ben de mükemmel değilmişim.

Oturdugunuz ev zaten oglunuzun uzerine
Kirasinida veriyorsunuz
Neden kredi cekip ona ev alasini ki?
Ne olacaginiz belli degil
Yas ilerledikce insan herseye muhtac olabiliyor
Genc cocuk kendi mal mulk edinme derdinde olsun, konusun, oyle bi girisimi olduguunda destekleyeceginiZi belirtin
KendimiZden ornek vereyim
Esimin babasi ona daire verdi farkli bi sehirde
Kirasini biz almiyrz esim istemiyor
Bende al asla demem, adam o kadar pahali ev almis calismis sikinti cekmis, kirasinida alsin gozum olmaz
Biz kirada oturduk kendimiz odedik
Sonra altinlari sattik ev aldik babasi 30000 yardim etti bize
Bizim beklentimiz yoktu ama sagolsun sakinmaz
Bu durumda biz mal edinme sorunlulugunda olduk
Babasida gurur duyuyor ogluyla ailesine karai sorumlu gelinimle bir olup ev araba aliyorlar diye cok seviniyor, durmadanda sorar para lazim mi diye
Bence bu sekilde duzen kurun
Oglunuz sorumlulugunu bilmeli

hunter7 hunter7 abla şu hazır iş için eğitim konusunda desteklediğin konudan beri yorumlarını hep okurum. Sen gönlü çok güzel bir annesin. Eşin haklı. Sen evladının iyiliği için verici davranıyorsun ama onların sorumluluk duygularını köreltmiş oluyorsunuz. Gelin hanım 2. Ev vs derken artık sizi suistimale doğru gitmeye başlamış. Buda sizin oğlunuzla ilişkinizden verici oluşunuzdan destek alınarak gerçekleşiyor.
Oğlunun geleceği için biraz onların arkasında yastık olmaktna vazgeçin derim. Yanlış hatırlamıyor isem bu cümleyi size kurmuştum.

Bu sorumluluk mevzuları tıpki yeni doğmuş bir bebek gibi. Önce sorunları aşmak için emeklenir. Sonra ayağa kalkar. Bu arada.ayakları daha sağlam basana kadar bir kaç kere düşer. Sonra yavaş yavaş yürümeye başlar. Sizin yaptığınız yardımlar sayesinde onların düşmesini engelliyorsunuz. Çocuk bu düşe kalka öğrenir derler ya ha öyle işte.

Elinizi ayağınızı çekin. Bir ev verilmiş. Orada otururlar yada oturmazlar keyif onların. Onu kirası ve.üstünü tamamlayıp kiralarını ödemeniz şu zamanda çocuğunuza yaptığınız kötülüktür. Gerçek hayat bu değildir. Zira yeni evli bir çok çift istanbulda evi almak için önce kirada oturuyoe bu arada peşinat birikyiriyor ev almak için nelere katlanıyorlar. Bir.ev nasıl alınır bilmiyorlar.

2.si kendi arabanızı vermeniz çok ofsayt bir hareket. Bir anne bir baba evladı için yaşasada bu kadar olmamalı. Eşin çalışıp iki çalışan insana bakmamalı. Düşün yarın torun gelince sizin durumunuz hiç olmasaydı onlar ne yapacaktı gelin ne yapacaktı. Torunların tam sorumluluk sahibi olamamış baba tarafından yetiştirilmesini ister misin? Allah uzun ömür versin size sen evladının kendi evladına sizin yaptıklarınızın 1/10 nu yapabileceğine inanıyor musun? Sorunun cevabı ağır ama gerçek. Hayır yapamayacaklar. Bu nedenle artık destek olmayın derim.

Bu arada bdv yi çok okumandan dolayı gelinlerin yakarışlarından dolayı bu kadar fedakarlık ediyorsan hata ediyorsun. Burada kv bunu almadı kp şunu yapmadı konularında bazı insanlar hatalı. Kötü örnek örnek değildir derim.

Bende evlenmek üzereyim bende gelin olacağım nişanlımın ailesi.bir evi.verdi ama ben asla istemedim. Talep etmedim. Kimse bana bir şey demezde şahsen ben çalışmaya devam edip kendi emeğimle kazandığım parayla bir ev alabilme derdindeyim. Evet yaptıkları iyilik çok müteşekkirim ama ben kendime yediremiyorum. Bu nedenle gelinine hak veremiyorum. Pek iyimser değilim.

