Ben çözemedim bu işi ne yapsam??

wenars

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2010
1.681
21
66
İçel Mersin
hanımlar çok kararsızım...
ben 17yaşımda öss ye girdim.
puanım yaşadığım yere çok uzak olan birkaç şehirde sınıf öğretmenliğine yetiyordu.
yaşadığım şehirdeki üniversitenin puanları yüksek oldugu için burda da işletme geliyordu.

o sene ev yaptırmıstık. annem ve ben yalnız yasıyoruz.
çok borcumuz vardı. hem parasal durumdan ötürü hem de annemi yalnız bırakıp gitmeye kıyamadıgımdan uzak şehirleri yazmadım.
17yasın verdiği korku da vardı. daha önce annemden ayrı kalmamıstım.
ben de işletmeyi yazdım annemin yanında olabilmek için.

şu an 3.sınıftayım. ama okuldan ve okudugum bölümden nefret ediyorum.
17 yaşımın verdiği saflıkla tuttum hiç sevmediğim bir bölüme geldim.
o kadar pişmanım ki.
keşke bir sene daha bekleyip daha iyi hazırlanıp burdaki üniversitede istediğim bölümü okusaydım diye başımı şu an taşlara vuruyorum.
20 yaşındayım şimdi. anneme diyorum ki bu sene öss ye girip sınıf öğretmenliği kazansam 4sene daha okusam. ama annem saçmalama 3senedir okuyorsun 3yılın boşa gidecek diyor.
sizce annemin dediği gibi bu nefret ettiğim bölümü bitirmek için anlamadığım ve anlamak istemediğim dersleri geçmeye mi uğraşayım? yoksa öss ye girip öğretmenliği mi kazanayım?
ben kendime güveniyorum istersem mutlaka kazanırım. çünkü 3sene önce hiç ama hiç çalışmadan kazanmıştım.

bir de sevgilim var tabi. okul bitince evlenelim diyorduk. ama ben 4yıl daha okursam aramızda sorun olur mu onu da bilemiyorum.
aklım çok karısık hanımlar

canım benim,bende işletme mezunuyum ve aynı senin gibi sadece bir yere yerleşmiş olmak için bu bölümü seçtim.5 yıldır özel bir şirkette muhasebe departmanında çalışıyorum.İşimi çok sevdiğim söylenemez.Bazen dosyaları,evrakları ordan oraya atasım geliyor,çok bunalıyorum.Ee hesap kitap işi bi süre snr kafa kaldırmıyo :)) Sevmediğin bir işi yapmak gerçekten kolay olmayacak snn için.Bence yaşında uygun, bn tekrardan sınava gir derim.Erkek arkadasının da saygılı olması gerekiyor bu seçimine.Ztn hayır olmaz,sınava girme diyen biri ilerde baska konularda da sana sorun çıkarır ve snn tercihlerine saygı duymaz.

sevmediğin bir işle bütün ömrünü harap etmektense 3 yıldan vazgeçmek daha kolay bence.seni seven herkes yanında olacaktır merak etme.

yaşadığın her güne lanet etmektense üç seneyi es geçmek daha iyidir. Bence işletmeyi açık öğretimden tamamla sevdiğin bölümü de kazanmaya çalış emeklerin boşa gitmez artı öğretmen olduğunda belki işletme diplomasını kullanacağın yerlerde olacak. Sınıf öğretmenliği düşünüyorsun sanırım belli emeklilik yaşı çok uzadı öğretmenliğin yorucu geldiği dönemde kurumlar arası geçiş yaparsın. Herhalukarda avantajın olur bölümünü de bitir.

daha küçüksün ben üniversiteyi bitirdiğimde 24 yaşındaydım...Ömür boyu sevmediğin bi işi yapmaktansa sevebileceğin bir işi yapman daha mantıklı tabi ki ama şunu da unutmamak gerekir ki üniversitede gördüğün derslerle iş haytaı tamamen birbirinden farklı,belki şu an derslerini sevmiyorsun ama iş hayatında zaten o derslere çok da ihtiyacın olmayacak,pazarlama,satış,muhasebe,belki de denetim departmanında çalışırsın,sana zevkli gelmiyor mu bu konular? Eğer gelmiyorsa tekrar hazırlanıp sınava girersin...Kolay gelsin.

