ben de mükemmel değilmişim.

çok doğru hatırlıyorsunuz.gelinim bebek de istiyor,tabi hakkı.bu yüzden işe gireceğini düşünmüyorum.

seneye üniversite sınavına girip,iki yıl özel üniversitede okuyup,diplomayı vereceklerdi.o iş şu anda beklemede.onda bile gönülsüzler.

Niye ev almak gibi bir dusunceniz var anlamadim ben onu. Zaten uzerlerinde bir ev var. Allah korusun size bir sey olsa evleri var. O zaman neden ev? Birakin da hayatta bir seyleri de kendi basarmayi ogrensin oglunuz. Yoksa sizden sonra cok bocalar. Parasinin da idaresini bilmez. Sudan cikmis baliga doner.

Hayır kesinlikle öyle değil.sizi yorumlarinizdan biliyorum . Biraz bende derdimi anlatmış gibi olucam ama babam vefat ettiğinde ben 13 annem 43 yaşındaydı kendini abime adadi emekli oldu borçsuz kadın haliyle ,istedikleri evi alıp abimi evlendirdi . Ustte de yazdığım gibi herseylerine destek oldu şuan 60 yaşında annem.bir çok sıkıntısı var hastalik olarak

Sizler güzel annelersiniz ,almaya alışık insan aslında evlatlarına da ilerde en az veren insan oluyor ne yazık ki.

Annem kendine bisey yaparken suçlu hissediyordu,sizin de pansiyon orneginiz gibi. Gelecek önlerinde her turlu imkanları var yani veren hep veriyor alan da hep alıyor . Siz bu yasinizda düşünmeden bisey yapamiyorsunuz değil mi.neden çünkü disinizle tirnaginizla bi yerlere gelmissiniz.

Evlat tatlı olur anlıyorum ama bir söz varya eşin sağlığın varken yanında evladinda paran..

Belli ki zaten gelininize manevi olarak da iyi davranıyorsunuz.umarim bizdeki olumsuzluklar gelecekte sizi bulmaz . Sizin bizlerden kat kat tecrübeniz zaten vardır akıl verip yol göstermek haddime değil ,gerçi sizde fedakar bir annesiniz kim ne dese de yapacağınizı yaparsiniz ama siz yine de olumsuz örnekleri göz önünde tutun.

ayyy nasıl tatı bir kayınvalidesiniz siz, kendi kayınvalideme çok benzettim ellerinizden öperim, siz tatlı canınızı sıkmayın bırakın birazda onlar sizi düşünsün.

hayır yanlış anlamıyorum,onlar gezerken ben mutlu oluyorum inanın.gençler en doğal hakları.ama sanırım gelinimin işten çıkması ki,eşim çıkma diyordu.eşimi kızdırdı ve bana yansıttı.şimdi benim gözüme sokuyor,bak onlar sabah kahvaltıya gitmişler,diye.

"Eşek olana semer vuran çok olur" diye bir atasözü var, çok severim. Sakın yanlış anlamayın bence gerçekten iyi bir anne ve kayınvalidesiniz. Eski konularınızı da okumuş ve gıpta etmiştim olgunluğunuza. Ama atasözünün de anlatmaya çalıştığı gibi siz böyle verici olursanız kimse "biraz da kendiniz için yaşayın" demez. Rahat tabii, kolaylarına geliyordur daha az çaba daha az sorumluluk. Sağladığınız bu kadar imkanın karşılığında kıymetinizi bilseler bari.

kimse mükemmel olmak zorunda değilki.oğlunuz yada geliniz farktmez ne kadar yüz verirsiniz o kadar tepenize çıkar buna eşte dahil konu komşuda her zaman mesafeli olmak iyidir.koskoca insanlar artık size güvenmesinler eşiniz son derece haklı.

ne guzel bi kvsiniz siz :) umarim benim de oyle olur. cok taviz vermissiniz her seyi siz yaparak :)

