Ben de sizlerle dertleşmek istiyorum....

ailesine ev ve araba mı aldı Allah herkese böyle hayırlı evlat nasip etsin:)) o anne onun peşini tabi bırakmaz:))

delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden

tükettiler beni..Nefret ediyorum beddua asla etmezdim ama bugün canıma yetti Allah hepsinin beleasını versin dedim

cnm çok üzüldüm seninki de apayrıymış walla aman dikkat et çok da karışmasın özel hayatınıza aklinialirimsmile

cnm evliliğinizin ilk yılı yaptığınız tartışmaları mı kafaya takıyor hala eşiniz ? yani 5 yıllık evliyim diye yazmışsın...bende merak ettim sizinde ev araba falan varmı ?
Allah bize de öyle evlatlar nasip etsin :))

Merhaba arkaşlar.Haftasonu bilg.a bakma fırsatım olmadı şimdi cevap yazayım size.

eşiniz ev ve araba mı aldı ailesine.?
peki,
sizin eviniz ve arabanız varmı?

Eşim ailesine ev aldı kardeşinede araba aldı.Artık kredi ile ödeme kolaylığı olduğu için zorlanmayacağımızı söyledi eşim hep.o zamanlar çok kavgalar ettik şikayet ettim ama baktım olan bana oluyor.Hem zaten onların malı benim malım dedi.Biz şuanda kirada oturuyoruz.Kardeşine araba aldı 2 sene önce.2.el ama olsun.Neden abisi alıyor 1 yıl bekleseydi de kocası alsaydı.Geçen yaz evlendi başka şehirde oturuyor çok görüşülmüyor görüşülmeyincede problem olmuyor.

Arabanız varmı diye soran olmuş.7 yıllık emektarımızı yeniliyoruz.Yeniden bir kredi borcuna giriyoruz.Gerçi başka konuda yazmıştım biraz senin paran benim param olayı var evlilikte.Şuanda atamadığımız problemde bu.Borcu ödeyecek olan eşim ama evlilik bizim karışık işte durumlar ((

ne denir bilemiyorum ya. şimdi benim de oğlum olduğu için düşünüyorum da. bu kadar bağımlı olmam işallah. çok rahatsız edici bişey. bi de insanların yapacak bişeyleri olmayınca sürekli evlatlarından telefon bekliyorlar, ya da evlerine gelmelerini istiyolar. hele ki evlendiyse evlat, daha bir kıymete biniyor. en iyisi boş kalmamamk.

Şöyle yazayım gerçekten okadar iyi bir insandır o kadar düşüncelidirki.Herkes onu över tüm aile büyükleri akrabalar tanıdıklar konu komşu.Yardımseverdir iyi niyetlidir.Apartmanın önünde oynayan çocuklardan birimi düştü.Üşenmez 5 kat iner aşağıya bakar.

Ailesi kızlarınan çok oğullarını tutar çünkü çok iyidir eşim onlara karşıda.Ama iyi niyeti çok suistimal edildi.O bunları anlamadı.Siz ikinizde kaznıyorsunuz zaten diye yaklaştı ailesi ikimizede.Keşke bu iyiliğini bana karşıda yansıtsa bol bol.

Evliliğimiz 5 yıl.İlk yıl çok problemli geçti.Yazsam roman olur diycem :))) Kına , ev yerleştirme , düğün kız alma hepsi ayrı üzüntü yaşattırdı bana ve ailemi.Biliyorum eşim ailesiyle benim aramda kaldı ama suçlu bulmak isteyince suçu üstüme attı toz kondurmadı ailesine.O ilk yıl bunlar çok konuşuldu.Çok yıprandık.Yinede sırf o mutlu olsun diye tavır koymadım ailesine ama yavaş yavaş akıllanıyor insan.Şuanda geçmişteki konular açılırsa korkusu yaşıyor.Çünkü arada ailesi dozu kaçırıp bizi rahatsız edince ne yapacağını şaşırıyor kendiside.

Çok mu karışık yazdım.Sanki herkes biliyormus gibi geliyor yazarken.Sanki hep yanımdaydınız biliyorsunuz herşeyide şimdi eski konular açıldı dertleşiyoruz gibi.

