- 2 Eylül 2008
- 4.777
- 37
- 158
- Konu Sahibi dreamofbaby
-
Taçsız prenses evlendik ertesi sabah bizi illa kahvaltuya çağırdılar.Biz cuma evlendik cumarteside balayına çıkacağız öğleden sonra hazırlanıp.İlla çağırdılar.Yok mok ikna edemedik.Eşim dedi bari öğle yemeğine gidelim ordan yola çıkarız.Ne diyeyim gittik bütün aile orda düğün sonrası.Herkesin içinde kayınvalidemin tavrını görecektiniz.Zili çaldık kapı açıldı.Kayınvalidemin sesi kulaklarımda çınlıyor :
- Yavvvrum sen bu eve zil çalıptamı girecektin.....Odanın önünde geçemiyorum ben senin.Nasıl alışıcam .....
Tövbe tövbe evlendik alt tarafı ve sadece 1 gece geçmiş.Yapılacak işmi söylenecek sözlermi??...
bu biraz da patavat meselesi heralde. dili tutmayı bilmek lazım. kaynanalar sesli düşünüyolar bazen.
hergün 2-3 saat oturmak mantıksız bence. peki onlar size gelmiyor mu hiç? aslında yemeği hergün onlarda yeseniz rahat olur mu sizin için?
Hergün yemeğin üst katta yenmesi fikrine karsıyım ben.Evlenmişsin eşine güzel sofralar hazırlayacaksınki onunda gönlünü fethedeceksin.Sofrada ayrı bir muhabbet olacak aranızda.Hiç gitmeyin demiyorum ama tamamen onlara bağlı hale kalmayın.
Buarada ramazan geliyor.Bize çok karışırlar yok oğlum aç kaldı yok çalışan kadın şöyle böyle ev işlerimizede karısır kayınvalidem.Onun için söylüycem esime.Yemeğimiz yoksa arasın annesini ya dısarda iftar yapalım yada onlara gidelim.Hizmet etmek neymiş görsün.Tabi bunu sadece haftaiçi içib söylüyorum ve eminim o bizi asıl haftasonu cagırmak isteyecek.Başbasa kaldığımız saatleri engellemek için.
bence onun yaptıklarını görmemezlikten gelmeye çalış. benim kaynanamda neler neler yaptı. şimdi ehr akşam yemeğe gidiyoruz bişey derse bile eşim ağızlarının payını veriyor. hep eşime diyordum sen yanımızda yokken söylüyor diye geçenlerde yine aynı ama eşimde dinlemiş içeriye girdi annesine kızdı. iş eşinde bitiyor bence güzelce konuşsun annesiyle dahada anlamıyorsa kafanıza takmayın. siz yuvanıza mutluluğunuza bakın dıaşrıdaki kişilerin sebebiye yuvanızın huzurunu bozmayın.
Ya niye bu kadar baskı yaparlar ki, düşünceli insan olsa yaptığı yemekten hergün değil tabi bazen koyar bir saklama kabına size verir.
Ben de karşıyım akşam yemeklerinin kayınvalidelerde yenmesine ben annemle aynı şehirde yaşasam anneme de gitmezdim hergün.
Eşlerimizin aileleri ile yaşamak için evlenmedik sonuçta.
Benim yaşadığım şehirle memleketim arasında 1000 km mesafe var, ancak bayramda falan gidebiliyorum. Eşimin ailesine uzaklığımız 2 dk yürüyerek. Buna ramen düğünden önce durmuşlar ağlıyorlar çok özlicez diye. Ben de sert bir şekilde ne diyorsunuz ya ben ne yapayım benim ailem ne yapsın dedim. Evlendikten sonra kıymete biniyorlar erkek çocukları canım.
Canım o laf soktuğunda sen de cevap ver, ister şakayla karışık ister ciddi. Bak cevap vermedin mi kendine oluyor cevap ver rahatla. Hem bir daha söyleyemez. Sen de laf sok arada.
Ya niye bu kadar baskı yaparlar ki, düşünceli insan olsa yaptığı yemekten hergün değil tabi bazen koyar bir saklama kabına size verir.
Ben de karşıyım akşam yemeklerinin kayınvalidelerde yenmesine ben annemle aynı şehirde yaşasam anneme de gitmezdim hergün.
Eşlerimizin aileleri ile yaşamak için evlenmedik sonuçta.
Benim yaşadığım şehirle memleketim arasında 1000 km mesafe var, ancak bayramda falan gidebiliyorum. Eşimin ailesine uzaklığımız 2 dk yürüyerek. Buna ramen düğünden önce durmuşlar ağlıyorlar çok özlicez diye. Ben de sert bir şekilde ne diyorsunuz ya ben ne yapayım benim ailem ne yapsın dedim. Evlendikten sonra kıymete biniyorlar erkek çocukları canım.
valla canım ben daha dün taşındım çareyi böyle buldum
bütün eşyaları yerleştirdik kayınvalidem diyo ki
bize gidelim yemek yiyelim sonra siz evinize dönersiniz:)
dolapta yemek var
ben çok yorgunum dedim annemde bizde kalacağını söyleyince
eşim arabayla evlerine bıraktı yemeği orda yedi sonra eve geldi:)
bitmez dertleri bunların
seve seve kabullenecez mutlu olmaya bakıcaz yoksaaaaa
yakanser olup gideriz yada boşanıp...
ne yazık kiş çaresi yok
sürekli aklımdalar yaptıkları söyledikleri
kendimizi üzüyoruz başka hiçbirşey yaptığımız yok
ölünce kurtulcaz desem benim kayınvalide daha 40küsür yaşında
beni toprağa koyar o:)
valla ben düşün düşün filozof oldum:)
ama bi çare bulamadım
ne düşünüyorum biliyomusun
daha şimdiden bütün gün yanlarında istiyorlar maddi manevi
eee bunlar yaşlanınca nasıl olcak?????
nasıl içimden gelerek bakıcam????????????
şimdiden bezdirdiler
kocaman bi sabır taşı kafama düşsün istiyorum:)
Ay sormayın benimki de 45 falan heralde hala tam bilmem kadın sabitlemiş sanırım bir yerde.İşine geldi mi eli yağı tutmaz gezmeye giyinmeye geldimi aaa kendimi genç hissediyorum havasında.Ama ben ara ara kayınpederime bişe olmasından feci korkuyorum kaynana başıma kalır diye Allahım Yarabbşm günaha giriyorum kesin ama napıyım 1 yıl oldu daha yeni krutuldum inanın aklıma gelince uykularım kaçıyor.
bende korkuyorum neden mi zaten oğlum oğlum diyor öyle olsa Rabbim esirgesin evden çıkmaz oğlum der onunla yatar kalkar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?