- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.352
- 598
- Konu Sahibi Heytttt be
-
Böyle bir şey varsa yapsınlar :)Asgari ücretle 3 çocuk büyütme güzellemesi yapmayın. Gerçekçi değil. Kişi başına düşen gelir asgari ücretin 2/3 ünden az olursa kaymakamliklara gidip sosyal yardıma başvurulabiliyor. Yani sizin senaryoda ki bu ailelere devlet yardım yapiyor zaten.
1600 mü?Simdi annemle yazisirken yesil sogan 14 lira olmuş dedim , annem de bize elektrik faturasi geldi 1600 tl , kendimiz sogana döndük dedi
Saka gibi cidden
Evet , elektrikle isiniyorlar ama 60 metrekare ev yani 1600 ne1600 mü?
dovbe de bizi kimse almaz vallaMeyve, sebze dünya pahası olmuş. Ulkeden kaçabilme şansı olsa da gitsek valla. Allah Suriyeli kaderi versin. Han kapısı gibi olan ülkeler nasip etsin inşallah :)
Elektrik de doğalgaz da çok yükseldi. Ama 1600 çokmuş yahu, Allah kolaylık versin.Evet , elektrikle isiniyorlar ama 60 metrekare ev yani 1600 ne
biz onlardan değiliz amaaaaaa onların adına sevineyim bariiiiÜst seviye özel okulların kayıtları kiminin doldu, kiminin dolmak üzere, insanlar sıra bekliyor. Otellerde yer yok. Haftasonu mağazalarda hala kasa kuyrukları....
Gayet rahat yaşayan insan çok.
Yeni evlendiğimizde maaşımız şu ankinin çok altında olmasına rağmen hem çok harcardık, hem birikim yapardık. Bu sene para nereye gidiyor anlamıyoruz.
İyi ki kendi isteğimle vazgeçmişim alışverişten
Burada her kadına sorulan standart soru size sorulmamış:) Siz çalışıyor musunuz?bugün kahve mi ucuz marketlerden birinden aldım hiççç duymadım şadumannnn markaaaa.tasarrufa devammm
o konu uzunnn hiçç girmeyelimm.Burada her kadına sorulan standart soru size sorulmamış:) Siz çalışıyor musunuz?
Yardım için belli şartlar var öyle her aileye verilmiyor önce gidip fakirlik taraması vs yapılıyor 2 ayda 1 300 tl bozdur bozdur harcaAsgari ücretle 3 çocuk büyütme güzellemesi yapmayın. Gerçekçi değil. Kişi başına düşen gelir asgari ücretin 2/3 ünden az olursa kaymakamliklara gidip sosyal yardıma başvurulabiliyor. Yani sizin senaryoda ki bu ailelere devlet yardım yapiyor zaten.
Amin , sagolunElektrik de doğalgaz da çok yükseldi. Ama 1600 çokmuş yahu, Allah kolaylık versin.
Eğer karnımiz doyuyorsa sukredecek hale geldik ya da gelmek üzereyiz.bugun 26 yaşında; 2 yavrusu olan (biri 6 yaşında ve diğeri 7 aylık)bir anne çocuklarını isitamadigi ve besleyemedigi için kendisini asmış haberini okudum.hemen evimin arkasına dünyanın yatırımı yapılarak açılan restaurant tadilat nedeniyle kapalıyiz yazdı biraz önce: yalan.etrafimizda bir sürü işletme o şekilde yok oldu gitti.garsonlar birbiriyle vedalaştı falan.hepsini gördük penceremizdeen.her biri evine ekmek götürme çabasında olan insanlar.iistekleriniz çok insani ama öyle zor hayatlar var ki...korkarım gidişat daha da kötü olacağından siz atasporumuz olan kemer sıkmaya devam edin benceselam kızlar.Bu aralar stresliyim neden derseniz eskisi gibi harcama yapmak istiyorum kendime giyim kuaför dışarda yemek sinema konser tatil arabayla uzun yol gezme vs.ama yapamaz oldum.alıştığım konforu sürdüremez oldum.parfümün ucuzunu aldım kıyafet azalttım yemek yeme sıklığını azatttım.şehir içi uzun yolda arabam yerine toplu taşıma tercih edeyim dedim yohhhh gene yetmedii son aylarda.Özledim şehir dışına çıkmayı yurtdışını geçç eşyamı değiştireyim dedim beğendiğim koltuk orta halli yarım araba parasıkendimden kısmaya alışamadımmm .kuaföre keyfe gidip saç yaptırmayı özledim yavv .sizler nnasıl durumdasınız.kadınız hepimiz gezmeyi yemeyi içmeyi bakımı seviyoruz sonuçta.
ihtiyaç acil değilse almayın vergileri kaskosu bakımı o kadar çok ki bir insan da o sanki evde baktığım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?