bence gelininizde öte hatayı oğlunuzda görmelisiniz
çünkü o hep hazıra alışmış
hiç değilse otomobili size bırakmalıydı
gelininizin kıdem tazminatını nasıl harcayacağının konu ile alakasını anlamadım
normalde altın gelinindir altını da teklif etmiş size

yani bence normalde kiranın üstünü tamamlamamanız ve arabanızı vermemeniz gerekir bana göre
bu kadar fedakar olmayın cidden, anne babaya ebeveyn olmak ne demek çok iyi biliyorum bu yüzden lütfen kendı rahatınızı dusunun artık
bakın yine siz üzülüyorsunuz
büyük ihtimal gelininiz başta sizi takdir ediyorken oglunuzun rahat tavrı ile onların olayı boyle dıye o da kendını akısına bırakmıs
yanı sorun oğlunuzun aşırı rahat tavrı
bırakın ev için sıkıntı çeksınler

Ablacigim yorumlarindan tanir cok da begenirim severim seni
Ama bir cocuga bu kadar maddi destek ona yapilmis bir iyilik degil. Sorumluluk almasina engel yani bu yaptiklariniz. Araba mi alacak ev mi alacak otursun hesabini yapsin. Alamiyorsa da kirada otursun. Askerlik bedelli, arabasi evi kapida. Bunlar yanlis seyler. Maasi yetmiyorduysa evlenmemeliydi. Bu hepimiz icin gecerli. Armut pis agzima dus olmamali hayat. Benim de oglum var ve ileride asla maddi yardimda bulunmayi dusunmem. Dedigim gibi bu bir iyilik degil

Boyle kv kp olacak başımda tasirim. Biz bir oturup ev aldik, icini dayadik dosedik 1 kuruslari karismadi kv ve kp imin. Ustune surat yaptilar ev aldik diye.3 sene boyunca Bir otururken bir kez bile kp imin arabasini almadik. Cok fedakar bir annesiniz. Madem ev almak istiyorlar kendileri halletsinler bence siz karismayin artik yeterince yardimci olmussunuz

evet bunu da düşündük.nasıl olsa gelin işten çıktı,uzakta olsa gidip oturabilirler.oğlum en başından beri ben orada otururum gider gelirim ama eşim,3 araç değiştirmek zorunda kalacak diyordu.şimdi işten çıktı,otursunlar bakalım.teklif edeceğiz,bunu da.
Evet bunu tekrar teklif edin sonucta tapusu sizde olsa da ev onların, yazdıklarınıza bakarak şunu diyebilirim ki oradan gelen kiraya ihtiyacınız yok en azından oğlunuz kirada baskasinin evinde oturacagina, uzun vadede kendi evinde istediği gibi oturur.
Arabanızı da alın geri, onlar elindeki parayla alsınlar kendi arabalarını, 28 bine de araba bulabilirler ya da mesela 50 binlik.araba mi alacak, krediye girsinler zorlandiklari zaman sizin zaten eliniz üzerlerinde
bir yerde oğlum nasıl gecinir diye düşündüğünüzü yazmışsınız, ben oğlunuz kadar kazanmadigim halde kira, aidat, faturalar, mutfak masrafı, kredi kartı derken maaşın yarısından fazlasi gidiyor ama para da kaliyor yani
Bakın ben üç senedir araba almak icin birikim yapıyorum krediye bulaşmadan
Ailemden istesem eminim alırlar hatta babam teklif de etti ama ben kendim almak istiyorum dedim ve saygı duydular
kişi kendi sorumluluğunu almalı bence ve kendi kendine alınan şeylerin daha kiymetli olacağını düşünüyorum.
eşiniz yazlik.alacaksa alsin ya da baska bir ev alsın ve siz o eve gecin

Eşin kızmakta haklı hem beleş bir hayat sürdürüyorlar hem de adil davranmıyorlar.Bazende hatasını söylemek lazım yüzüne kızın babasına bu kadar ilgi alaka varsa size de olmalı.Aradaki dengeyi sağlayacak olan oğlunuz.
Bu yoruma katılıyorum
Normalde burada hep hemcinslerimiz eşlerinden yakinirlar hep onlarin ailesine gidiyoruz, kendi aileme gondermiyor diye
Nasıl ki es kendi ailesine bagimli olmasın diyorsak bu kadın icin de geçerli
Şahsen konu sahibi ablamız gibi bir kayinvalidem olsun isterim, mal.mulk icin değil; saygılı ve sahiplenici bir anne oldugu için

Önceki konularınızı okudum da siz ve eşiniz zorluk çekmişsiniz.Kayınpeder öldükten sonra ev ve araba sahibi olabilmişsiniz.Muhtemelen aynı sıkıntıları çekmesin diye ve de tek çocuk olduğundan eşiniz oturduğunuz evi oğlunuz üzerine yapmış araba vermiş .Yalnız vur derken öldürmüşsünüz.İyilikte abartıya kaçmışsınız.Olay dolaylı yoldan geline ve onun ailesine sponsorluğa dönmüş.Cefayı siz çekiyorsunuz sefasını onlar sürüyor.