Canım, sevmediğin bir işi yapmanın ne kadar zor olduğunu çok iyi bilirim. Benim hayalim hep ressam olmaktı. Onun bunun lafına uydum. Şimdi çok pişmanım.AÖF dış ticaret ve iktisat okudum.Bir şirkette uzun zamandır çalışıyorum ama cok mutsuzum. Keşke senin gibi 20 yaşında olsaydım. İnan hiçbirşey için geç değil. Sen öğrenciyken bu kadar mutsuzsan çalışma hayatına atildığında hiç mutlu olamassın. Sana engel olduklarını düşündükçe annene ve erkek arkadaşına içten içe kızar durursun. Bırak baştan onlar sana kızsın.Sen mutlu olmadıkça onlarıda mutlu edemessin.Senin aldığın karardan ne kadar memnun olduğunu gördükçe onlarda sana hak verecektir. 3 yılı kayıp olarak görme.Sen o üç yılda kendini tanıdın.Ne istediğini neyi istemediğini anladın.Kayıp değil kazanç olarak gör bunu.3 yıl diyosun peki sevmediğin bir işte geçireceğin koskoca bir hayatı ne olacak.İnsan zamanının çok büyük bir bölümünü işte geçiriyor. Arkadaşında dediği gibi aof den tamamla işletmeyide.Elinde iki tane diploman olsun. Keşke zamanında banada birileri bunları söleseydi belki herşey daha farklı olurdu. Zamanı geri getirmek mümkün olmuyor ne yazıkki.
Benden sana nacizane abla nasihati :)

bence kesinlikle işletmeyi bitir, yarıda bırakırsan gerçekten boşuna heba olmuş olacak 3 yılın
1 sene daha dişini sık diplomanı aldıktan sonra istersen yeniden hazırlan
hemde maddi olarak yük olmamak için 1 sene işe girer para birirktirir sonra dershaneye gidersin

bu sene sık kendini. hem öss ye hazırlan hem okuluna devam et. etrafına da bunu bildir. anlayışlı olmaları gerekiyor. :82:

kimin ne dediği önemli değil bence çünkü ortada bi gelecek söz konusu
ve o geleceği kurmak için şimdiden bişyler yapmak lazım
ben edebiyat okuyorum kendi memleketimde istemediğim bi bölümdü 2.sınıfım
en başlarda nefret ediyordum ama artık alıştım sevmeye bile başladım
ama yinede bu yıl hazırlanıyorum öss grcem tekrr
sende gir ne kaybedersin ki
20 yaşındasın yolun çok başındasın hadi yaşın biraz geç olsa yada seni engelleyek büyük bi sorun olsa bi kere daha düşün derim ama böyle bi durumda hiç bekleme derim
((başvuru için 19 ocak son gün ziraat bankasına para yatırılıcak ))

canım seninle harfi harfine aynı durumdayız
tek fark ben 19 yaşında 2. sınıfım.
şehir dışında öğretmenliği ailem istemedi diye mecburen bulunduğum şehri yazdım ve ekonometri geldi...
hem çok zor hemde hiç ilgi alanım değil..
okula giderken,derse girerken içim daralıyor...
aklıma mezuneyetim,ne iş yapacağım,kpss geldikçe bunalıyorum...
bu sene okulu dondurup bi daha hazırlanacaktım ama ailem dondurmama izin vermedi...
hele bi finaller bitsin,sömestırda oturup çalışacağım sınavlara...bu sene deneyeceğim şansımı...
bi yandan ise erkek arkadaşım okulumu bitirip evlenmeyi bekliyor :78:
ailemde erkek arkadaşımda bu kadar okudun,iş alanında geniş,buraya devam et,diyorlar
ama ben hiç mutlu değilim... :95:

