ben de artık yettiremiyorumm

Konu şaka gibi. Clarins fondotenden Yves Roche’ye düşenler, sevmediği arabayı kullandığı için üzülenler, lattesi 8.5’dan 12.5’a çıkanlar(!)

Hatırlar mısınız bilmem çok değil altı yedi ay önce oğluna okulun istediği pantolonu alamayan bir baba kendini astı.

Bu yazdıklarınız sapına kadar beyaz yaka olup laktozsuz sütünden vazgeçemeyen bana bile fazla geldiğine göre cidden çıldırmış olmalısınız. Allah hepinize akıl fikir versin.

*** Not ***

Çalışıp çalışıp patron zengin etmeye, ben istediğim ülkeyi göremezken ordan oraya uçan patron kızına, krizi bahane edip ekmeğimizle oynayan işverene ve yarınınızın hiçbir garantisi olmamasına ben de isyan ediyorum. Ama sizinki bambaşka bir şey.

Bu kadar büyük acılarla başa çıkmak zor olsa gerek.

***Not***

Avokado diyince sizi hatirladim
Kucuk bir sir vereyimmi, sok markette yil sonuna kdr 2.5 tl sabitlenmisti, 31 aralikta aldim. Sonu hala dolapta kasede yrn biter en sertleri secmistim. En son 3tl idi, ama buyuk marketlerde 7 8 tlye gordum.
Beni de bu serbest piyasa deli ediyor.
Not, evet kotu gunlerdeyiz evet icim aciyor, cok dikkatli yasiyorum allah yardimcimiz olsun..

Kk tarihinde en anlamsiz msji yazdim gibi hissediyorum

yıllardır kemal sunal filmleri izlerim

hic sıkılmam ayni filmlerden

o yillardan bu yillara hiiicccc bisey degismemis. moron gibi de bu lafi tekrar ederim bikmadan

hala gecim derdi gittikce kötüye giden ekonomi... bi taraftan insanlar zenginlesirken diğer taraftan daha hizli fakirlesenler...

kimseyle gorusmuyorum oglum bir yasinda onu bahane ediyorum. eve cagirsan 100 150 tl agirlamak için masraf yapmak lazim. ki insanlar zaten disarda bulusmak istiyo. yola kafeye yemege kahveye verecek para nerdeeeee.

disarda yemek falan yok tabiki, en son kendime kaynanamlar yatili kalmaya gelecek diye ucuzundan tayt ve bluz aldim tozludan taksitle o da. eksikleri surekli oteliyorum yapacak alacak gucum yok çünkü.

en azından dusunmeden alabildigim peynir zeytin vardi eskiden, soframdan eksik etmem dedigim cogu sey misafir gelince alınan seylere seylere donustu

cooookkkk mutsuzum coooookkkkk

evlendim evleneli sadece balayına tatile gittik. bes sene olcak hala oteliyoruz gidemicez galiba diyemiyoruz da. ne demis nezihe meric "umut fakirin ekmegi"

arabanın yıllık masrafı lüks olmayandan bahsedıyorum vergi bakım kasko lastik en az 6000 .e yakıt da var artı arabanın modeli eskiyor kilometresi artıyor değeri düşüyor.taksi çok çok daha ucuz inanın

Esimde bunu soyleyip hep geri duruyor araba masrafi hic isime gelmiyor diyor galiba hakli ve duruma gore taksi / toplu tasima kullaniyoruz.

anam gerçektenmi
tabiki taksi daha ucuz oluyor
dünyadan haberim yokmuş

ben iç sıkıntımı sebebini anlatan bir konu açtım .bu demek değil evine ekmek alamayanlara nispet ya da acımasızlık.ayrıca bu hayatı yani intihar etmememizi ya da iş garantimiz olmasını bize sağlayan gene kendimiz eşim de ben de hatta 70 ini geçmiş annem de eşekler gibi ders çalışıp unıversite okuduk.eşim dereceyle girmiş unıversiteye .eşimin babası evlatlarının geleceği için çok çalışmaktan erkenden vefat etmiş siz ne diyorsunuz.rant zengini değiliz zengin hiçç değiliz tırnaklarıyla kazıyarak bulunduğu yere gelen maaşlı insanlarız yavv .bu da mı lüks pesssss

