Ben gerçekten insanlara nasıl davranılacagını bilemeyen bi insanım ? Sınırlarımı nasıl koruyacağım ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

zorunlualann

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2021
1.479
713
53
29
İşyerinde yeni başlayan arkadaşlarla samimiydik daha sonra hiç bi nedenler yokken anlamsızca o soğuk enerjiyi almaya başlıyorsun. Ben gerçekten ilk tanıdığım insanlara her şeyi detayına kadar anlatıyorum . O kişinin arkasından konuşmak gibi oluyor bu .. çok açıklama yapıyorum konudan konuya atlıyorum . Bugun kıza işi gösterirken dur önce bi şu bitsin sonra buna geçelim felan dedi . Daha nasıl anlatacağım bilemiyorum . Ben gözlerime lens almıştım işyerinde takayım dedim gören noldu gözlerine aaa lens mi deyip duruyor . Bağıra bağıra soruyorlar. Onu geçtim bu arkadaşın yanına gittim kız gülmekten ikiye ayrılacaktı. Gerçekten şaşırdım. Çok komik duruyor dedi . Yanş alındım . Ben bi tane kötü niyetim yok ama kolaylıkla bana bi şeyler söylüyorlar . Bi yemek yiyoruz oradaki arkadaş öyle dürüm mü sarılır dürüm sarmayı bile bilmiyor beceriksiz dedi dalgaya alarak , başka bi ortamda diğer arkadaş sen güzel misin yııaaa dedi evet güzelim dedim sende özgüveni yok dedi . Yöneticinin yanında çalışıyorum bana işleri hep karıştırıyorsun dedi . Yani benim hiç mi iyi bi özelliğim yok. Gerçekten bunalımdayım . Her şeyi değiştirebilirMiyim bu mümkün mü peki ..: inanın o kadar çok yazmak istiyorum ki ama ne yazsam kızıyorsunuz . Gerçekten kötü düşünemiyorum . Kötü düşünmeyi olayları öngörmeyi varsaymayı tahmin etmeyi bilemiyorum . Çok fevri hareketlerim panik hareketlerim var . Babamda böyle acaba genetik mi diyorum

Mizaç ve huylar genetiktir evet. Babandan almış olabilirsin.

Ama bunu degiştirememiş olman tuhaf. Sosyal hayatı deneyimledikçe bir şeyler oturur.

Üniversite okumak beni en çok değiştiren şeydir.

Sen liseden mezun olup mu memur oldun?

Üstelik üniversite mezunuyum. Arkadaşlarım dahi dedi çokkk açıklama yapıyorsun yapmaaaa diye üzerine basa basa söylüyorlar . Beynim süreli bi şeyler düşünüyor ve her düşündüğümü söylüyorum örneğin bi konu anlatılıyor , ben o an başka bi konu aklıma geliyor onu söylüyorum . İş arkadaşları ile mesafe koymak istiyorum

Bazi seyleri icinden konusmayi dene sadece.Git tuvalete yap aciklamani kendine gel.Cok ihtiyac duyuyorsan.Bizim okulda da böyle bi arkadas var her aklina geleni konusan.Evet biraz tuhaf oluyor.Haddini asanlara da bir iki ters cikmayı dene.Herkes herseyi soyleyemesin.Lense güleni de ilk defa duydum.Arkadasin kötü niyetli heralde.

Bu konuda bile konudan konuya atlamışsın.

Overthinking deniyor o sürekli düşünme işine. Sen de overthinker oluyorsun. Bununla ilgili uzmanlarin çektiği videolari izleyebilirsin. Zihin sakinleştiren meditasyonlar dinleyebilirsin.

ben senin o üniversiteyi nasıl bitirdiğini nasıl kpss ile atanıp memur olduğunu çok merak ediyorum yaa. bir insan nasıl bu kadar kendini geliştirmez valla şu sevgili muhabbetine çalıştıracağın kafayı azıcık kendin için kullansan belki işe yarar

Okul hayatiniz nasildi, dikkat eksikligi ve hiperaktivite taniniz var mi? Kendi dusuncelerinize yetisememe, bir ise baslamayi dusunurken bir anda ne yapacaginizi bilemeyip kalakalma, erteleme ozellikleriniz var mi?
Benim dikkat eksikligim var neredeyse ilkokula basladigimdan beri, hala ilac kullanmadigim donemlerde bu ustte yasadiklarimi yasiyorum. Ama bunlar okul donemizde nasil fark edilmedi onu anlamadim ben de, aileniz ilgili bir aile degil miydi? Ben kontrol altinda oldugum icin senelerdir ne kariyerimi ne ozel hayatimi etkilemedi bu durum. Ve bu arada ADHD genetik gecislidir.

kimseye karşı birşeyleri açıklamak zorunda değilsiniz halbuki benim arkadaşımda böyleydi. mesafe koymak zor değil bir de yöneticinin yanında çalışıyormuşsunuz bence yüz vermeyin bu satten sonra kimseye

Kızlar zaten gerekeni yazmış. Benim tavsiyem bol bol kitap oku demek olacak.Klasikler ile başla, sıkılsan da oku. İfade problemine iyi gelecek. Çok kelime kullanmadan, daldan dala konmadan, ayrıntıları da atlamadan herhangi bir mevzuyu nasıl anlatabileceğini öğrenirsin.

Bir de az konuş, çokça dinle. Çok konuşan insanları dünya güzeli bile olsa bir süre sonra kimse dinlemez, ciddiye almaz.

Kendini düsünen ve kendi degerini, saygını bilen bir insan degilsin. Ask hayatında yasadıkların asikar gram saygın yok kendine. Ve evet genetik yatkınlıklar kisiliklerimize yansır. Degistiremeyiz ama törpüleyebiliriz bunu. Bu da senin elinde zorunlu. Yekten kendini formatlaman gerek.

zorunlu sen profesyonel yardim almalısın

çözümün bu platformda değil

Çok teşekkür ederim . Kendi kendime bunu deneyecegım içimden konuşacağım . Başka türlü olmayacak

Overthinking deniyor o sürekli düşünme işine. Sen de overthinker oluyorsun. Bununla ilgili uzmanlarin çektiği videolari izleyebilirsin. Zihin sakinleştiren meditasyonlar dinleyebilirsin.
Sürekli rüyalar görüyorum uykumda bile huzurlu değilim

En kısa zaman da araştırarak bi uzmana görüneceğim gerçekten ben düzelemiyorum

Tamam kitap okumaya başlayacağım bende bi tane vardı ama denemeleri okuyordum . En iyisi onu bırakayım bi tane roman okuyayım inşallah düzeleceğim inanıyorum çok sağolun ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…