O kadar iyi niyetli temiz insanlarsınız ki hele eşinizin elini öpmek lazım emekliliğin sefasını süreceği yerde bu yaşta hala çalışıyor.Maalesef sizin gibi temiz insanların karşısına da şark kurnazları çıkıyor.Siz daha tanışma diye giderken kızı istemeye gitmediğiniz halde nişan bohçasını hazırlamışlar.Değişik bir aile.Yangından mal kaçırır gibi hazır böyle cömert aile bulamayız diyerek herşeyi emrivakiye getirmişler.

Kimin fikriydi bilmiyorum amcaya kendileri emek harcamış gibi Avcılardaki evi teklif edip kendileri Fatihdeki evde oturmak istemeleri çok bencilceydi.Kaç yaşında adam .İşyerine yakın ev varken Avcılardan Fatihemi gidecekti ?Oradan belli işte önce kendinizi düşünmeniz lazım.

Karşılıksız diyorsunuz ama siz hep iyilik yapıpta ayrımcılık görürseniz çok üzülürsünüz.Kızın babası ne yaptı acaba şimdiye kadar çok merak ediyorum.Elini taşın altına koydu mu? Nişanda bile bizim adette yok diye ne kıza ne oğlana bir şey takmamışlar.

Bir konunuzda 400 binlik evler 50-60 yıllık depremden dolayı çocuklara yeni ev bakıyoruz onlarda 600-700 bin demişsiniz.İnşallah öyle büyük meblalara girmesiniz.Alsanız bile onlar yerleşir ve hazır kurulmuşlarken o ev benim üstüme ben oturacağım orada diyemezsiniz.Aslında oturduğunuz ev sizin üzerine olsa sorun ortadan kalkacakmış.Avcılardaki de oğlana olurdu.

Birtek oğlum var diye o üzülmesin diye bazı şeyleri görmemezlikten geldiğinizi düşünüyorum.Ne olur kendinizi kullandırtmayın haddimi aşıyorum belki özür diliyorum hiçbir emek harcamadan dört eve ve arabaya sahip olacaklar.Kıymet görüp görmeyeceğinizde meçhul.

Son düzenleme:
İlk yorumumu yaptığımdan beri konunuz aklıma geliyor. Geniş çaplı düşündüm de tam da şu zamanda (gelininiz işten ayrılmış ve tazminatını ailesine verecekken) elinizi eteğinizi oğlunuzun ve gelininizin üstünden çekerseniz bunca zamandır gösterdiğiniz çaba iyi niyet hepsi boşa gidecek gibi geliyor. Gelininiz eğer sizin gibi iyi niyetli yapıcı bir insan değilse şayet aileme vereceğim 3 kuruş para yüzünden bize sırt çevirdilere kadar getirebilir olayı. Ve oğlunuzu da kendi tarafına çekerse tam anlamıyla olay besle kargayı oysun gözünü olur.
Ben size ve eşinize sonuna kadar hak veriyorum ama bu maddi desteği çekmeden önce kendiniz maddi olarak sıkışıyormuşsunuz yetiştiremiyormuşsunuz gibi gösterip öyle çekin desteğinizi ya da araya biraz zaman girsin 3-5 ay o zaman yapın bu maddi desteği azaltma işini. Yoksa ki başınız ağrır en çok üzülen yine siz olursunuz gibime geliyor.
Ayrıca ne sizin ne de eşinizin derdinin para pul olmadığının da farkındayım. Siz onlar için o kadar fedakarlık yaparken gelininizin ve oğlunuzun maddi manevi her şeyi dünürlerinize yontması onlarla gezip eğlenmesi doğum günü kutlaması vs sizi ikinci plana itmeleri canınızı sıkıyor. Ama oğlunuz ve gelininiz bunu idrak edebilecek olgunlukta mı orası muallak..

Oğlunuzun üzerine bir ev yok mu zaten? Yani evlenirken oğlunuz evsiz barksız değildi, üstelik ona teklif ettiğiniz diğer evde de oturmuyorlar, sizde evin kirasını alıp üstüne katıp kiralarını ödüyorsunuz, altında arabası var, bedelli askerliğini ödüyorsunuz, daha ne olsun?

