Hayırlı olsun
Seni takdir ediyorum, tavrını net belli etmişsin.
Ama şu an olay yeni, sen kararlı dur, arama, arasa açma, anneni ararlarsa çok fazla konuşmasın ailen, he diyip geçsinler. Tahminimce eşin bir süre sonra olayın ciddiyetini kavrayacak. Muhtemelen annesiyle de ters düşmeye başlar. Hem seni sevdiğini düşünüyorum hem de oğluşunun hasreti ağır basacak. Artık gördüler seni sıkıştıramayacaklarını, baskı yapamayacaklarını anladılar. Eşin kesin kes geri adım atacak. Ama şu an ipleri ele almak için biraz naz yapmalısın, yelkenleri suya indirme. Geri dönerseniz de o evde oturmayın, ucuz da olsa ev tutun.
O değil de ya bu insanlar cidden bencil ve çirkin yürekliymiş, insan derki para var zaten, bir evi satıp borcu kapatalım huzurları kaçmasın. Bu kadar mı zordu bu yahu? Allah ıslah etsin, pişman etsin ne diyim. Yazık bir yuva dağılacak, hiç mi insaf yok bunlarda. Hadi seni geçtim torunlarınıda mı düşünmediler. Akıllarınca oyun oynayıp aynı eve geçeceklerdi ama oyunu bozdun, görsünler parayla insan alınmıyor. Kocanı da ne biçim doldurdularsa. Allah eşine doğru yolu göstersin, evladın için. Bol bol dua et ama emin ol boşanmayacaksın, bence eşin akıllanacak ama dua et bunun için...