- 16 Haziran 2013
- 1.417
- 2.326
- 208
- Konu Sahibi Heytttt be
-
beklentiler lüks değil ama su günlerde lüks maalesef hayaller hayatlar gibi düşünün meseleyi çok iyi okullarda okuyup markette kasiyer olarak çalışan çok arkadaşım var hepimiz emegimizin karşılığını istiyoruz günde 12 saat hunharca çalıştıktan sonra bu hafta ıspanak almayayım çok pahalanmış az daha düşünce alırım demek istemiyorum hele ki bunu hamile halimle demek hic istemiyorum. 2 sene önce yazın gayette guzel tatile gidebiliyorken bu sene soğanı 2 ye bölerek yemek pişirmenin hesabını yapıyorum baksan maaşıma 2 senede bayaa zam geldi ama hesaplar tutmuyor iste.Ne kadar saptırmıssınız konuyu
İt gibi karı koca tüm gün senelerce calısıp insan gibi yasamayı istemek suç mu ?
Bir kere dışarıda yemek yiyeceksek kendimize bir kitap alacaksak , birkaç ayda bir keyif süremeyeceksek neden eşşekler gibi çalışıyoruz
Çok iyi bir gelire sahip olduğum halde birkaç aydır ay sonunu hesaplamaktan bıktım
Bu kadar iyi eğitim alıp
Bu kadar çok çalışıp hala yokuş asaği inerken mazot çok yakmasın diye gazdan ayağımı çekmenin hesabini yapmak istemiyorum
Ütüyü artık gündüzleri yapmak zorunda kalıyorum ayrı odada ekstra ışık açmayalım diye
Hep hesap hep kitap
Ucuz tuvalet kağıdı peşine düştük , hergün nette siteleri geziyorum popomuzu daha ucuza nasıl silebiliriz diye
İki kişi çalışıyoruz
Yüksek maas alıyoruz ama bir akşam gönül rahatlığı ile dışarıda yemek yiyemez olduk
Eve gelip o yorgunlukla yemek yapıyoruz hem de uzun zamandır her gün
Neden çünkü dışarda iki kişi karnını artık minimum 100 tl ye doyuruyor
Lütfen sürekli asgari ücrete çalışan insanlarla kıyaslama yapmayın
Bir ülkede iki kişi yüksek denecek maaşa sahipse biraz da rahat yaşayabilmeli
Geçen sene ayağıma aldığım bot 350 tl iken 1500 tl olmuş
350 tl ye aldığım botu kaç sene giyiyordum ayaklarım sıcacık oluyordu
Bunu almak lüks mü ?
Almayıp donayım mi
İdrar yolları iltihabi mi olayım sürekli
Ama 1500 e alamam
Valla ayaklarım buz kesiyor waterproof almam gerekiyor çok üşüyorum iş yerim de buz gibibeklentiler lüks değil ama su günlerde lüks maalesef hayaller hayatlar gibi düşünün meseleyi çok iyi okullarda okuyup markette kasiyer olarak çalışan çok arkadaşım var hepimiz emegimizin karşılığını istiyoruz günde 12 saat hunharca çalıştıktan sonra bu hafta ıspanak almayayım çok pahalanmış az daha düşünce alırım demek istemiyorum hele ki bunu hamile halimle demek hic istemiyorum. 2 sene önce yazın gayette guzel tatile gidebiliyorken bu sene soğanı 2 ye bölerek yemek pişirmenin hesabını yapıyorum baksan maaşıma 2 senede bayaa zam geldi ama hesaplar tutmuyor iste.
Son olarak 350 liralık olanını almayınca da hasta olmazsiniz merak etmeyin 50 liralık botta gayet sıcak tutabiliyor imkanlar doğrultusunda alışveriş yapmaya alıştırın kendinizi.
