ben de mükemmel değilmişim.

ille de altınlarını almayacağız derseniz de kocanızın üzerine olan gecekonduyu satıp üzerine kredi çekip onlara bir ev alabilirsiniz ama oturduğunuz evi siz üstünüze alın. sizin bir dikili ağacınız yokken oğlana 2 ev? nasıl kıymet bilsin ki bu çocuklar?

Kiradaki ev hangi semtte? Onu satma imkanınız yok mu?
ilk evimiz avcılar da,kirası düşük şu anda 600 tl alıyoruz aslında içinde ki kiracı eski olduğu için öyle.yoksa 900-1000 tl eder.büyük ev,120 m2.
şimdi ki evim fatihte,ben oturuyorum.ilk evi satmayı ben de teklif ettim eşime,çok az ediyor dedi.,bilemiyorum.

Bence oncelikle onlarin gezmelerine tatillerine bakip asla kiyas yapmayin. Gencler belki ozeniyorlardir, ben de k.validemden cok gezerim tatil yaparim orasi ayri bir konu. Ama su var, benim kidem tazminatimi babam icin harcamam cunku madem henuz benim evim yok, gider onun eksigine eklerim ya da kenara koyarim. Calisip calismama konusunada karisamazsiniz onu esiyle gelininiz bilir. Sizin bir anne olarak tek yapacaginiz ufak ufak maddi yardimi kesmek. Anlattiginiza gore evinizin kirasina para ekleyip onlarin kirasini oduyorsunuz. Bunu birakin onlar yapsinlar,en azindan onlar bunu yapinca sizinde onlarin gezmesi ya da tatillerini gozunuz pek gormez sanki

yeni ev alursaniz kesinlikle kendi ustunuze yapin ve rahat rahat kredinizi odeyin yardimi kesin
eşimin niyeti de bu yönde,biraz birikmişi var.kerdi de çekeceğim evi senin üstüne yapacağım diyor.onlara da ister geçin oturun,isterseniz,kiraya verin başka da bir kuruş yok diyeceğim diyor.bu yüzden,altınlarını istemiyor ki,sonradan aman bizim paramızla alındı denmesin diye.şimdi ben çaılışıyorum,öderim diye düşünüyor.

Oraya tasinamaz mi oglun? Biner metrobuse zincirlikuyu mecidiyekiyde inip levent'e gider. Herkes yapiyo ama siz oglunuza kiyamiyosunuz. Sorun o bence.

Eşiniz haklı artık elinizi çekin oğlunuzun ve gelininizin kendileri ev alsın.Oturdukları evin kirasını siz veriyorsunuz,askerlik kredisini siz ödüyorsunuz kullandıklarını arabanın kredisini siz ödüyorsunuz bunlar ne yapıyor aldıkları maaş sadece yemeye içmeyemi gidiyor.Kirayı ödemeyin artık,aldığınız arabayıda alın yeni evde almayın kendileri alsın.Hatta askerlik kredisinide ödemeyin gerçekten çok taviz verilmiş.

benim tek çocuk.başka çocuğum yok.kız ya da oğlan.

Oraya tasinamaz mi oglun? Biner metrobuse zincirlikuyu mecidiyekiyde inip levent'e gider. Herkes yapiyo ama siz oglunuza kiyamiyosunuz. Sorun o bence.

taşınabilir işte de gelinim ortaköyde çalışıyordu,çok uzak dedi.işten çıktığı için şimdi bana koz geçti.gidip oturabilirler.oğlum,erkek nihayetinde,herkes nasıl gidip geliyorsa işe o da gidecek.benim bütün akrabalırım,cennet mahallesinde oraya bakıyorduk,gelinim çok uzak diye bahane ediyordu.bahanesi kalmadı.

askerlik kredisi bitmek üzere,arabanın ki çoktan bitti.şua n da ödediğimiz bir kredi yok.eşim de diyor ki,hazır çalışıyorken bir beş altı yıl daha bir ev alayın senin üstüne ama onlar gidip otursun,yaşlanınca senin bir evin,benim bir evim,onların da bir evi olmuş olur.biz birinde otururuz,birinin kirası ve emekli maaşıyla geçiniriz.onlara da bir ev vermiş oluruz,benden bu kadar diyor.biz ölünce zaten hepsi onların

Ne şansli bir oğlunuz ve gelininiz var.
Ama onlar bunun farkinda değil sizi düşünmüyorlar sadece imkamlarinizdan faydalaniyorlar. Sorumluluk yeteri kadar verilmemiş sanirim.
Bence evlerini kendileri alsin siz yardim edersiniz yine dayanamazsaniz.
Kendi hayatiniza bakin eşinizle gezin tozun yoksa onlar gezecek hayatin tadini çikartacak suzde arkalarini toplamaya devam edeceksiniz.