Ouv bu ne. Oglunuz resmen sorumluluk almamış hiç hayatta. Birey olamamış ki. Bedelli ücretini bile ailesi ödüyor. Sizin sirtinizdan geciniyorlar aslına bakarsanız, söylediğiniz gibiyse kendi maaşları sırf gezmelerine gider. Siz bakıyorsunuz ya gelinde rahat, hiç dusunmuyor parayı babasına veriyor. Üzüldüm bu saatten sonra kendi ayakları üzerinde duran bir oğlunuz olmayacak diye dusunuyorum. Size bir şey olsa ne yapacaklar acaba? Borç içinde debelenirler muhtemelen.

Eeee adamlar altınlarını vermeyi teklif etmişler almamış eşiniz sonra da onlara kızıyor, sebep? Kızan insan alır o altınları.

İlk iş arabanızı alın, eşinizin rahatsızlığı olduğunu ve artık toplu taşımaya binemeyeceğini söyleyin. Kendilerine bi araba alsınlar altınlarıyla. 28 bine araba alınır. Ev alma işine gelince eee zaten bir ev oğlunuzun üstüne, onu satıp peşinat yapıp kendilerine ev alsınlar.

Biraz gezin tozun eğlenin ablacım ya, zaten oğlana yapacağınızı yapmışsınız, bir sürü ev var hepsi ona kalacak. Var ya tanıdığım bazı kişiler emekli olunca 2-3 evi varsa birini satıp yurt dışı seyahatine çıkıyor çatır çatır yiyorlar o ev parasını. Eğer 50-60 yaşımda 2-3 evim varsa birini/ikisini çocuklara bırakır kalanı yerim hapur hupur. Ohhh en güzeli ya, ben çalışıp didinip ev yapıcam, gençliğim gidecek sonra çocukalrım el ense konacaklar. Tamam malım onların olsun ama kendileri de sıksın biraz. Sonra totoyu sıkmayı bilmezlerse zorda kalınca dert küpü olurlar benden demesi.

Sizin iyi niyetinizi kullanmışlar, verdikçe hep bir beklenti oluşmuş.Evladınızda olsa sınırlarınızı koruyun, sorumluluk sahibi olsunlar ki hayatı siz olmadanda yaşayabilsinler.Benim eşim evlenmeden kp den borç alarak ev almış, heray taksitleri öyle bir alıyor ki, üstelik kızınıda yıllarca ben olmadan eşimin evinde bedava oturtmuş, yani eşim sizin durumunuzda şuan, degmezmiş bu kadar fedakar olmaya...

Siz aslında evini ve arabasını almışsınız. Tekrar ev almayın. Uzaksa uzak.

İstanbul'da olduğunuzu biliyorum fatih civarında. Şöyle söyliyim biz karşıda oturuyoruz ve işimiz fatihte. Trafiği köprüyü yolda geçen zamanı düşünün. Yani onlar da gidip gelebilir herkes gidiyo.

sen çevrendeki herkese fedakarlık yapıyorsun ama sana dönüşler aynı şekilde olmuyor, bu sende gücenme içerlemeye sebep olabilir kendi içinde ve bu malesef hastalıklar şeklinde kendini dışa vurabilir, mesela gelin eline geçen parayı anne babasına vermiş, aslında o parayıda sizden almış oluyor bi nevi, daha kendileri geçinemezken neden anne babasına yardım yapıyor mesela, kendileri tek başlarına geçinseler tamamda, belki bu cesareti onlara siz veriyorsunuz, belkide karı koca kendinizi yeterli ifade edemiyorsunuzdur
yani ne bileyim senin gibi aman kimseyi küstürmeyim kimse gücenmesin tarzı insanlar en başta kendini gücendiriyor bence

eşim de ben de biraz gurur yapıyoruz galiba.eşim diyor ki benim alacağım evin,peşinatı bile etmiyor o para. ileride,o ev bizim paramızla alındı dedirtmem.belki yaşlanınca,satarım.hem onların altınını alırsam,şimdiden onalrın üzerine yapmak zorunda kalırım evi.evet eşim de ileri de bir ikisini satıp,yada huzur evine bağışlayıp,huzurvevinde kalacağım diyor.onlar bir ev yeter.