Lüks yaşama sen de diyenler gelir birazdan :)

Ne kadar saptırmıssınız konuyu
İt gibi karı koca tüm gün senelerce calısıp insan gibi yasamayı istemek suç mu ?
Bir kere dışarıda yemek yiyeceksek kendimize bir kitap alacaksak , birkaç ayda bir keyif süremeyeceksek neden eşşekler gibi çalışıyoruz
Çok iyi bir gelire sahip olduğum halde birkaç aydır ay sonunu hesaplamaktan bıktım

Bu kadar iyi eğitim alıp
Bu kadar çok çalışıp hala yokuş asaği inerken mazot çok yakmasın diye gazdan ayağımı çekmenin hesabini yapmak istemiyorum
Ütüyü artık gündüzleri yapmak zorunda kalıyorum ayrı odada ekstra ışık açmayalım diye
Hep hesap hep kitap
Ucuz tuvalet kağıdı peşine düştük , hergün nette siteleri geziyorum popomuzu daha ucuza nasıl silebiliriz diye
İki kişi çalışıyoruz
Yüksek maas alıyoruz ama bir akşam gönül rahatlığı ile dışarıda yemek yiyemez olduk
Eve gelip o yorgunlukla yemek yapıyoruz hem de uzun zamandır her gün
Neden çünkü dışarda iki kişi karnını artık minimum 100 tl ye doyuruyor
Lütfen sürekli asgari ücrete çalışan insanlarla kıyaslama yapmayın
Bir ülkede iki kişi yüksek denecek maaşa sahipse biraz da rahat yaşayabilmeli
Geçen sene ayağıma aldığım bot 350 tl iken 1500 tl olmuş
350 tl ye aldığım botu kaç sene giyiyordum ayaklarım sıcacık oluyordu
Bunu almak lüks mü ?
Almayıp donayım mi
İdrar yolları iltihabi mi olayım sürekli
Ama 1500 e alamam

Allah yardımcınız olsun, güç kuvvet versin...
Sigorta şirketleri ne yazık ki böyleler

Herkesin yaşam standartı kendine göre düştü.
Kendime gelecek olursam.
Dört sene önce kızım sebebiyle avukatlık mesleğime ara verdim. Fakat daha sonra ortaya çıkan bazı nedenler sebebiyle o ara veriş tam 4 sene oldu. Hatta geçti. 3 sene önce tek maaşla hem ev hem araba kredisi ödediğimiz halde birikim yapabiliyorduk. Şuan kredi borcumuz yok ay sonunu anca getirebiliyoruz.
Kızım 4 yaşında. Üç aydır kreşe gidiyor. O bile belimizi büktü diyebilirim.
Saçlarımı kendim boyuyorum. Doğum sonrası kilolarımdan kaldı kıyafet almıyorum kendime doğru dürüst. Dışarıya çıkacağımızda eşime, evde yiyelim boşuna masraf olmasın diyorum. Bende aynen sizin gibi kendimden kısıyorum evladım için. Dışarıda yemektense kızıma elbise oyuncak alırım diyorum sizin gibi. Arkadaş ortamımla da görüşmez oldum kendimi çok kötü hissediyorum. Zaten hepsi çalışıyor. Ben yanlarında işsiz avukat, utanıyorum sanki. Dört aydır iş arıyorum. 10 yıla yakın mesleki tecrübeme rağmen bana maaş olarak asgari ücretin biraz fazlasını teklif ediyorlar. Dört sene önce aldığım maaşı talep ediyorum fazla buluyorlar.
Kısacası bende hep kendimden kısmaktan, asosyalleşmekten, iş bulamamaktan çok ama çok stresliyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…