Daha ne ev sözü? Yaşça benden büyüksünüz, size akıl vermek gibi olmasın lakin artık oğlunuza destek olmaktan vazgeçmelisiniz, tamam içinizden gelerek kirasını ödüyormuşsunuz yine ödemeye devam edin istiyorsanız ama başka ev almayın, ev almak istiyorsa kendi çalışıp çabalasın, kredi çeksin ödemeye çalışsın, o artık evli bir adam ve sorumluluk sahibi bir evlat eş olmasını istiyorsanız onun kendi evini geçindirmesini söyleyip kenara çekilin, siz sürekli onun daha iyi şartlarda yaşaması için çabaladıkça iyilik değil kötülük yapıyorsunuz, bugün değilse yarın arada yaşanacak bir anlaşmazlıkta size öyle şeyler söyler ki içinize oturur inanın, sanki hiç destek olmuyormuş gibi suçlanır eşine, evliliğine, evine karışmakla itham edilirsiniz çok üzülürsünüz.

İnanın sizinki gibi örneklere şahidim akrabalarım arasında, anne baba ne kadar verdiyse dahasını isteyen evlatlar gördüm, ki bir tanesi çok yakın akrabam, anne baba bir şehirde 3 katlı bina, başka bir şehirde 5-6 daire, bir o kadar dükkan yaptığı, oğullarının altına araba çektiği, torunlarının tüm masraflarını üstlendiği halde oğul babasına dönüp hadi bakalım baba benim çocuklarım senin soyadını taşıyor senin soyunu yürütecekler onlara da ev yapacaksın dedi biz aynen böyle :KK57: kaldık.

Benim oğlum yapmaz demeyin yapabilir. Eşinizle de uygun bir dille konuşun ev meselesi kapansın, ki Allah gecinden versin siz birgün gözünüzü kapasanız oğlunuza 2 daire, birde dededen bir ev, bir araba kalıyor, bir tane daha eve gerek yok, eşiniz sizinle bir eviniz olsun istiyorsa oturun bir karar alın, sizin oturduğunuz evi oğlunuz eşinizle sizin üstünüze devretsin, eşiniz ve size ait ortak tapu olursa Allah göstermesin birinizin vefatında yaşayan eşin ölene kadar oturma hakkı var, eşinize ait olan Avcılar'daki evi de oğlunuzun üzerine devredin, o evi ister satsın kredi çekip başka ev alsın ister kirasını almaya devam etsin, ister kendi otursun, bizden bu kadar oğul deyip çekilin, hem emin olun bu yaşıma kadar çevremde aile desteğiyle hayatını idame ettiren akraba, arkadaşların hiç çabalamadan sahip oldukları malların kıymetini bilmediklerini gördüm, bırakın ev geçindirmek neymiş tecrübe etsin oğlunuz.

teşekkür ederim mune,fikirleriniz benim için çok önemli.
benim çevremde de,aynı sizin dediğiniz gibi,kıymet bilmeyen insanlar var.eşim bunları göre göre,biraz hatasını anlamaya başladı.umarım bundan sonra,biraz kendimiz için yaşamaya başlarız.

aslında ev meselesi,biraz karışık.eşimin elinde bir miktar para var,bunu yatırım olarak eve yatırmak istiyor ama üstüne bir miktar kredi çekmesi gerekiyordu.aldığım evde de otururlar, ben de kiralarını ödeyeceğime,krediye öderim diye düşünüyordu.ama şimdi aklı biraz karıştı.
ne yapacak,nasıl bir yol izleyecek bilemiyorum.

Bizde esimle sabah kahvaltida disari cikip aksami ediyoruz
Bu mevzulara takilanlara ön yargiliyim
Esimle yada esiyle geziyo
Ve en guzel gezme zamanlari
Biz yardim ediyoruzda bak gezip yiyolar mantigindaysaniz eger yardim etmeyin ozaman.

Yardim edipde bunu laf, söz konusu edenlere hep de önyargili olucam.

Yardim etmezsiniz olur biter.

peki...

hunter7 hunter7 abla eşinizle konuştunuz mu neye karar verdiniz. umarım durumunuz sıkıntısız şekilde hallolur

konuştum,hatta bu sabah oğlum,arabayı bırakırken ,oğlumla da konuştuk.eşim 2.evi almayabileceğimizi söyledi.oğlum da,eşinin iş durumuna göre,avcılara geçebileceklerini,eğer çalışmayacaksa ve yol sorun olmayacaksa ,orada otururuz ,ben gider gelirim dedi.yani nerede oturacakları,tamamen gelinimin,işe girerse,yeni işyeriyle alakalı.buradaki evlerinde de kalıp,kiraya devam edebilirler,avcılara da geçebilirler.babası konuştukça,babasına hak verdi ama gerçekte ne düşünüyor bilemem.

