gibi onumuze gecip "siz ne yapiyorsunuz?" diye sormadilar bile.oysa ogullari bir bir anlatiyordu herseyi.onlardan tarafa kimse beni arayip sormadi.zaten oyle bir beklenti icine de girmedim.ne de olsa istenmeyen gelindim.ben onlarin ekmegine yag surdum.
bu arada ben zaten hicbirseyi suruncemede birakmadim.ayrilmaya karar verdigim gunun ertesi gunu dilekcemi verdim ve bosanma islemlerini baslattim.anlasmali bosanir ise tazminat ve nafaka davasi acmayacagimi soyledim.aksi taktirde zararli cikacagini soyledim.cunku kadin olarak haklarimi cok iyi biliyordum.
sana tavsiyem bu surecte esin ile gorusuyorsan cok dikkatli ol.konusmalarin,davranislarin vb...hani mahkemede senin aleyhine sunabilecegi konusmalardan ve davranislardan kacin...anlattiklarina bakilirsa kocan cig niyetli birine benziyrılmadaor.sana iftira bile atabilir diye dusunuyorum.yerinde olsam muhatap bile olmazdim,gorusmezdim mahkeme gunune kadar.
ailesi ona kimi bulursa bulsun oralarini dusunme artik.Allaha havale et!!!
"CANI YANAN SABRETSİN,CAN YAKAN DA YANACAGI GUNU BEKLESİN..! demis Peygamberimiz (s.a.v)
Öyle öyle canım tek kelımeyle psıkopatın 1i...ben de kendıme sasırıyorum açıkçası sandığımdan daha guclu çıktım...ayrıca cınsın hayatımdan çıkmasıyla av. parasıydı, yenı eve kıraya çıkmaydı derken 1 dolu maddı sıkıntı ıle de karsı karsıya kaldım, Rabbim bana sabır versın ne dıyım!!!...
güçlü olmalısın başka şansın yok şuanda.ALLAHIM sana sabır versin tez zamanda feraha kavuştursun seni
Bılemıyorum av. böyle bılgılendırdı...Yok tanımadığına emınım, ama soyle 1 sey var oraya gıdınce ogrendık avukatın eşi benımkının hemsehrısı cıktı. O zmn konusu açılmışken danışayım sıze; bu durumda bızım ıddıanamemızın karsı tarafa ıletılmesı mumkun mu sızce? yoksa avukatıma profesyonel davranacağı hususunda guvenebılır mıyım?
Çok sagol arkadaşım destegın ıcın evet ben de onun ıcın dua edıyorum, karsısında ezık, bıtık 1 goruntu vermemeye çalışıyorum olabıldıgınce, ama ısın kotu tarafı o acımasız ve zalım karakteriyle sılmıs benı çoktan fakat benım ıcın hıc de kolay degıl işte; 1 yanım aynıen burda ıfade ettıgım gıbı ondan uzaklaşıp nefret etmeye başladıysa da diğ. yanım ıtıraf edıyorum onu hala seviyor; hele hele hayatında başka 1 kadın olabılecegı fıkrı ara ara aklıma geldıkce deliı, oluyorum....bu adam bu kdr para odemeyı, malı acaba başka kadın ıcın mı gözden çıkarıyor olabılır mı acaba?forumda veya nette okuduğum kadarıyla cogu erkek bıtırmeden fiili veya zihinde yedekleme yapıyor sanki....ve ayrıca da kendısı kendını her konuda cok sağlama alan 1 tıptır; eve eşya almaya gıttıgımde gord. kadarıyla kendıne gayet pahalı&sık kıyafetler alıyor, kremler fln, sankı hıc 1 sey olmamış gıbı sınemaya, tiyatroya gıdıyor(gercı normalde de karakter olarak duygusuz 1i ztn kendı de kabul edıyor ve tanıyanlar da hakkında oyle düşünüyor..) ve ışın en garıp tarafı dedıgım gıbı bana cok soğuk, kıncı, viarcdansızca davranıyor...ve 1cok yerden basta aılesı olm. üz. guc alıyor gıbı ....sanırsınız ki aramızda gecenler sıradan 1 florttu....hakıkaten cok enteresan, ya ben hıc tanıyamadım ya da bu ısın altında cok cesıtlı ışler var...erkekler ne kadar acımasız ve guvenılmez ya soğudum onlardan resmen...sankı bundan sonra adı dula çıkan kendısıymıs gıbı...sen 33unde al kadının 1ını cok affedersınız sıkılıp ısın bıttıkten sonra at, ztn evlılık de bana gore degılmıs deyıp yuzustu cek git, böyle 1 tavrı hangı akıl alır ya??halbukı bundan sonra ben hedef O ozgur olacak, bu nasıl cahilce 1 değer yargısı ve acımasız&erkekegemen toplumdur ya..anlamak mumkun degıl..
