Ben de evi terk ettim.

Tavrını belli etmişsin güzel
Ama hemen tüm gemileri yakma
Bazen insan ilişkilerinde böyle dibe batmalar yukarı çıkmanın en iyi yoludur
Sakin kararlı dur yeter derim ben
Zaman yolu çizer

Sizdeki şu kararlılık, şu gurur ülkemizde birçok insanda olmadığı için, sizi anlamayanlar çıkacaktır.
Evliliği kendine bakan, evin ihtiyaçlarını alan biri olarak görenler sizi yine anlamayacaktır.

Ama kararınız çok doğru emin olun. Şu an ayrılmasaydınız zaten bu süreç sonunda ayrılacaktınız. Ha 3-5 yıl sonra ha şimdi.

Bu ara eşiniz doooooyaaaa doyaaa otursun ailesiyle, buyursun.

Desteğiniz için çok teşekkür ederim, yüreğinize sağlık,

Her şeye rağmen beni en çok üzen ise detaylı detaylı, en en ince ayrıntısına kadar ve hiçbir saygısızlık yapmadan, tatlı dille, neden yapamayacağımı, neden olmayacağını, isteklerimi ve endişelerimi heeeepsine anlatmama rağmen hiiiiç anlaşılmamış olmam.

Dediğiniz gibi ha üç beş yıl sonra ha şimdi. Bir günüm bile kıymetlidir, zamanım onlarla heba olsun istemem zaten.

Desteğiniz için çok teşekkür ederim, yüreğinize sağlık,

Her şeye rağmen beni en çok üzen ise detaylı detaylı, en en ince ayrıntısına kadar ve hiçbir saygısızlık yapmadan, tatlı dille, neden yapamayacağımı, neden olmayacağını, isteklerimi ve endişelerimi heeeepsine anlatmama rağmen hiiiiç anlaşılmamış olmam.

Dediğiniz gibi ha üç beş yıl sonra ha şimdi. Bir günüm bile kıymetlidir, zamanım onlarla heba olsun istemem zaten.

Bir gelisme oldu mu bir şey diyorlar mı?

Eşin hiç aradı mı? Pişmanlık yaşamıyor mu?

Eşim sadece oğlum nasıl diye mesaj atmış ve onu görmek istediğini söylemiş, görüntülü görüştüler ama ben ne onu gördüm, ne de çocuğu gösterirken ona göründüm. O birazcık sevip kapatıyor. Biz hiç konuşmuyoruz.

Bir gelisme oldu mu bir şey diyorlar mı?

Beni arayan soran yok, sadece KV anneme ben artık karışmıyorum geçip evime oturuyorum (bizim oturduğumuz evden bahsediyor) o da gelsin taşısın eşyasını, ne yaparsa yapsınlar demiş. Ben iyice doluyorum tabi ama asla konuşup görüşmüyorum.

Onlar halen döneceğimi düşünüyorlar, henüz dilekçe vermedim, adli tatillerde dava açılıyor muydu emin değilim ama sanırım duruşmalar dışında diğer resmi işler yapılabiliyor, boşanma dilekçesini verip, evlerine kağıt gönderdiğimde görecekler ne kadar ciddi olduğumu.

Fakat haksız olduklarını anlayıp kabul etmiyorlar ya, çıldırıyorum ben.

Tavrını belli etmişsin güzel
Ama hemen tüm gemileri yakma
Bazen insan ilişkilerinde böyle dibe batmalar yukarı çıkmanın en iyi yoludur
Sakin kararlı dur yeter derim ben
Zaman yolu çizer

Teşekkür ederim, umarım zaman bana güzel bir yol çizer ama artık onlarla ve bu mantıkla kalırsa eşimle yapabileceğime inanmıyorum.

Ailesiyle görüşmeyi kesinlikle istemem ama bu şekilde eşimin devam etmek istemeyeceğini ve geri adım atmayacağını da biliyorum. Bu yüzden evliliğimizin devam edeceğini sanmıyorum.

Ayyhh hiç yazmadım galiba ama eşimi de seviyordum, yetmedi.

Sadece oğlum için üzülüyorum, bence mükemmel bir babaydı. Hoş o kadar iyi olsa böyle saçma bir sebepten o da oğluna bunları yapmazdı.

