- 18 Mart 2008
- 3.138
- 1.634
- 698
- Konu Sahibi miaselinam
-
Merhaba arkadaşlar darısı tüm isteyenlerin basına inşallah :))
Ya bugün ya da yarın hastalanmam lazımdı ama belirtiler benim içimi kemiriyordu resmen. Bu sabah test yaptım korka korka vee çift çizgiyi çok net şekilde yakaladım. Şaka gibi hamileyim :)) İnş bu perşembe doktora gidince keseyi ve kalp atışlarını görürüz.
Ben ögrendigim anda gidip kan testi yapıp ultrason da baktırdım Kalp atışlarıda 7. 8 hafta da duydumMerhaba arkadaşlar darısı tüm isteyenlerin basına inşallah :))
Ya bugün ya da yarın hastalanmam lazımdı ama belirtiler benim içimi kemiriyordu resmen. Bu sabah test yaptım korka korka vee çift çizgiyi çok net şekilde yakaladım. Şaka gibi hamileyim :)) İnş bu perşembe doktora gidince keseyi ve kalp atışlarını görürüz.
hayırlı olsun canım...Merhaba arkadaşlar darısı tüm isteyenlerin basına inşallah :))
dogru diyorsun tatlimhayırlı olsun canım bu hafta sadece keseyi görürsün kalp atışları 6-7. haftalarda duyuluyor.
hayırlı olsun canım...
perşembe gittiğinde keseyi göremeyebilirsin çok erken çünkü...
moralini bozma göremezsen diye yazıyorum....
pıtprcığını sağlıkla al kucağına inşallah
canım benim öncelikle hayırlı olsun. ben daha önce ikiz gebelik eçirdim bebelerim karnımda ölmüşlerdi doğsalardı anomalili olacaklardı ve doğumdan sonra 1 saat içinde ya öleceklerdi ya da ameliyat ameliyat gezecektik. Bunun folikasit ile vs ile alakası aslında hem var hem yok . Mesela benimki kan pıhtılasmasından oldu. Bebeğe kan gitmediği için beslenemedi anomalili oldu ve karnımda sonlandı. Cok kötü bir dönemden geçtim acıkcası. Şimdi ikinci hamileliğime başladım. 3 ay önce folikasite başladım günde 1 adet folbiol aldım ve diyetisyene gidip kilo verdim. imdi tekrar diyetisyene gideceğim ve bebeğim için bir iki takviye gıda daha yazacak ögünlerime. Açıkçası ben bu hamileliğimde oldukça bilinçliyim. Sağlıklı besleniyorum . Hamur işlerinden uzak durmaya calısıyorum. Tabii mesela dün canım cok istedi ve doğum günüm sebebiyle pasta yedim poğça yedim. Ama canım cektiğinden değil. Sakın canını sıkma. Ne zaman ne olacağını hiç birimiz bilemeyizz ama önlem almak en güzeli . İnnş sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi.Bende hamileyim :))))) ama çok korkuyorum ne yapmalıyım, nasıl beslenmeliyim...yakın zmaanda bi iş arkadaşım zorlu bi gebelik sorunlu bi doğumun ardında fiziksel olarak rahatsız bi bebek doğurdu dah 2 aylıkken bikaç operasyon atlattı bebiş(((sanırım bu olaydan çok etkilendim...ben folik asit içiyorum siz neler yapıosunuz birbirimizle bilgi paylaşımı yapsak :)
Bu ne kadar guzel bir haber. Sizi tebrik ederim. Aylar once kendi yasadiklarim aklima geldi ve cok duygulandim. Öyle bir haber ki insana aylarca dünyanın en büyük mutluluğunu yaşatıyorMerhaba arkadaşlar darısı tüm isteyenlerin basına inşallah :))
