- 22 Kasım 2010
- 11.271
- 20.118
- 598
çok haklısınız,yaşlanınca onlar muhtaç olma fikri,beni çok düşündürüyor.eşim de merak etme senden önce ölürsem,senin yaşlılığını garantiye almadan,gitmem diyor bakalım.
kira ödemezler de eşim ev alırsak,el birliğiyle kerdiyi öderiz ,siz de yardımcı olursunuz demişti.ama o zaman gelinim çalışıyordu.şimdi 1 ay sonra işten çıkıyor.nasıl yardım edecekler.
ilk evimiz avcılar da,kirası düşük şu anda 600 tl alıyoruz aslında içinde ki kiracı eski olduğu için öyle.yoksa 900-1000 tl eder.büyük ev,120 m2.Kiradaki ev hangi semtte? Onu satma imkanınız yok mu?
eşimin niyeti de bu yönde,biraz birikmişi var.kerdi de çekeceğim evi senin üstüne yapacağım diyor.onlara da ister geçin oturun,isterseniz,kiraya verin başka da bir kuruş yok diyeceğim diyor.bu yüzden,altınlarını istemiyor ki,sonradan aman bizim paramızla alındı denmesin diye.şimdi ben çaılışıyorum,öderim diye düşünüyor.yeni ev alursaniz kesinlikle kendi ustunuze yapin ve rahat rahat kredinizi odeyin yardimi kesin
Oraya tasinamaz mi oglun? Biner metrobuse zincirlikuyu mecidiyekiyde inip levent'e gider. Herkes yapiyo ama siz oglunuza kiyamiyosunuz. Sorun o bence.ilk evimiz avcılar da,kirası düşük şu anda 600 tl alıyoruz aslında içinde ki kiracı eski olduğu için öyle.yoksa 900-1000 tl eder.büyük ev,120 m2.
şimdi ki evim fatihte,ben oturuyorum.ilk evi satmayı ben de teklif ettim eşime,çok az ediyor dedi.,bilemiyorum.
Eşiniz haklı artık elinizi çekin oğlunuzun ve gelininizin kendileri ev alsın.Oturdukları evin kirasını siz veriyorsunuz,askerlik kredisini siz ödüyorsunuz kullandıklarını arabanın kredisini siz ödüyorsunuz bunlar ne yapıyor aldıkları maaş sadece yemeye içmeyemi gidiyor.Kirayı ödemeyin artık,aldığınız arabayıda alın yeni evde almayın kendileri alsın.Hatta askerlik kredisinide ödemeyin gerçekten çok taviz verilmiş.evet kızlar sabahtan beri bunu sorguluyorum.mükemmel bir anne ve kayınvalide değilim galiba.
bazılarınız beni,gelin -kaynana konularına yaptığım,mümkün mertebe objektif yorumlarımdan biliyorlar.
bizde herşey süt liman,ama sabahtan beridir düşünüyorum ki,benim verdiğim tavizlerden ötürü öyle oluyormuş.
kısaca anlatayım;gelinim bu ay sonu işten çıkıyor,evlilik tazminatı alacakmış(bu işlerden hiç anlamam)bu parayı da babasının bazı borçları için ona verecekmiş.bunu benimle paylaştı.para senin ,karar senin dedim.koskoca iki insan,hesabınızı,kitabınızı yapmışsınızdır.buraya kadar hiç bir sorun yok.
bilenler bilir,biz oğlumun kirasını ödüyoruz.bir evimiz var.işyerlerine çok uzak olduğu için,orada oturmuyorlar.onu alıp,üstünü tamamlayıp kiralarını veriyoruz.bunda da bir sorun yok,içimizden gelerek yapıyoruz.
bu evin haricinde,bir evimiz daha var.onda şu anda eşim ve ben oturuyoruz.bu ev oğlumun üstüne alındı,bekarken.ama gerçekten,beş kuruşunu almadık.kayınpederden de bir gecekondu miras kaldı.bu evlerin tapusu da eşimin üstüne.benim bir dikili ağacım yok anlayacağınız.
bir de arabamız var,şu anda oğlum kullanıyor.onu da krediyle almıştık.arabanın yüzünü göremiyoruz.yaşlı annem babam var,onları ziyaret giderken,metro, metrobüs iki araç değiştirerek gidiyorum.(lazım olunca isteyin diyorlar ama çekiniyoruz istemeye)oğlum askerliğini bedelli yaptı,kredisini ben ödüyorum.çünkü maaaşı belli,ama arada freelance dediği bir iş yapınca,ekstra para kazanıyor ama ne kadar alıyor,inanın bilmiyorum.
eşim 59 yaşında,kendi işi var,şükür kazanıyor.kimseye muhtaç değiliz.ama gece yarılarına kadar çalışıyor,gerçi şikayetçi değil.seviyor çalışmayı.
