• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben haric herkes hamile

Çocuk düşüncesi pandemi nedeniyle ertelenecek bir şey değil ki. Virüsün en pik yaptığı zamanlarda hamile kaldım.10 günde 1 doktor kontrolü, hastaneler tahliller...önlemler aldık. Bu ertelenecek bir şey değil maalesef. Cunku insanlar "tamam artik cocuk yapiyim bu sene" dediklerinde lak hamile kalamayabiliyorlar :) kendimden biliyorum. Gebe kalmak kolay sanırdım 🤷‍♀️ bizimde 9. Ayda oldu.konu sahibinin daha çok erken olumsuzluğa kapilmasi için.. O yüzden düşünen varsa hemen yolunda bulunsun. 😉

Umarim kontrollerinizi ve dogumu sağlıklı bir sekilde atlatirsiniz, belki ben fazla korkuyorumdur hastanelerden

Doktorları dinleyip 1 yıl zaman geçsin diye sakin bekleme.Kac aydır olmuyor dediklerinde 1.5 yıldır de ben o hatayı yapip bekledim .Sonrasında ne mi oldu defalarca tekrarlanan hormon testleri rahim filmleri derken rahim ameliyatlari sonrası erken menapoz ve tükenmekte olan yumurta rezervi ve eşime bişeyin yok deyip aylarca takviye ilaçlarla gecen sonrasında ameliyat olması ve ondan sonra tüp bebek tedavileri negatifler negatifler 1 yumurtam çıkarsa sevinç çığlıkları. Geçti gitti çok şükür ama benimde omrumden ömür gitti.
Size tavsiyem bu kadar kafaya takip çok istiyorsanız bir tüp bebek merkezine gidip Muayene olmanız
Onlar sadece fsh e2 ve bir kaç tahlil yapip göndermiyor çünkü amh en önemlisi
Reglin 2.günü ultrason daki folikül sayınız yıllarca farklı doktora gittim hep normaldi meğer 1 veya 2 folikül yumurtam varmış bitmiş
Rahim filminiz çoğu kadin doğum bilmez veya istemez takı tüp bebek doktoru çektir deyince rahmimin dar yapışık old cıktı kaç kez ameliyatla bile açılamadı.
Eşim özel hastanelerde çok kez sperm testi verdi hep normal biraz ileri hizi arttırmak için aylarca takviye ilaçlar kullandi meger varikosal varmis o da bir cok seyi etkiliyor

Ben sizin yerinizde olsam beklemem ben bekledim sonrası çok olumsuzluklarla dolu tabi sizde bunlar olacak diye birşey yok ama bende çok normaldim en Basın da istediğim an cocugum olabilirdi. Inşallah çok yorulmadan bebeğinize kavuşursunuz

Herkes kendinde ne yoksa etrafindakilerde o var saniyor. Komsunun tavugu meselesi
Ben de nereye gitsem yanlarinda cocuksuz dunyayi gezen ciftler goruyorum mesela ;)
Kafaniza takmayin, illa ki bir gun olur. Son relaks zamanlarinizin tadini cikarin,doyasiya gezin,yiyin icin,uyuyun,kitap okuyun,dinlenin. Sonra bulamazsiniz

4 ay çok kısa biraz sabır☺ ben 3.tedavimde gebe kaldım çevrenizde tedavi ile gebe kalan ama hiç haberinizi olmayan kişiler de vardır dışarıdan gözüktüğü gibi olmuyor herşey

İlaç tedavisiyle yazmışsınız. Sorun görünmemesine rağmen Siz Ne ilacı kullandınız?

Başta bana da ultrason yaptılar, hormon tahlili yaptılar birşey çıkmadı 1 sene dene sonra gel denildi.. 1 senenin sonunda tekrar başka doktora göründüm bu sefer hsg cektirmemi istedi eşimden spermogram istedi. Hsg temiz çıktı eşimin morfoloji düşük çıktı vitamin takviyesine başladı değeri yükseldi o ay kimyasal gebelik yaşadım malesef. Daha sonrasında doktor tekrar bana yoğunlaşıp yumurta takibi başlattı ve her ay düzenli şekilde yumurtlama olmadığı tespit edildi klomen + ovitrelle (çatlatma iğnesi) kullandım 3 ay ve 3üncü ayımda pozitifi gördüm çok şükür 😊.

Daha bikac kişi daha var oyle tanidik. Ben kafaya takımıyım dedikce etrafımda sürekli hamilelik bebek konuları. Ben bebek düşünmezken kimse hamile değildi😑

Sizden ötürü değil hamileliklerin artması, #evdekal yüzünden :halay:

Şaka bir yana doktora gidin ve eşinizde, sizde testlerinizi yaptırın. Belki küçük bir operasyonla çözülecektir bir şeydir. Bir arkadaş 2 sene bebek istedi, testleri sorunsuzdu. En sonunda kocasını ikna edince sorunun ondan kaynaklandığını öğrendiler. Varikosel operasyonu sonrasında ki bir kaç ayda hamile kalmıştı.