Beni arayan soran yok, sadece KV anneme ben artık karışmıyorum geçip evime oturuyorum (bizim oturduğumuz evden bahsediyor) o da gelsin taşısın eşyasını, ne yaparsa yapsınlar demiş. Ben iyice doluyorum tabi ama asla konuşup görüşmüyorum.

Onlar halen döneceğimi düşünüyorlar, henüz dilekçe vermedim, adli tatillerde dava açılıyor muydu emin değilim ama sanırım duruşmalar dışında diğer resmi işler yapılabiliyor, boşanma dilekçesini verip, evlerine kağıt gönderdiğimde görecekler ne kadar ciddi olduğumu.

Fakat haksız olduklarını anlayıp kabul etmiyorlar ya, çıldırıyorum ben.

Başlat sen işlemleri sıcağı sıcağına. .
Gerekçe olarak ne göstereceksin. Yanlış hatırlamıyorsam hukukta tamda bunun yeri vardı. Eşinin ailesi ile oturmak mecburiyetinde birakilmak boşanma sebebi yine net olarak bilmiyorum biraz araştırırim hatta sen tazminat bile aç bunlara ya iki kuruşun hesabını yapıyorlar biraz ceplerinden para çıksın da görsünler

Şu kaliteli ve kararlı tavrınızï 20 yaşımda yeni evliyken göstermek isterdim. Bor işim ve ailem yoktu destek alabileceğim. Yaradana sığınmayı beceremedim. Sonra el mecbur ömür geçti. Sanki hiç yaşamamış gibiyim kendi hayatımı. Ben ne istiyorum sorusunu 35den sonra sordum. Özgüvensizliğim ve gayretsizliğim beyhude hayatımı çıkardı karşıma. Boşanmasanız bile duruşunuzu bozmayın. Amiyane tabir her kuşun eti yenmez görsün sizi yok sayanlar.

Başlat sen işlemleri sıcağı sıcağına. .
Gerekçe olarak ne göstereceksin. Yanlış hatırlamıyorsam hukukta tamda bunun yeri vardı. Eşinin ailesi ile oturmak mecburiyetinde birakilmak boşanma sebebi yine net olarak bilmiyorum biraz araştırırim hatta sen tazminat bile aç bunlara ya iki kuruşun hesabını yapıyorlar biraz ceplerinden para çıksın da görsünler

Bağımsız konut sağlayamamak diye geçiyor. Aile birliğinin temelini sarstığı için eşin ailesi ile oturmak boşanma sebebidir.

Bir de benim eşim hukukçu olacak ! Ne diyeyim.

Tazminat değil de çocuğun nafakası ve düğündeki takılarımı alsam ben atanana dek beni idare eder.

Onların paraları yerin dibine batsın. Otursun yesinler hepsini. Benden uzak olsunlar yeter.

Son düzenleme:
Şu kaliteli ve kararlı tavrınızï 20 yaşımda yeni evliyken göstermek isterdim. Bor işim ve ailem yoktu destek alabileceğim. Yaradana sığınmayı beceremedim. Sonra el mecbur ömür geçti. Sanki hiç yaşamamış gibiyim kendi hayatımı. Ben ne istiyorum sorusunu 35den sonra sordum. Özgüvensizliğim ve gayretsizliğim beyhude hayatımı çıkardı karşıma. Boşanmasanız bile duruşunuzu bozmayın. Amiyane tabir her kuşun eti yenmez görsün sizi yok sayanlar.

Hikayeniz üzdü beni, umarım şimdi mutlu ve huzurlusunuzdur.

Ne yalan söyleyeyim geçen iki yıl bende de özgüvensizliğe sebep oldu. Çünkü hiçbir şey yapmama izin vermiyorlar. Sınav diyorum hazırlanamıyorum, iş diyorum çalışamıyorum, kurs diyorum gidemiyorum, ailesi her şeyde bir şekilde dahil oluyor işin içine ya da eşim.

Bir baktım iki yıldır çocuktan başka bir şey yapmamışım. Üstelik ortada sanki ben onlar ne derse, ne isterse yapmak zorundaymışım gibi hava oluşmuş.

