- 5 Haziran 2015
- 4.838
- 8.457
- 158
- Konu Sahibi Heytttt be
-
Memnun musun peki? Ne kadar sürede amorti eder ki, kaç kuruş yakmaya başladın kmde? İyise ben de taktırayımBen taşlık taktırdım midemi aldırıp çok yemek yemiyorum artık, ekonomi böyle giderse zaten pekçok lüks bile olmayan alışkanlığımızdan da vazgeçecez gibi görünüyor.
en süper yorum buyduuu valla.ben de fakirleştimmm yaşasınnnnn kutlayalımmmm"Kina yakin kk, ben de sizden oldum artik" minvalinde bir konu oldu bu. :)) Artık sizi herkes sayacak, takdir edecek. Toplumca, surunmeyi ovmeye bayiliriz malum. :))) Bakıyorum da henuz asgariucretlecocukokutupevalangilleritaniyanlardan kimse yok baslikta. :)
Avokado bulamıyorsan mango ye ceycey aaa canım sen deçocuğa alabiliyorum hala ama kendimden kısarak avakado almıyorum artık hem daha ne yapayım.avakadoyu eskiden beni tanıyanlar hemen anlamıştır ha ha ha
arabamı satmak zorunda kalıp daha ucuzuna binince alıştığını arıyorsun evet zenginlik hevesi değil bu alıştığını gördüğünü bulamamak .yoksa derdim yiyecek içecek bulamamak siyasi yorum yapmak değil ki .mutsuzum bu durumlardan anlatmak istediğim gündüzleri uyur oldum dışarı az çıkayım diye .arkadaşlarımı reddediyorum .çünkü varlıklı ailelelerdenler ve bir kez onlar ısmarlasa ikincisi bana düşer hesap gelir 300 400 diye bilmem anlatabildim mi sosyal nasıl olayım bu durumda sanal arkadaşlıklar kurduk işte burada napalım
Ah ya ben de böyle böyle koptum eski arkadaşlarimdan. Belli bir yastan sonra gorüsmeler, eskisi gibi kapi esiginde oturup cekirdek citleyerek olmiyor ki lisedeyken biz boyle yapardik valla.benim sorunlarımdan en önemlisi bu işte bir de.dost arkadaş dedıklerimin çoğu unıversiteden onlar da hep varlıklı kesim okuldan dolayı.toplandığımız da geldikleri arabalar yurtdışı tatillerini anlatmaları köpeklerinin bakımı benden fazla olmuş yavvv.ben de onlar kadar olmasa da ayak uyduruyordum az çok tatil giyim vs. ama son 2 yılda aramızda uçurumlar oldu onlarla.bahane bulup görüşmuyorummm üzülüyorum.ha seni böyle kabul etsinler diyen d eolacaktır onlar eder de ben rahatsız oluyorum.ben de ısmarlamak onlara iyi yerlerde hediyeler almak istiyorum artık olmuyor.çocukları envai çeşit kursları anlatıyor gittikleri .benim kız ne anlatsınnn avm etkinliklerini mi.
Derdinin yiyecek bulmak olmadigini gorebiliyoruz, Allah gordugunu de alistigini da aratmasin.
Goruldugu gibi sadece sen degil herkes mutsuz.
Yiyecek bulamayan da, istemedigi bir arabayi kullanmak zorunda kalanda.
Ben millet aç sen kalkip istedigin arabaya binememekten bahsediyorsun otur sükret haline demiyorum. Niye diyeyim, herkesin standardi kendine
De,
beni tanıyan tanır gayet önsezili empatili yorumlar yaparım bur da benden çok çok varlıklı üyeler var onlar da derdini anlatıyor onlara da ayy sana ne varrr demem çözümsel yorumlar yaparım.dar gelirli üyelere de yapıcı yorumlar yaparım hatta hep genç kızlarımıza düğünlere gelinliğe çok para harcamayın gerek yok derim.işte burada ben kendi derdimi açtım ben den zengini ya da az gelirlisi şu an benim derdim değil .herkesin yaşamı farklı hepimiz sıkıntılıyız maddi ya da manevi .
Burasi karma bir ortam, yuksek standartgiller grubu degil.
Biri burada alamadigi kucuk seylerden bahsederken
Alamadigi buyuk seyleri goze sokanlar rahatsiz ediyor beni.
Hepsi bu.
Ben çocukken bir ekonomistin öngörüsünde dediği gibi "Hindistan gibi olacağız. Zenginler çok zengin, fakirler daha da fakir"
Al işte olduk..