Bebek olunca hayatın güllük gülistanlık olmadığını düşünerek :) evet dünyanın en mükemmel duygusu anne olmak ama zor onun oldu benim niye olmuyor diye üzülecek birşey değil çocuk.

Iyi geceler. 2 yıllık evliyim. 1 yıldır hamilelik düşünüyorum..Eşim benim kadar istemedi. Sonra iş durumalri vs derken erteledik. 4 aydır korunmasız ilişki yaşıyoruz hamile kalamadım. Kafaya takmiyayim unutayım diyorum. Ama apartmanda komşularin yanina gidiyorum yan komşu hamile kızları vardı erkek bebek bekliyor illa ki konuşuluyor bebekten fln.
Kvdemin yanına gittik eltim vs var aynı evde kaldık eltim hamile bikac aylık daha ona özel surekli iş yapma vs deniyor veya hamilelik nasil gibi bebek konuları yine.
Kendi anneme gittim ablam vs var mutlaktayım. 5 yaşında yeğenim geldi yanıma teyze benim kardeşim olacak ben ona bakıcam mama vericem fln diyor.. iyi ne güzel dedim.
Daha bikac kişi daha var oyle tanidik. Ben kafaya takımıyım dedikce etrafımda sürekli hamilelik bebek konuları. Ben bebek düşünmezken kimse hamile değildi😑
Kimseyle muhatap olmamam gerek belki de.
Zaten şu an yaşadığım şehirde arkadaşım yok çok falza.
Komşuların ailemin yanında vakit geciriyordum. Orada da bu konular açılıyor sürekli.
IIzindeyim şimdi normalde çalışıyorum.
Hamilelik konusunu nasıl kafaya takmam?
4 aydır istiyorsunuz olmadı diye kafanıza takıyorsunuz. Ben öleyim o zaman 3.5 yılı aştı çünkü

Iyi geceler. 2 yıllık evliyim. 1 yıldır hamilelik düşünüyorum..Eşim benim kadar istemedi. Sonra iş durumalri vs derken erteledik. 4 aydır korunmasız ilişki yaşıyoruz hamile kalamadım. Kafaya takmiyayim unutayım diyorum. Ama apartmanda komşularin yanina gidiyorum yan komşu hamile kızları vardı erkek bebek bekliyor illa ki konuşuluyor bebekten fln.
Kvdemin yanına gittik eltim vs var aynı evde kaldık eltim hamile bikac aylık daha ona özel surekli iş yapma vs deniyor veya hamilelik nasil gibi bebek konuları yine.
Kendi anneme gittim ablam vs var mutlaktayım. 5 yaşında yeğenim geldi yanıma teyze benim kardeşim olacak ben ona bakıcam mama vericem fln diyor.. iyi ne güzel dedim.
Komşuların ailemin yanında vakit geciriyordum. Orada da bu konular açılıyor sürekli.
4 ay erken daha,bebek konulari degilde i cocugu olmuyo diye konusmalari duymak üzücü oluyor

Ben şeye takıldım. 5 yaşındaki çocuğun bunu demesini bile önemsemişsin, o da mı sana inadına yapıyor sanki bunu? Burdaki herkes ne yollardan geçti 4 ay çok çok erken. Bence destek almalısın önce sonra çocuk düşünmelisin.

Yani 4 ay cok kısa bir süre daha bebeğiniz olur neden başkalarını kıskanıyorsunuz ki.Bence başkaları için mutlu olabilirsiniz.

Algıda seçicilik olabilir komşunun bebeği normal şartlarda belki umurunuzda olmaz. Gelecek olan yeğenlere mutlu olmaktan başka bir duygu yaşamaz ve herkes hamile duygusuna kapılmazdınız.
Bir çok arkadaşım korunmayı bırakır bırakmaz hamile kalmadı. Kimisi aylar sürdü kimisinin ki yıl. Herkesin dediği şu ama bebek düşünerek kendini kasma hemen olmuyor aşkla düşünmeksizin olunca oluyor diye.
Bir de nasip bu işler Allah isteyen kimsenin kucağını boş koymasın ama nasip.

Daha 2 senelik evliyken bu kadar kafaya takıyorsanız, süreç uzarsa ne yapacaksınız? Yıllarca tedavi görmesine rağmen çocuğu olmayan insanlar var. Onlar ne yapsın?

Son düzenleme:
Henüz erken daha 4 ay olmuş biz de bebek istiyorduk marttan beri ,olmadı ,şuan da ara verdik başka sebeplerden dolayı,demek ki zamanı değilmiş ki Rabbim vermemiş.

Ne kadar düşünürsen o kadar karşına çıkar,sakin olmak lazım bu süreç de. Seni çok çok iyi anlıyorum ben düşünmekten bedenim nasıl olduysa hayatımda bu zamana kadar yaşamadığım yerleşme kanamasına benzer bir durum yaşadım ,psikoloji gerçekten çok etkili , arkadaşım da aylarca denedi olmadı, doktora gittiler vs, benim ve gorumcesinin düğünü ve başka yakının düğünü vardı hep koşturdu ,hiç aklıma getirmemiştim yoğunluktan dedi hamile olduğunu öğrendi .

Back
X