Bu olay çok iyi oldu. Hem ben kendime geldim artık tak etti, hem de onları kendilerine getirdim.

Bağımsız konut sağlayamamak diye geçiyor. Aile birliğinin temelini sarstığı için eşin ailesi ile oturmak boşanma sebebidir.

Bir de benim eşim hukukçu olacak ! Ne diyeyim.

Tazminat değil de çocuğun nafakası ve düğündeki takılarımı alsam ben atanana dek beni idare eder.

Onların paraları yerin dibine batsın. Oturisin yesinler hepsini. Benden uzak olsunlar yeter.

Ya sen aklını kullan git yarın mahkemeye de ki ben oturduğum evde kv ve kp geldi onlarla yaşamak istemiyorum eşimle bir problemim yok ama bu sebepten cocugunla ortada kaldım bu sorunun mahkemece çözülmesini istiyorum

Mahkeme otomatikman kv ve kp de dahil edecek zaten kocan hukukçu ya birde görsün bakalım.
Sana 800tl çocuğuna 400 tl öder aylik
sen benim dediğimi yap zaten yalan değil ki bu mesele oldu kocanla başka bir şey yoktu ki . Sebep olan kv ve kp senin evine gelmesi. Onlar yerleşti mi şimdi yerlesiyorlar mi tam olarak ne demiş kv annene?

Ya sen aklını kullan git yarın mahkemeye de ki ben oturduğum evde kv ve kp geldi onlarla yaşamak istemiyorum eşimle bir problemim yok ama bu sebepten cocugunla ortada kaldım bu sorunun mahkemece çözülmesini istiyorum

Mahkeme otomatikman kv ve kp de dahil edecek zaten kocan hukukçu ya birde görsün bakalım.
Sana 800tl çocuğuna 400 tl öder aylik
sen benim dediğimi yap zaten yalan değil ki bu mesele oldu kocanla başka bir şey yoktu ki . Sebep olan kv ve kp senin evine gelmesi. Onlar yerleşti mi şimdi yerlesiyorlar mi tam olarak ne demiş kv annene?

Ne bileyim ya, maddi açıdan onlardan gelecek paraya muhtaçmışım gibi görünmek istemem. Haklı olduğumu anlasınlar yeter. Çocuğum için 400, kendim için 5 TL yeter. :D

Ne bileyim ya, maddi açıdan onlardan gelecek paraya muhtaçmışım gibi görünmek istemem. Haklı olduğumu anlasınlar yeter. Çocuğum için 400, kendim için 5 TL yeter. :KK70:

Ya burda senin alacağın tazminat benim sizin paraniza ihtiyacım var demek değil
afadersinde öyle şeye böyle şey demek :) anladın sanırım. .

Para için senin yuvani dağıttılar ya bırak ödersinler
ben çok sinir oldum ilk konudan beri eşinin ailesine

Hayırlı olsun :KK70: :KK70:

Seni takdir ediyorum, tavrını net belli etmişsin.

Ama şu an olay yeni, sen kararlı dur, arama, arasa açma, anneni ararlarsa çok fazla konuşmasın ailen, he diyip geçsinler. Tahminimce eşin bir süre sonra olayın ciddiyetini kavrayacak. Muhtemelen annesiyle de ters düşmeye başlar. Hem seni sevdiğini düşünüyorum hem de oğluşunun hasreti ağır basacak. Artık gördüler seni sıkıştıramayacaklarını, baskı yapamayacaklarını anladılar. Eşin kesin kes geri adım atacak. Ama şu an ipleri ele almak için biraz naz yapmalısın, yelkenleri suya indirme. Geri dönerseniz de o evde oturmayın, ucuz da olsa ev tutun.

O değil de ya bu insanlar cidden bencil ve çirkin yürekliymiş, insan derki para var zaten, bir evi satıp borcu kapatalım huzurları kaçmasın. Bu kadar mı zordu bu yahu? Allah ıslah etsin, pişman etsin ne diyim. Yazık bir yuva dağılacak, hiç mi insaf yok bunlarda. Hadi seni geçtim torunlarınıda mı düşünmediler. Akıllarınca oyun oynayıp aynı eve geçeceklerdi ama oyunu bozdun, görsünler parayla insan alınmıyor. Kocanı da ne biçim doldurdularsa. Allah eşine doğru yolu göstersin, evladın için. Bol bol dua et ama emin ol boşanmayacaksın, bence eşin akıllanacak ama dua et bunun için...