bence gelininizde öte hatayı oğlunuzda görmelisiniz
çünkü o hep hazıra alışmış
hiç değilse otomobili size bırakmalıydı
gelininizin kıdem tazminatını nasıl harcayacağının konu ile alakasını anlamadım
normalde altın gelinindir altını da teklif etmiş size

yani bence normalde kiranın üstünü tamamlamamanız ve arabanızı vermemeniz gerekir bana göre
bu kadar fedakar olmayın cidden, anne babaya ebeveyn olmak ne demek çok iyi biliyorum bu yüzden lütfen kendı rahatınızı dusunun artık
bakın yine siz üzülüyorsunuz
büyük ihtimal gelininiz başta sizi takdir ediyorken oglunuzun rahat tavrı ile onların olayı boyle dıye o da kendını akısına bırakmıs
yanı sorun oğlunuzun aşırı rahat tavrı
bırakın ev için sıkıntı çeksınler

tabi ki suçu oğlumda buluyoruz.

gelinin kıdem tazminatını nasıl kullanacağı bizi hiç ilgilendirmiyor,altınları da keza,aksini düşünseydik,çoğu ebeveyn gibi,düğün sonrası altın,para hesapları yapardık ki,1 senedir aramızda lafı bile olmadı.bu yüzden de babasına tazminatını verdği için,siz de altınlarımı alabilirsiniz dediğinde,eşimin bunu bir hakaret olarak algılaması gibi.

evet kızlar sabahtan beri bunu sorguluyorum.mükemmel bir anne ve kayınvalide değilim galiba.

bazılarınız beni,gelin -kaynana konularına yaptığım,mümkün mertebe objektif yorumlarımdan biliyorlar.
bizde herşey süt liman,ama sabahtan beridir düşünüyorum ki,benim verdiğim tavizlerden ötürü öyle oluyormuş.

kısaca anlatayım;gelinim bu ay sonu işten çıkıyor,evlilik tazminatı alacakmış(bu işlerden hiç anlamam)bu parayı da babasının bazı borçları için ona verecekmiş.bunu benimle paylaştı.para senin ,karar senin dedim.koskoca iki insan,hesabınızı,kitabınızı yapmışsınızdır.buraya kadar hiç bir sorun yok.

bilenler bilir,biz oğlumun kirasını ödüyoruz.bir evimiz var.işyerlerine çok uzak olduğu için,orada oturmuyorlar.onu alıp,üstünü tamamlayıp kiralarını veriyoruz.bunda da bir sorun yok,içimizden gelerek yapıyoruz.

bu evin haricinde,bir evimiz daha var.onda şu anda eşim ve ben oturuyoruz.bu ev oğlumun üstüne alındı,bekarken.ama gerçekten,beş kuruşunu almadık.kayınpederden de bir gecekondu miras kaldı.bu evlerin tapusu da eşimin üstüne.benim bir dikili ağacım yok anlayacağınız.

bir de arabamız var,şu anda oğlum kullanıyor.onu da krediyle almıştık.arabanın yüzünü göremiyoruz.yaşlı annem babam var,onları ziyaret giderken,metro, metrobüs iki araç değiştirerek gidiyorum.(lazım olunca isteyin diyorlar ama çekiniyoruz istemeye)oğlum askerliğini bedelli yaptı,kredisini ben ödüyorum.çünkü maaaşı belli,ama arada freelance dediği bir iş yapınca,ekstra para kazanıyor ama ne kadar alıyor,inanın bilmiyorum.
eşim 59 yaşında,kendi işi var,şükür kazanıyor.kimseye muhtaç değiliz.ama gece yarılarına kadar çalışıyor,gerçi şikayetçi değil.seviyor çalışmayı.

eee sorun ne diyeceksiniz.şimdi onlara bir ev almak niyetimiz var.paramız yetmiyor.altınlarını,(28 000 tutuyormuş)teklif ettiler eşim kabul etmedi.kredi çekeceğiz.eşim benim kadar iyi niyetli düşünmüyor.çok safsın diyor bana.onların sorumsuzca,gezmelerine,yiyip içmelerine kızıyor.hala da öyleler,haftanın 4 günü dışarıdalar.hafta sonları mutlaka kahvaltıdan başlayıp,gece yarılarına kadar,sokaktalar.eşimi ikna etme çabalarım ve arada kalmalarım,beni bunalttı.

ben bunlara nasıl davranmalıyım,nasıl konuşmalıyım bilemiyorum.ya da aradan çekileyim.baba oğul,halletsinler diyorum,araları bozulursa çok üzülürüm.ayrıca yaşlandığımda onlara muhtaç olma fikri beni müthiş derecede üzüyor.

uzun oldu,kusura bakmayın.okumak istemeyene de saygı duyarım.
not:oğlum tek çocuk ve biraz şımartmış olabilirim.

