hanımlar çok kararsızım...
ben 17yaşımda öss ye girdim.
puanım yaşadığım yere çok uzak olan birkaç şehirde sınıf öğretmenliğine yetiyordu.
yaşadığım şehirdeki üniversitenin puanları yüksek oldugu için burda da işletme geliyordu.
o sene ev yaptırmıstık. annem ve ben yalnız yasıyoruz.
çok borcumuz vardı. hem parasal durumdan ötürü hem de annemi yalnız bırakıp gitmeye kıyamadıgımdan uzak şehirleri yazmadım.
17yasın verdiği korku da vardı. daha önce annemden ayrı kalmamıstım.
ben de işletmeyi yazdım annemin yanında olabilmek için.
şu an 3.sınıftayım. ama okuldan ve okudugum bölümden nefret ediyorum.
17 yaşımın verdiği saflıkla tuttum hiç sevmediğim bir bölüme geldim.
o kadar pişmanım ki.
keşke bir sene daha bekleyip daha iyi hazırlanıp burdaki üniversitede istediğim bölümü okusaydım diye başımı şu an taşlara vuruyorum.
20 yaşındayım şimdi. anneme diyorum ki bu sene öss ye girip sınıf öğretmenliği kazansam 4sene daha okusam. ama annem saçmalama 3senedir okuyorsun 3yılın boşa gidecek diyor.
sizce annemin dediği gibi bu nefret ettiğim bölümü bitirmek için anlamadığım ve anlamak istemediğim dersleri geçmeye mi uğraşayım? yoksa öss ye girip öğretmenliği mi kazanayım?
ben kendime güveniyorum istersem mutlaka kazanırım. çünkü 3sene önce hiç ama hiç çalışmadan kazanmıştım.
bir de sevgilim var tabi. okul bitince evlenelim diyorduk. ama ben 4yıl daha okursam aramızda sorun olur mu onu da bilemiyorum.
aklım çok karısık hanımlar
hanımlar çok kararsızım...
ben 17yaşımda öss ye girdim.
puanım yaşadığım yere çok uzak olan birkaç şehirde sınıf öğretmenliğine yetiyordu.
yaşadığım şehirdeki üniversitenin puanları yüksek oldugu için burda da işletme geliyordu.
o sene ev yaptırmıstık. annem ve ben yalnız yasıyoruz.
çok borcumuz vardı. hem parasal durumdan ötürü hem de annemi yalnız bırakıp gitmeye kıyamadıgımdan uzak şehirleri yazmadım.
17yasın verdiği korku da vardı. daha önce annemden ayrı kalmamıstım.
ben de işletmeyi yazdım annemin yanında olabilmek için.
şu an 3.sınıftayım. ama okuldan ve okudugum bölümden nefret ediyorum.
17 yaşımın verdiği saflıkla tuttum hiç sevmediğim bir bölüme geldim.
o kadar pişmanım ki.
keşke bir sene daha bekleyip daha iyi hazırlanıp burdaki üniversitede istediğim bölümü okusaydım diye başımı şu an taşlara vuruyorum.
20 yaşındayım şimdi. anneme diyorum ki bu sene öss ye girip sınıf öğretmenliği kazansam 4sene daha okusam. ama annem saçmalama 3senedir okuyorsun 3yılın boşa gidecek diyor.
sizce annemin dediği gibi bu nefret ettiğim bölümü bitirmek için anlamadığım ve anlamak istemediğim dersleri geçmeye mi uğraşayım? yoksa öss ye girip öğretmenliği mi kazanayım?
ben kendime güveniyorum istersem mutlaka kazanırım. çünkü 3sene önce hiç ama hiç çalışmadan kazanmıştım.
bir de sevgilim var tabi. okul bitince evlenelim diyorduk. ama ben 4yıl daha okursam aramızda sorun olur mu onu da bilemiyorum.
aklım çok karısık hanımlar
canım benim,bende işletme mezunuyum ve aynı senin gibi sadece bir yere yerleşmiş olmak için bu bölümü seçtim.5 yıldır özel bir şirkette muhasebe departmanında çalışıyorum.İşimi çok sevdiğim söylenemez.Bazen dosyaları,evrakları ordan oraya atasım geliyor,çok bunalıyorum.Ee hesap kitap işi bi süre snr kafa kaldırmıyo :)) Sevmediğin bir işi yapmak gerçekten kolay olmayacak snn için.Bence yaşında uygun, bn tekrardan sınava gir derim.Erkek arkadasının da saygılı olması gerekiyor bu seçimine.Ztn hayır olmaz,sınava girme diyen biri ilerde baska konularda da sana sorun çıkarır ve snn tercihlerine saygı duymaz.
canım yaşın daha çok genç senin yaşında henüz üniversiyete
başalayan çok kişi var..:80:
ama sırf puanın tutuyor gözüyle bakma bölüme..
bak benimde tüm öğretmenliklere puanım yetiyordu ama tercih etmedim
kimyager oldum gıda alanında çalışıyorum..pişmanmıyım hayır..
ama öğretmenlik yapabileceğini düşünüyor tüm getirisi ve götürüsünü hesaba katıyorsan tercih yap..
dört yıl sonra mezun olup kpss yi kazandığında ki..binlerce kazanamayan öğretmen adayı var,birkaç yıl zorunlu hizmetle ayrı yaşam sürmen gerekicek..sonrası da tabi neler verir severek yaparsanız çok mutlu devam edersiniz..
ama işletme okuyorum demişsin..bence sevmeye şurdan başla idealist olarak..
mesela düş gelecek kaygısına şimiden yoksa binlerce İİBF mezunu gibi kötümser yaklaşırsın hayat..
sana şunu söyleyeyim benim arkadsım üni son sınıfta işletme okurken Akadro mesleklere hazırlandı kpss için..öyle mezuniyetten sonra hazırlanırım falan demedi..sonraki yıl ciddi bir potansiyelle A kadro gelir uzmanlığını kazandı.diğer bir arkadsım maliye okudu vergi denetemn uzamanlığını kazandıkli düşün buyıl dörtbine yakın kadroyla alım yaptılar sırf vergiden.
yine sevgilimi örnek vereyim iktisatla mezun oldu ama şuan bakanlıkta uzman..
onun arkadsı da iktisattan idari hakimliği kazanarak atandı..düşün.
diyeceğim yolun sonuna gelmişken güzel bir rota çiz kendine pişmanlık duyma araştır öğren ve idealist olup işlerini mezun olmadan hallet..ne mutluki ailenlesin geçim derdin yok tek yapacağın ders çalışmak..bol şanslar..umarım yardımım olmuştur..
öncelikle okulunuzu bitirin derim ben. kimse kendi işini yapmıyor türkiyede kaldı ki işletme bölümü en çok atama yapılan bölümlerden kpss puanları diğer birçok bölümden aşağılarda. 3 yıl az bir süre değil. şimdiye kadar çektiğiniz sıkıntılar boşa gitmiş olacak. diplomanızı alın cebinizde bir avantaj olsun. sonra tekrar hazırlanıp öğretmenlik okursunuz. evliykende okuyabilirsiniz. illa sevgilinizi 4 yıl bekletmenize gerek yok. doğu göreviniz vs de olacak bunlarıda göze alın.
cepteki bir kuş daldaki iki kuştan iyidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?