- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.485
- 448
- Konu Sahibi Heytttt be
-
Şaka yapmış :)Taşlık nedir?
16 bin tl istedi koltuğa ee 32 bine 2. el araba alınabiliyor değil mi.kuaföre yetiştiremez oldum saçımı kendim açık kumrala çevirdim sarıdan 9 aydır ama eski saçımı özledim bu saç yakışmadı ana saçım dan bir açık sadece zaten.boyalara bile zam geldi indirim kovalıyorum ona da.evim kirlendi sadece cam ve balkon için yarım gün kadın alıp uzun süre kirlenmemesini dileyeceğim .Orta halli yarım araba parasini 25 bin olarak dusunerek cevap veriyorum
Bacim 25 bine nerde koltuk beğendin? Internete baksan
Kuaforler evet zamlatti haliyle benim kuaforde anneme farkli bana farkli tarife uyguluyo mesela e manyaak
Dip boyasi ha... hayret bisey..
Hatta itiraf edeyim acma boyama yapiliyordu saçıma dogal olarak düz dip boyasindan pahali
Benim kodoman zannettigim eşim yeter artik her ay bu kadar veriyorum bir cozum bul dedi
Gittim dibimi kumrala boyattim 2 parmak
6 7 ay boyle
Hersey ates pahasi haberlerde gordum sarimsagin kilosu 30 tlymis
Acımızdan ölek istiyolar
oralarda mı aynııı panpaaa işte sana çözüm parayı orda kazan ama burda yaşa her gün git gel yap ülkelerarasıı.paranız değerli ya ondan dediydimmmVallahi doğalgaz hem çılgınca pahalı hem de ısıtmıyor bence. Evlerin içi gayet soğuk dünyanın parasını verip yine ısınamıyorsun.
Mama yerine pirinç unuMama ve bez çok pahalı..
Bekarım ve çocuğum yok. Ama arada meraktan marketlerde mama ve bez fiyatlarına bakıyorum.
Dehşet içinde kalıyorum.
Bir devam maması 151 tl olmuş ya, aynısı Almanya'da 15 birim para yani bizde 10 katı..
Bebek bezleri de uçmuş..
Asgari ücretlilerin işi çok zor..
Ki bunlar çocukluk masrafları, bunun daha kreşi var okulu var, kursu var..
Ben sizin yerinizde olsam önce baya birikim yapardım.
Artık bu ülkede çocuk sahibi olmak çok zor..
Şimdiden Allah yardımcınız olsun..
Biz tek maaşla bu kadar hesap kitap yapmadan gayet güzel geçinip gidiyoruz. Kusura bakmayın mesajınıza çok güldümNe kadar saptırmıssınız konuyu
İt gibi karı koca tüm gün senelerce calısıp insan gibi yasamayı istemek suç mu ?
Bir kere dışarıda yemek yiyeceksek kendimize bir kitap alacaksak , birkaç ayda bir keyif süremeyeceksek neden eşşekler gibi çalışıyoruz
Çok iyi bir gelire sahip olduğum halde birkaç aydır ay sonunu hesaplamaktan bıktım
Bu kadar iyi eğitim alıp
Bu kadar çok çalışıp hala yokuş asaği inerken mazot çok yakmasın diye gazdan ayağımı çekmenin hesabini yapmak istemiyorum
Ütüyü artık gündüzleri yapmak zorunda kalıyorum ayrı odada ekstra ışık açmayalım diye
Hep hesap hep kitap
Ucuz tuvalet kağıdı peşine düştük , hergün nette siteleri geziyorum popomuzu daha ucuza nasıl silebiliriz diye
İki kişi çalışıyoruz
Yüksek maas alıyoruz ama bir akşam gönül rahatlığı ile dışarıda yemek yiyemez olduk
Eve gelip o yorgunlukla yemek yapıyoruz hem de uzun zamandır her gün
Neden çünkü dışarda iki kişi karnını artık minimum 100 tl ye doyuruyor
Lütfen sürekli asgari ücrete çalışan insanlarla kıyaslama yapmayın
Bir ülkede iki kişi yüksek denecek maaşa sahipse biraz da rahat yaşayabilmeli
Geçen sene ayağıma aldığım bot 350 tl iken 1500 tl olmuş
350 tl ye aldığım botu kaç sene giyiyordum ayaklarım sıcacık oluyordu
Bunu almak lüks mü ?
Almayıp donayım mi
İdrar yolları iltihabi mi olayım sürekli
Ama 1500 e alamam
Çok salağım yaaaa bende az evel sacimi kurutuyordum dedim herhalde saka yapti :))) sormayada utandimŞaka yapmış :)
Birde fındıklı cikolata ve nutella getirsinler lütfen :)Mama yerine pirinç unu
Bez yerine kaput bezi muşamba yıka tekrar kullan bizler böyle büyüdük
Bir ülke nasıl 30 yıl geriye gider hep birlikte şahit oluyoruz...