Fazlasiyla gerekeni yapmissiniz bundan fazlasindanda maraz dogar...
Dikkatimi ceken su oldu neden oglunuz tarafindan bakilma ihtiyaci duyuyorsunuz ki kimseye muhtac degilsiz bundan sonra olmazsiniz vefali bir evlatsa uzeribe duseni yapar gonlu olmazsada maddi durumunuz iymis kendinize bakam birini bulursunuz..boyke korkularla kendinizi yipratmayin..sunu ekliyim herkes kendinden sonraki nesle bakmakla yukumludur kendinden oncekine degil

Önceki konularınızı okudum da siz ve eşiniz zorluk çekmişsiniz.Kayınpeder öldükten sonra ev ve araba sahibi olabilmişsiniz.Muhtemelen aynı sıkıntıları çekmesin diye ve de tek çocuk olduğundan eşiniz oturduğunuz evi oğlunuz üzerine yapmış araba vermiş .Yalnız vur derken öldürmüşsünüz.İyilikte abartıya kaçmışsınız.Olay dolaylı yoldan geline ve onun ailesine sponsorluğa dönmüş.Cefayı siz çekiyorsunuz sefasını onlar sürüyor.

O kadar iyi niyetli temiz insanlarsınız ki hele eşinizin elini öpmek lazım emekliliğin sefasını süreceği yerde bu yaşta hala çalışıyor.Maalesef sizin gibi temiz insanların karşısına da şark kurnazları çıkıyor.Siz daha tanışma diye giderken kızı istemeye gitmediğiniz halde nişan bohçasını hazırlamışlar.Değişik bir aile.Yangından mal kaçırır gibi hazır böyle cömert aile bulamayız diyerek herşeyi emrivakiye getirmişler.

Kimin fikriydi bilmiyorum amcaya kendileri emek harcamış gibi Avcılardaki evi teklif edip kendileri Fatihdeki evde oturmak istemeleri çok bencilceydi.Kaç yaşında adam .İşyerine yakın ev varken Avcılardan Fatihemi gidecekti ?Oradan belli işte önce kendinizi düşünmeniz lazım.

Karşılıksız diyorsunuz ama siz hep iyilik yapıpta ayrımcılık görürseniz çok üzülürsünüz.Kızın babası ne yaptı acaba şimdiye kadar çok merak ediyorum.Elini taşın altına koydu mu? Nişanda bile bizim adette yok diye ne kıza ne oğlana bir şey takmamışlar.

Bir konunuzda 400 binlik evler 50-60 yıllık depremden dolayı çocuklara yeni ev bakıyoruz onlarda 600-700 bin demişsiniz.İnşallah öyle büyük meblalara girmesiniz.Alsanız bile onlar yerleşir ve hazır kurulmuşlarken o ev benim üstüme ben oturacağım orada diyemezsiniz.Aslında oturduğunuz ev sizin üzerine olsa sorun ortadan kalkacakmış.Avcılardaki de oğlana olurdu.

Birtek oğlum var diye o üzülmesin diye bazı şeyleri görmemezlikten geldiğinizi düşünüyorum.Ne olur kendinizi kullandırtmayın haddimi aşıyorum belki özür diliyorum hiçbir emek harcamadan dört eve ve arabaya sahip olacaklar.Kıymet görüp görmeyeceğinizde meçhul.

beni en iyi analiz eden ve anlayıp, yorum yapan üyelerden birisiniz.aynen eşim ve ben çok sıkıntılar çektik.
ve evladımız da bizim gibi sıkıntı çekmesin derdindeyiz.kaldı ki,o da çocukluğun da çok rahat bir hayat yaşamadı.
belli bir yaştan sonra,rahata erdi.mesela 80 li yılların çocukların en mühim eğlencesi olan,atariye hiç sahip olamadı.
arkadaşları arasında en geç,cep telefonu olan oydu.lise sona geçtiği sene gazetenin kupon karşılığı vermiş olduğu bir telefonu oldu.
bunları da hep anlatır,nereden geldiğini bilen bir çocuk.

haddinizi aşmak ne demek,estağfurullah,yorumlarınız bana gerçekleri gösteriyor.

gelinimin ailesinin yapıp yapmadıklarını burada yazmak istemiyorum,çünkü bazı üyeler yapmak zorundalar dediğimi düşünerek,yorumlar yapabilirler.ama en basitinden şunu söylemeliyim ki,oğluma düğünde de bir çeyrek dahi takmadılar.
ben onların insafına bıraktım bunu.
biz avcılarda depremi yaşadık.yanımızda ki bina yıkıldı.eşim bu yüzden,deprem sonrası bina olsun diye,çok istedi ama paramız yetmiyor malesef.öyle 500-600 binlik evler bizim için ütopya.250-300 gibi yerlere bakıyorduk,şimdi onu da askıya aldık.

fatihte oturup,bizim avcılara gitmemizi teklif eden de kızın ablasıydı malesef,tabi ki tek başına bu konuyu düşünüp ,bize teklif ettiğini sanmıyorum.mutlaka orta bir fikirdi.sanırım avcılarda oturma durumları gerçekleşirse,orayı onlara verip,burayı üstümüze alabiliriz.

