Ben de sizlerle dertleşmek istiyorum....

bu biraz da patavat meselesi heralde. dili tutmayı bilmek lazım. kaynanalar sesli düşünüyolar bazen.

Hergün yemeğin üst katta yenmesi fikrine karsıyım ben.Evlenmişsin eşine güzel sofralar hazırlayacaksınki onunda gönlünü fethedeceksin.Sofrada ayrı bir muhabbet olacak aranızda.Hiç gitmeyin demiyorum ama tamamen onlara bağlı hale kalmayın.

Buarada ramazan geliyor.Bize çok karışırlar yok oğlum aç kaldı yok çalışan kadın şöyle böyle ev işlerimizede karısır kayınvalidem.Onun için söylüycem esime.Yemeğimiz yoksa arasın annesini ya dısarda iftar yapalım yada onlara gidelim.Hizmet etmek neymiş görsün.Tabi bunu sadece haftaiçi içib söylüyorum ve eminim o bizi asıl haftasonu cagırmak isteyecek.Başbasa kaldığımız saatleri engellemek için.

bence onun yaptıklarını görmemezlikten gelmeye çalış. benim kaynanamda neler neler yaptı. şimdi ehr akşam yemeğe gidiyoruz bişey derse bile eşim ağızlarının payını veriyor. hep eşime diyordum sen yanımızda yokken söylüyor diye geçenlerde yine aynı ama eşimde dinlemiş içeriye girdi annesine kızdı. iş eşinde bitiyor bence güzelce konuşsun annesiyle dahada anlamıyorsa kafanıza takmayın. siz yuvanıza mutluluğunuza bakın dıaşrıdaki kişilerin sebebiye yuvanızın huzurunu bozmayın.

bu biraz da patavat meselesi heralde. dili tutmayı bilmek lazım. kaynanalar sesli düşünüyolar bazen.

Sesli düşünmek ayrı birşeydir..Patavatsızlık ayrı bişeydir..Herşeye karışmaları yorum yapmaları cidden saçma 15 yaşında ki çocuklar değiliz hiç birimiz..

hergün 2-3 saat oturmak mantıksız bence. peki onlar size gelmiyor mu hiç? aslında yemeği hergün onlarda yeseniz rahat olur mu sizin için?

bu oldu olmadı değil 1,5 ay birlikte yedik ama arada eşime kendim yemek yapmak istedim evimde giyinmek ve masa hazırlamak istedim kayınvalidem den izin alır gibi oluıyordu bir gün tam 3 kez söyledim sonuncu da sesimi yükselttim bu akşam evde yemeyi düşünüyoruz die kadın her dk gözünün önünde olalım istiyor ama yeni evli olunca da heyecan oluyor tabi kendin arada yapmak istiyorsun baktık olmadı evimizde yemeye başladık..

kesinlikle haklısın canım alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis

Ya niye bu kadar baskı yaparlar ki, düşünceli insan olsa yaptığı yemekten hergün değil tabi bazen koyar bir saklama kabına size verir.
Ben de karşıyım akşam yemeklerinin kayınvalidelerde yenmesine ben annemle aynı şehirde yaşasam anneme de gitmezdim hergün.
Eşlerimizin aileleri ile yaşamak için evlenmedik sonuçta.
Benim yaşadığım şehirle memleketim arasında 1000 km mesafe var, ancak bayramda falan gidebiliyorum. Eşimin ailesine uzaklığımız 2 dk yürüyerek. Buna ramen düğünden önce durmuşlar ağlıyorlar çok özlicez diye. Ben de sert bir şekilde ne diyorsunuz ya ben ne yapayım benim ailem ne yapsın dedim. Evlendikten sonra kıymete biniyorlar erkek çocukları canım.

Kendi adıma söyleyeyim açıkcası görmemeye çalıştıkça herşey daha da kötü oldu daha çok karışma konuşma hakkı buldu..Ve altlı üstlü olunca inan görmeme gibi bir şans yok olmuyor..Her yukarı çıktığımda muhakkak laf sokuyor nasıl görmeyeceksin ki ? Olmuyor..

al birini vur ötekine işte..Ya cidden anlamıyorum kız çocuğu olan biziz hani ailesinden ayrılan farklı bir aileye giden ama niye ise bizim annelerimiz dert yanmadığı kadar kayınvalidelerimiz yanıyor ya bu nasıl iş anlamıyorummm

Canım o laf soktuğunda sen de cevap ver, ister şakayla karışık ister ciddi. Bak cevap vermedin mi kendine oluyor cevap ver rahatla. Hem bir daha söyleyemez. Sen de laf sok arada.