eee sorun ne diyeceksiniz.şimdi onlara bir ev almak niyetimiz var.paramız yetmiyor.altınlarını,(28 000 tutuyormuş)teklif ettiler eşim kabul etmedi.kredi çekeceğiz.eşim benim kadar iyi niyetli düşünmüyor.çok safsın diyor bana.onların sorumsuzca,gezmelerine,yiyip içmelerine kızıyor.hala da öyleler,haftanın 4 günü dışarıdalar.hafta sonları mutlaka kahvaltıdan başlayıp,gece yarılarına kadar,sokaktalar.eşimi ikna etme çabalarım ve arada kalmalarım,beni bunalttı.
ben bunlara nasıl davranmalıyım,nasıl konuşmalıyım bilemiyorum.ya da aradan çekileyim.baba oğul,halletsinler diyorum,araları bozulursa çok üzülürüm.ayrıca yaşlandığımda onlara muhtaç olma fikri beni müthiş derecede üzüyor.
uzun oldu,kusura bakmayın.okumak istemeyene de saygı duyarım.
notğlum tek çocuk ve biraz şımartmış olabilirim.
tek oglunuz mu var bilmiyorum ama benim kv ve kpnin 2 oglu var baskacocuk yok ama o da sizin gibi tek cocugu oldugunu sanip digeri icin her turlu fedakarligi yapiyor biz yokmusuz gibi biz ne yapiyoruz allaha havale ettik cunku ne desek anlamiyorlar ve hakkinizi helal etmiyoruz
Oraya tasinamaz mi oglun? Biner metrobuse zincirlikuyu mecidiyekiyde inip levent'e gider. Herkes yapiyo ama siz oglunuza kiyamiyosunuz. Sorun o bence.
Eşiniz haklı artık elinizi çekin oğlunuzun ve gelininizin kendileri ev alsın.Oturdukları evin kirasını siz veriyorsunuz,askerlik kredisini siz ödüyorsunuz kullandıklarını arabanın kredisini siz ödüyorsunuz bunlar ne yapıyor aldıkları maaş sadece yemeye içmeyemi gidiyor.Kirayı ödemeyin artık,aldığınız arabayıda alın yeni evde almayın kendileri alsın.Hatta askerlik kredisinide ödemeyin gerçekten çok taviz verilmiş.
Artık senin yaşama zamanın gelmedimi güzel kv
Oğlunuzda elini taşın altına koymalı hepsini siz yapmayın.askerlik kredisi bitmek üzere,arabanın ki çoktan bitti.şua n da ödediğimiz bir kredi yok.eşim de diyor ki,hazır çalışıyorken bir beş altı yıl daha bir ev alayın senin üstüne ama onlar gidip otursun,yaşlanınca senin bir evin,benim bir evim,onların da bir evi olmuş olur.biz birinde otururuz,birinin kirası ve emekli maaşıyla geçiniriz.onlara da bir ev vermiş oluruz,benden bu kadar diyor.biz ölünce zaten hepsi onların
ilk evimiz eşimin üstüne 600 tl kira alıyoruz..ikinci evimizi oğlum öğrenciyken aldık,onun üstüne yapalım dedik.(niye öyle düşündük bilmiyoruz)şu anda ikinci evde oturuyoruz.ayrıca.eşimin babasından kalan bir gecekondu var.400 tl kira da oradan alıyoruz,onu da annemlere yardım yapıyoruz.çünkü babam emekli ve evleri kira.
evet kızlar sabahtan beri bunu sorguluyorum.mükemmel bir anne ve kayınvalide değilim galiba.
bazılarınız beni,gelin -kaynana konularına yaptığım,mümkün mertebe objektif yorumlarımdan biliyorlar.
bizde herşey süt liman,ama sabahtan beridir düşünüyorum ki,benim verdiğim tavizlerden ötürü öyle oluyormuş.
kısaca anlatayım;gelinim bu ay sonu işten çıkıyor,evlilik tazminatı alacakmış(bu işlerden hiç anlamam)bu parayı da babasının bazı borçları için ona verecekmiş.bunu benimle paylaştı.para senin ,karar senin dedim.koskoca iki insan,hesabınızı,kitabınızı yapmışsınızdır.buraya kadar hiç bir sorun yok.
bilenler bilir,biz oğlumun kirasını ödüyoruz.bir evimiz var.işyerlerine çok uzak olduğu için,orada oturmuyorlar.onu alıp,üstünü tamamlayıp kiralarını veriyoruz.bunda da bir sorun yok,içimizden gelerek yapıyoruz.
bu evin haricinde,bir evimiz daha var.onda şu anda eşim ve ben oturuyoruz.bu ev oğlumun üstüne alındı,bekarken.ama gerçekten,beş kuruşunu almadık.kayınpederden de bir gecekondu miras kaldı.bu evlerin tapusu da eşimin üstüne.benim bir dikili ağacım yok anlayacağınız.