öncelikle hayırlı olsun bebeğin.herkesin bebeği problemli olacak diye bişey yok. iyi düşün iyi olsun.içini ferah tutmaya çalış.ilk üç folik asite devam edersin.doktorlar bebğin beyin geliişimi için önemli diyolar.doktorun kan tahlili yapıp gerekli gördüüğü diğer ilaçları yazacaktır zaten sana.. bende mesela kansızlık ve b12 eksikliği vardı gebeliğimin başından beri kan ilacı kullandm şuan 20 haftalık hamileyim halada kullanıyorum..onun dışında doktorum bana haftada en az iki gün beyaz et ve hergün en az bir bardak süt içmemi önermişti.bol bol su içmeye çalış .aslında ilk üç ay mide bulatıları olduğu için genelde pek iyi beslenemiyoruz. mide bulantıların başlarsa başucunda mutlaka çubuk kraker bulundur.Bende hamileyim :))))) ama çok korkuyorum ne yapmalıyım, nasıl beslenmeliyim...yakın zmaanda bi iş arkadaşım zorlu bi gebelik sorunlu bi doğumun ardında fiziksel olarak rahatsız bi bebek doğurdu dah 2 aylıkken bikaç operasyon atlattı bebiş(((sanırım bu olaydan çok etkilendim...ben folik asit içiyorum siz neler yapıosunuz birbirimizle bilgi paylaşımı yapsak :)
canım folik asit kullanmıyosan kullanmaya başla bi an önce. doktora gitmek için en az 6 haftalık olmasını bekle.böylelikle gittiğinde hem keseyi görebilrsin hemde kalp atışlarını.Kizlar meraba bnde hamile oldugumu dun aksam ogrendm test yptm iki cizgi cikti hastaneye gttik kan tahlili falan pozitif cikti 4 haftalik suan ne ypsam neler tavsye edersnz beslnme ve doktora ne zamn gtmliyim
Folbiol kullaniyorum 920.29 cikti kanda iyi mi szcecanım folik asit kullanmıyosan kullanmaya başla bi an önce. doktora gitmek için en az 6 haftalık olmasını bekle.böylelikle gittiğinde hem keseyi görebilrsin hemde kalp atışlarını.
evet tatlim gebelik donemindede gidecegim ilk hamileligimde ilk bes ayda 59 dan 73 e cikmistim ikiz gebelige verdik sebebini ama anormal yukseliyordum . bu sefer gitmeyi dusunuyorum. muhtemelen onumuzdeki ay baslarimcanım benim öncelikle hayırlı olsun. ben daha önce ikiz gebelik eçirdim bebelerim karnımda ölmüşlerdi doğsalardı anomalili olacaklardı ve doğumdan sonra 1 saat içinde ya öleceklerdi ya da ameliyat ameliyat gezecektik. Bunun folikasit ile vs ile alakası aslında hem var hem yok . Mesela benimki kan pıhtılasmasından oldu. Bebeğe kan gitmediği için beslenemedi anomalili oldu ve karnımda sonlandı. Cok kötü bir dönemden geçtim acıkcası. Şimdi ikinci hamileliğime başladım. 3 ay önce folikasite başladım günde 1 adet folbiol aldım ve diyetisyene gidip kilo verdim. imdi tekrar diyetisyene gideceğim ve bebeğim için bir iki takviye gıda daha yazacak ögünlerime. Açıkçası ben bu hamileliğimde oldukça bilinçliyim. Sağlıklı besleniyorum . Hamur işlerinden uzak durmaya calısıyorum. Tabii mesela dün canım cok istedi ve doğum günüm sebebiyle pasta yedim poğça yedim. Ama canım cektiğinden değil. Sakın canını sıkma. Ne zaman ne olacağını hiç birimiz bilemeyizz ama önlem almak en güzeli . İnnş sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi.
geçmiş olsun canım( umarım bu sefer mutlulukla sonuçlanır ve sağlıkla alırız bebeklerimizi kucağımıza :) sen gebelik döneminde de mi gideceksin dietisyene
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?