Canım o laf soktuğunda sen de cevap ver, ister şakayla karışık ister ciddi. Bak cevap vermedin mi kendine oluyor cevap ver rahatla. Hem bir daha söyleyemez. Sen de laf sok arada.

valla ilk zamanlar sustum saygı sevgi vs. saçmalıklardan dolayı hak etmedikleri için saçmalık diyorum..Şİmdi bende cevap veriyorum laf da sokuyorum kayınvalidemin yaptığı gibi gülerek kimi zaman da direk söylüyorum..Geçen eşime şikayet etmişler nasıl biri söylediğimiz herşeye bir cevabı var..Hep cevap veriyor die bende eşime dedim ki ilk 2 3 ay nasıldım ben laf sokuyor muydum istediklerini yapıyordum ama beni bu hale kendileri getirdiler boşuna dert yanmasınlar dedim onlar bu kadar çok karışmasa bende susmayı iblirim dedimm..

Eski yaralar acıyor okudukça.Oturmaya gittik bir akşam kayınvalidemlere.Çıkışta elime bir poşet tutuşturdu içinde pişmemiş!!! taze fasulye var.Al yaparsın yarın akşama sever kocan dedi.Almış fazla gelmiş hepsini pişirmemiş bana veriyor.Tamam diyeceksinizki düşünmüş ama madem seviyor oğlun.Hepsini yap pişenini ver.Bir kere hayır görmedik.

valla canım ben daha dün taşındım çareyi böyle buldum
bütün eşyaları yerleştirdik kayınvalidem diyo ki
bize gidelim yemek yiyelim sonra siz evinize dönersiniz:)
dolapta yemek var
ben çok yorgunum dedim annemde bizde kalacağını söyleyince
eşim arabayla evlerine bıraktı yemeği orda yedi sonra eve geldi:)

bitmez dertleri bunların
seve seve kabullenecez mutlu olmaya bakıcaz yoksaaaaa
yakanser olup gideriz yada boşanıp...
ne yazık kiş çaresi yok

sürekli aklımdalar yaptıkları söyledikleri
kendimizi üzüyoruz başka hiçbirşey yaptığımız yok
ölünce kurtulcaz desem benim kayınvalide daha 40küsür yaşında
beni toprağa koyar o:)

şanslısın canım taşınmışsın benim öyle bir şansım da yok :'( altlı üstlü oturuyoruz oyy oyyy kafamçokkarıştı

sürekli aklımdalar yaptıkları söyledikleri
kendimizi üzüyoruz başka hiçbirşey yaptığımız yok
ölünce kurtulcaz desem benim kayınvalide daha 40küsür yaşında
beni toprağa koyar o:)

he he benim ki de 46 ne yapsak bilmem ki sırnaşık şey sırnaşık şey :roflol: :roflol: :roflol: :roflol:

valla ben düşün düşün filozof oldum:)
ama bi çare bulamadım
ne düşünüyorum biliyomusun
daha şimdiden bütün gün yanlarında istiyorlar maddi manevi
eee bunlar yaşlanınca nasıl olcak?????
nasıl içimden gelerek bakıcam????????????
şimdiden bezdirdiler
kocaman bi sabır taşı kafama düşsün istiyorum:)

Ay sormayın benimki de 45 falan heralde hala tam bilmem kadın sabitlemiş sanırım bir yerde.İşine geldi mi eli yağı tutmaz gezmeye giyinmeye geldimi aaa kendimi genç hissediyorum havasında.Ama ben ara ara kayınpederime bişe olmasından feci korkuyorum kaynana başıma kalır diye Allahım Yarabbşm günaha giriyorum kesin ama napıyım 1 yıl oldu daha yeni krutuldum inanın aklıma gelince uykularım kaçıyor.

ahh ben öyle demiyorum tatlım ne beni onlara muhtaç etsin Rabbim ne de onları bana ilk gün ölüm kendi adıma da onların adına da bunu isterim.. Çünkü ben 6 aylık evliyim ve 3. ayımda boşandırmaya çalıştı kayınvalidem ya da eşimi kendi tarafına çekip soğutmak benden ki 2 si de aynı şeyy

bende korkuyorum neden mi zaten oğlum oğlum diyor öyle olsa Rabbim esirgesin evden çıkmaz oğlum der onunla yatar kalkar..

bende korkuyorum neden mi zaten oğlum oğlum diyor öyle olsa Rabbim esirgesin evden çıkmaz oğlum der onunla yatar kalkar..

Aaaah ah bilmem mi 2 yıl çektim hemde aynı evin içinde,yok oğlum onu yemz yok bunu giymez onu öle bunu böle yapıcan,ama bitr yandan da ipleri elinde tutmaya bakıyorki oğlu bana alışır ben oğluna o saf dışı kalır.sanki ben evlerine gündeliğe gelmişim afedersiniz her işi gör bütün gün kaynananın dibinde dur ajşam yemek bulalık hallet çaylarını ver ancak ondan sonra toce yüzü görebilirsin.evdeki her işi ben yapıcam ama oğluyla ilgili olanları o yapacak.beni annem onlara hizmet için büyüttü ya öyle sanıyorlar cahil insanlar.Eğreti gelin gibi hissettim resmen kendimi.Ama bunu yaparken önce oğullarını mutsuz ediyorlar farkında değiller.Ve ben bunun anne sevgisi olduğuna asla inanmıyorum.Annelik fedakarlıktır bencillik değil.Analık babalık haklarıyla oğullarını ezmekten başka bişey yapmıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…