Bir taraf lüks içinde gösteriş yaparken, bir taraf bugün de karnımız doydu çok şükür diyor..
Nereden kısacağımızı şaşırdık. Markete giresim gelmiyor..
Mağaza desen çıplak gezmemek adına alıyoruz ayda yılda bir..
Bende özledim ama ne yapalım memleketin durumu malum
Öyle ama ben temel gıdalarımız içn kısmayı doğru bulmuyorum. Yani şöyle diyim sağlığımız için olan kısma dikkat ediyprym lükse girebilecek şeyleri almayız eve hiç mesela avakado yemeyiz ama mandalina portakal alırız
tam olarak böyle evet sorunum dünyalarımız ayrıldı resmen .sanal arkadaşlar sahibi olduk ona da şükürrrAh ya ben de böyle böyle koptum eski arkadaşlarimdan. Belli bir yastan sonra gorüsmeler, eskisi gibi kapi esiginde oturup cekirdek citleyerek olmiyor ki lisedeyken biz boyle yapardik valla.
Bizim yaslarimızda insanlar belli etkinlikler icin biraraya geldiklerinde butceyi zorlar deyip katilamiyorsun. Sohbetlerde onlar yurtdisi deneyimlerini ya da katildiklari farkli aktiviteleri paylasirken sen, ben de aksamlari belediyede manzarayi karsı cay iciyorum deyince pek de ilginc olmuyorsun.
Onlarin evleri saray yavrusuyken seninki kulube gibi kaliyor ha arada cay, kahve sohbetinde sorun yok da kimseyi yatili alamiyorsun haliyle kimseye de bu durumda yatili gidemiyorsun.
Sonra onlar da parali gezmelere seni artik cagirmaz oluyorlar rahatsiz hissetme diye, bi yerden sonra gel kal da demiyorlar nasilsa gitmeyecegini biliyorlar.
Bi bakmissin onlar baska bir dunyada yasar olmuslar sen kendi halinde takilir, hayatta kalmaya calisir durumdasin
Âmin :)işte o durum çoğu kişiye uğramadı halaà yaşıyorlar çok rahat... darısı bizlere olsun inşallah.
Hahaha valla aynen, internet baglantin varsa en ekonomik olani bu ve gercekten buna da sükür ama hayati ıskalıyoruz, yasayamıyoruz sanki oysa gezecek, gorecek, yapacak çok şey var ama gercekten yine de şükür çunkü bize de özenen cok insan var. Allah hepimizin yardimcisi olsun, beterinden korusun.tam olarak böyle evet sorunum dünyalarımız ayrıldı resmen .sanal arkadaşlar sahibi olduk ona da şükürrr
Âmin :)
Bereket versin ne diyelim
Kıskançlık değil biliyorum :)amin kıskançlık değil haşa , Allah korusun. ama kriz deniliyor sonra bakıyorum bazısını etkilemedi bu kriz. bizler elhamdülillah çok şükür gayet iyi geçiniyoruz. asgari ücret alan kardeşlerimizede Allah bin bereket versin diyelim. inşallah biter gider bu sıkıntılar.
kızımın öğretmeni çok kaliteli memnunum ama okulu yetemiyor çocuklara ders dışında hiç bir şey yokkk çünkü.ben materyal alıp evde öğretmesem ne İngilizce öğrenecekkk ne robotik kodlama ne deney yapacak ne kaliteli kitap okuyacak .sıcak yemek yok okulda beslenme koyarsam yıyor sevmeyerek tost 4 tl ayranla 6 tl kantinde sıcak o diye hergün istiyor içinde azıcık kaşar sucuk var.her gün okula bırakıp öğleden sonra alıyorummm servisi güvenli değil diye ee bunlar damı lükss .memur ailem beni rahatlıkla turkıyenın en ıyı özel okullarında okutmuştu yıllar önce ben yapamıyorummmKanayan yarama bastın konumu sahibiŞu saatten sonra hepimizin kanayan yarası demek daha doğru olur. Eskiden hayallerim vardı; şirin, büyük pencereli etrafı begonville sarılmış bir evim, arabam, güzel bir işim birde 3-4 çocuğum olsun hepsini göndereyim piyano, keman, resim kurslarına vs vs... Artık bir hayalim bile yok. 2 çocuğumu devlette okutabilirsem ya Rabbi şükür diyeceğim. Çok doluyum çok
Kıskançlık değil biliyorum :)
Ama insan imreniyor yalan yok bende imreniyorum inşallah geçer bugünlerde :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?