ben de artık yettiremiyorumm

para biriktimek te ne .sevmediğim arabamı kullanıyorum sevmeye sevmeye yenisi de lüks bana artıkım
Para biriktirelim diyoruz da... sözde kalıyor beş kuruş koyamadık kenara...
Ben de makyaj malzemesi, kremler, deodorantları felan Ağustos ayında dolar Euro şaşırttığı gün stok yapmıştım, nasıl korktuysam abartmışım, sanırım 1-2 sene daha almasam yenisini yeter.
Tuvalet kağıdı ve havlu peçete titizliğimden dolayı olmazsa olmazım, belli markaları almakta ısrarcıyım, geçenlerde bi internet sitesinde epey indirim oldu, sanırım yine abartıp 2 senelik stok yaptım...
Dondurucun dolu, kuru bakliyatımda stoklu bir sene yeter iki kişiyiz zaten...
Amma velakin eninde sonunda hepsi bitecek...
Umarım ülke bi nebze nefes alır da endişelerimiz boşa çıkar...

Ülkenin çoğunluğu senle aynı durumda hatta daha da kötü durumda olanlar var . Bence şükretmemiz lazım birazda halimize. Son zamanlarda biz iki kişi olmamıza rağmen çok sıkıntı çekiyoruz gerçekten. Ama çok yakınımda okadar zor durumda olan tanıdıklarım akrabalarım var ki utanıyorum inan şikayet etmeye.öyle keyfi harcamam zaten fazla yoktu ama sıfıra indi diyebilirim. Dışarda yemek yemeyi sevmem ama mutlaka her hafta sonu kahve tatlı yemek için çıkardık şimdilerde seyrekleşti.tek lüksüm şuanda kuaför yani e bide ayakkabılar ama onlarda olsun artık ama canı haftalardır köfte isteyen küçük bi çocuğu ve ona köfte yapamayan anneyi görünce utandım kendimden

Yani ama insanları sistem buna zorluyor. Yapacak bir şey yok. Haklısınız katılıyorum dediklerine çok daha zor duruma düşmek bile korkutuyor beni ama dikkatetmek zorundayız bence şuan şartlar bunlar

Bende kuafore gidemeyisime dertleniyorum, Senin derdin yaninda benim ki bisey degilmis
Insanin sevmedigi bir arabayi kullanmak zorunda kalmasi hemde bu devirde
arabamı satmak zorunda kalıp daha ucuzuna binince alıştığını arıyorsun evet zenginlik hevesi değil bu alıştığını gördüğünü bulamamak .yoksa derdim yiyecek içecek bulamamak siyasi yorum yapmak değil ki .mutsuzum bu durumlardan anlatmak istediğim gündüzleri uyur oldum dışarı az çıkayım diye .arkadaşlarımı reddediyorum .çünkü varlıklı ailelelerdenler ve bir kez onlar ısmarlasa ikincisi bana düşer hesap gelir 300 400 diye bilmem anlatabildim mi sosyal nasıl olayım bu durumda sanal arkadaşlıklar kurduk işte burada napalım

Çok şükür güzel kazanıyorum ama çok çalışıp kazanıyorum. Buna rağmen hep ekonomik yaşıyoruz. Kızıma oyuncak alacağım indirim bekliyorum. Yiyecek dışında her şeyden kısıyoruz

Gecimi zorlastiran en buyuk gider kalemi de yemek zaten.
Market pazar yapilamayacak artik oraya dogru gidiyoruz.

Ayy yapmayın ya evleniyorum ben. Vallahi korkuyorum, geçim derdi bastı. Çocuk fikri falan tamamen uzak geliyor artık.
oturma grubuna ihtiyacım var tv odam için şu reklamı dönen en ucuz marka da bile fiyatlar uçmuş bana lüks olmuş ki orta gelirliyim hesap kitaptan hoşlanmam ama yapar oldum.3 takım 4000 dü eskiden şimdi 4000 e koltuk takımı yokk

Biz 10 bin verdik sadece koltuk takımına. Yeni ev kuruyoruz diye çok bakmıyoruz da fiytlar böyle artmay devam ederse eskiyen bir şeyi yenilemek, ekstra bir şey almak imkansız hale gelecek.

Gecimi zorlastiran en buyuk gider kalemi de yemek zaten.
Market pazar yapilamayacak artik oraya dogru gidiyoruz.
Öyle ama ben temel gıdalarımız içn kısmayı doğru bulmuyorum. Yani şöyle diyim sağlığımız için olan kısma dikkat ediyprym lükse girebilecek şeyleri almayız eve hiç mesela avakado yemeyiz ama mandalina portakal alırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…