ben de artık yettiremiyorumm

Valla yıllar yıllar önce avrupada bazı ülkelerde sayıyla meyve satılır duyardık.
Yıllar önce avrupada böyle ülkeler varsa normal yani..üreten yok tüketen çok.
Fransada bir arkadaşım ekmek öyle pahalı ki kırıntısını israf eden yok demişti.. türkler arasında.. ne güzel ekmekler çöpte gezen bir ülkeyiz...Allah bile yiyin için israf etmeyin diyor..bende müsrif biriydim.
Inş biraz düzelme yolundayım.her serde bir hayır vardır...almanyada kar yağınca herkes kapısının önünü temizlermiş.. biri düşerse hangi evin önüyse ona ceza gelirmiş.. alakasız bir örnek ama birseye ceza gelse hemen itiraz..artık kurallı cezalı israfsız bir ülke olalimmm

beklentiler lüks değil ama su günlerde lüks maalesef hayaller hayatlar gibi düşünün meseleyi çok iyi okullarda okuyup markette kasiyer olarak çalışan çok arkadaşım var hepimiz emegimizin karşılığını istiyoruz günde 12 saat hunharca çalıştıktan sonra bu hafta ıspanak almayayım çok pahalanmış az daha düşünce alırım demek istemiyorum hele ki bunu hamile halimle demek hic istemiyorum. 2 sene önce yazın gayette guzel tatile gidebiliyorken bu sene soğanı 2 ye bölerek yemek pişirmenin hesabını yapıyorum baksan maaşıma 2 senede bayaa zam geldi ama hesaplar tutmuyor iste.
Son olarak 350 liralık olanını almayınca da hasta olmazsiniz merak etmeyin 50 liralık botta gayet sıcak tutabiliyor imkanlar doğrultusunda alışveriş yapmaya alıştırın kendinizi.

Valla ayaklarım buz kesiyor waterproof almam gerekiyor çok üşüyorum iş yerim de buz gibi
Biz de 5 senelik evliyiz ilk defa bu yaz tatile çıkamadık sanirim artık da çıkamayız
Maaşım iki 3 senede kaç katı arttı
Eşimin de aynı şekilde ama
Aldığımız ücretler bu pahalılıkta kuşa döndü

Şu aralar tek tesellim krizden evvel evlenmiş olmamız arkadaslar onun dısında geçen sene 25 tlye pazarı alır gelirdim şimdi pazara gidemez oldum eşimde pazar parası vermiyor borc ödüyor kaynatamda yardım ediyor bizimkiler mutfak masrafına yardım ediyor adeta yardımlarla geçim ediyorz ki ben öyle eli acık değilimdir kuaföre kas aldormak için giderdim sadece tek lüxüm oydu onada gidemez oldum birde cocuk olursa mama ve bez giderleri ayda 1000 tl eşim asgari ücret onu düşünüyorum

Orta halli yarım araba parasini 25 bin olarak dusunerek cevap veriyorum
Bacim 25 bine nerde koltuk beğendin? Internete baksan
Kuaforler evet zamlatti haliyle benim kuaforde anneme farkli bana farkli tarife uyguluyo mesela e manyaak
Dip boyasi ha... hayret bisey..
Hatta itiraf edeyim acma boyama yapiliyordu saçıma dogal olarak düz dip boyasindan pahali
Benim kodoman zannettigim eşim yeter artik her ay bu kadar veriyorum bir cozum bul dedi
Gittim dibimi kumrala boyattim 2 parmak
6 7 ay boyle
Hersey ates pahasi haberlerde gordum sarimsagin kilosu 30 tlymis
Acımızdan ölek istiyolar

Bir kutu Mama olmuş 164 tl bez desen ona keza eşimde bende kaç aydın kendimize bişeh alamıyoruz eşime sözde bin tl zam geldi ama uçtu gitti Ankara’da doğalgaz faturası sağolsun bütün maaşı sömürüyor

indirim kovalayacaksın tek yolu bu ucuza ne bulursan alacaksın stoklayacaksın

Ekonomik krizdeyiz maaşlar düşük ve herşey çok pahalı artık. Kendimize göre bişeyler yapıyoruz ama bu sefer de para birikmiyor illaki birşeylerden vazgeçmek zorunda kalıyosun. Gerçekten çok sıkıntılı bir durumdayız ülkecek. İşsizlik çoğaldı iyice şükür ki işimiz var en azından.