Fazlasiyla gerekeni yapmissiniz bundan fazlasindanda maraz dogar...
Dikkatimi ceken su oldu neden oglunuz tarafindan bakilma ihtiyaci duyuyorsunuz ki kimseye muhtac degilsiz bundan sonra olmazsiniz vefali bir evlatsa uzeribe duseni yapar gonlu olmazsada maddi durumunuz iymis kendinize bakam birini bulursunuz..boyke korkularla kendinizi yipratmayin..sunu ekliyim herkes kendinden sonraki nesle bakmakla yukumludur kendinden oncekine degil

oğlum tarafından bakılma ihtiyacı duyduğumu nereden çıkarttınız.tam aksıne,böyle bir durum olursa,yani muhtaç duruma düşersem,çok üzüleceğimi belirttim.kimseyle kalamayacağımı,gerekirse huzur evine yatacağımı,ya da yardımcı tutacağımı daha şimdiden onlara empoze ediyorum.asla bana bakmak zorunda olduklarını düşünmesinler diye.

hunter7 hunter7 abla şu hazır iş için eğitim konusunda desteklediğin konudan beri yorumlarını hep okurum. Sen gönlü çok güzel bir annesin. Eşin haklı. Sen evladının iyiliği için verici davranıyorsun ama onların sorumluluk duygularını köreltmiş oluyorsunuz. Gelin hanım 2. Ev vs derken artık sizi suistimale doğru gitmeye başlamış. Buda sizin oğlunuzla ilişkinizden verici oluşunuzdan destek alınarak gerçekleşiyor.
Oğlunun geleceği için biraz onların arkasında yastık olmaktna vazgeçin derim. Yanlış hatırlamıyor isem bu cümleyi size kurmuştum.

Bu sorumluluk mevzuları tıpki yeni doğmuş bir bebek gibi. Önce sorunları aşmak için emeklenir. Sonra ayağa kalkar. Bu arada.ayakları daha sağlam basana kadar bir kaç kere düşer. Sonra yavaş yavaş yürümeye başlar. Sizin yaptığınız yardımlar sayesinde onların düşmesini engelliyorsunuz. Çocuk bu düşe kalka öğrenir derler ya ha öyle işte.

Elinizi ayağınızı çekin. Bir ev verilmiş. Orada otururlar yada oturmazlar keyif onların. Onu kirası ve.üstünü tamamlayıp kiralarını ödemeniz şu zamanda çocuğunuza yaptığınız kötülüktür. Gerçek hayat bu değildir. Zira yeni evli bir çok çift istanbulda evi almak için önce kirada oturuyoe bu arada peşinat birikyiriyor ev almak için nelere katlanıyorlar. Bir.ev nasıl alınır bilmiyorlar.

2.si kendi arabanızı vermeniz çok ofsayt bir hareket. Bir anne bir baba evladı için yaşasada bu kadar olmamalı. Eşin çalışıp iki çalışan insana bakmamalı. Düşün yarın torun gelince sizin durumunuz hiç olmasaydı onlar ne yapacaktı gelin ne yapacaktı. Torunların tam sorumluluk sahibi olamamış baba tarafından yetiştirilmesini ister misin? Allah uzun ömür versin size sen evladının kendi evladına sizin yaptıklarınızın 1/10 nu yapabileceğine inanıyor musun? Sorunun cevabı ağır ama gerçek. Hayır yapamayacaklar. Bu nedenle artık destek olmayın derim.

Bu arada bdv yi çok okumandan dolayı gelinlerin yakarışlarından dolayı bu kadar fedakarlık ediyorsan hata ediyorsun. Burada kv bunu almadı kp şunu yapmadı konularında bazı insanlar hatalı. Kötü örnek örnek değildir derim.

Bende evlenmek üzereyim bende gelin olacağım nişanlımın ailesi.bir evi.verdi ama ben asla istemedim. Talep etmedim. Kimse bana bir şey demezde şahsen ben çalışmaya devam edip kendi emeğimle kazandığım parayla bir ev alabilme derdindeyim. Evet yaptıkları iyilik çok müteşekkirim ama ben kendime yediremiyorum. Bu nedenle gelinine hak veremiyorum. Pek iyimser değilim.

eşimin aklı başına yeni geliyor,karşı tarftan aynı iyi niyeti görmeyince,sanırım kafasına dank etti.şimdi onları biraz kendi hallerine bırakmayı düşünüyor.ufak ufak desteği çekecek.kiralarını vermeye devam edeceğiz.arabayı dönüşümlü kullanacağız,çünkü eşime hafta içi araba lazım olmuyor.hafta sonları da bir hafta onlar da bir hafta biz de olacak.