Oğlunuzda elini taşın altına koymalı hepsini siz yapmayın.

Ablacım oğlunun üzerine olan evde sen bile otursan, şu anda oğluna kira ödetmiyorsun. Yani bir nevi kendi evlerinde oturuyor gibiler.
Tapuları değişin olmadı

Bu kadar bollukta yaşamasınlar. İstanbulda kimin işi evine yakın ki kaldı ki araba bile var.
Ya iş yeri taşınırsa. Atıyorum depremde yıkılırsa vs ? 3. Bir ev mi alacaksınız ?

Hazıra çok alışmışlar. Ama artık ayakları üzerinde durmayı öğrenmeleri lazım. Allah korusun size bir şey olsa. Har vurup harman savururlar çünkü öğrenmemişler.

En kötüsü de senin gelinine göstwrdiğin özeni o sana göstermiyor. Ben olsam beklerdim ki gelin gelsin desin ki evlilik tazminatımı size vereyim arabanın kalan taksitlerini ödeyin ne de olsa biz kullanıyoruz. zariflik budur. Senin parasını ödediğin arabaya gelinin anne babası biniyor. Senin canın can değil mi ?

Hayat kısa zaten. Gez eğlen tatil yap. Hep oğluna oğluna nereye kadar. Siz nasıl iki ev aldıysanız oğlunuzda alabilir. Sonuçta okutmuşsunuz iş sahibi yapmışsınız. Üstüne yetmemiş ev almışsınız. Gelinin babası da biraz uyanıkmış. İkinci evi istemişler.

Bence eşinize mani olmayın. Şu durumda duygusal seğil mantıklı düşünmek gerek.

Zorunda değilsiniz kesinlikle ama tahmin ediyorum ki almadan içiniz rahat etmeyecek bir ev alın,peşinatı tamamlayın,aylık borca onlar gitsin sıkışırsanız yardım ederiz deyin
Çünkü onlar da artık hayatlarını tek başına idame ettirmeyi öğrenmeliler
Bundan fazlası onlara da kötülük olur,bırakın Yetişkin olsunlar,sorumluluklarını üstlensinler

Ben yazdıklarında hiç adalet göremedim hunter7 .

Benimde tek oğlum var . Anne baba olarak varımız yoğumuz onun işte diye düşünürsek kendi geçen yıllarımıza haksızlık.

Eee gelininiz eline geçen parayı babasına verirken , sizin onlara sürekli bir şeyler vaat etmenizde haksızlık.

İyi kötü sizi idare edecek bir gelir düzeyiniz varken ihtiyacınız olan arabayı satın almayı aklınızdan bile geçirmeyecek kadar onları düşünmenizde haksızlık.

Taşın altına ellerini koyup 28 bin verebileceklerken bunu kabul etmemenizde haksızlık.

Öyle bir alışmışlar ki bu saatten sonra tavır değiştirseniz ; size yapacakları olumsuz yakıştırmalarda haksızlık.

Birden değil ama ufak ufak değişin bence artık.

Avcılardaki evi satın , üzerine 28 bin teklif edileni de ekleyin, 3-5 te ekleyin , Öyle ev alın onlara .

Sonra kendinize bi araba alın .

Borçsuz kredisiz kafanız daha fazla ağrımadan kurtulun bu işten bu şekilde.

haklısınız aslında.ne yapsam neresinden başlatsam bilemiyorum.alıp karşıma konuşsam bu saatten sonra,geç mi kalmışım ya da kıskandığımı düşünüp yanlış mı anlarlar diyorum

Ooohh ne guzel dunya..
Siz gelini destekleyin, gelin ilk firsatta babasini desteklesin.
Iyi niyetiniz ince ince cok guzel kullaniliyor sevgili 'kv'.
Ne guzel dunya; bi tarafi yiyeyim, bi tarafa yedireyim!
Iyi niyetinizi burda kesin, cunku sizinki iyi niyeti gecmis, onlarda baska duygulara yol acmis.

bu fikri de değerlendireceğim,çok teşekkür ederim

Evlerden biri oğlunuzun adına, onun adına olacak ikinci evi mi alacaksınız yoksa önceki onun adına olan evi kendi adınıza mı geçireceksiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…