Vallahi doğalgaz hem çılgınca pahalı hem de ısıtmıyor bence. Evlerin içi gayet soğuk dünyanın parasını verip yine ısınamıyorsun.

Durum çok vahim..
Bende laktoza karşı hassasiyet var, eskiden bilindik bir marka Denge Laktozsuz sütünü uyguna alırdım. Şimdi 1 Lt laktozsuz süt 6 civarı yuvarlarsan 7 tl. Geçen gün bir markette 5 tlye kampanyalı görünce stok için 2,3 tane aldım ya..
Eskiden makyaj malzemesi, t- shirt stok yapardım. Şimdi süt stok yapıyorum. Vah ülkem vah.. Ne günlere kaldık..
Bir zamanlar kendine yeten ülkelerden biriydik.
Bir zamanlar işte..

Son düzenleme:
Ya olsun rızkiyla geliyor denilirde o cocuklarin hersey gozunde kalıyo yazik gunah ya.
Ah canım ben küçükken babam servis alıp çok borç yapmış.Bende bir yaşinda ya varım ya yokum .İnan benim okula giderken bile esortmanim olmadı.Esortman deyince de lüks algılama haaa don ya bildiğimiz don'um yoktu yani.Simdi çeşit çeşit var inan kıyamıyorum yaşa ,gidip en eskisini giyiyorum.Kiymet biliyorum.Ne bileyim bu da ayrı bir konu.Evlatlarimin isteklerini imkanlarımızla doğrultusunda alırım.Ama kıymet bilmiyor yeni nesil sabah aldığım bir bebeği bakıyorum da yerlerde sürünüyor.Bizim olsaydı o bebek zamanında ahhhh ahhhhh

Kedimin mamasının bitmesi bile beni strese sokuyor. Birde özel veteriner maması yiyor. Kilosu 100 TL. Hayvana eskisi gibi bol bol bile veremiyorum Veteriner ücretleri de çok fahiş bana göre.
kediyi de lüks bulurlar şimdi korkarımm

Gerçekten alım gücümüz çok azaldı
Eskiden ailelerimiz ekmeksiz yeme karnın doymaz derlerdi şimdi ne anlama geliyor anladım
Orta gelirli bir ailenin bile avmde dünya markaları alabilme kapasitesi var iken şimdi bırak avmyi mutfak masrafını zor karşılayabiliyor olmasına çok üzülüyorum...
Yeni nesil yokluk görmedi
Genel olarak Gençlik cafelerde şehir şehir turlarla gezerek marka takılarak büyüdü....
Bizlerin çocukluğu soba başında süte ekmek katarak tek çeşit peynirle geçti biz bu duruma ayak uydururuz ama gençlik bu duruma çok zor alışacak...

Mama ve bez çok pahalı..
Bekarım ve çocuğum yok. Ama arada meraktan marketlerde mama ve bez fiyatlarına bakıyorum.
Dehşet içinde kalıyorum.
Bir devam maması 151 tl olmuş ya, aynısı Almanya'da 15 birim para yani bizde 10 katı..
Bebek bezleri de uçmuş..
Asgari ücretlilerin işi çok zor..
Ki bunlar çocukluk masrafları, bunun daha kreşi var okulu var, kursu var..
Ben sizin yerinizde olsam önce baya birikim yapardım.
Artık bu ülkede çocuk sahibi olmak çok zor..
Şimdiden Allah yardımcınız olsun..

Hergün evde eşimle aynı muhabbetler dönüyor, ben alisveris nadir yapıyorum genelde eşim yapar çünkü, her markete gittiğimde farklı bir şok yaşıyorum artan fiyatlardan. Geçen sene gittiğimiz otelin erken rezervasyon fiyatını öğrenince bir yutkunduk şehir dısına sık çıkardık oglumun küçük olmasını bahane edip kendimi kandırıyorum:) faturaları göresim gelmiyor ki ben minimalist yaşayan bir insanım yıllardır, kıyafet,eşya harcamalarım fazla değildir ona rağmen hayatımız çok kısıtlandı maddi anlamda.
Birde bunun adı şükürsüzlük değil, evet Allah sağlık versin ama 1 yıl önce aldığın maaşla birikim yapıyorken simdi market alışverişini sorgulayacak duruma gelince ne oluyoruz diyor insan.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…