Bu kaynanalar çok sevdikleri! oğullarının mutluluğunu bozmak isterler anlamam.
Birini sevmek onu mutlu etmek, onun mtluluğunu istemek değil midir zaten?
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...

aslında sorsanız hiçbiri oğullarının mutluluğunu bozmak istemediklerini söylerler. ama sanırım başka bir kadına tercih edildiklerini sanıp üzülüyorlar. hem bu kadın kendinden daha genç, daha güzel, daha beceriksiz, daha dağınık, acemi, pasaklı vs... bu kadar eksileri var gelinlerin...

delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden

cnm çok üzüldüm seninki de apayrıymış walla aman dikkat et çok da karışmasın özel hayatınıza aklinialirimsmile

Deniyorum ama olmuyor ya eksik hissediyorlar kendilerini..

Aynen öyle geçen eşime hafta bir çıkıyorsun demişler hergün çıkıp 10 dk görecekmiş nasıllarmış die gününün raporu da verecek tabi ki..Eşim de demiş ki tabi ki her akşam çıkamam evliyim ben evim var sanki bekar iken hergün hal hatır soruyordum sizden demiş şok oldum eşim böyle cevap vermezdi gerçekten şok oldum..Pantol giyiyor demiş kayınpederim kızmış eşim de ben izin veriyorum açmıyor bir yerini demiş ki ben kapalıyım araboy da pardesü giyiyorum..Saçmalık ya nereye kusur bulacaklarını şaşırıyorlar beni deli ediyorlar.. alsanaalsanasmilealsanaalsanasmile

sizin durumunuz da iyi anladığım kadarıyla. yalnız tek sorun eşinin ailesi gibi gelmedi bana. daha derin incelemek lazım evliliğinizi. yani bana anlamsız geldi eşinin eski sorunlar ortaya çıkar diye çocuk istememesi. onun da sorunları var demekki seninle.

Canım dertler hep ortak demekki.Bizimkide her akşam rapor ister tel.da.Önceden daha yakındık bu ev alınınca uzaklaştık devamlı görüşülmediği için tel.da da olsa konuşmak istiyor.Oğlum günün nasıl geçti işler nasıldı diye arıyor soruyor.O da anlatıyor.Bilgisayar bozuldu proje yarım kaldı.Müdürle toplantım vardı.Sanki anlayacak

Hayy Allah'ımmm ya güzelim biz taşınsak var ya kadın kalp krizi geçirmez ise hiç birşey bilmiyorum ben..Geri ya sanane sananeeee alsanaalsanasmile

İnan şey die düşünüyorum madem bu kadar kıymetli ne halt yemeye evlendiriyorsun ki bırak bari karşındakinin hayatı zehir olmasın al oğlunu yatır dizine sıvazla sırtını klava:

Eşlerimizde de suç inan bir iki tersleseler bu kadar müdehale edemezler..ilk zamanlar habire arıyorlar nerdesiniz ne yapıyorsunuz die kızdım eşime ya sen çocuk musun rapor veriyorsun habire dedim ben bekarken kız halimle böyle şeyler yaşamadım evli iken mi hesap vereceğim dedim dedim sonunda bitti bu ama sorunlar biter mi ???? yok anam toprağa girmedikleri sürece dilimizi tutalım az huzurlu olsunlar yok

İşte böyle anlaşılması üzüyor beni.Sorun çıkartan arayı bozan ailesi , arada kalan eşim ve suç üstüne kalan ben.Bir erkek altta kalmamalı nasılsa karımla aram düzelir ben yeterki annemi hoş tutayım diyerek hep onları pohpohlamamalı.Bende insanım.Benimde alıngan olacağım zamanlar olabilir.Nedir bu anne korkusu erkeklerdeki anlamadım.

aynı şeyi geçenlerde abim anneme söyledi. annem tembihliyordu oğlum beni hergün ara. özlüyorum dedi. abim de dedi ki, anne sen bekarken beni bu kadar özleyip aramazdın, şimdi noldu dedi. aslında bir nebze haklı. ben annemi bir gün aramasam küser. sabah konuşuruz, öğleden sonra arayıp sitem eder, hiç aramıyosun diye. bekarken bu kadar değildi., anlamıyorum ya. bi de bizim çocuk olduktan sonra kıymetlendik biz. bebeğin sesini duymak istiyo her an. aslında fazla alıştırmamak lazım dicem. alışınca hergün telefon bekliyolar. aramayınca küsüyorlşar. ama ben de ilerde kınadığım duruma düşmekten korkuyorum. bişey diyemiyoırum. benim annem kendi annesini hiç aramaz. yaşlı annanem arayıp dert yanar sürekli. anneme dediğim zaman da cevap veremiyo tabi.