canım bence işletme mezunu çok olmasına ragmen en azından önünde kpss gibi bi engel yok bunu düşünüp okula devam et tamam sevmiyosun anlıyorum ama, at bu 3 seneyi çöpe, 4 sene sınıf öğretmenliği oku, sonrada atanama sıra bekle...
bence bi sne daha sabret en azndan bu bitsin sonra oku, kalan 1 sene sonucta, uzadıkca uzuyo evet ama malesef sonrası daha kötü olabilir

bugün erkek arkadasıma sordum ben sana okuma demem aksine okumanı isterim dedi.
peki bekleyecek misin 5sene daha beni dedim henüz cevap gelmedi. işten gelsin konuşacağım onunla da bu konuyu.
aslında ben hiç düşünmedim özel bir şirkette çalışmayı. kpss ye girer bir memur olurum diye düşündüm hep ama ben sevmiyorum bu hesap kitap işlerini. bunalıyorum.

hepinizin yazdıklarını tek tek okudum.
beni düşündüğünüz ve yardımcı olmak istediğiniz için çok teşekkür ederim.
okuldaki derslerden nefret ediyorum.
özellikle muhasebe ve iktisat derslerinden.
diğer daha sözel olan ve yoruma açık olan derslerde çok başarılıyım.
ama bu iktisat ve muhasebeler başıma bela oldu.
sevmediğim için dersi dinlerken bile bunalıma giriyorum resmen.
hiç mutlu değilim her vize,final öncesi ağlamaktan gözlerim şişiyor.
o kadar pişmanım ki bu bölüme geldiğime.
insanın başında yol gösteren kimse olmayınca,herşeyi tek basına yapınca böyle oluyor işte

bu aksam sevgilimle de konuşacağım.
kendisi senin okumanı isterim diyor hep.
sizin dediğiniz gibi işletmeyi açık öğretime alabilirim.
anneme sordum ve kesinlikle istemiyor, sen daha kazandığın bölümü okuyamıyorsun diyor

canım yaşın daha çok genç senin yaşında henüz üniversiyete
başalayan çok kişi var..:80:
ama sırf puanın tutuyor gözüyle bakma bölüme..
bak benimde tüm öğretmenliklere puanım yetiyordu ama tercih etmedim
kimyager oldum gıda alanında çalışıyorum..pişmanmıyım hayır..
ama öğretmenlik yapabileceğini düşünüyor tüm getirisi ve götürüsünü hesaba katıyorsan tercih yap..
dört yıl sonra mezun olup kpss yi kazandığında ki..binlerce kazanamayan öğretmen adayı var,birkaç yıl zorunlu hizmetle ayrı yaşam sürmen gerekicek..sonrası da tabi neler verir severek yaparsanız çok mutlu devam edersiniz..
ama işletme okuyorum demişsin..bence sevmeye şurdan başla idealist olarak..
mesela düş gelecek kaygısına şimiden yoksa binlerce İİBF mezunu gibi kötümser yaklaşırsın hayat..
sana şunu söyleyeyim benim arkadsım üni son sınıfta işletme okurken Akadro mesleklere hazırlandı kpss için..öyle mezuniyetten sonra hazırlanırım falan demedi..sonraki yıl ciddi bir potansiyelle A kadro gelir uzmanlığını kazandı.diğer bir arkadsım maliye okudu vergi denetemn uzamanlığını kazandıkli düşün buyıl dörtbine yakın kadroyla alım yaptılar sırf vergiden.
yine sevgilimi örnek vereyim iktisatla mezun oldu ama şuan bakanlıkta uzman..
onun arkadsı da iktisattan idari hakimliği kazanarak atandı..düşün.
diyeceğim yolun sonuna gelmişken güzel bir rota çiz kendine pişmanlık duyma araştır öğren ve idealist olup işlerini mezun olmadan hallet..ne mutluki ailenlesin geçim derdin yok tek yapacağın ders çalışmak..bol şanslar..umarım yardımım olmuştur..