Canım kusura bakma geç cevap veriyorum.Anladığım kadarıyla avukata henüz vekalet vermemişsin. Bu nedenle henüz senin avukatın sayılmaz. Bu nedenle eşini tanıyorsa ve eşin ona para ödüyorsa herşeyi söyler. Hoş zaten eşinde senin gerekçelerini biliyordur. Ama avukatın bana hiç güven vermedi.
Evden çıkma. Ev haricinde bir gelirin yoksa eşinin de durumu varsa eşinden nafaka alırsın. Bu arada çocuklarınız 18 yaşından küçükse ve senin yanında kalacaksa onlar için de iştirak nafakası alırsın.
Biran ince boşanma davası açıp tedb,r kararı aldırmalısın ki malları satamasın. Bunlar için de ayrıca rejimin tasfiyesi davası açman gerekir. Burda da eğer 2002 yılından önce evlenmişseniz senin malvarlığına katkın hesaplanır tabi mallar eşinin adınaysa. 2002 yılından sonra evlenmişseniz ve malvarlığı bu tarihten sonra edinilmişse ortak olarak bölüşürsünüz.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Ankarada av. arkadaşım yok malesef( Allah kolaylık versin.
canım elımden bişeyler gelse keşkekesınlıkle ezik.bitik,görünme tatlım tam tersi olabildigince şıkır,şıkır,çık karşısına neler kaybettigini göster ona işe saçlarından başla tamamen degiştir makyaj stilini degiştir .bunları yaptıkça kendınıde iyi hissediceksin bak gör ,daha güçlü ayaklarınn üstünde durucaksın ,sendeki degişimide görünce içi çıslasın onu binbişman ederim valla .o zalimse sende umursama ne hayır gelirki zalim birinden .böle adamı nasıl seviyorsun dicemde gönül bu demişler:)bence şuan asenınkısı alışkanlık sevgi degıl bana kalırsa sağlıklı ve mantıklı düşünemiyorusn canım .erkek çabuk kabullenir birşeyi biz kadınlar öyle degılız hemen hatayı kendımızde ararız acaba,neyım eksiktiki böle oldu,gözünü başkasındamı bıraktımkı.emin ol sen mükemmelde olsan evlılıgınde içinde ,sevgi ,saygı olmayan adam yapıyo yapcanı içinde (pislik olanlardan bahsediyorum ) ama şimdi kaınlarda öle be canım benım bir arkadaşım vara hergün sevgili degiştirir.sıkılıyorum diyo ama bak aşıkda olmuyorum ,üzülmüyorum diyo .sen onu kafana takma asla böle adamla ömür geçmezdi zaten neleri çıkarki karşına senın ohoooooo ben olsam önümü açtın sağol derdim onun karşısınada şıkır,şıkır çıkar onu bin pişman ederdim kapımda yatardı valla .hiç öle adı dula çıktı diyede düşünme bak burda boşananların topigimi ne vardı ordakı bayanların yazıları okusana .hepsi hayatına yenı birini alıp evlenmiş yada destekçileri var çokta mutlular .artık yok öle bişey dulmuş neymiş eskidendi onlar canım şimdi benım kuzenım evlendı ayrıldı.bekar bir adamla evlendı kuzenımın çocuguda var .kaç tane arkadaşım evlenıp ayrıldı hayatları okadar güzelki keşke daha önce ayrılsaydım dıyolar .yanı şuan ki pisikolojıyle öyle düşünüyosun .biraz zaman geçsinde bak kendındeki degişimlere .bu arada hangi ildesin ?