Almancılar pempas diye hazır bezle gelirler hazır mama yedirirler bizde özenerek bakardık de javu :))
Vallahi kadınlarda zam yapti bu sartlarda ben almiyorum kendim yapiyorum zaten guzelde yapamıyorlar16 bin tl istedi koltuğa ee 32 bine 2. el araba alınabiliyor değil mi.kuaföre yetiştiremez oldum saçımı kendim açık kumrala çevirdim sarıdan 9 aydır ama eski saçımı özledim bu saç yakışmadı ana saçım dan bir açık sadece zaten.boyalara bile zam geldi indirim kovalıyorum ona da.evim kirlendi sadece cam ve balkon için yarım gün kadın alıp uzun süre kirlenmemesini dileyeceğim .
aynen katılıyorum yaşım 40 ben çok gezdim tatil yaptım bu yaşıma dek gitmesem de olur derim bir iki yıl ya da daha uzun ama çocuk anlayamadı neden geçen yaz gitmediğimizi kış tatili yapmadığımızı alışmıştı çünkü 7 yaşına dek bu standarta.daha 7 yaşında ama ben hesap kitaptayım nasıl öderim yarı burslu ya da burssuz kazanırsa ya diye.Gerçekten alım gücümüz çok azaldı
Eskiden ailelerimiz ekmeksiz yeme karnın doymaz derlerdi şimdi ne anlama geliyor anladım
Orta gelirli bir ailenin bile avmde dünya markaları alabilme kapasitesi var iken şimdi bırak avmyi mutfak masrafını zor karşılayabiliyor olmasına çok üzülüyorum...
Yeni nesil yokluk görmedi
Genel olarak Gençlik cafelerde şehir şehir turlarla gezerek marka takılarak büyüdü....
Bizlerin çocukluğu soba başında süte ekmek katarak tek çeşit peynirle geçti biz bu duruma ayak uydururuz ama gençlik bu duruma çok zor alışacak...
Ben de ilk okuduğumda şey sandım. Peygamber efendimiz, çok aç olduğunda mide hizasına taş bağlayıp açlığını bastırmaya çalışırmış ya o duruma gönderme yapıyor sandımÇok salağım yaaaa bende az evel sacimi kurutuyordum dedim herhalde saka yapti :))) sormayada utandim
yorumunu silermisin lütfen bu hiçç olmadı kırmak istemiyorumEkmek yoksa b.k yiyin.
Ekmek için bende çok üzülüyorum çok görüyorum yemeği çöpe atanları mesela çok güzel bir konuya değinmişsinizValla yıllar yıllar önce avrupada bazı ülkelerde sayıyla meyve satılır duyardık.
Yıllar önce avrupada böyle ülkeler varsa normal yani..üreten yok tüketen çok.
Fransada bir arkadaşım ekmek öyle pahalı ki kırıntısını israf eden yok demişti.. türkler arasında.. ne güzel ekmekler çöpte gezen bir ülkeyiz...Allah bile yiyin için israf etmeyin diyor..bende müsrif biriydim.
Inş biraz düzelme yolundayım.her serde bir hayır vardır...almanyada kar yağınca herkes kapısının önünü temizlermiş.. biri düşerse hangi evin önüyse ona ceza gelirmiş.. alakasız bir örnek ama birseye ceza gelse hemen itiraz..artık kurallı cezalı israfsız bir ülke olalimmm
O da başka bir sorunKedimin mamasının bitmesi bile beni strese sokuyor. Birde özel veteriner maması yiyor. Kilosu 100 TL. Hayvana eskisi gibi bol bol bile veremiyorum Veteriner ücretleri de çok fahiş bana göre.
sarmısakla zeytinyağına bulayıp fırınlayın eski ekmekleri harika oluyor çorbalaraEkmek için bende çok üzülüyorum çok görüyorum yemeği çöpe atanları mesela çok güzel bir konuya değinmişsiniz
biz bu sene tatil yapamadık benim arkadaş köpeğini tatile giderken köpek oteline bıraktı 2000 tl ye 8 günO da başka bir sorun
Geçen abimin arkadaşı kediye çarpmış, alırken hayvan can havliyle güzelce yolmuş bunu tabi. Elleri, üstü başı kan içinde veterinere götürmüş. muayeneden sonra 3.600 lira ödemesi olur demiş
Vallahi çöplerin yanından geçerken yavaşlıyorum bir hayvana çarpıcam diye aklım çıkıyor maddi manevi külfeti fazla
Salak galibayorumunu silermisin lütfen bu hiçç olmadı kırmak istemiyorum
350 liralık bot zaten pahalı değil ki gayet normal ayaklar sağlığımız için de çok önemli hele ki çalışan bayanlar için 50 liralık bot inanın hiç görmedimbeklentiler lüks değil ama su günlerde lüks maalesef hayaller hayatlar gibi düşünün meseleyi çok iyi okullarda okuyup markette kasiyer olarak çalışan çok arkadaşım var hepimiz emegimizin karşılığını istiyoruz günde 12 saat hunharca çalıştıktan sonra bu hafta ıspanak almayayım çok pahalanmış az daha düşünce alırım demek istemiyorum hele ki bunu hamile halimle demek hic istemiyorum. 2 sene önce yazın gayette guzel tatile gidebiliyorken bu sene soğanı 2 ye bölerek yemek pişirmenin hesabını yapıyorum baksan maaşıma 2 senede bayaa zam geldi ama hesaplar tutmuyor iste.
Son olarak 350 liralık olanını almayınca da hasta olmazsiniz merak etmeyin 50 liralık botta gayet sıcak tutabiliyor imkanlar doğrultusunda alışveriş yapmaya alıştırın kendinizi.
Mama yerine pirinç unu
Bez yerine kaput bezi muşamba yıka tekrar kullan bizler böyle büyüdük
Bir ülke nasıl 30 yıl geriye gider hep birlikte şahit oluyoruz...
Almancılar pempas diye hazır bezle gelirler hazır mama yedirirler bizde özenerek bakardık de javu :))
Senin psikolojini hep bu arkadaşlar bozuyorbiz bu sene tatil yapamadık benim arkadaş köpeğini tatile giderken köpek oteline bıraktı 2000 tl ye 8 gün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?