canım çok güzel şeyler yazmıssın cok teşekkür ederim. benim okulum zaten kesin uzar 1sene. çünkü sevmediğim dersleri veremiyorum. o uzayan 1senede de artık kpss ve diğer sınavlara hazırlanırım diyordum. aklım öyle karısık ki. insanın geleceğine yön vermesi ne zormuş.

evet okulun uzuyorsa şeyet senin içinde büyük bir imkan olmuş olur..
ben sana mutlaka sizin bölüme özel bu alanlara bak derim..çünkü çevremde
İBBF deyip çok umjutsuz olanlarda var çok güzel yerlere yerleşenlerde..
bu sizin elinizde olan birşey sonuçta..ve vazgeçmeyin olmuyor diye..maliye okuyan
çok sevdiğim bir büyüğüm vardı şuanda müşavir oda..
ayrıca Akadro saydığım uzmanlıkların hepsi en az 2000 ile işe başlıyorlar çoğunun
primi ikramiyesi falan oluyor..geçim olarak da sıkıntı çekmessin..bu hususta
netten genel bir araştırma yap canım..çünkü daha bir sürü dal var bunun gibi
uzmanlıklara dair..ve devlet şuanda bu alanda çok fazla alım yapıyor..
çevrende sana ön ayak olabilecek kişilerle hemhal ol..tecrübelerden yararlan
yönlendiremelere açık ol..bazen iş işten geçmiş oluyorda çok pişman oluyoruz inan..
bol şanslar tekrardan meslek seçimi gercekten önemli..mutlu olabileceğin bir
alanda severek devam etmen lazım..
yine de tercih senin tabi..ne istediğini kimse senden daah iyi bilemez..
benimki bir abla nasihati sadece

öncelikle okulunuzu bitirin derim ben. kimse kendi işini yapmıyor türkiyede kaldı ki işletme bölümü en çok atama yapılan bölümlerden kpss puanları diğer birçok bölümden aşağılarda. 3 yıl az bir süre değil. şimdiye kadar çektiğiniz sıkıntılar boşa gitmiş olacak. diplomanızı alın cebinizde bir avantaj olsun. sonra tekrar hazırlanıp öğretmenlik okursunuz. evliykende okuyabilirsiniz. illa sevgilinizi 4 yıl bekletmenize gerek yok. doğu göreviniz vs de olacak bunlarıda göze alın.
cepteki bir kuş daldaki iki kuştan iyidir.

haklısın sanırım bunca zaman sabahlara kadar ders çalıştım ama okula gitmediğim ve dersleri doğru düzgün takip etmediğim için vasat bir öğrenci profili çiziyorum... bazı dersleri geçemiyorum diye takıntı oldu...motive olmam lazım ama nasıl olacak bilmiyorum işkence gibi geliyor bu dersler bu konular...
bugün sabaha kadar çalışacağım bakalım yarınki sınavda neler yapabileceğim

canım sınavın kötü geçse bile sakın umudunu kırma. sevmiyorum diye kendini şartlama.bundan dolayı o iki derse karşı önyargılı olma. o bölüme girdiysen orayı bitirebilecek kapasiteye sahipsin demektir. bende dünya kadar bütünlemeye kaldım alttan aldığım derslerim vardı. :130:sevmediğim derslerde oldu. okulu yarım dönemde uzattım.:112: ama birşekilde bitiyor okul . öğrencilik hayatının cilveleri bunlar. hem alttan ders almadan bütünlemeye kalmadan üniversite mi okunur ki olmaz ki ama. :78:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…