şimdilik en önemli gelişme ev alma işinin askıya alınması ya da onların istediği yerde ve lükste değil de,eşimin parasını değerlendireceği daha basit bir yer alınabilecek olması.bunları oğlumla paylaştık,o da gelinimle paylaşır.haberleri olsun.

bazı arkadaşlar burada maddi konulara ya da gezmelerine takıldığımı düşünmüş.böyle olmadığını,beni anladığınızı bilmek benim için çok önemli.değerli fikirleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Ablacigim yorumlarindan tanir cok da begenirim severim seni
Ama bir cocuga bu kadar maddi destek ona yapilmis bir iyilik degil. Sorumluluk almasina engel yani bu yaptiklariniz. Araba mi alacak ev mi alacak otursun hesabini yapsin. Alamiyorsa da kirada otursun. Askerlik bedelli, arabasi evi kapida. Bunlar yanlis seyler. Maasi yetmiyorduysa evlenmemeliydi. Bu hepimiz icin gecerli. Armut pis agzima dus olmamali hayat. Benim de oglum var ve ileride asla maddi yardimda bulunmayi dusunmem. Dedigim gibi bu bir iyilik degil

teşekkür ederim.aynı duygular benim için de geçerli.
ne deseniz haklısınız,biz de bunun farkına vardık.
ya bizim verdiğimizi beğenip oturacaklar,ya da kirasını alıp,kirada oturmaya devam edecekler.iki şıktan biri.çünki ev alma işi askıya alındı.ev alınsa bile malesef onların istediği muhitte ve fiyatta olamayacak.

oğlum tarafından bakılma ihtiyacı duyduğumu nereden çıkarttınız.tam aksıne,böyle bir durum olursa,yani muhtaç duruma düşersem,çok üzüleceğimi belirttim.kimseyle kalamayacağımı,gerekirse huzur evine yatacağımı,ya da yardımcı tutacağımı daha şimdiden onlara empoze ediyorum.asla bana bakmak zorunda olduklarını düşünmesinler diye.

Genelde anne babalarin dert ettigi bir konudur yazdiginizdan oyle bir anlam cikardim..yanlis anlasilms olmus

eşimin aklı başına yeni geliyor,karşı tarftan aynı iyi niyeti görmeyince,sanırım kafasına dank etti.şimdi onları biraz kendi hallerine bırakmayı düşünüyor.ufak ufak desteği çekecek.kiralarını vermeye devam edeceğiz.arabayı dönüşümlü kullanacağız,çünkü eşime hafta içi araba lazım olmuyor.hafta sonları da bir hafta onlar da bir hafta biz de olacak.

şimdilik en önemli gelişme ev alma işinin askıya alınması ya da onların istediği yerde ve lükste değil de,eşimin parasını değerlendireceği daha basit bir yer alınabilecek olması.bunları oğlumla paylaştık,o da gelinimle paylaşır.haberleri olsun.

bazı arkadaşlar burada maddi konulara ya da gezmelerine takıldığımı düşünmüş.böyle olmadığını,beni anladığınızı bilmek benim için çok önemli.değerli fikirleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Gönlün ferah olsun abla. Objektif bir insan yazdıklarını satır arasında verdiğib mesajları anlar. Kimsenin yaptığını yaşadığını kıskandığın yok biz böyle anladık rahat ol. Gelinin için cok fazla şey demekten çekindim ama ailesiyle bir olup istekleri ve düşünceleri bana normal gelmedi. Hani ne kadar koparsak kardır hesabı. Şimdilik ev işini askıya almanız küçük bir adım ama emin olun oğlunuz ve eşi için son derece anlamlıdır.
Haddim olmayarak söylemek isterimki hafta sonları 1 hafta 1 hafta dönüşümlü kullanmak ileride sizi biraz sıkıntıya sokabilir. Hani kırgınlıklara sebep olabilir. Hafta sonları sizin kullanımınızda olup cok acil bir durumda yada ektrem bir olayda önceden haber vererek almaları daha iyi olur gibi geldi.

Bu arada ümit ediyorum ki şu genç yaşınızda eşinizle belki hiç gidemediğiniz görmek istediğiniz yerlere gidersiniz gezersiniz. Biraz keyfini çıkarın. :)

Back
X