Taşlık nedir?Ben taşlık taktırdım midemi aldırıp çok yemek yemiyorum artık, ekonomi böyle giderse zaten pekçok lüks bile olmayan alışkanlığımızdan da vazgeçecez gibi görünüyor.
indirim kovalayacaksın tek yolu bu ucuza ne bulursan alacaksın stoklayacaksınValla ayaklarım buz kesiyor waterproof almam gerekiyor çok üşüyorum iş yerim de buz gibi
Biz de 5 senelik evliyiz ilk defa bu yaz tatile çıkamadık sanirim artık da çıkamayız
Maaşım iki 3 senede kaç katı arttı
Eşimin de aynı şekilde ama
Aldığımız ücretler bu pahalılıkta kuşa döndü
Bir kutu Mama olmuş 164 tl bez desen ona keza eşimde bende kaç aydın kendimize bişeh alamıyoruz eşime sözde bin tl zam geldi ama uçtu gitti Ankara’da doğalgaz faturası sağolsun bütün maaşı sömürüyor
selam kızlar.Bu aralar stresliyim neden derseniz eskisi gibi harcama yapmak istiyorum kendime giyim kuaför dışarda yemek sinema konser tatil arabayla uzun yol gezme vs.ama yapamaz oldum.alıştığım konforu sürdüremez oldum.parfümün ucuzunu aldım kıyafet azalttım yemek yeme sıklığını azatttım.şehir içi uzun yolda arabam yerine toplu taşıma tercih edeyim dedim yohhhh gene yetmedii son aylarda.Özledim şehir dışına çıkmayı yurtdışını geçç eşyamı değiştireyim dedim beğendiğim koltuk orta halli yarım araba parasıkendimden kısmaya alışamadımmm .kuaföre keyfe gidip saç yaptırmayı özledim yavv .sizler nnasıl durumdasınız.kadınız hepimiz gezmeyi yemeyi içmeyi bakımı seviyoruz sonuçta.
Ah canım ben küçükken babam servis alıp çok borç yapmış.Bende bir yaşinda ya varım ya yokum .İnan benim okula giderken bile esortmanim olmadı.Esortman deyince de lüks algılama haaa don ya bildiğimiz don'um yoktu yani.Simdi çeşit çeşit var inan kıyamıyorum yaşa ,gidip en eskisini giyiyorum.Kiymet biliyorum.Ne bileyim bu da ayrı bir konu.Evlatlarimin isteklerini imkanlarımızla doğrultusunda alırım.Ama kıymet bilmiyor yeni nesil sabah aldığım bir bebeği bakıyorum da yerlerde sürünüyor.Bizim olsaydı o bebek zamanında ahhhh ahhhhhYa olsun rızkiyla geliyor denilirde o cocuklarin hersey gozunde kalıyo yazik gunah ya.
Ekonomik krizdeyiz maaşlar düşük ve herşey çok pahalı artık. Kendimize göre bişeyler yapıyoruz ama bu sefer de para birikmiyor illaki birşeylerden vazgeçmek zorunda kalıyosun. Gerçekten çok sıkıntılı bir durumdayız ülkecek. İşsizlik çoğaldı iyice şükür ki işimiz var en azından.
kediyi de lüks bulurlar şimdi korkarımmKedimin mamasının bitmesi bile beni strese sokuyor. Birde özel veteriner maması yiyor. Kilosu 100 TL. Hayvana eskisi gibi bol bol bile veremiyorum Veteriner ücretleri de çok fahiş bana göre.
Şu aralar tek tesellim krizden evvel evlenmiş olmamız arkadaslar onun dısında geçen sene 25 tlye pazarı alır gelirdim şimdi pazara gidemez oldum eşimde pazar parası vermiyor borc ödüyor kaynatamda yardım ediyor bizimkiler mutfak masrafına yardım ediyor adeta yardımlarla geçim ediyorz ki ben öyle eli acık değilimdir kuaföre kas aldormak için giderdim sadece tek lüxüm oydu onada gidemez oldum birde cocuk olursa mama ve bez giderleri ayda 1000 tl eşim asgari ücret onu düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?