Ozaman durum değişir ama alacağı işsizlik maaşı 659-1318 lira arasında olur
bununla geçinebilirler mi ?
geçinmek zorundalar.oğlum 2000 tl alıyor.ayrıca,freelance den 300-5000 geliyormuş.e yetiştirsinler artık.bir de krediye girersem diyor eşim,kredi ödüyorum,bakın başınızın çaresine diyebilirim diyor.

evet ben fatihte oturuyorum,onlar şu anda eyüpte.oğlum levennte.gelinim ortaköydeydi.e gelinim işten çıktığına göre,oğlum her şekilde işine gidip gelebilir,zaten araba da var.

şimdi benim anlamadığım, oğlunuzun üstüne zaten bir ev yok mu? onu satıp oğlunuzun işine daha yakın bir yerden mi ev almak niyetindesiniz?
bunca yorumdan da görebileceğiniz üzere siz pek çok aileden çok daha fazla özveride bulunmuşsunuz onlar için. eşimin ailesi bize bunun yarısı kadar yardımcı olsalar şu anda kendi evimizde olurduk veya araba alırdık. bir miktar altınımız var üstüne biraz yardımcı olsalar ev peşinatı çıkacak ama olmuyor. araba alabiliriz ama o zaman da ev alma hayalleri ertlenecek. benim öğrenim kredisi borçlarım var, düğün zamanı çektiğim kredi borcu var. kenara para atamadığımız gibi sorumsuz bir babanın kızı olarak arada ona harçlık gönderiyorum. bunca sıkıntının içinde annem tek desteğim. evimin bazı eşyalarını aldı, bazen mutfak ihtiyaçlarımızı karşılar allah razı olsun. bütün bunları neden anlattım, biz de yeni evliyiz. 10 ay oldu. oğlunuzla gelinizin yaş grubunda insanlar ne şartlarda yaşıyorlar. bu kadar dert etmeyin kendinize. çalışıp alsınlar evlerini, arabalarını. gelininizin size güvenerek işten çıktığı çok belli. misal şu anda benim işten çıkmam söz konusu bile olamaz anca borcumuzu öder aç otururuz tek maaşla.

İki insan evlenmeyi biliyorsa kendilerini de idare etmeyi bilmeli. Asla ve asla ev almayın. Alacaksanız da kendi üzerinize alın ve hatta o evde oturacaklarsa size cüzi bir miktar da olsa kira versinler. Siz dilerseniz o parayı yine bankada falan biriktirin, torununuz olursa ona kullanırsınız. Şu an oğlunuzun üzerine olan fakat hiçbir katkısının olmadığı evi direk kendi üzerinize alın. Dünya hali bu belli olmaz. Sizi üzmek istemem ama yarın öbür gün eşinize bir şey olursa oğlunuzun da gelininizin de nasıl hareket edeceğini asla bilemezsiniz. Aynı şekilde bakım evine düşmüş bir tanıdığım var. Geriye kalan hiçbir işe karışmayın. Kiralarını kendileri ödesinler ilk olarak. Kirayı kendileri ödemeye başladıkları anda zaten gelirleri ve giderlerini dengelemeyi öğrenmek zorunda kalacaklar. Bir de size çok profesyonelce bir uyarı, iyi ebeveyn olmak çocuğunun her yaşta, her ihtiyacını eksiksiz tamamlamak değildir. İyi ebeveyn olmak çocuğunu kendi ihtiyaçlarını kendisi karşılayacak şekilde yetiştirebilmektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…