Amin.

Onların bencilliklerine, anlayışsızlıklarına hiiiiçbir şey demiyorum. Pişman olacaklarını, hatalarını anlayacaklarını da hiç sanmıyorum. Ama o vazgeçilmez sanılarını yerle bir edeceğim.

Annem KV ile bir buçuk saat konuşmuş, kadın içini dökmüş kapatmış ama söylediği bazı şeyler resmen iftira. Bunları tek tek yüzlerine vurmak için sabırsızlanıyorum. Daha doğrusu eşime bak ailenin iftiralarına demek için sabırsızlanıyorum. Çünkü KV bahsettiği şeylerin doğrusunu, aslını eşim çok iyi biliyor.

Eşim geri adım atar mı bilmiyorum. Hem çok inatçıdır, hem yanlış da olsalar annem-babamcıdır, hem de öyle kiraya filan çıkıp zorlanacak, sıkıntı çekebilecek birisi değildir.

Bu yüzden ben bu işe bitti gözüyle bakıyorum.

Hayırlısı olsun artık.

Ya burda senin alacağın tazminat benim sizin paraniza ihtiyacım var demek değil
afadersinde öyle şeye böyle şey demek :) anladın sanırım. .

Para için senin yuvani dağıttılar ya bırak ödersinler
ben çok sinir oldum ilk konudan beri eşinin ailesine

:D :D anladım anladım.
Ama onlar bunu öyle anlamayacaklar işte. Çünkü biz para için ya da bencilliğimiz için oğlumuzun yuvasını yıktık diye düşünmüyorlar, gelin nankör, bu yüzden gitti diye bakıyorlar olaya.

Tazminat meselesine de bambaşka bir yorum getireceklerdir, bu yüzden onların ağzına laf vermek istemem.

Boşandıktan sonra da, seni halen biz besliyoruz moduna girerlerse, kriz geçiririm. :D

eşiniz hiç aramadımı

Kime cevap yazdım, kime yazmadım karıştırdım biraz, eğer iki kez yanıtladıysam kusuruma bakmayın.

Eşim sadece oğlum nasıl diye mesaj atmış ve onu görmek istediğini söylemiş, görüntülü görüştüler ama ben ne onu gördüm, ne de çocuğu gösterirken ona göründüm. Obirazcık sevip kapatıyor. Biz hiç konuşmuyoruz.

İki konuyuda yorumlarla beraber okudum. Önce sizi yetiştiren aileyi tebrik ediyorum. Ve sizinde tek başınıza oğlunuza daha iyi bi örnek olacağınıza eminim. Allah yardımcınız olsun. Sırf mallarına mal katmak için bi yuva yıkanın sonunu Allah cc bilir artık.

Ayrıca bir derdim daha var ki, bunu dillendirsem mi, dillendirmesem mi diye düşünüyorum kendi kendime :) sanki bir kez olsun dile getirirsem, zayıflık yapmış olurum gibi hissediyorum ama madem dertleşiyoruz yazayım bari.

Özellikle böyle gece olunca, yalnız kalınca ya da ne bileyim birden bire, hiç sebep yokken bir üzüntü çöküyor içime. Yaşanan her şey bir zoruma gidiyor ki, anlatamam size.
Eşimin tavrı zoruma gidiyor.

Sevgi de var tabi. Ne özleyeceğim be, desem de, özlüyorum sanki.

Çaresizlik değil, yanlış anlamayın, geri adım atmanın belirtileri de değil bunlar. Onların yaptıklarını hiçbir duygu bastıramaz zaten ama olmazsa olmaz dediğiniz, tırnağına zarar gelse içinizin gittiği eşiniz birden yabancı oluyor. Konuşmuyorsunuz, ne yapıyor, nasıl hissediyor haberiniz bile olamıyor.

Velhasıl zor iş.

Back
X