Ben yaşamayan pek bilemez düşüncesindeyim çünkü bana da böyle şeyler mümkün değil tek taraflı diyordum yaşadım Allah'ım bu ne nasıl insanlık dedim aynen bizimki de öyle güzelim ailesi annesi babası söyler eşim coşar anlat anlat dilimde tüy biter ölmek isterim çünkü kabak bana patlar..Yeni yeni eşim görüyor arada cevap veriyor işte ben mücadele etmekten yoruldum artık..

aslında dedin ya hani para meselesi var diye. herkes kendi parasını mı harcıyor sizin evde? belki buna tepki olsun diye millete araba filan alıyordur.

yani bak bunu söylemeseler ölürler mi hayır ama eksiklik olarak görüyorlar hep 10 dk die çıkıyoruz 2 saat 3 saat oturuyoruz e bizim de bir evimiz hayatımız var özel hayatımız var..!!! gitmeyelim aramayalım demiyorum ki sadece hergün çıkmanın bir espirisi yok oturup bugün bakkala gittim evi süpürdüm die rapor mu vereceğiz Allah aşkına ya deli ediyorlar beni deli klava:

Taçsız prenses evlendik ertesi sabah bizi illa kahvaltuya çağırdılar.Biz cuma evlendik cumarteside balayına çıkacağız öğleden sonra hazırlanıp.İlla çağırdılar.Yok mok ikna edemedik.Eşim dedi bari öğle yemeğine gidelim ordan yola çıkarız.Ne diyeyim gittik bütün aile orda düğün sonrası.Herkesin içinde kayınvalidemin tavrını görecektiniz.Zili çaldık kapı açıldı.Kayınvalidemin sesi kulaklarımda çınlıyor :

- Yavvvrum sen bu eve zil çalıptamı girecektin.....Odanın önünde geçemiyorum ben senin.Nasıl alışıcam .....

Tövbe tövbe evlendik alt tarafı ve sadece 1 gece geçmiş.Yapılacak işmi söylenecek sözlermi??...

kusura bakma ama çok adi imiş pislik ya biz annelerimizi bırakıyoruz senin ki burnunun dibinde ya geri alsanaalsanasmile geri bunalar..

Benim ki de oturdu ağlıyor karşımda 2 aylık olmamıştı daha.. 2 gün gelmediz dedi hüngür hüngür ağladı bismillah dedimmm 1 gün eşimle dışarda idik diğer gün de hep birlikte kayınvalidem de var dayısına gittik..Dur ya dedim alt kattayız alt üstü bir gün gelmedik ne oluyor dedim ben de gideyim intahar edeyim dedim annemi evlendikten sonra hiç görmedim dedim doğru söylüyorsun dedi Allah razı olsun geliyorsunuz dedi heyyy Allahımmm dedim bunu çok yapıyordu deli kadın ya

geçenlerde uzun zamandır görmediğim bir arkadaşımın evine gittim. kaynanası birkaç kat üzerinde oturuyormuş. ben şok oldum. nasıl geçiniyorsunuz diye. kadın çok iyi biriymiş. kızı gibi davranıyormuş. hergün kızın yanına iner yarım saat kahve içerlermiş. sonra kadın gidermiş. bunlar evde yokken kadın eve girer buzluklarını yemekle doldururmuş. arkadaşım halinden memnun gibiydi ama bana göre değil hiç böyle işler. benim eşim çok çok uysal, ailesine tek kelime edemez. başka herkese takır takır konuşur ama nedense ailesine karşı biraz çekingen. aynı apartmanda yaşasaydık ben sinir hastası olurdum kesin. işte insandan insana farkediyor demek ki. anlaşabilen de var, anlaşamayan da.

aslında dedin ya hani para meselesi var diye. herkes kendi parasını mı harcıyor sizin evde? belki buna tepki olsun diye millete araba filan alıyordur.

İkimizde evin ihtiyaçlarını karşılıyoruz.Ama mesela elektrik su gibi büük giderler onun hesabından otomatik.Bizim ortak bir hesabımız yok.Beraber biriktirilmiş bir paramız yok.Ortak yatırırımız yok.Gerçi nasıl olsun başkasına yatırım varya

hergün 2-3 saat oturmak mantıksız bence. peki onlar size gelmiyor mu hiç? aslında yemeği hergün onlarda yeseniz rahat olur mu sizin için?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…