Canım sana da cook cok teşekkür edıyorum ıcten ve samımı yaklaşımın ıcın....aynen dedıgın gıbı karssına hep dık ve 1 zamanlar olduğumdan cok daha bakımlı çıktım; ama o tıpkı dedıgın gıbı karaktersız erkek tıplerınden old. için hıc etkılendıgını fln sanmıyorum (bıldıgın duygusuz&robot herıfın tekı ıste) amacım ztn öz. şu saatten sonra oyle 1 gıcığı fln etkilemek de degıldı...cehenneme yakın benden ırak...evet dedıgın gıbı bız kadınların herhalde duygusal yapımızdan oturu böyle koca kazıkları zor hazmetme sorunumuz var...bu saygısızın&sevgısızın hıc kımse ıle bırak evlılığı flort bıle yasayabılecegını hıc sanmıyorum; dedıgın gıbı kım ceker oyle 1 okuzu....ama kesın boşandıktan 1 sure sonra facebookuna ılıskısı var yazacaktır...emınım yanı....(ztn bu ısın ıcınde aldatma da olabılır gıbı geliyor bana veya hazırda 1ını tutuyordur hemen düğmeye basacaktır dıye düşünüyorum....) Diğ. yandan bosver oyle dulluğa fln takmıyorum, olan oldu yapacak 1 sey yok, ama evet ben cok da sağlıklı dusunemıyorum su aşamada çünkü hem kafam cok karsık(aldatma suphesı, oysakı ben zamanında salak salak ona her konuda cok guvenmıstım..) hem de ıcımde hala terkedılmıs, begenılmemıs olmanın verdıgı acı da var....Sonucta en kısa zamanda düze çıkarız ve Allah karsımıza duzgun nasıpler çıkarır inş. canım.....Bu arada; Ankarada yasıyorum hayatım...
anam ne demekya herzaman :)işte biz kadınlar enn büyük yanlışı hep tamamen güvenerek yapıyoruzki .onu begenılmemış terk edilş olarak algılama bence kur tuluşş olarak algıla tatlım bu hödük senı begense ne olur begenmese ne olur .o sana iyilik yapmış bence zamanla görüceksın.aman profiline ne yazarsa yazsın kötü malın alıcısı çoktur.ucuz oldugu için kaliteli kişilerse genelde yanlızdır seçiçi oldukları için .hayatına bak boşversen karşına ne iyileri çıkıaktır önce sen beynınde bitirmelisin buda zamanla olur zaten hımm ankaradasn bende istanbuldayım canım
Canımcıgım aynen dedıgın gıbı kendılerı bıtlı bakla oldukları ıcın buyursunlar yolları acık olsun, kendı gıbı yaramazları&5 para etmezlerı bulsun iiinnnşalllahhh.... benım ıcın bu saatten benı sayan gerçekten değer veren ınsanlar hayatımda olacak ınş. Bence yıllar sonra ne kdr haksız davrandığını ve bencılın 1ı olduğunu kendı de farkedecek ama artık iş işten gecmış olacak ne yazık ki...sunu anladım erkek mılletıne baban dahı olsa acık vermeyeceksın asla ve bazı seylerı kendı ıcınde saklı tutacaksın; yoksa o guvenı en kısa zamanda kötüye kullanmayı cok ıyı beceriyorlar ve cogu ıcın de dünyada en değer ozel kadın anaları, aman aman sakın ha bu saatten sonra öz. anneci&aılecı erkekler benden uzak dursunlar...ağrısız basım dertsız aşım, karsıma gerçekten ıyı, duzgun 1ı çıkmadıkça bu saatten sonra anasının avutamadığı dangozları çekecek halim hiç yok, Allah yazdıysa bozsun....buyuk konuşmayım ama yalnız kalmak bıle daha ıyıdır...dedıklerıne sonuna kdr katılıyorum guzelım zamanla bunun en doğru karar olduğunu ve uzerımden yük kalktığını gorecegıme ben de ınanıyorum...su ankı hıslerım sdc gelıp gecıcı son dalgalanmalar işte....inş. en yakın zamanda huzuru ve dengeyı bulacağıma ınanıyorum...Ankaraya yolun düşerse beklerım yeterkı buradan 1 hbr yolla..:))))
iyi olucaksın iyi ben buna inanıyorum hayatta herşey tecrübedir zaten .hepimiz öle kötü günler yaşıyoruzki .ALLAH bize saglık versin hepsi yoluna giriyo canım evett bende ilşkilerımde hep ailelerden çekmişimdir ailesi olmuycak olursada uzak olucak en güzelii .çocugun olmadıı için çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk şanslısın .
valla ankaraya yolum düşzerse haber veririm peki :) sende istanbula gelirsen haber ver ama mutlaka
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?