bir de arabamız var,şu anda oğlum kullanıyor.onu da krediyle almıştık.arabanın yüzünü göremiyoruz.yaşlı annem babam var,onları ziyaret giderken,metro, metrobüs iki araç değiştirerek gidiyorum.(lazım olunca isteyin diyorlar ama çekiniyoruz istemeye)oğlum askerliğini bedelli yaptı,kredisini ben ödüyorum.çünkü maaaşı belli,ama arada freelance dediği bir iş yapınca,ekstra para kazanıyor ama ne kadar alıyor,inanın bilmiyorum.
eşim 59 yaşında,kendi işi var,şükür kazanıyor.kimseye muhtaç değiliz.ama gece yarılarına kadar çalışıyor,gerçi şikayetçi değil.seviyor çalışmayı.
eee sorun ne diyeceksiniz.şimdi onlara bir ev almak niyetimiz var.paramız yetmiyor.altınlarını,(28 000 tutuyormuş)teklif ettiler eşim kabul etmedi.kredi çekeceğiz.eşim benim kadar iyi niyetli düşünmüyor.çok safsın diyor bana.onların sorumsuzca,gezmelerine,yiyip içmelerine kızıyor.hala da öyleler,haftanın 4 günü dışarıdalar.hafta sonları mutlaka kahvaltıdan başlayıp,gece yarılarına kadar,sokaktalar.eşimi ikna etme çabalarım ve arada kalmalarım,beni bunalttı.
ben bunlara nasıl davranmalıyım,nasıl konuşmalıyım bilemiyorum.ya da aradan çekileyim.baba oğul,halletsinler diyorum,araları bozulursa çok üzülürüm.ayrıca yaşlandığımda onlara muhtaç olma fikri beni müthiş derecede üzüyor.
uzun oldu,kusura bakmayın.okumak istemeyene de saygı duyarım.
notğlum tek çocuk ve biraz şımartmış olabilirim.
haklısınız aslında.ne yapsam neresinden başlatsam bilemiyorum.alıp karşıma konuşsam bu saatten sonra,geç mi kalmışım ya da kıskandığımı düşünüp yanlış mı anlarlar diyorumOğlunuzda elini taşın al
Ablacım oğlunun üzerine olan evde sen bile otursan, şu anda oğluna kira ödetmiyorsun. Yani bir nevi kendi evlerinde oturuyor gibiler.
Tapuları değişin olmadı
Bu kadar bollukta yaşamasınlar. İstanbulda kimin işi evine yakın ki kaldı ki araba bile var.
Ya iş yeri taşınırsa. Atıyorum depremde yıkılırsa vs ? 3. Bir ev mi alacaksınız ?
Hazıra çok alışmışlar. Ama artık ayakları üzerinde durmayı öğrenmeleri lazım. Allah korusun size bir şey olsa. Har vurup harman savururlar çünkü öğrenmemişler.
En kötüsü de senin gelinine göstwrdiğin özeni o sana göstermiyor. Ben olsam beklerdim ki gelin gelsin desin ki evlilik tazminatımı size vereyim arabanın kalan taksitlerini ödeyin ne de olsa biz kullanıyoruz. zariflik budur. Senin parasını ödediğin arabaya gelinin anne babası biniyor. Senin canın can değil mi ?
Hayat kısa zaten. Gez eğlen tatil yap. Hep oğluna oğluna nereye kadar. Siz nasıl iki ev aldıysanız oğlunuzda alabilir. Sonuçta okutmuşsunuz iş sahibi yapmışsınız. Üstüne yetmemiş ev almışsınız. Gelinin babası da biraz uyanıkmış. İkinci evi istemişler.
Bence eşinize mani olmayın. Şu durumda duygusal seğil mantıklı düşünmek gerek.
tına koymalı hepsini siz yapmayın.
Ben yazdıklarında hiç adalet göremedimhunter7 .
Benimde tek oğlum var . Anne baba olarak varımız yoğumuz onun işte diye düşünürsek kendi geçen yıllarımıza haksızlık.
Eee gelininiz eline geçen parayı babasına verirken , sizin onlara sürekli bir şeyler vaat etmenizde haksızlık.
İyi kötü sizi idare edecek bir gelir düzeyiniz varken ihtiyacınız olan arabayı satın almayı aklınızdan bile geçirmeyecek kadar onları düşünmenizde haksızlık.
Taşın altına ellerini koyup 28 bin verebileceklerken bunu kabul etmemenizde haksızlık.
Öyle bir alışmışlar ki bu saatten sonra tavır değiştirseniz ; size yapacakları olumsuz yakıştırmalarda haksızlık.
Birden değil ama ufak ufak değişin bence artık.
Avcılardaki evi satın , üzerine 28 bin teklif edileni de ekleyin, 3-5 te ekleyin , Öyle ev alın onlara .
Sonra kendinize bi araba alın .
Borçsuz kredisiz kafanız daha fazla ağrımadan kurtulun bu işten bu şekilde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?